Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Škoda Levelu, sice časopisy pravidelně nekupuji a když už, tak Score. Level jsem naposledy koupil číslo 218, kde byla plná hra Two Worlds 2, ale několik výtisků se mi válí doma. Každopádně konkurence v rozumném měřítku je dobrá, takže teď jen ať hlavně Score s dojmem, že je jediný na trhu nezačne uvadat. Byla by to škoda.
  • Tak je to skoda ze konci papierovy casopis, je to proste iny pocit citat si informacie z papiera ako z tabletu/monitoru (nehovoriac o klasike - zachode :-) ). A to sa netyka len Levelu ale aj dalsich zaujimavych casopisov ktore sknocili alebo sa "pretransformovali" do reklamno-odpadnych platkov. Ale k veci. Osobne vidim najvecsiu slabinu lokalnych hernych casopisov (ehm dvoch) ale aj webov, hlavne v nedostatku originalnej vlastnej produkcie (teda clankov, pri papierovych casopisoch). Nemam teraz na mysli recenzie, tie su sice nosne ale uz zdaleka neprilakaju citatela, zvlast ked si moze hodnotenia precitat kade tade na inete a ak ho zaujima cisto len nejake vysledne hodnotenie tak dokonca ani nemusi nejak hlada staci ze skoci na metacritic alebo gamerankings. Co mne osobne chyba su prave clanky ktore suvisia s hrami ale idu povedzme viac do hlbky a prezentuju zaujimave, aj menej zname alebo bezne nedostupne informacie (napriklad ako to robi EDGE). Rozhovory s vyvojarmi (ale nie bezne PR kecy z vystav), rozoberanie technologii, rozne insidy. Ano aj taketo clanky byvali v Leveli a inde ale strasne skromne a vecsinou aj obsahovo poslabsie. Ako obhajobu furt pocuvame ze ano to by bolo fajn ale to stoji peniaze a tie niesu a blablaba. Ano urcite je to aj casovo aj finance narocnejsie ako spisat nejaku recenziu alebo obslahnut nejaku spravu, na druhu stranu ale prave taketo bezne clanky nikoho nepritiahnu a ste v zacarovanom kruhu. Kvalitny a hlavne zaujimavy obsah pritiahne citatelov a mohol by priniest aj zisk. Chapem ze v dnesnej dobe je to tazke a narocne a uz nestaci len exkluzivna recenzia, ale hold to je v kazdom obore - je urcity vyvoj a preziju len ty schopny.
    • tak s Levelem jsem začínal koncem roku 2010, ale hned v únoru 2011 jsem zkusil Score a zůstal jsem u něj, tam člověk najde hodně vlastních článků - retro, tipy na mody, články od fanoušků, hardware, rozhovory, témata a (promiň mi můj nejoblíbenjší internetový zdroji herních informací - games.cz) skvělé a zábavné recenze.
      • ano vlastne clanky mali oba casopisy, ja len vravim ze jednak k poctu recenzii ich bolo malo a potom aj obsahovo to nebolo nic extra. Castejsie uvahy autorov dokola na tie iste temy (piratstvo, drm, vydavatelia, upadok hier, hry a kultura a to stale dokola) a malo kedy naozaj nejaky odbornejsi clanok. Ja netvrdim ze to bolo vylozene zle, len moj osobny nazor je ze toto dnes uz fakt nepreda casopis. Napriklad svojim sposobom boli vyborne stranky od Vavra a Rybky ale to boli len dva zdroje, csom sa okukali a hlavne tiez ich obsah casom spadol do sterotypu. Chapem ze donutit nejakeho zahranicneho developera ku komunikacii, nebodaj napisani nejakeho textu k clanku je fakt problem, zvlast ked poziadavka pride zo zeme o ktorej ani nepocul (alebo si to zameni s Cecenskom :-) ) ale to prave zvysuje kvalitu obsahu.
  • Ako aj vela ludi tu pisucich, ani ja uz peknych par rokov nekupujem herne magaziny ale moje osobne prvopociatky hrania su neodelitelne spate s casopisom Level. I ked ovela viac so "Skoreckom" ako s Levelom ale svoje miesto v mojom zivote ma a je sucastou celej tej dnes uz nostalgickej rannej doby hernej v Cesko/Slovensku. I ked s budovanim kultu "Drakena ako tyranskeho vladcu" som sa nikdy nestotoznil a nezral som im to tak ako som zral Andrewovi a Icemu ich "bozsky" status alebo styl a humor redakcie M. Tucka ktore ma osobne dost ovplyvnili ... Ale kedze sa nechcem zobudit s sekyrou v zadech musim uznat (a vlastne nemusim, chcem) ze Level TV boli paradne a neherecke herectvo ma vzdy paradne pobavilo. Aha este jedna vec, tematicke clanky v Leveli. Kapitola sama o sebe. Jedna z najlepsich veci v celom casopise ku ktorej sa nik iny v hernych casakoch aj napriech slabym pokusom ani len nepriblizil. Vacsinou velmi profesionalne, obsiahlo a prijemne rozpitvane temy (napr. Douglas Adams, Monty Python) boli paradne ctivo a pri ich citani som si vzdy prial aby koncili az na poslednej strane. Je mi to trocha luto ale ide cisto len o nostalgicke pocity spate so znackou pretoze to hlavne z Levelu tak ako si ho pamatam ja vidam a citam tu na games.cz v recenziach a podcastoch. I ked uz v inej forme a atmosfere ale predsa ...
  • Drakens
    Tak tohle je fakt smutná zpráva....Škoda každého dobrého časopisu, pamatuji si Exkalibr i bolestivý zrod Score (no tak bolestivý zase nebyl viz ta databáze slavná) a je škoda když něco takového končí.

Ono tištěné časopisy to v dnešní době internetu a zpravodajských prohlížečů mají vážně těžké. Protože nač si lidi to mají kupovat když si to mohou přečíst na mobilu/tabletu/Laptopu..Ale ač jeden velikán padl díky němu možná budou déle žít jiní...

Slovy klasika "Čest památce Levelu budeme na tebe vzpomínat v dobrém"
  • fizola
    Okolo roku 1997 som mal v ruke svoj prvý level, vtedy ho kupoval otec. Pár čísel sme kúpil a nejak na to zabudli. Keď začal vychádzať MiniLevel, v tej dobe som si kupoval všetky mini čísla a išlo o naozaj suprvý formát, na strednej pod lavicu atď. Po skončení MiniLevelu zasa dlhá pauza a až ribližne pred rokom som sa vrátil ku kupovaniu Levelu, veľa cestujem a niečo na čítanie sa vždy hodí.

Čo som týmto siahodlhým textom chcel povedať? Jednducho som si zažil s Levelom pekné chvíle a verím, že nie som jediný, určite by sa našlo stále dosť čitateľov a aj keby sa prešlo na núdzový režim, napr. každé dva mesiac jedno číslo, ja do toho rád pôjdem

Je možnosť aj si predpácať nejakú rozšírenú verziu hrej, za symbolickú cenu, kde bude mať človek prístup v podstate k tomu čo s kódom z levelu na leveltv.hrej.cz

*EDIT: te posledný odstavec je len špekulácia, že by mohli vymyslieť niečo také, aby to náhodou niekto nepochopil že niečo také funguje
  • Preed
    No je mi to celkom luto,bol som velky fanboy LEVELU aj ked som ho tiez uz nejaky rok nekupoval lebo ta cena bola velmi velka a plne hry ma v podstate nezaujimali a musim povedat,ze som mal obavy co sa stane s LEVEL/Hrej po odchode ludi sem na Games ale myslim si,ze sa s tym popasovali velmi dobre no ale dopadlo to ako to dopadlo,RIP.
  • Cena za pokrok. Internet.
    Jen z meho pohledu: Byly ste skvely, ale v posledni dobe to bylo za hodne penez malo muziky.
    Sbohem a satecek.
    • Co se týče kvalitního čtiva jen těžko jde internet považovat za pokrok.
    • Byly ste ... proboha, jak tohle může někdo napsat ?! Místo pLEVELU sis měl radši kupovat učebnici do češtiny
      • Kdybys rači četl obsah místo hledáni chyb věděl bys že jsem level přestal kupovat.
        A ano nejsem na to pyšný, ale mám v češtině mezery. Díky za upozornění si velký pán, cool a krutopřísně jsi mě ponížil.
  • Magister_Peditum
    LEVELu jsem koupil jenom pár čísel (od začátku jsem byl čtenář SCORE - tuším o nějakých 10 let *15*), a poslední dobou jsem to s herními časopisy vzdal docela, ale je to škoda, když něco, co tu bylo už tak dlouho, musí skončit.
  • holec89
    uz delsi dobu sem to cekal no. Preplatitel nejsem, ale posledni cislo si koupim.
  • To byl tenkrát boj, Plevel vs. Škvóre *1* A kde ty časy dneska jsou. LEVELu je škoda, ale je to začátek něčeho novýho.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit