Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • a jaký akcni hry hrajes? nejaký 20 let starý shity na crysis 2 je skvela fyzika grafika-optimilizace pomerne dobry ai na fps hru která se odehrava ve meste pomerne dobra velikost levelu a dobrej multiplayer
  • Jen tak pro zajímavost, já si zase myslím, že čistě konzolové hry jako Red Dead Redempion, Assassins Creed II, nebo Heavy Rain nejsou vůbec blbé a na PC by nikdy nevznikly, protože tam 80% lidí krade a ještě má tu drzost se s tím chlubit a stěžovat si, že pro ně vývojáři ty hry nechtějí zadarmo dělat.
  • Proč by Ti někdo měl psát, že PC nemáš? Jen ho prostě neumíš používat *2* *1*
  • jo,potrefená husa se vždycky ozve,jako ted "xxx" .Zapomněl sis ovšem připustit fakt,že je krapet divný,aby si čímdál tím větší procento populace víc a víc stěžovalo na vlnu "tuposti" ,která v posledních letech čím dál tim víc prosakuje do herního světa( herního světa všeobecně)..která,ať už si to jsi schopen si připustit nebo ne,ma na svědomí právě konzole a její diametrálně odlišná technologická koncepce,která prostě chtě nechtě nemá šanci uspokojivě zvládnout všechny herní aspekty dohromady. Nicméně vývojáři moc dobře vědí,od které části herního publika tečou peníze. Já proti konzolim v základu nemám vůbec nic,sem nezaujatej. Ale když sleduju "vývoj" herních principů v posledních letech,nemůžu se ubránit pocitu,že prostě ty herní principy degradujou na plný čáře. Tím mě potažmo i s prominutim sere fakt,že hry na PC musí brát při vývoji ohled na sice komerčně mnohem úspěšnějšího,ale zároveň trochu kriploidního bratříčka konzole. Uvědom si,že snahou o optimalizace bývá PC verze(potažmo všech her,ne jen C2) ochuzena o velké množství principů,které by v případě vývoje na čistě jednu herní platformu,mohli být lépe využity,dokonce mnohem lépe. Tady pak vidíte to nerozhodné přijetí herního publika. Ted mě asi všichni pošlete k šípku,ale ptám se kde je ta herní kreativita alá Half Life,Baldurs Gate a jiné,primárně pro PC vytvářené tituly. Jsem už starší,nehodnotím grafiku na prvnim místě,takže mi je celkem jedno,že díky PS3 sem ochuzenej o to,že muj kulomet vrhá stín a jiné serepetičky,spíš se zamýšlím nad herním obsahem,PRÁVÉ KONZOLÍ okudlávaném.
  • :-D jo,potrefená husa se vždycky ozve,jako ted "xxx" .Zapomněl sis ovšem připustit fakt,že je krapet divný,aby si čímdál tím větší procento populace víc a víc stěžovalo na vlnu "tuposti" ,která v posledních letech čím dál tim víc prosakuje do herního světa( herního světa všeobecně)..která,ať už si to jsi schopen si připustit nebo ne,ma na svědomí právě konzole a její diametrálně odlišná technologická koncepce,která prostě chtě nechtě nemá šanci uspokojivě zvládnout všechny herní aspekty dohromady. Nicméně vývojáři moc dobře vědí,od které části herního publika tečou peníze. Já proti konzolim v základu nemám vůbec nic,sem nezaujatej. Ale když sleduju "vývoj" herních principů v posledních letech,nemůžu se ubránit pocitu,že prostě ty herní principy degradujou na plný čáře. Tím mě potažmo i s prominutim sere fakt,že hry na PC musí brát při vývoji ohled na sice komerčně mnohem úspěšnějšího,ale zároveň trochu kriploidního bratříčka konzole. Uvědom si,že snahou o optimalizace bývá PC verze(potažmo všech her,ne jen C2) ochuzena o velké množství principů,které by v případě vývoje na čistě jednu herní platformu,mohli být lépe využity,dokonce mnohem lépe. Tady pak vidíte to nerozhodné přijetí herního publika. Ted mě asi všichni pošlete k šípku,ale ptám se kde je ta herní kreativita alá Half Life,Baldurs Gate a jiné,primárně pro PC vytvářené tituly. Jsem už starší,nehodnotím grafiku na prvnim místě,takže mi je celkem jedno,že díky PS3 sem ochuzenej o to,že muj kulomet vrhá stín a jiné serepetičky,spíš se zamýšlím nad herním obsahem,PRÁVÉ KONZOLÍ okudlávaném.
  • Ale vážně, nechcete se vrátit o pár stupňů níž? TG, jako většina herních webů, má dost nadnesené hodnocení, tak o jeden a půl bodu. Snad žádná AAA hra nedostane méně jak 7, a to už musí být opravdu špatná.
  • Stačí jen začátek, zlom a konec.
  • Jo, přesně o tomhle uvažujeme. Pravda je, že i Systémové požadavky můžou být zavádějící, proto budou dokonale objektivní recenze sestávat pouze z názvy hry a pod tím bude desetihodinové video ze hraní.
  • Nevie niekto co je to za hudbu v tej ukazke? diky
  • Pořád mi nikdo nenapsal, čím že je ta hra tak dokonalá. Podle recenze a komentářů bych hádal tak 6 bodů a ne tak nadšený 'tón'. Střílečka s průměrným příběhem, nadprůměrnou (zdaleka ne zlomovou) grafikou, krátkou herní dobou a téměř tuctovou hratelností. Osm, nebo dokonce víc, jak tu někteří navrhují? Pochybuji.
  • Myslím že problém nieje v tom že by bol autor pomalejší , ale skvor v tom že ty niesi ani dosť rýchly na to aby si postrehol jeho pohyb *3*
  • Zas po sobe nectu : D
    No nevadi..
    Chtel jsem jeste k tomu podani pribehu, ze to mlceni hlavniho hrdiny je fakt divny, no. Skoda toho, pusobi to hloupe a trochu bori vciteni do deje : /
    (pritom treba na uplnym zacatku je na to az skoro sebeironicka, tutorialova narazka. dal uz ale tohle klise podavaj tim nejblbejsim zpusobem)
  • ty jseš ale přemoudrelej *12*
  • No to me po...drz.. O bodik vic nez Homefront? : D Takze ta hra ma prvotridni AI, grafiku, nekoridorovost, slusnej pribeh, uzasnej design a zvuk, 10+ hodin hrani, a dostane osmicku, protoze RPG (!) FNV dostalo devitku, a bylo "lepsi" ? : )))
    To je proste vysmech, ale jelikoz si muzu precist celou recenzi tak bych vysledny cisilko tak neresil.
    Bohuzel se ani s recenzi uplne stotoznit nemuzu. Co melo treba znamenat to rozpitvavani "nesrozumitelnyho pribehu" ?? To i ja kdyz to hraju radne vyhulenej a nedavam pak poradne pozor na nevybuchujici veci vim kdo je Prophet, ze typek na vysilacce je vedec CryNetu, atd. atd. atd.
    I kdyby treba ten vedator nebyl ukazanej v uvodnim sestrihu tak verim ze to "kazdymu" dojde, a libi se mi, ze Crytek nema hrace az za takovyho blbouna (kterym prekvapive asi Dan Vavra byt dokaze, neboco..) A ze je to chaoticky, nebo cozeto? Nahla mimozemska invaze na metropoli by asi presne takova byla, ze.. To i souvisi s tim "pohledem malyho cervika" a ja vsechno tohle vitam s povdekem. Takhle atmosferickou hru jsem nehral dlouho predlouho a je to i diky (v recenzi z nejakyho duvodu vubec nezmineny) hudbe. Skoro bych i cekal ze ma hudba stempl Zimmera zas jen aby bylo na co lakat, ale vysledek je proste uzasnej. I mnoho FILMOVYCH trhaku na tom hudebne neni zdaleka takhle dobre, ve hrach bych primo rekl, ze tohle nema obdoby.
    Jo - vetsinou neni na hudbe ani pribehu nic objevnyho, ale proste TAKHLE MA VYPADAT BLOCKBUSTER, a v ramci zanru tahle hra opravdu skoro dosahuje dokonalosti.
    Taky spousta Danovejch problemu asi prameni z PS3 verze, protoze na PC je to opravdu audiovizualni atomovka, ktery se ani jednicka Crysis nevyrovna.
    Jinak respektuju semtam nejakej ten autoruv subjektivni nazor, ale psat ze "jen těžko budete hledat budovu, kolem které by nebylo vystavěné nějaké lešení nebo žbrdlení", a podobny blaboly... To jsou presne ty demagogicky nesmysly, kvuli kterejm me (jinak dobry) recenze DV dokazou radne nasrat..
    Naopak treba AI mi prijde casto az desive spatna, a je to asi jedina vec, ktera mi na hre vadi.
    Celkove jsem (jakozto clovek blockbusterama vetsinou spis otravenej) az prekvapive nadsenej. Tohle je proste ZAZITEK! Uzasnej...
  • MickeyMutant
    Mám nesmělý návrh, který by přispěl ke snížení kontroverze příštích recenzí. Nepište prosím, z jaké verze byla hra recenzovaná. Myslím PS3, Xbox 360 nebo PC. Dále bych odstranil numerické hodnocení, které pravidelně rozdmýchává skoro stejné vášně jako téma PC versus konzole. V textové části by asi bylo vhodné se vyvarovat osobních názorů, zkušeností a postřehů z hraní, které jsou ze své podstaty subjektivní. Bugy, pády, grafika jsou další položkou často závislou na konkrétní sestavě recenzenta. Hodnocení multiplayeru je diskriminační vůči hráčům bez internetového připojení – pryč s ním. Poslední položku ke zvážení je jméno recenzenta. Opravdu chcete svým podpisem zvyšovat adrenalin čtenářů, jejichž karma je nekompatibilní s konkrétním redaktorem?

Příklad korektní recenze:

Crysis 2 (hra pro PS3, Xbox 360, PC)

Systémové požadavky: procesor Intel - Core 2 Duo E6750 2.66GHz, procesor AMD - Athlon II X2 245e, grafická karta Nvidia - GeForce GTX 280, grafická karta ATI - Radeon HD 4870, paměť RAM - 3 GB, volné místo na pevném disku - 9 GB, direct X – 9.
    Pozor, systémové požadavky neplatí pro majitele PS3 a Xbox 360. Ti mají skřítky potřebné k běhu hry již zabudované v krabici konzole.

Podpis: Redakce
  • Hah, to by museli ještě hodně přidat, aby trošku protáhli křemíkové svalstvo dnešních high-end počítačů.
  • to neni potreba bezi to na plný i na slabsim compu planule
  • To, že souběžný vývoj pro konzole ovlivňuje celkové pojetí hry, to je nepopiratelný fakt. Jakým způsobem, to už si dosaďte každý sám :). Jinak jsem rád za to, že jsem zažil zlatou éru období přelomu tisíciletí. Tehdy vycházely opravdu brilantní kousky a rád se k nim vracím . . . z nostalgie.
  • neříkám že grafika vypadá špatně, ale rozhodně není ani nejlepší ... tak jak býval crysis když vyšel, navíc je na enginu velmi znát použití pouze DX9 ...

Až vyjde patch pro DX11 bude to asi lepší, ale teď ta grafika má ještě nedostatky ...

Co se týče vlivu kozolí tak to dopadlo na PC celkem dobře(jen ten system pitomých checkpointu mě vadí ... proč nemůžou použít normální savy ...chjo)
  • este pre tych co tvrdia ze crysis 1, je graficky lepsia...
    uz len z technickeho hladiska obsahuje CR2 dvojnasobne mnozstvo polygonov ako jednotka. /nie na PS3 tu to zachranuju shadere a slabsie normalmapy/
    graficky vyvojary riesili uplne iny problem a zvladli ho perfektne. nezabudajte ze listy na stromoch a rastliny niesu polygony ale vertex shadere. CR 1 bola graficky super ale toto je vyrazny posun.
    A mili konzolisti vdaka konzolovej zaostalosti uz utrpelo vela potencialne dobrych hier ktore mohli po vsetkych strankach dopadnut ovela lepsie ...myslim hlavne FPSky alebo autickarske hry. nastastie CR2 je vynimka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit