Přejít na výpis diskuzí
Čeští Madfinger: pirátství nejde zastavit
3.8.2012 | Adam Homola
420 příspěvků
-
jak bych byl zpětně rád, kdyby mě táta za moje mladický pirátění nafackoval *3*
-
vieš ty, čo je to metafóra?
-
přesně tak.
-
myslím, že smejki nenarážel na pirátění obecně, ale na lidi, kteří to obhajují. v tom vidím rozdíl a mám na to podobný pohled. je mi jedno, co si kdo doma stahuje, ať si klidně zálohuje po večerech internet. problém je ten, že to někteří lidé ospravedlňují a často to končí tím, že prohlašují, že se dnes dělají samé braky. ti lidé si neumí ničeho vážit a i na kvalitní hry pak jen plivou v diskuzích... když už někdo hraje pirátské verze her, měl by raději mlčet a nesnažit se světu namluvit, že lidé, kteří si hry kupují, jsou blbci. nejsou. díky těm platícím lidem mohou vznikat další hry, proto by měl člověk penězmi podporovat to, co se mu líbí.
-
tohle někteří pochopí, až si začnou vydělávat. a někteří nikdy... žijeme holt v prohnilé době.
-
On neni ten, kdo posila lidi chodit kanalama, takze prosim nemluv o tom, kdo je "moralne na vysi".
-
irelevantní. to nekupuj, ne? to si myslíš, že jsi morálně na výši, když jim takovou hru ukradneš? Nebo bereš svět pode logiky pětiletého "když on, tak já taky"?
-
Od dob ukončení mého studia a kdy jsem začal plně pracovat jsem zjistit, že časově nejsnadnější je koupit si hru na Steamu, kartu máte předvyplněnou a jen kliknete a máte hru. Žádná otrava s chozením do obchodu a nedej bože stahováním z nějaký war fór a řešení problémů s crackem a následné aktualizace a podobně. Je-li problém napíšu si na podporu Steamu a mám vymalováno. Takže já si hry kupuji, ne proto, že bych chtěl vývojáře nějak extra podpořit, ale protože je slušné za věci platit a protože je to i pohodlnější.
-
O můj bože, někomu se moje hra tak moc líbila, že i když se mu za ni nechtělo platit, tak si ji stáhl. Řekl nezávislí vývojář, který nedělá hry pro peníze...
-
přestaň kázat ty moralfagu. Pirátění je sice nešvar, ale co naděláš, svět není růžovej a plnej jednorožců.
-
krast hry co stoji 1-5 USD me prijde ubohy. v letni akci na steamu jsem si koupil skoro 30 her a stalo me to celkem 1300Kc. A ano, ted pockam na vanocni akci a jsem fakt v pohode... Ano, cekam jen na akce, protoze nechci utracet full cenu. Je to trochu omezujici, ale nechci utracet a hrat co mam.
-
Co přesně je nepochopitelné na slovech "koupil" nebo "neinzerované"?
-
Přeji hodně štěstí při žalování většiny MMO s F2P modelem, který je spíše P2W model.
-
Kdybych si tu hru koupil a zjistil, že obsahuje neinzerované mikrotransakce, žaloval bych tu firmu až do doby kamenné. Ale kdo ji ukradne, ten může jen držet hubu a šoupat nohama.
-
nez napises takovy prispevek, tak by jsi statistiky mel nejdriv nastudovat sam a zjistit si kde je jaka mira piratstvi, kde to je 20-40-60 a kde 90% a potom se snazit reagovat
-
Mě v tom rodiče podporovali. Můj otec za mnou chodil ať mu stáhnu filmy, hudbu, programy .... takže mě nikdy záhlavec nehrozil. *1*
-
Seš ty ten Kein, kterej si ukrad Mafii 2 se slovy, že to testuje, že nekupuje zajíce v pytli, celou dobu si to chválil a pak prohlásil, že to bylo krátký, konec byl blbej a chybělo tam pár věcí slíbenejch naposled před pěti lety, takže si to nakonec nekoupí? Seš? Pokud ano, tak už vím, odkud vítr vane. A že to tam pěkně smrdí.
-
Když už prodáváte hry se skytými mikrotransakcemi, buďte té morální dobroty a lezte kanálama.
-
Hele, když už kradete, buďte aspoň tý morální dobroty, že polezete kanálama a nebudete se to snažit obhajovat. Pro patnáctiletý ucha tohle až tak neplatí, ale záhlavec od maminy by jim taky slušel.
-
Ja to fnukani (kohokoliv) docela chapu. Ja bych taky fnukal, kdyby moje mesice vyvijena hra byla den po vydani vsude ke stazeni. Ale s tim do toho musi jit, piraty proste neporazi. S warezem musi pocitat, jinak nema cenu se do cehokoliv poustet.
Takze je otazka, co to Madfinger Games na hrace zkouseji? Jsou vazne tak hloupi? Nebo maji jen hloupy model prodeje? Nebo maji naopak za usima a maji to moc dobre vymyslene?
Fnukaji kvuli piratum, ale jejich prvni hra se docela prodavala a uspela, ne? Pokud je tam venku vsude samy pirat, proc do toho sli znova a vydali hru cislo dve? Proc nasadili smesne nizkou cenu, prospikovali ji mikrotransakcemi a chvili po vydani vlastne uvolnili zadarmo? Asi proto, ze se jim to vyplati. Ono nakonec nebude tak zle, navzdory piratum.