Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nedělá to s tebe zloděje pokud víš, že není kradený, jestli to víš tak jsi spolupachatel.
    A jinak nelegální software stahovat nemůžeš podle zákona. Třeba film není software tak ten stáhnout můžeš. A tímto s tebou končím v diskuzi :)
  • V tom je ten vtip. Pokud tady máme zákony ktere předpokládají presumci neviny a požadují důkazy, neni se o čem bavit. Zakony nezakazují stahování, ale sdílení a kopírování. Stejně jako z tebe nedělá zloděje, když ti někdo daruje kradený telefon, což v připadě software ani nemusel, jen to koupil a začal rozšiřovat. Podle tebe je to překrucování do obecné roviny, ale takto funguje často ústavní soud, že srovnává podobné případy.
  • Gimli: Já předpokládám když je placená věc na internetu zdarma tak je to nelegální. Překroutit to do obecné roviny umíš hezky, ale je ti určitě jasný že srovnáváš nesrovnatelný. Tento typ věci se prostě nedá volně darovat jako třeba auto. Takový už je napsaný zákon.
  • labrador: a proč automaticky předpokladaš že to bylo ukradeno? ja teda předopkladam že si to někdo koupil a pak to začal rozdávat... mysliš že se ti pirati nejdřive vloupají někde do obchodu? a steam verze si taky musel někdo nejdříve koupit...
  • Paul_cz
    Je dost smutné, že z perfektního a poměrně dlouhého interview is levis vytáhne jen ten zaručeně nejkontroverznější (=potenciálně nejčtenější) úsek, a všechno ostatní ignoruje.
  • Gimli: Ale svoji starou mám kdyzpozici zdarma, stejně tak pití na některých akcích! Např. Ty praktikuješ to jako by jsi tu prostitutku znásilnil. Já jsem využil věcí co byli jak říkáš darované, ale hra byla ukradnuta a dána na internet a až potom si ji stáhneš, tak že to není to samé jak tvrdíš. Tohle je ukradený dar! Někdo ukradne auto dá ti ho ty o tom víš že je kradené, ale stále v něm jezdíš tak tě zavřou taky. Tohle je to přirovnání co myslím, když ti půjčej auto ze showroomu tak není kradené nebo ti ho daj:) nebo dyž ti dá stará. Všechno je zadarmo něco ale legální něco ne.
  • Ne . Hru jsem mel predobjednanou(jsem velky fanda knizni sagy) a krome silene velkych savu a neustale narustajiciho load time si nic vazneho nepamatuji. Jeste neco o me vis,co ja sam ne?
  • Já třeba Zaklínače nikdy nehrál a nikdy ani hrát nebudu, vůbec mi nesedne. Ale koupil jsem ho jen proto, abych do budoucna ukázal, že jako PC hráč umím ocenit vstřícnost vydavatelů a jejich podporu mé hráčské maličkosti. A konec konců, někomu to snad pod stromečkem vadit nebude a placka mi nikam neuteče. Teda, snad obdarovaný zrovna nebude patřit k těm 5 milionům, ale příjde mi trapné se ptát. *15*
  • Dělál to taky tak a nelituju,nevychází dema tak jak to mám vyzkoušet?!Stáhnu to a když se mi to líbí tak jsi to koupím
  • misho8723
    Je to vážne smutné vidieť, že aj taká firma ako CD Projekt, ktorá sa stará hádam najlepšie zo všetkých herných firiem o svojich zákazníkov, sa musí babrať s takýmito problémami.. horšie je ale podľa mňa to, že aj keď je samozrejme 4,5 mil. kusov pirátskych verzií hry veľmi veľa, tak je to len zlomok z toho, koľko v skutočnosti to je.. len si zoberme, že koľko existuje programov a stránok na torrenty + viac ľudí teraz sťahuje cez warez + že koľko ľudí to dá ďalším známym cez usb, HDD, napálené DVD a pod... čiže podľa mňa osobne je číslo, koľko ľudí hrá nelegálnu verziu Zaklínača 2, vyššie ako dajme tomu 10 - 15 miliónov.. ja sám mám cez warez stiahnutú verziu, ale od mája som ju nehral, mám ju len kvôli tomu, že som chcel vedieť, že ako mi pôjde, a teraz čakám, či na budúci rok vydajú dáku Rozšírenú edíciu ako v prípade jednotky - tam sa mi vyplatilo počkať s kúpou + čakám vyše mesiaca na výplatu :D ale viem, že to nie je žiadne ospravedlnenie
  • hh, zapries aj nos pred ocami, Witcher 1 do enhanced updatu bol zabugovany a nestabilny ako fras...Ked nevies ani to, tak nema cenu o tom ani s tebou diskutovat...Zrejme si si tu hru kupil asi az v akcii na steame za 5 eur a nie v den vydania ako ja. Ta hra vysa v horsom stave ako hociktore rpg od Bethesdy
  • Já jsem například byl donucen stáhnou si verzi z warez fóra, protože moje DVD bylo v krabici poškozené. Naštestí zaklinač nemá žádnou speciální ochranu, takže jsem zadal origo klíč a jel. Dokonce jsem ani nebyl nijak zvlášť naštvaný. Takže bych byl v rámci statistiky počítán jako "pirát" ...
  • labrador: tak bys měl začít platit svojí staré, aby to z tebe nedělalo zloděje
    pokud ze mě dělá zloděje že si vemu zadarmo produkt který stojí peníze, pak je zloděj každý kdo přijmul nějaký dar, dala mu holka zadarmo, jedl a pil zdarma na nějaké akci nebo zdarma stáhl hru na internetu, ano?
  • Jake hype melo prosim te? Jedinym hype je samotny svet Zaklinace,ktery je u nas proste popularni. Jaka zabugovana a nestabilni fraska?
    Jaky fail? Ano,milion kusu je dost,vzhledem k velikosti studia jako CD Project. To neni zadne megastudio jako BIOWARE nebo BETHESDA. Druheho dilu se za stejnou casovou dobu prodalo vice nez prvniho dilu. Tudiz uspech. Konekoncu spokojeni jsou i vyvojari(dle jejich vyjadreni)
  • Vis, co je opravdu na facku?

Vychazejme ted z predpokladu, ze cisla v clanku jsou presna.
    Co z toho vyplyva? Ze jenom v prvni den prodeje si CoD:MW3 koupilo mnohem vic lidi (9.3 milionu), nez kolik jich vubec kdy hralo Zaklinace 2 (5.5 milionu), nemluve o tom, kolik z nich zaplatilo.

Moje ucta lidem z CD Projekt RED. Ja bych se na to vys...
  • Problem zdvihnut zadok zo stolicky, zajst do obchodu a ist kupit...alebo dokonca kupit u ineho online predajcu ako na steame a dokonca aj lacnejsie...Hlupost niektorych ludi je fakt udivujuca.
  • Naslo sa vela ludi, co kupilo W2? Takze milion je vela? Hej, pri tak kvalitnej hre a pri takom hype a pr, ktory ta hra mala? Zatial predali menej, ako pri W1 a to W1 bol zabugovana a nestabilna fraska do vydania rozsirenej edicie...HH, sa mi velmi paci, ako sa tu opat nasilu obhajuje piratstvo...Kde su tie vase slova, ze kvalitne hry sa predavaju vo velkom? Ci opat mi to niekto spomenie WoWko? Maju 5 milionov kopii stiahnutych, a to len z par torrentov...Nie su tam zaratane vsetky torrenty sveta...plus torrenty su v dnesnej dobe out a vacsina warezu sa sustreduje na warez fora...Kludne mohlo byt pocet stiahnutych kopii aj 4 nasobne vacsi....opat velky trapas pc komunity...

Kvalitna hra bez blbej drm, resp. ju hned coskoro odstranili...Nadstandartne balenie, pristup k kumunite, DLC zadarmo, teraz vysiel update 2.0 a predane vyse 1 miliona....FAIL jak prasa...A este mi daco hovorte, ako sa na pc robia nekvalitne hry a piratia sa len tie zle.

Som velmi zvedavy na predaje na Xboxe..Ked predaju viac na Xboxe, tak sa na vas CD projekt vysere a dalsi Witcher bude primarne na konzoly. Potom zas mozte nadavat, ako pc komunitu opustili dalsi vyvojar a dalsie vase somariny...Absolutne ziadna sebareflexia..Este tu z predaja az 1 miliona kopii bude robit uspech...Fakt sranda. Ano, kazdy kto stiahol kopiu, tak ju otestoval a hned kupil...A tie 4 miliony navyse vysvetlime ako? Asi tak, ako tu jeden napisal, ze ked stahujete z torentu, niekedy to iste stahujete aj na tri razy...Tie vase vyhovorky a absolutny nedostatok sebareflexie u pc hracov ohladom piratenia su uz nasmiech.
  • Když jsi vezmeš zadarmo produkt který stojí peníze tak to s tebe dělá zloděje, ač oni o nic přijít nemuseli.
  • Tohle všechno je stejně jenom cucání čísel z prstu. Lidi by si konečně měli vyhnat z hlavy představu, že kdo něco stáhne, tak to automaticky taky ukradne. To má zhruba stejnou logiku jako říct, že každý výrobek, který vezmete v krámě do ruky předtím, než jste ho zaplatili kradete. A upřímně řečeno, já velmi nerad kupuju výrobky, které si předtím nemůžu prohlédnout...

Na druhou stranu Zaklínač 2 je hra, kterou si člověk stahovat nemusí. Recenze jsou vcelku jednoznačné a nemá žádnou mimořádně dementní ochranu, která dělá z originálek utrpení...

Na druhou stranu s předobjednávkami jsem skončil jednou provždy díky Mafii 2 *10*. Tu by mělo cenu kupovat teď - ve slevě a se všemi dlc "rozšířeními", které z ní udělaly hru průměrného rozsahu...
  • Od kdy prosim te? Na torrentech jsi zavisly na ostatnich lidech. Pokud stahujes neco co neni masove,muzes mt sakra problem to vubec stahnout.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit