Přejít na výpis diskuzí
Čeští Madfinger: pirátství nejde zastavit
3.8.2012 | Adam Homola
420 příspěvků
-
Neopověděl jsi na otázku: Co přesně je nepochopitelné na slovech "koupil" nebo "neinzerované"?
-
Jasně to říká někdo, kdo o sobě říká, že je právník. Ti největší "hrdinové" jsou povětšinou ti největší chudáci a myslí si, že na ně nikdo nepřijde. A když mi dal přesnou adresu a to ulici a město a já to měl cca 10 minut od baráku, tak jsem si řekl, proč ne? Kdyby si dělal srandu, tak co. Ale srandu si nedělal a pak nechtěl slézt dolů. Asi 15ti letý fakan pane "právníku".
-
A teď tu o Perníkové chaloupce. *1*
-
ne.
-
jednoduchá otázka: dohrál jsi Mafii 2?
-
Celou jednu obtížnost? Si to představuješ jako Hurvínek válku s prominutím. A Demo je od toho, aby sis hru vyzkoušel jestli ti sedne grafika, hratelnost, jestli to rozjedeš, nemá ti ukázat celou hru......
-
A řekneš mi to do očí ty internetový hrdino? Asi ne, co? Dostat přes hubu a to pořádně, to by sis dost zasloužil Takové zmrdy jako ty miluji, plnou hubu keců a pak se krčí za maminkou. (Jednou mi na jiném servru chlapec vyhrožoval, že mě zmlátí, že mě rodiče nepoznají. K jeho smůle bydlel o 3 ulice dál, jak ten brečel a nechtěl vylézt z bytu, když jsem si pro něj došel o hodinu později)
-
ucho napsal: "takže podpoří tvůrce v tom, že o hru je zájem, ale lidi jsou zloději a tak nemá cenu dělat příště hru na PC. krásná logika jednodušších lidí :)"
Podpoří hru, nepodpoří formu v jaké se prodává. Jestli to je logika jendodušších lidí, fajn. Podle mě je logika jednodušších lidí kupovat něco s čím se nemám možnost seznámit a jen bláhově věřím chvalozpěvům tvůrců her. Vem si třeba takovou Mafii 2. Byl jsem 100% rozhodnut o její koupi, dokonce jsem zvažoval předobjednávku (po vzoru jednodušších lidí)...no nebýt warezu a nezjistit, že půlka slibů se nekoná byl bych dost nasrán.
Je logické, jako tvůrce, bojovat proti warezu, stejně tak je logické, jako tvůrce, z warezem počítat a brát ho jako existující konkurenci co se stímhle byznysem veze a ne plakat, jak je to hrozně nefér a jak kvůli toho proděláváme a jsme smutní a nemáme se vůbec fajn. :(
A to jestli tvůrci pak neudělají pokračování u hry,k terá se mi nelíbí, nebo s mi nelíbí její konečná podoba v prodeji, mi může být celkem putna, když o takový produkt nemám zájem. A v neposlední řadě, nejsem povinován si hru kupovat, to nech laskavě na trhu. Počet stažení se nerovná počtu eventuálních koupí. -
A když vydělávám a přesto nechápu horentní ceny za tituly jako CoD atd. a za hudbu třeba neplatím vůbec? (nepočítám koncerty)
-
Ucho: Pokud budu mluvit za sebe: Hudbu jsem si kdysi kupoval jako blboun na CD, za poslední 4 roky nic. Zajdu na koncert a tím podpořím interpreta, klidně i dvakrát do roka, na Steamu mám v současné době 158 her, na poličce se na mě "směje" dalších 112 kabicových her, filmů to člověk ani nespočítá něco přes 300 (a ne opravdu není většina papírovky za 49 z trafiky)
-
A co je k nepochopení většina MMO? Třeba takový evropský Aion, který nikde neřekne jaké jsou omezení a že skutečně jsou a že bez zaplacení cca "balíčku za 240 Kč se z toho stane hratelná hra a že toto rozhodně není F2P model jako má třeba Lotr?
-
Kein: takže podpoří tvůrce v tom, že o hru je zájem, ale lidi jsou zloději a tak nemá cenu dělat příště hru na PC. krásná logika jednodušších lidí :)
-
Logika je jednoduchá a myslím si, že jasná: Hru si zahraje a nepodpoří originálku s klientem.
-
pokud chce hru bojkovat, co má za logiku se přiklánět k warezu a hru hrát? čeho tím docílí? jen ukáže, že je o hru zájem a dá studiu důvod k tomu, aby činil opatření vůči, což nakonec odnesou platící zákazníci. to je trochu pokrytectví ne? :)
-
Ano! Jsem.
-
Doc. Tomáš Marný PhD., CSc.: můžu mít dotaz? rád bych věděl, kolik máš koupeno her na steamu, kolik máš koupeno her na GOGu, kolik máš koupeno krabicových her, kolik máš doma koupeno filmů (DVD i BluRay) a kolik máš doma koupeno audio cd. můžeš zaokrouhlovat na desítky. prostě by mě zajímalo, jak na tom je takto zásadový člověk.
-
Co to je "kvalitní hra" ? Co vím já, tak kvalita je ryze subjektivní hodnocení stavu věci a tohle vágní zobecňování "kvalitních her" je ultra dementní. A pokud hru člověk zhodnotí jako kvalitní, tak si ji koupí. Pokud ne, tak si ji nekoupí. Aby zjistil kvalitu musí se k ní nejdřívě nějak dostat -> warez.
Další věc je bojkot různých her co se člověku líbí, ale obsahují klienty jako GfWL, UP, Steam apod. Pokud má člověk nějaké studio v oblibě tak warezem dává najevo, že se mu tito klienti nelíbí a hru proto nekoupí, ne proto, že by ho nebavila. Ve většině případů si studia kálí na vlastním dvorku a warezu nahrávají, jak už bylo zmíněno, registrace klientů, nutnost poskytnutí emailu apod. a co mě nejvíc dostává je steam countdown u novinek. Člověk si koupí hru a pak stejně nemůže hrát, protože se ještě oficiálně neprodává například v ČR, mezitím co warezáci už vesele hrají 3dny a dokonce česky (případ vydání Skyrimu například) -
Doposud jsem si myslel, že při "krádeži" musí věc chybět nikoliv se zdvojit.
-
Aha takže stahování filmů je dobré, ale her ne ? Zamysli se kokůtku :)
-
Jake zisky, androida maj lidi co by neplatili za nic i kdyby meli chcipnout, socky co si nemuzou dovolit mit apple s ios