Přejít na výpis diskuzí
Co předvedl Unreal Engine 4 nyní, umí CryEngine už 3 roky
15.6.2012 | Adam Homola
119 příspěvků
-
Já žádnou hru nevidím, jen nějaké tech demo.
-
Pro příklad nemusíme chodit daleko. Nedávno se tady objevilo tohle video. *4*
http://www.youtube.com/watch?v=m-fMBf4Psfw&feature=related -
Rage bezi pod OpenGL. Ale to urcite neni duvod, proc by nebyl ten engine licencovany. To by mela byt spis i vyhoda, protoze se da lepe prevest engine na Mac a Linux.
-
Pan sef cryteku... kde bola ta uzasna teselacia, gpu rendering, dx11 v crysis 2? no kde? co z toho ze engine to dokaze ked to nikto neimplementuje lebo je pokakany ci to utiahnu konzole
-
Tak mi ukaž hru na Unreal enginu, kde je "fororealistická (myšleno barvy atd)" příroda třeba :)
-
Jestli si dobre pamatuju, tak ze ID Soft je tvurce licencovaneho engine a na tom vydelava penize se rikalo a platilo do Quake 2. Od Doom 3 ale asi ID proste prevalcoval Unreal Engine.
-
Jednoduše řečeno konkurence Direct X ..... tak jako u aut máš třeba BMW, Mercedes ... tak tady máš DX a OpenGL .... a další ... ale jak říkám, OpenGL dělali dřív Quake apod... jak je to dnes netuším pod čím třeba běží Rage, tipl bych ale DX :)
-
Oh aha, Zenimax. O tom jsem cosi slyšel s nelicencováním enginu a možná to bylo tohle. Díky!
-
To ale musi Unreal Engine a CrytekEngine taky, kdyz se vyuzivaji na PS3. I kdyz na PC a Xboxu je to DirectX
-
Aktuální engine je id Tech 5 (běží na něm třeba RAGE) a ten pokud vim nelicencujou třetím stranám.
Mají ho k dispozici jenom studia spadající pod Zenimax kam samozřejmě patří i id Software a nebo třeba taky Bethesda softworks.
Jak na tom byly předchozí id Tech enginy s licencováním nemám tušení. -
Přečetl jsem si na wiki co že to je a nechápu. Moh bys to vysvětlit jako někomu v sw ne zběhlém? *1*
-
stylizace není determinována enginem, jen trochu jeho technologiemi.
-
Tuším jestli to není proto, že oni jedou na Open GL nebo už ne?
-
Tak Unreal enginy byly vždycky spíš takové "barevné scifi" než nějaké reálné prostředí... vždyť si stačí vzpomenout jak vypadaly všechny Unrealy.. na takové typy her jsou tyhle enginy dobré ..
-
Trolleni, to bych si nikdy nedovolil... ;)
-
Ted jeste,jestli to mas za pravdu,nebo trolleni co? *1*
-
Trochu OT, ale byl bych rád, kdyby mi to někdo vysvětlil: Jak je to s idSoft a jeho enginama? Jsem si vždycky myslel, že i oni licencují svuj idEngine. Nedávno jsem viděl videoseriál, ve kterých popisovali vzestup a pád idSoftu a říkali, že Carmack je enginový génius nebo co, tak jestli je to pravda, proč nelicencují svoje enginy? Na wiki není moc her, které jejich enginy využívají.
-
Funguje to! :)
-
Fůůůůj, hanba *1*
-
ten ale EA nelicencuje ven, ne?