Přejít na výpis diskuzí
Bulletstorm - recenze pestrobarevné sci-fi řežby
28.2.2011 | Dan Vávra
141 příspěvků
-
Nesmysl. O teplotu vůbec nejde, naopak vakuum je dokonalý tepelný izolant. Z temné strany zmrzneš, ze sluneční se opečeš. K tělesnému ochlazení dochází vlivem rapidního vypařování vlhkosti ven skrze lidskou pokožku. Čili jde o právě tlak.
-
Já teda s Danovým hodnocením souhlasím.. konečně někdo využívá celou stupnici. A 7/10 přece není špatné hodnocení ne?
-
Za mě 77,845 % plus,mínus.
-
To ja jako kdyby ste vytýkali simpsonům že tam jsou všichni lidé žlutí...
-
Ja myslim, ze nejsi jedinej, kdo to tak bere :D
-
Když jej držíš, máš na něm 4 blesky a ty ubívají (jsou na zbrani a taky tam, kde se jinak ukazuje munice myslím). Až jsou pryč, je k nepoužití. Nábojů má nekonečno.
-
Jak to tak čtu, tahle hra asi opravdu enní pro tebe. Vynechám grafiku a podobné věci a přejdu rovnou k hratelnsoti. Chytit, kopnout a rozstřílet ... Hra je přece o tom, že zkoušíš různé způsoby, jaks e svých protivníků zbavit (sakra, je jich tam nějakách 146). Střelit protivníka řetězem, na kterém jsou bomby a pak jej kopnout mezi další a odpálit a tím získat "homingmisile" hodnocení a tak všelijak. O tom ta rha je, zkoušet a zkoušet. Ty sis z toho dobrovolně udělal nudu, nechápu. Multiplayer je tak jak popisuješ, jedna vlna za druhou, dosáhnout určitého budu jinak FAIL a právě tam musí lidi spolupracovat. Občas se tam objeví boss a pokud jej nedostanete tak, jak máte, žádný bonus. Ze začátku to jde udělat i bez toho, ale v pozdější fázi (15 vlna ještě jde, 16 už špatně) se to lidi musí naučit dělat tak jak mají. Jinakm, pokud neuspějete, tak se nic neděje, kolo se restartuje a to že nic endostanete, není pravda. Pokud kolo není splněno, nějaké body dostáváš i tak a co sem koukal u nás v 16 a 17 kole, bylo to docela dost (koupil sem si třeba vylepšení zbroje na 3 stupeň po 3 nezdarech). ------------ Jinak řečeno, celá rha stojí na tom, co tebe nebavé. Nechápu, proč sis jí kupoval.
-
Pobyt vo vakuu nie je problem, problem je skor to, ze vo vesmire je strasna zima (az do absolutnej nuly) a clovek tam behom par sekund zamrzne. Ci este stihne vytiahnut granat a nasmerovat sa k oknu vesmirnej lode je teda otazne, ale neviem, ci sa tato hra (a vlastne ktorakolvek hra) chce tvarit ako realita, takze ta vec v recenzii sa mi zda trochu od veci.
-
děkuju za upřesnění..ačkoliv mi u něj energie ubývala jen v jedné části..potom se tvářil vždy jako vybitý..zvláštní
-
Steam - naprosto bez problémů. Jen to po mě chtělo azdat klíč do Games Live a už sem hrál.
-
Jen na doplnění: pobyt ve vakuu do 30 sekund nezpůsobí ani trvalé poškození:
http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astro/answers/970603.html -
rotacni kulomet ma po sebrani energii, ktera ubyva, bez ohledu na to, jestli s tim strilete nebo, takze zmizi vzdy ve stejny cas po sebrani.
-
po asi 3 hodinách singlu a hodině multi na PC..od hry sem očekával jakéhosi křížence Unrealu a Duka..
engine vypadá celkem hezky, ale hned na začátku přišel zádrhel..ačkoliv mám solidní stroj, tak na plné detaily se to trhalo..nejspíš špatná optimalizace - u portů běžné..srazil sem tedy pár detajlů a hýbalo se to dobře..takže graficky se mi hra líbila, ačkoliv vizuální prvky jako oddělování končetin a všechny ostatní brutality nevypadají až tak dobře jak jsem čekal, ale nevadí..zvuk je pěkně našlápnutý a přirovnání blockbusterům je na místě..co se týče nadabování hrdinů, byl jsem překvapen jak me ten hlas pana hlavního hrdiny (osobně mu říkám pan kotleta, či wolverín) příjemně konejšil..a část kdy váš parťák bojuje se svou "mechanickou" stránkou osobnosti působil na uši taky úžasně..
z čeho už nejsem tak nadšený je vlastně hlavní stránka hry a to zabíjení..ve hrách zabíjím opravdu rád, moc rád a líbí se mi když to u her působí až komicky..jasně, je to v bulletstormu zábava, ale jen do chvíle, kdy sem vyzkoušel všechny dostupné způsoby a nakonec se zasekl maximálně v kombinaci přitáhnout, odkopnout, rozstřílet..jelikož je hra celá taková adrenalinově hrr, nějak se mi nechtělo se zabíjením tolik piplat a spíš sem chtěl postupovat co nejrychleji dál..
co me u her opravdu ale opravdu vytáčí jsou quick time eventy..proč me hra otravuje mačkáním pravého tlačítka, abych se mohl ohlédnout na nějakou zajímavou situaci, proč to prostě neudělá automaticky? nejspíš proto, aby neustále udržela pozornost a nepřišlo vám, že jen tak bezduše klušete, když nejsou kolem žádní nepřátelé..a nebo například ručkování ala zasekávání cepínů v MW2 je také mírně zbytečné..hře se také vytýká, že chybí skákání..a víte, že mi to ani nevadí? sice sem zvyklej z UT skákat, ale tady se bez toho úplně obejdete..stal by se z toho už opravdu moc velký chaos..
no a co další důležitá součást hry? zbraně..stejně jako autor sem se zasekl na té základní pušce a víc sem ke štěstí nepotřeboval, kromě občasného rotačního kulometu, u kterého sem ale nepochopil podle jakého pravidla se vystřílí..nejspíš tehdy, kdy si to hra přeje..
a jako poslední věc bych zmínil multiplayer..kooperační honba za body byla pro me až hrůzně chaotická..nemůžete si moc vybírat kam se připojíte..takže sem často skočil do skupinky, která byla už někde v 10. vlně..před každým kolem si můžete vybrat zbraň..jelikož nejvíce dostanete za jiné druhy zabití, než střílení, je vlastně jedno kterou si vezmete..během zápasu se stane, že vám to nabídne spolupráci na zabití..to znamená, že třeba jeden protivníka vykopne a dva do něj současně střílí a je za to více bodů..sice hezké, ale celá kooperace padá na tom, že v tom všem chaosu někdo udělá chybu a nedostanete nic..pokud se tam objeví nějaký nešikovný hráč, co vám všechny nepřítelé vykosí zbraní, nemáte kde nahrabat body a úroveň opakujete..a to třeba i 8x, dokud se to nepodaří, ale já vždy ztratil trpělivost a odpojil se..mám takový pocit, že kooperace je tady z jednoho jediného důvodu a to, aby tam prostě nějaký multiplayer byl a lidi to donutilo hru koupit..chystaný DLC bude nabízet další mapy..jak by řekl elcor - "se zoufalým povzdechem: to bude zase nášup zbytečných věcí" místo toho by se více hodilo nějaké příběhové rozšíření..
celkově hra je to dobrá, bavila me, ale je spíš jen k odreagování než přijdou ty hlavní pecky roku:) -
To je divný protože já to hraju taky už od čtvrtka, kdy mi to přišlo. LIVE to je služba za trest, měl jsem chvilku problém s přihlášením do profilu, ale asi na 6tý pokus se to chytlo... jinak to běželo všechno v pohodě.
-
Když jsem se podíval na autora, tak jsem si jenom řekl Aha, a usmál se při pomyšlení jak Dan zuří při sledování cutscén, kde jsou detailní animace obličejů.
Netvrdím, že recenze je špatná, ale mě osobně se hra třeba libí a musím ze subjektivního hlediska s mnoha body recenze nesouhlasit. *3* -
to je nejaky divny - mě šlo projít release date checkem už ve středu
-
Ja som si ju kupil ,jedine coho som sa vcera dockal je debilna hlaska windows LIVE ze kontroluje release date.. ako ste ju vy uz dohrali? zeby SKIDROW?
-
Ale Crysis je zase ina hra, da sa tam taktizovat, pouzivat stealth a podobne. Bulletstorm je velmi rychla a nadupana akcia, cize tych plus minus 10 hodin je tak akurat, aby singleplayerova kampan nezacala nudit. Okrem toho, niekedy sa kampan umelo predlzuje, potom sa da povedat, ze to malo 30 hodin, ale ta herna napln je na povazenie (vid. napriklad Far Cry 2, Mafia 2).
-
Velké překvapení ;-)
-
Nedá se jinak než souhlasit. Hra chytne a nepustí, dokud ji člověk nedohraje a pak si ji stejně ještě ejdnou pustí na větší obtížnost (možná i vícekrát). Blikání stínů je otázkou ovladačů a grafické karty, ale to určitě vyladí časem.