Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak to absolutně nesouhlas, já třeba Star Wars moc v lásce nemám ale hra mě baví (zatim), ale vzhledem k tomu že miluju PvP, tak v tomhle ohledu TOR nesahá WoWu ani po kotníky (dnes), a to raději nezmiňuju TBC, nejlepší WoW PvP doba. A přitom ToR měl náběh mít skvělý PvP, nemá, zdaleka ne... bohužel...

To že svět WoWu je naprosto nelogickej a stupidní, to je svět SW v podstatě také, ale třeba svět WoWu mi byl mnohem sympatičtější.

Co vidim jako velký plus jsou dabovaný questy a celkem i zábavný, co to ale sráží do kolen jsou odpovědi, kdy člověk nevidí přímo odpověď, ale pouze nic neříkají volbu a to se pak sakra divý co jeho hrdina vybleje, a pak následuje esc v nejlepším případě, abandon v horším a dokončení questy tak jak sem to nechtěl v nejhorším... Mimochodem k čemu je mi že se můžu rozhodnout v 90% případů ze dvou odpovědí, kde je sakra nějaká třetí, např. Můžu ho sejmou / Můžu ho pustit, ale já ho chci nechat zavřít...

Tahle hra bohužel nepřináší vůbec nic novýho (důležitýho pro MMO), a naopak osvědčené mechanismy pro jistotu ignoruje... Smutné na tom je, že v konečném důsledku se hra pravděpodobně sama pohřbila...
  • Ale je to skoda ne ? Predstav si kdyby anime byly nejen vyborny pribehy (s cimz souhlasim), ale i skvela, originalni kresba....*4*
  • Možnost jít dělat questy na jinej kontinent a nemuset vždy procházet ty samé questy. Když bylo WOW nové tak byla kopa lidí co nasedla na mounta a celé dny procházela místa kde ještě nebyla. Podle mě většina lidí dodnes neviděla každý kout WOW světa což se ti v SWTOR nemůže stát. Nepochopte to špatně, SWTOR jsem si dolevloval, prošel i operace a pak chtěl přejít na PVP. Natěšen naběhl na ILUM do toho legendárního epického PVP místa a dále asi nemusím povídat :D
  • tak anime je o pribehu, proto sou lidi schopni akceptovat animaci, ktera nekdy ani animace neni a je to spis sekvence obrazku. nicmene ty pribehy sou prave to oc tu bezi
  • Shaker
    Porad plati, ze clovek, co to nehral ma ho*no co kecat do toho, jaka ta hra je. Hlody od takovych lidi by nikdo brat vazne nemel.
  • Jsou ve hře a nemají čas si tu cintat játra. *3*
  • mno pochybuji ze akcionari nebo komu tecou ty penize ze SWTORu nechteji krast hrace jinde...jejich jediny zajem je vytriskat co nejvice penez a to znamena co nejvice predplatitelu a uplne nejradsi by meli vsechny hrace onlinovek u sebe = vice zisku...to je proste byznys ;) to nema s hrou nic spolecneho.. jinak hra je to dobra, sam ji hraju
  • Tohle je ten zakladni predpoklad, zajimat se o svet SW. V tomto pripade ta hra nejspis funguje a muze mit spokojene hrace. Ale priznam se, ze ja jsem od SWTORU ocekaval i to, ze me do toho sveta vtahne, seznami me s nim, a ze me tam nejen udrzi, ale donuti me i treba precist souvisejici knihy apod. Tohle se treba totiz povedlo Lotru, nejdriv mi vsichni ti trpaslici apod. pripadali trochu ... no detinsti, ale po case me ten svet zacal zajimat precetl jsem kvuli tomu i knihy... ve SWTORU to nejak nezafungovalo. Rozhodne to ale nemusi byt vinou te hry, dokonce ani SW vymyslenyho sveta, nejspis jde o ciste osobni preference. Mne treba chybela situace: hodim na zada batoh a jdu prozkoumavat svet, a to jsem v uvodu netusil jak bude obrovsky :) , fakt jsem po trech mesicich vlez do Morie :), tady jsem za mesic pohodovyho hrani mel hotovy vse vcetne dvou HC operaci, bylo to bezva, ale kde je neco dal ? Neni... takze se keca s guildou *1* a ceka na fleetu nez se sejdeme na jeden z tech dvou raidu ...

Verim, ze clovek znaly SW sveta si to skvele uziva, ale zrovna tak myslim, ze treba EVE, Lotro, ale i Rift si uzije i clovek co ho ty pohadky okolo az tak netankuji (a uprimne nechapu ten maly zajem o tyhle vcelku dobre udelane onlinovky). Zatimco treba EVE a semtam i Lotro po tech letech obcas zaplatim, SWTOR me uz moc nelaka...

Ale nepral bych ty hre zadnou obecnou hysterii, jak je to spatny, a ze to nikdo nehraje. Mohlo by ji to dost (a nefer) uskodit, preci jen Bioware jsou jednim z mala studii, ktery dokaze delat hry co me jeste porad bavi.. ( i kdyz teda ten DA2 ...*2*)
  • Jáá jsem nenarážel na to, co se dá či nedá ve hře dělat .. *4* .. Narážel jsem na to, jak jsou samotné questy podávány hráči a jak je to zajimavé .. *5*

A ohledně SP. Ono původně to měl být SP, alee ze single-playeru nikdy nevyždímáš tolik peněz, jako z MMO. Tudíž je tento krok logický a čekejme, že se do několika ukáže MMO ze světa Mass Effect ( To jsem si zahrál asi na moc velkýho proroka ) *1* ..
  • V RIFTU na počátku nabyla snad guild banka :) a jinak F2p mi nepřijde jako degradace hry :D Hra naopak nutí k nějaké kvalitě, aby do toho člověk dal peníze :)
  • Cahir
    Ne každej má čas vysedávat 24/7 na fórech. *3* A ne každého baví vést boj s větnými mlýny, je to strašná ztráta energie, navíc bez smysluplného cíle - 90% lidí sem chodí s tím, že svůj názor protlačí za každou cenu a jsou tak hluší vůči jakýmkoliv argumentům. Proto ty diskuze vypadají tak, jak vypadají - každej má svojí pravdu a dokola opakuje ty samý žvásty. Jak to tady tak čtu, mám silnej pocit deja vu, takže předpokládám, že Vrook a podobní na tyhle dokola omílané kecy nemají žaludek.

Takže gratuluji těm, kteří rozpoutávají flame na každé diskuzi - holt patříte mezi "odolné" diskutéry. *3*
  • No ja bych kontroval, ukaz mi MMO, ktere v dobe vydani nema takove zakladni veci, jako guild banku. Ukaz mi jedinou MMO hru co posledni dobou vysla, kde se neda posunout ci zmenit velikost okna a kde muzes mit otevrene maximalne dve.
    My, kritici, take mame radi Star Wars a o to vic nas mrzi, jaky ohromny potencial hra mela a to, jak totalne ji EA/Bioware zabili.
    To, ze te SWTOR stale bavi je dobre a preju ti to. Ale za sebe rikam, ze to nechapu. Ale holt jsou asi lide, co je bavi delat porad dokola to same, hlavne kdyz je to ve Star Wars. Ja mam Star Wars taky rad, ale tu puvodni trilogii. KOTOR jsem bral jen jako odbocku. Navic ve SWTOR, kdyz muj smuggler dostane blaster, co vypada jak kolt sestiranak s divokeho zapadu a muj vanguard pusku co vypada jak MG42, tak mne to tu iluzi Star Wars totalne zabije.
    A uprimne tvoje logika je typicka logika fanboye. Ja zadny bug nemel, tudiz tam zadny neni. Mozna bys mluvil jinak, kdyby ti v questlogu viselo 5, ale i klidne 15 questu, co nemuzes zrusit ani se jich jinak zbavit, nebo kdybys mel cely pribeh na jedne planete bugly na zacatku a nemohl jsi ho tudiz udelat. A opet, prijde patch, plny veci, co normalni MMO maji jiz od zacatku, ale fanboi si dal bude mlit svou, ze to je dukaz toho, ze se hra vyviji.
    P.S.
    Llide na hornich palubach Titanicu take dlouho netusili, ze lod uz jde ke dnu :-) Ja osobne tipuju SWTOR bude f2p do roka a pul, ne-li drive.
  • praseek
    Ok. To je dobře. Aspoň je vidět, že i hry o kterých se už moc nemluví (po tom co to vyšlo) mají svou aktivní komunitu a žijí dál. Ono je možná lépe, že se o nich tolik nemluví - aspoň to nepřikrmuje trolly*4*
  • praseek
    No, tak trochu ti to řeknu a trochu ne *1* Naopak hodně se mi líbí kreslené filmy a seriály, ale spíše toho našeho euroamerického stylu. Nelíbí se mi ten styl, jakým je to provedený, jaké proporce tam mají postavy (OBŘÍ oči, miniaturní nos, většinou šílené účesy, oblečení věčně rozevláté a tak). Ale nic proti tomu, podle toho, co znám z vyprávění mají některé kousky zajímavé příběhy). A třeba když už jsme u těch Star Wars - úplně stejně se mi nelíbí ten styl, jakým byly udělaný původní Clone Wars (ty z roku 2003) na CN
  • Reaguju jenom na zmínku o RIFTu, hraju ho už skoro rok a pořád mne baví. Jak vidno, jsou i tací.
  • XorxoxTalarius
    Proc nemas rad anime? (to neni pokus o flame, jen mne vzdy zajimaji duvody - hlavne mi nerikej ze proto ze je to kreslene :D )
  • Lépe bych to neřekl, dávám +.
  • Nemáš klikat, klikáš v raid seznamu a heal más na hot key.
  • praseek
    Tak je zrovna maintenance, tak my, Biodroni bez života (co hltají vše od BW a EA stejně jako zombíci lidské mozky), máme čas hádat se s vámi, osvícenými znalci her, zkušenými statistiky a prognostiky (snad i proroky), kteří už máte jasno v tom, jak která hra dopadne a dle vašeho názoru se bude řídit celosvětová herní komunita a pobrečet si s našimi soukmenovci, jak ten náš titanic už čtvrt roku nabírá vodu, ale pořád se nemůže potopit a osvobodit nás pro jiné, zcela jistě ty srávné hry... *6*

Toliko k té svaté válce na fórech pod každým článkem.

Tak předně SWTOR si neklade za cíl krást hráče jiným MMO, zdaleka ne v takové míře, jako ty některé jiné (byť je to boj s větrnými mlýny - koho několik let něco baví, velmi těžko to opustí). Nemyslím si, že někdo, kdo je natěšenej na GW2 a podobné hry by na ně zapomněl a šel hrát SW. Nicméně SWTOR konkuruje něčím úplně jiným - přitáhl a ještě přitáhne k hraní hodně fanoušků celého fenoménu Star Wars (mnohdy nedotčených jinými MMO či hrami vůbec). A to je taky ten důvod, proč to hraju já. Mám své oblíbené sci-fi, fantasy či nějaké zástupce jiných žánrů. Aby mě hra chytla, tak musí mít kvalitní a propracovaný svět a dobrý příběh, nebo zaujmout něčím jiným. Proto jsem hrál LotRO, proto teď hraji SWTOR. A ať si vyjde co si vyjde, stejně to hrát nebudu. Je to pro mě nezajímavé, nemastné, neslané stejně tak jako svět WOW, který baví miliony hráčů, stejně jako RIFT (hraje to vůbec někdo?) nebo ty vaši jiní králové her.
    No a že hra vyšla nedoladěná? Za celou dobu se mi nestalo, že bych narazil na bug, který by mi znemožnil další hraní. Fajn, občas jsem musel resetovat quest, občas se mi resetoval boss po půlce souboje, ale nic, co by mi zabránilo jít v příběhu dál a dál. Jasně, za ty prachy co jsem jim dal bych čekal, že hra bude dodělaná - ale mezi námi, ukažte mi MMO které UŽ JE DODĚLANÉ. Pořád se patchuje, updatuje, mění herní mechanismy. Vadí vám to? Mně ne, aspoň ta hra není zkostnatělá a vyvíjí se. Teď přijde další patch s množstvím oprav a množstvím nových věcí. Já se těším, bude to zase o něco větší sranda.
    Chápu, že některým ta hra leze krkem, že ten svět nesnáší a nemůžou ho vystát. Já jsem taky alergickej na Harryho Pottera a asijské manga, ale to ještě neznamená, že budu flamovat na fórech o tomhle a všem těm fanouškům tvrdit, že ten jejich fenomén (který baví miliony lidí na světě) je na umření a není progresivní a je to na nic. Ono jaksi, fanoušci to vidí jinak a ty vámi vyzdvihované vady pro ně nejsou tak zásadní, aby si to neužili...

Zkrátka - můžete o tom diskutovat, můžete o tom vést spory, můžete s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat *3*
  • co to jako je? cekal cely MMO svet ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit