-
Dekuji za recenzi, trochu meni muj nazor na tuto hru. Puvodne jsem se ji nechtel vubec zabyvat, protoze crysis 1 se mi nelibila a nebavila me. Navic jsem nabyl dojmu, ze ps3 verze je odpad, coz jak se nakonec zda asi neni. Jsem zvedavy na tu umelou inteligenci a moznost zvolit si vlastni zpusob hrani. Takze dam sanci zlevnene verzi. Dekuji za zrecenzovani ps3 verze.
-
-
klidne kupuj.ja ji parim a hra je paradni,taky me vic bavi nez jednicka protoze NY je lepsi nez jungle.grafika i hratelnost je fakt skvela,nemusis se bat.na nekterych mistech ti bude padat celist,proste NY.v predobjednavce bylo i tricko a kamuflaz na SCAR :-)
-
-
Single player ma sklamal i ked nie az tak moc ale stale to neni to co 1tka, a multyplayer tiez bohuzial velmi sklamal. Chcel som vidiet velke mapy a vozidla v novej grafike a engine, no dostal som dalsie mini mapy ala Call of Duty, a tie iste hovadiny ako v Call of Duty, velmi smutne jak si nedali zalezat na MP casti hry ktora pre mna rozhodla o tom ci si hru zahram u kamarata alebo si ju kupim a zahrame si s kamaratmi spolu nejaku velku mapu.
-
8/10,jak prekvapive.Dneska dostavaji vsechny vyhypovane hry 8/10 nebo 9/10 maximalne 7/10.Vypovedni hodnota tehle "recenzi" je naprosto nulova.
-
-
ano, generická recenze v Sillmenově stylu s 8/10 má nulovou vypovídající hodnotu.
Tahle recenze má ale taky nějaký obsah, který by sis měl nejdřív přečíst, protože ten jasně říká, proč těch 8/10. A hra si to podle recenzentova svědomí jasně zaslouží
Důležitá není hodnota známky, ale jestli je důvod udělení právě oné známky jasně obhájen. A to tady je. -
-
Tak je snad logicke,ze si prectu hlavne text.Napriklad u filmu se na csfd taky nedivam jen na ciselne hodnoceni,ale prave spis na pisemne hodnoceni.Cislene hodnoceni je dvousecna zbran.
Jenze problem je,ze v dnesni dobe je vypovidaci hodnota recenzi u techto mainstream her (textova a cislena cast) ve vetsine pripadu dost mizerna.Samozrejme,ze recenze nemuze byt nikdy naprosto objektivni a zavdecit se vsem.Vzdy je to hlavne nazor recenzenta.
Nicmene me prijde,ze v dnesni dobe musi snad vychazet same temer dokonale hry,soude dle recenzi.
Osobne se v posledni dobe dle recenzi "velkych her" ve vetsine pripadu neridim z vyse popsanych duvodu.Samozrejme je to jen muj osobni nazor a nikomu ho nevnucuji,ale mam za to,ze s timto nazorem nejsem jediny *3* -
-
no ale proč držkuješ zrovna u téhle recenze, která je obsahově dobrá, to nechápu *7*
-
-
-
Poněkud tvrdě řečeno, ale musím v podstatě souhlasit.
Pravda je, že žádná (málokterá) hypovaná hra je nakonec opravdu špatná, takže by se rozpětí hodnocení 6-10 dalo pochopit, ale pak to volá po přesnější číselné stupnici, tedy zavedení desetinných čísel.
Když jsou dvě hry, jedna o dost kvalitnější, než druhá, jedna s hodnocením 7 a druhá s osmičkou, vypadá to divně. při 6.9 vs. 8.3 už je to hned lépe vidět. -
-
je třeba si uvědomit, že recenze je subjektivní. tím číselným hodnocením se pokouší takřka o nemožné. tedy spíš nemožné od toho čísla očekávají někteří lidé. nelze hře dát číselnou hodnotu, které bude představovat její kvalitu, jak ji budou vnímat všichni lidé. proto je k tomu číselnému hodnocení většinou sepsána i nějaká ta slohová práce, která má danou hru lidem přiblížit. díky těm dalším informacím si pak ostatní mohou pro sebe hodnocení třeba přepočítat.
i hra ohodnocená číslem 6 může být pro někoho naprosto skvělá... a stejně tak hra hodnocená číslem 9 někoho nemusí vůbec bavit a hodnotil by ji pod 5. k čemu je tedy dobrá přesnější číselná stupnice? k ničemu. číselné hodnocení je třeba brát s rezervou (stejně tak je to u filmů, nebo snad každý považuje všech TOP 100 filmů na imdb za ty nejlepší kousky?) pokud na hře autoři odvedli kus pořádné práce, pokud zrealizovali to, co si představovali a pokud se hra hraje dobře, vysoké hodnocení si taková hra zaslouží... -
Pravda,ze vetsinou ty vyhypovane hry nejsou vylozene spatne,ale na druhou stranu tech prumernych mezi nima je pomerne hodne,cemuz hodnoceni 8/10 nebo 7/10 vubec neodpovida.
Ostatne staci se podivat na rozdilnost v hodnoceni z recenzi "profesionalnich" a z hodnoceni hracu trebas na metacritic.Ty rozdily mezi nimy jsou mnohdy propastne.Potom ty "profi" recenze opravdu straceji veskerou vahu a verohodnost. -
-
Ale zase nadruhou stranu pokud te hra zajímá tak nečteš je celkový hodnocení, ale prectes si celou recenzi, protoze ty stránky textu tady nejsou jen pro nic za nic.
-
-
To je samozrejme,text je to hlavni co me u recenze zajima,protoze z toho vyctu konkretni vlastnosti hry,tedy aslespon by tomu tak melo byt.Ale to co jsem psal,se netyka jen te cislovky ,ale prave celkove recenzi.
Ale samozrejme je to jenom muj nazor a spoustu lidi to muze videt jinak *3*
-
-
-
-
-
dost obsiahla recenzia. Ale aj tak je to skor krok spat. Ked si predstavim ze by isli v zapocatom trende a do tejto hry by este dali destrukciu prostredia ako je v BBC II tak to by bola poriadna supa.
-
-
Tak keby šli v započatom trende okrem deštrukcie prostredia by sme tu mali ďalšieho COD killera, nie dik.
-
-
pojem cod a crysis su zapisane inymi pismenami do nasej historie :).
-
-
-
maximum game
-
Ten trailer je opravdu luxusni a hodne povedenej taky ta hudba k tomu je supr. Je na čase provetrat bankovni konto a koupit nejaky ten future hw na kt. to rozjedu v maximum nastaveni :)
-
-
ta frikulínská hudba to podle mě zabíjí, ale proti gustu žáden dišputát
-
Zajimalo by me co je na tom traileru tak luxusniho, beckove sestrihane sceny s jeste horsi muzikou
-
-
Taky si říkám,že trailer nic extra :D jediné za co něco stojí je klavír v pozadí podle starého New York,New York od Sinatry :D...kdyby tam dali klasiku je to možná lepší...a nebo přímo něco ze soundtracku :-)
-
-
AMD 64 X2 6000+ GF GTX460 a 4GB pameti a jedu na maximalni co jde z configu nastavit. a to je to PC za par korun
-
-
tak pro me je crysis zklamani roku. pripadam si jako kdyz hraju konzolovy port.lowres textury a loading kazdejch 5 minut. nemuzu si pomocz ale crysis 1 me bavila vic, mela desetkrat vetsi levely a detailnejsi grafiku. doufam ze se crytek z tech prachu z konzoli pose.. a vsichni verni pc fanousci ho nakopou do prd...
-
-
me crysis 2 taky zklama,nicmene z jineho duvodu nez tebe.Me nevadi krok zpet co se graficke stranky tyce.Co me ale vadi je celkove zjednoduseni hry,zmenseni levelu,vetsi pozornost venovana radoby cool scenkam a efektum.Hra hrace vede za rucicku aby se nahodou nestalo ze by musel zapojit mozek.Proste priklon k sterilni primocare akci se kterou cod slavi takovy uspech.Jo holt vidina penez dela sve.
Tesil jsem se na pokracovani celkem povedene hry,ale uz trailery ve me zasely seminko pochybnosti a samotna hra je jen potvrdila.
Ale verim,ze lidem co bavi tenhle styl her,to bude bavit a bude to mit uspech.
Ale ja proste nepatrim do cilove skupiny hracu,ocekaval jsem "jen" pokracovani crysis. -
Možná kdyby jsi nehrál leaknutou BETU, nebyl takový fanatik a uměl se na věc podívat i z jiných směrů, nenadával by jsi.
-
-
Takžeee...čím že je tahle hra tak ... nadprůměrná? Level design? To je dost subjektivní. UI? Jaká je v porovnání s původním Half-Life?
-
-
tak srovnani s HL ustoji jen maloktera hra a crysis 2 rozhodne mezi ne nepatri *3*
-
-
to teda
-
-
-
Nechapu, jak autor muze porovnavat grafiku Crysis 1 pc s Crysis 2 PS.
O zadny svobodny Ai se nejedna. Po terenu to slape samo, po geometrii to potrebuje vygenerovany pointy, jinak to dela chyby. To stejny jako v UE. Tam to obstarava kynapse. Skripty stejny priustup jak Flow graph (cryengine), tak i Kismet (UE) - az na to, ze skript k objektu se prirazuje v cryenginu ve vlastnostech objektu, v UE v kismetu.
Doporucuji si znovu pustit Crysis 1.
Nejak nechapu, jak autor prisel na fakt, ze prodeje a uspech Crysis 1 nebyla zadna slava.
Kdo je Prophet se clovek dozvi z tech bocnich videi. Jenze se jedna o bocni dejovou linku. To ze byl velitelem v 1 je druhorady.
Ono to bezi na directu10. Jen se to musi tweaknout rucne v konfizich a muze to zpusobit na nekterych sestavach chyby. Jenze tohle je vina Nvidie, ne Cryteku.
Je fajn, ze tam problikavaj lody, to urcite vetsine dnesnich hracu neco rekne... :)
No, nevim. Zrovna tedy mezi Scar tim mensim podobnym s tlumicem je dost rozdil. Zvlast na vyssi obtiznost.
Super, ze autor by to chtel udelat bez leseni a pod. veci, verim tomu, ze kdyby to to bylo realnejsi, urcite to bude hned zabavnejsi :P Ale tohle nema cenu dal resit :) Vcelku zas to stejny :D -
-
Mohl bys mi prosím vysvětlit jaká souvislost je mezi použitým druhem pathfindingu a tím jak se AI rozhoduje co bude dělat? Já totiž za autonomní chování považuji to, že se AI svobodně rozhodne kam pude, kdy tam pude, jak tam pude a kdy začne něco dělat a ne jestli k tomu následně používá checkpointy, nebo něco jiného.
Co se prodejnosti týče, tak když na něčem dělá několik let sto lidí a pak se toho prodá milion, tak je to průser a to je přesně případ Crysis 1.
No a to, že to běží na DX10 ještě neznamená, že ho to nějak užitečně využívá a ve hře je počítáno s efekty, které DX9 nenabízí. Navíc to je podružné. Důležité je jak je ta hra vymodelovaná a otexturovaná a ona je udělaná pro konzole -
-
Dan Vavra: Jednoducha. V kodu si zadas chovani pro pointy a v levelu to umistis, nejen cover pointy, ale i ruzne pointy pro chovani v pripade prepnuti do teamove ai a pod (vyznamne misto pro ochranu a pod). Ty pointy se stale musi umistit rucne. Sranda je, ze napr. zrovna v te hanobene COD se Ai krylo i za auta, jejichz pozice se zmenila. A to opravdu je videt malokde a neni to na prvni pohled tak jednoduche.
Co se tyka prodejnosti, ano! Kdyz nemaji funkcn i workflow a pipelinu jako kdysi pod tebou a ze ji tam stale maji stejnou, tak je to pruser. Vyvoj trva roky, dela to spousta lidi, nemaji poradny koncept, maji si hledat realitu, nez aby rozvijeli kreativitu a rozvijeli sve zkusenosti, jenze na to je potreba cloveka, ktery sjednocuje styl a rozumi tomu. Crysis 2 trvalo tusim neco pres dva roky! Crysis 1 se p[rodalo milion, ale vyvoj trval take jen necele tri roky, napsan vlastni engine, milion kusu se prodalo behem roku! Ne celkove a tohle cislo bylo platne v dobe vydani Warheadu - http://tinyurl.com/2483zs Zdroje jsou stary, fakt to hledat nebudu. Podle nekdejsich zprav, to predcilo ocekavani EA.
Ano. Na konzole se fakt neotrhavaji textury, fakt se to nedela na pc ve vetsim rozliseni, fakt se to vic neloduje...
http://www.mobygames.com/game/windows/crysis/credits - spocitej si prosim ty lidi.
-
-
To me prijde jako trapny vymluvy,ze to je vina nvidie.Podle me se proste soustredili na konzole,cemuz odpovida celkove pojeti hry a delat se s podporou dx11 pro pc se jim nevyplatilo a tak to proste udajne vydaji v nejakem budoucim patchi.Vic bych v tom nehledal
-
Konečně někdo rozumnej :-) a nedává jako všichni ostatní DX9 v Crysis 2 Cryteku...ale jak bylo správně řečeno může za to Nvidia...protože spolupracují s Crytekem a asi mysleli,že budou mít ultra parádní grafiky,ale bohužel.A aby se prodalo dost Geforcek,tak to nejdřív bude nějakou dobu v DX9...s tim,že údajně to pojede velmi dobře jen na Geforckách a AMD/ATI nebudou tak vyladěné (což se mi zdá trochu moc přitažené za vlasy,ale myslím že nebude problém).Crytek totiž potvrdil,že primárně se hra dělala na PC a poté až se přetvářela na konzole.Někde jsem četl i článek přímo od nějakého vedoucího Cryteku.
-
-
mozes si pozriet testy, ta hra ide cca rovnako na oboch gpu, nie su tam ziadne vacsie vykonnostne prepady ako pri Dx11 v DA2, kde su prepady vykonu u Nvidiach take vysoke, ze niekedy slaba karta ako 5770 dorovnava na gtx560.
Crysis1 bolo tiez robena Nvidiou a nijako to Ati nezasiahlo vo vykone.
Plus, uved zdroj, ze Dx10 ci 11 nie je v C2 vdaka Nvidii, a poprosim nejaky relevantny zdroj, ne dedeodpad.cz. Za vyvoj, podporu Dx je zodpovedny Crytek, nie Nvidia, Nvidia si akurat zaplatila logo a par optimalizacii rovnako ako Ati pri inach hrach, nevies, neries. -
-
Já ale neříkal,že ATI bude nějak extremně omezena přeci...psal jsem,že to někde psali,ale že si to nemyslím :-) takže nejdřív čti a potom něco piš prosím a hned se nerozčiluj :D...A vím,že Nvidia je poslední dobou v háji se svejma grafikama,který jsou naprd a ovladače tak trochu taky...
http://www.gamemunition.com/rumors/did-nvidia-pay-crytek-to-delay-directx-11-support-for-crysis-2/ tady máš jeden ze zdrojů co jsem našel.Bohužel nemůžu najít ten článek,že Crytek dělal Crysis 2 nejdříve pro PC a potom se udělal port na Konzole...Jinak podle mě je vina na obou stranách.Když někdo dělá reklamu (Nvidia na hru,tak je jasné,že chce aby to jelo parádně na jejich grafikách).Ale když nejsilnější model pokulhává někde vzadu za konkurencí,tak je jasné,že se nechce hned tak předvádět,takže podle mě chtějí odladit opravdu dobře ovladače a až to bude dají echo Cryteku který vypustí patch s DX11...ale tohle všechno jsou jen spekulace.Ty říkáš může za to Crytek jenom On a nikdo jiný...Já říkám,že na tom má podíl i Nvidie určitě.To jako kdyby byl hlavní sponzor třeba Creative a byl by zvuk jen v 2.1 bez Dolbydigital/THX atd :D taky by to nějak chtěli zamaskovat přeci.A příště hned nevyváděj...a nechápu co je stránka dedeodpad.cz :D...jestli myslíš ddworld,tak s nim nemám problém.Neříkám,že ve všem souhlasím co píšou,ale zdá se mi to jako dobrá stránka ohledně testů atd. lepší jak Pc-Tuning nebo podobný trubci který dělaj reklamu tomu co výkon nemá :D
-
-
-
Ako api je v C2 zatial Dx9.
-
-
Pán redaktor zapomíná, že PC verze měla vyjít zároveň s konzolemi, tzn museli dodělat grafiku PO vydání. DX 11 Patch pro PC teprve vyjde, takže grafiku bych ještě nehodnotil (Přece jenom DX10 efekty z Crysis tu budou právě až s tím patchem.)
-
-
Pan recenzent hodnotil verzi, ktera je k dostani tedka, co bude do budoucna, to se bohuzel do hodnoceni zahrnout neda :)
-
-
No tak jako recenzovat PS3 verzi, a mluvit o grafice?
Stačilo se alespoň zmínit o tom, že vyjde DX11 patch - takhle si tu hru lidi nemusí koupit jen kvůli tomu, že si budou myslet jak to není strašně udělané... -
-
Mě spíš udivuje že srovnával Crysis 2 a Crysis 1........ srovnávat graficky hru pro konzoli s hrou pro pc ........... ??? *8*
-
Mluví o grafice PS3 verze. Tudíž hodnotit grafiku je zde na místě, zvláště po všech dohadech a spekulacích které se kolem PS3 verze vyrojily.
-
-
-