Přejít na výpis diskuzí
Čeští Madfinger: pirátství nejde zastavit
3.8.2012 | Adam Homola
420 příspěvků
-
No já nevím, obvykle ti nejslušnější lidé mají nejméně potomstva, protože cítí tak velkou zodpovědnost, že nemají odvahu prostě jen si nadělat kopu dětí a pak se o ně nepostarat. Takže by se možná vymřelo, ale ne přemnožením, naopak:D
-
Dokud nebudou swině všichni tak to pro ty dobé bude stát zaprd. A dobří být všichni nemůžeme to by sme se potom přemnožili a pomřeli hlady ... *1*
-
To je to, že ve společnosti stačí pár skutečných sviní, aby to většina lidí vzdala a přidala se k nim, protože je to jednodušší způsob existence. A těch pár dobrých, co zůstane, to pak odnáší dvojnásob.
-
Díky tomu že zákon zatím do světa pirátství nezasahují tak se ukazuje pravá podstata lidí. Kdyby ani mimo internet nikdo neprosazoval zákony tak by se kradlo v obchodech stejně jako se kradou hry na netu. Proto je internet tak krásný ukazuje co se opravdu skrývá tam dole pod strachem z toho že skončím ve vězení. A proto já internet tak miluju od slunečné hladiny až do nejtemnějších hlubin.
-
Tak to už je pak subjektivní vnímání věci.
-
Tak jak jsem říkal, nic není tak jednoznačné a i lidé, co irátí hry nejsou vždy jen čistými piráty a občas i něco koupí, co by nemuseli. Ale postihnout všechny možnosti je nemožné.
Já nikoho nechci osočovat a proto ani nechci příliš rozebírat ty jednotlivé "výmluvy" protože argumentace na internetu obvykle končí jen emotivním flamem:)
Nicméně co se té morálky týče, tak problém u tohohle přístupu vidím v tom, že je to prostě "zákon padajícího h..." Velké společnosti okrádají lidi, ti jsou naštvaní a vybíjejí se na menších společnostech, které nemají tak pevnou základnu, aby se ubránily. Jako vždy ti skuteční viníci vyváznou v pořádku a odnáší to nevinní, obyčejní lidé i menší firmy bez vlivu na společnost. -
se omlouvam za zdvojenej komentar . Zdejsi system komentovani je nekdy nad me chapani :D
-
Ovšem zákony ve světě pirátství nezasahují. To je právě má pointa. Až každého 14ti-letého smrada co si paří Skyrim a Maxe zadarmiko pošlou k soudu, kde dostane tučnou pokutu, tak bude pirátství potrestané. Ale jestliže vyjde Sleeping Dogs (tuším nejbližší AAA titul asi) a on se má rozhodnout jestli dát 1100 korun nebo stáhnout zdarma bez rozdílu (protože nebude potrestán) tak koupě je v tu chvíli vyhazování peněz oknem...
-
pro Gimli : dobra tedy tak to zkusim z jine strany . Co bys rek na to ,kdyz bys vytvoril urcitek software co si koupilo 5000 lidi ,ale pritom vedel ,ze nelegalne ho uziva tisici nasobek . Co by sis o tom myslel ? Mel bys z toho radost ? Tesila by te snaha kterou jsi do toho vlozil ? pro
-
To, že se nějaká korporace chová nemorálně, nemění na mých morálních hodnotách absolutně _nic_. Nebudu přece swině jenom proto, že někdo jinej se tak chová.
-
Gimli : dobra tedy tak to zkusim z jine strany . Co bys rek na to ,kdyz bys vytvoril urcitek software co si koupilo 5000 lidi ,ale pritom vedel ,ze nelegalne ho uziva tisici nasobek . Co by sis o tom myslel ? Mel bys z toho radost ? Tesila by te snaha kterou jsi do toho vlozil ?
-
Když se člověk osvobodí od morálky tak se mu otevřou nové a nevídané možnosti že? .... Jediné co potom překáží sou zákony a civilizace, ale to je taky jenom otázka času. *5*
-
No neřekl bych že patřím přímo ke druhé skupině. Hry kupuji, a nevím proč zrovna ty které kupuji, prostě si rád občas krabičku zaplatím, jde mi ovšem o filosofii dané věci. Kde je důvod platit? Jak jsem řekl, já ani pořádně nevím proč je kupuji. A nehledej zatím prosím hloupou výmluvu "vývojáři si to nezaslouží" apod. jak si uváděl výše, to se mi rozhodně hlavou nehoní. Jen se snažím přijít na to proč kupovat hry.
-
Společnosti a korporace můžou ... oni mají na to aby si udělali kampaně které přesunou pozornost na jiné problémy než na to že ti se*ou na hlavu. Pirátství je tu taky díky tomu jak lidi vidí že je na každém rohu někdo okrádá od úředníků po korporace. Dokonce i malá firma tu napláká jak oni nechtěli vydělat velké peníze, ale vydali hru protkanou mikroplatbama, které sou od toho aby vydělávali co nejvíc. To se potom stahuje.
-
Ano, ty jsi přesně ta druhá skupina lidí:)
-
Já ti dám "výmluvu" a nepovažuji ji za hloupou. Proč? Z jakého důvodu mám dávat peníze za produkt, který mohu mít zdarma? Jak jsem psal níže, morálka je irelevantní.
Anti-pirát ti řekne, tak tu hru nehraj když na ni nemáš, já říkám herním společnostem, tak tu hru nedělejte když vám nevydělá. -
Dovolím si nesouhlasit. Taky jsem byl mladej, studoval jsem.. peníze jsem neměl a nová hra na PC stála průměrně 1800Kč .. průměrná mzda v té době kdoví jestli byla 10000Kč (doba před 15ti lety, spousta lidí co tu je tahala ještě kačera na šňůrce). Vím, že je dneska na práci těžší doba, ale makám, občas nějakou brigádu na víc a peníze jsou.. když se chce. Hry kupuju, nemusím už mít a hrát vše co vyjde, ale těch pár pecek co za to stojí si kupuju. A kdo nemá na nové, tak si holt pár měsíců může počkat .. gog, steam.. samá akce, slevy.. je tam spousta starších opravdu kvalitních her za pár kaček.. Ono je to o tom jestli se chce nebo nechce..
-
Ono je to jako se vším člověk od člověka. Jsou lidé (nemajetní či velmi šetřiví), kteří, kdyby pirátství neexistovalo, tak by si tu hru prostě stejně nekoupili a jen by nic nehráli nebo by zůstali u nějaké staré hry/freewaru. Takovéhle pirátství nijak herní průmysl nepoškozuje, když se však ale dělají statistiky, kolik se toho upirátilo, tak se automaticky předpokládá, že by si každý pirát hru i koupil. Potom vzniká dojem, že vývojářům ucházejí ohromné zisky.
Pak jsou ale zase pro změnu lidé, kteří peníze mají, ale ze zásady hry nekupují. Obvykle se ohání hláškami jako že si to ty hry stejně nezaslouží (leč je hrají), že chtějí podporovat jen dobré hry (i ty ale málokdy koupí pokud nemusí, třeba kvůli multiplayeru), že se toho stejně hodně prodá i bez nich (když si tohle řekne každý, tak sotva), že raději budou investovat do něčeho hmatatelného (ale stejně se chtějí bavit hrami) a spousty dalších, většinou hloupých výmluv. U těhle lidí by neexistence pirátství přinesla ovoce, protože by s absencí jiných možností prostě ty hry začali kupovat, chtěli by hrát nové hry.
Takže jako se vším to má v něčem pravdu a v něčem ne. Potíž je, že lidé obvykle mají tendenci generalizovat pohled na každý problém a nechápou, že nic není tak jednoznačné. Člověk rád vše vidí černobíle...a tím vzniká většina konfliktů. nejen těch okolo pirátství. -
A teď mi řekněte, proč bych za to měl platit? Já teda pořád frčím na Java phonu, ale proč bych měl sakra platit za pár kb, které se dají stáhnout free?
To jako morálka? Haha, společnosti, korporace, stát i malinké firmičky s tebou vyjebou na každém rohu, ale já se mám ohlížet na morální stránku (téměř) nepostihnutelné věci? LoL -
Já mám pro takovéhle články vždycky jednu reakci..... http://rgifs.gifbin.com/1233928590_citizen%20kane%20clapping.gif *4*