-
Já souhlasím s Cajkem. Hry si kupuji, ale jestli budou vývojáři argumentovat tím, že se jim nevyplatí dělat hry plně optimalizované na PC jen kvůli tomu, že nejsou schopni zamezit pirátství (ano, je to taky jejich chyba, že nemají účinnou ochranu), pak si nebudu takové hry kupovat. Radši si nechám již na dosloužení svůj notebook a budu si stahovat staré pecky z GOG bez otravností, bez DRM, které trestají poctivé hráče a navíc budu mít víc času na real life :-)
-
tak bud jsi nehral Crysis 2 nebo nevidel Avatara .. nebo jses jen proste mimo :)
-
To víte že se Mafia 2 prodávala. A hodně. Dělal jsem v obchodě zrovna když výchazela a jen za první týden se jí prodalo spousta kusů a to nemluvím o předbjednávkách. Hravě porazila Starcraft 2 co byl o chvíli dřív... A spousta lidí ačkkoliv hru stáhne, nakonec stejně koupí originál...
-
Ono se na konzole nekrade? To je novinka....Jinak vaše články čtu rád, neb máte velmi příjemný styl psaní. Předesílám, že je mi 40let a hry pouze kupuji, nemám potřebu je krást a nemám problém si je za dnešní ceny koupit. Trošku nesouhlasím s hodnocením hry....pořád se to srovnává s HL2. Ale vždyť je to to samé co HL2 jen s lepší grafikou. Mám tu všechny díly HL a nějak pořád nemůžu najít tu opěvovanou dokonalost HL. Je to koridorová střílečka s velmi příjemným ovládáním...ale co je na tom tak dokonalého, že je z toho skoro modla?
-
Nemá to smysl řešit. To je klasický marný boj alá Windows vs Linux - sáhodlouhé diskuze rozhořčených stran co nikam nevede... ano i kdyby bylo stínů sebevíc a scéne vypadala sebelíp hratelnost se dnes ve hrách tak jako tak blbě hledá a proto jsou to jen naleštěné, ale blbé tituly... Baldurs Gate a podobné tituly dnes už nikdo dělat neumí. Nebo možná umí, ale řekněme si to na rovinu - hrálo by o dnešní blbé publikum? Bylo by to pro něj příliž těžké, dlouhé a nudné... Bohužel to zůstane navždy pro nás pamětníky.
-
No Assassins Creed 2 sice možná konzolový byl, ale jeho předchůdce Assassin Creed 1 byl čistě PC titul ne? A Dvojka by nevznikla bez jedničky, ne?:-)
-
Souhlasim s tebou ucho. Ve všem. Lepší nic nestahovat, nekupovat - jenže mezitím budou kupovat lidi na konzole a stejně se to nehne z místa-maximálně tak se začnou dělat hry jen na konzole, k čemuž se stejně blížíme tak jako tak, pokud maj všichni vývojáři podobný názory jak pan Vávra - a že maj - stačí se zeptat kluků z Cryteku. Přijde mi, že jako spotřebitelé jsme firmy až trochu moc namlsali prachama a teď se to tak nějak vrací zpátky. No mně už je to naštěstí jedno, já vydržim už bez jakýkoliv hry, člověk má pořád co dělat v dnešní době není-liž pravda:)
-
To se mi nezdá že by se Mafia II prodalo jen 200k na PC. Vždyt jen v ČR se muselo na PC prodat okolo 20k, pak je tu Steam, kde je to pořád jedna z nehranějších her s několika tisíci aktivních hráčů atd. *4*
-
a to je ta nelogičnost. lidé křičí "hra za to nestojí" a přesto ji stahují a hrají jako vzteklí... ani dohrát hru, která je nebaví, jim nedělá problém... :) a pak to všude pomlouvají, jako by je to někdo nutil hrát. pokud chtějí poukázat na nekvalitu, proč tu hru neignorují, aby dali signál "takhle ne". masivním stahováním vysílají signály jiné...
-
S M2 je to trochu problém - byla obrovská výzva snažit se překonat takřka dokonalou jedničku, ale 2K se asi rozhodlo jít trochu jinou cestou a je škoda že nenechalo českou pobočku udělat jejich práci pořádně, resp. do konce. Pak to holt dopadlo blbě, pokud by Mafia2 měla alespoň všechny vlastnosti jedničky, byl to jasnej komerční hit. Podle mě se jí stáhlo tolik protože se po netu rozkřiklo že to za tyhle prachy nemá cenu apod. - každopádně ať tak nebo tak pořád trvám na tom, že pokud je hra kvalitní a za rozumnou cenu, podstatná část lidi si jí ve výsledku skutečně koupí.
-
Třeba Mass Effect, Battlefield, Half-Life... hry které stojí za to kupovat a hrát. Důvod ke Crysis 2 mi ještě nikdo nedal. Obstojná grafika je sice plus, ale ne nic zásadního. Na AI nevidím nic zajímavého, aspoň podle videí a informací od lidí. Velikost "levelu" je dobrá leda tak u taktických FPS nebo open-world RPG. Dobrý multiplayer? Je mezi MP jedničky a dvojky nějaký rozdíl?
-
Dotovala PC scéna? Nějak jsem nezaregistroval, že by mě někdo posílal nějáké dotace. A jen tak pro zajímavost, i Mafie I se prodalo na konzole minimálně stejně jako na PC. Z téhle diskuse je mi opravdu, ale opravdu smutno.
-
Ty jsi dobrej kousek žaluda, víš o tom?
-
Ale psal to Dan Vávra, který proti konzolím vůbec nic nemá. Pokud jsou hry na ně debilní, je to problém jejich vývojářů a ne hardware. A jen tak pro zajímavost: Mafii II si JENOM přes torrenty stáhlo na PC 3.500.OOO lidí. Vzhledem k tomu, že torrenty už dávno nejsou hlavní warezový kanál, odhaduji skutečné množství pirátských kopií minimálně někde okolo SEDMI MILIONŮ KUSŮ. JENOM NA PC! Hru si na PC koupilo cca 200.000 lidí. Před vydáním na ní vyšlo demo, takže každý si ji mohl vyzkoušet a rozhodnout se, jestli si jí koupí, nebo ne. Ve výsledku tedy 97% PC hráčů hru, na které několik let tvrdě pracovaly desítky lidí, ukradlo a ještě mají tu drzost nadávat vývojářům, že kašlou na PC komunitu. Jakou PC komunitu? Myslíte komunitu, kde 90% lidí krade?
-
aha a to je vsechno co dokazes proti ty hre rict no pani mel by sis radši jit vyndat protezu a jit spat
-
Ty jsi věkem tak 12 let starej shit, tak se zaklidni zase
-
To snad nepsal Dan, jehož tehdejšímu studiu z největší části vývoj dvojky dotovala PC scéna? Dane??
-
to samozřejmně nepopírám,netvrdím,že konzole vydavají nutně samé zmetky. Tituly které si zmínil+třeba God of War,Grand Tourismo,Solid Snake a jiné samozřejmě byly kroky dopředu. Měl sem na mysli spíše vývoj PC titulů,které dopředu počítaly s implementací pro konzolový trh a tím jejich zákonité osekání. A pirátství,to je téma na samostatnou diskuzi,ať si každej zamete před svym prahem
-
To bude asi nejlepší. Mimochodem, Crysis 2 by se anglicky mělo správně psát Crisis 2 a ty vaše videa máte v úplně špatném kodeku.
-
Nejak se mi nezda, ze by toto napsal skutecne Dan Vavra....