Přejít na výpis diskuzí
Crysis 3 - recenze singleplayeru PC verze
22.2.2013 | Miloš Bohoněk
269 příspěvků
-
Tahle 'recenze' je wrong on so many levels. I Patrik Vogl by napsal lepší PR článek. Jsem zvědavý, s jakými argumenty v multiplayerové recensi se vytasí, aby tomuto mohli dát 10/10 GOTY platinum gold titanium edition. A proti samotnému Crysis 3 nic nemám, spíš naopak.
-
-
and you are so cool on so many levels when using english like this *8*
-
-
sem fanda série... vlastním všechny tri dily na PC, a od toho oznámení že hra bude jen DX11 mi to vrtá hlavou zda nahradit svoji HD4890 2GB, zbytek sestavy byl postupně omlazen ale na grafiku sem nespěchal, protože zatím vše zvladála.... Ale je potřeba posun, každa vášeň má svou cenu, takže zítra jedu pro GTX660Ti a naložím tomu :-D *5*
-
-
že 660TI tak to seš socka *6* *6* ja si objednal geforce gtx TITAN 6GB
-
-
Kdyby Te slyseli rodice, jak tu machrujes s jejich prachama :D
-
wow no... tak si kup grafiku za 25k... me staci GTX660Ti za 6k
-
-
-
Naco sa obtazujete nakou recenziou, pisat k tomu nake clanky, naco, prosim vas, rovno tomu placnete 11/10 GOTY, dejte k tomu uber tralier a hotovo, zinkasujte honorar od EA a je to.
-
-
jo, přesně tak totiž ta recenze vyznívá (not)
-
-
Dělám to nerad, ale tady musím souhlasit. Tahle "recenze" je blábol. Nejvíce to vynikne po přečtení místní recenze na původní Far Cry.
-
-
až na to že súčasné games.cz má s tým na ktorom vyšla recenzia na Far Cry spoločný len názov...
-
-
Ano. Což ale na výsledku nic nemění. Mě jde o recenzi samotnou - jak je napsaná, na co klade důraz, posloupnost jednotlivých hodnotících kritérií atd.
-
-
-
-
-
Zatím jsem to hrál tak hodinu a moje první dojmy tak na 7/10. Zatím rozhodně nejhorší Crysis. Dvojka mi přišla o dost lepší.... Uvidíme jestli se to na planinách ještě zlepší
A mimochodem - v nastavení chybí možnost akcelerace myši. Tedy já si nenastavím ovládání tak, abych přesně mířil a zároveň se rychle otáčel. Nechápu, tohle zvládal už první FarCry.
P.S: Na i5 3570K, GTX660, 16GB RAM (nic netaktovaného) to na max neběží (ani s nižším vyhlazováním). -
-
já mám i5 3750k, 16GB RAM a HD7970 bez AA a částice se stínama na druhou nejvyžší a kolem 40-60FPS záleží kde se zrovna pohybuju. Poku dám AA naplno a veškeré další nastavení na nejvyžší možné, tak mi fraps ukazuje kolem 20-25fps :D
-
Mám tu samou sestavu a na nastavení grafiky "vysoké" (2. nejvyšší) s nějakým středním AA ve FullHD jede naprosto plynule. Ale když dám na "velmi vysoké", tak už to krapet tuhne.
-
-
Mám půlku na velmi vysoké a jede na +/- 30fps.
-
-
-
Chapu, ze me ted bude zdejsi nematerialni a vyzrala komunita maximalne zhnusena, ale crysis 3 si koupim hlavne kvuli poteseni z technickyho pokroku.
A hodnoceni u recenzi je dobra vec. Kazdej skutecne nema cas/chut cist celou recenzi, zvlast, kdyz jich je na netu tolik. Ciselny hodnoceni s nejakym strucnym verdiktem mi ukaze pohotove nazor recenzenta a jestli se mu hra libila nebo ne. Navic pochybuju, ze se nekdo bude rozhodovat na zaklade jedny recenze. Spis si jich precte vic, koukne do diskuzi, na youtube, pripadne si to stahne pres torrent a vyzkousi sam.
A jak tu nekdo uz psal, i tyhle prispevky jsou ciselne hodnoceny, takze klidek *1* -
-
Jop grafika je skvělá až někdy jsem nechápal kam až ten cry engine dosáhne. Já jsem žádnou recenzi nečet NIKDY jsem se neorientoval kpupě hry podle recenze řídil jsem se jen svejma pocitama... Můžu ale ti teď říct žádná sláva to opravdu není. Jestli tu hru chceš počkej si na akci...
-
Však to taky je jenom benchmark na to potěšení :)
-
-
Neviem ako vy ale mne v recenzii chýba ten hardware kútik kde je napísané na akom stroji bola hra recenzovaná, ako plynulo sa hrala a tak podobne...pretože ja som urobil po tretí krát tú istú chybu že som išiel do hry ešte predtým ako bola vyladená/opatchovaná. Najprv to bolo najnovšie nfs, most wanted, kde až po 2 mesiacoch vyšiel miniatúrny patch po ktorom sa dá hra normálne hrať plynulo na stabilných 60 fps...potom to bolo far cry 3 a problémy s sli a celková nedoladenosť grafických ovládačov a teraz Crysis 3 kde na mojom stroji nemôžem mať zapnuté sli lebo výkon je horší ako pri single gpu...čo je na very high nastaveniach a 1080p okolo 45-50 fps priemerne , čo nie je žiadna sláva...
A preto som si povedal že budem radšej trpezlivý a hry si budem kupovať až po tom, keď budem mať záruku, že sú plne optimalizované a sú na ňu dostupné odladené ovládače.
Ušetrím si tak nervy a mnoho času. *10* -
-
Hra běží naprosto v pořádku i když na začátku v první misi se mi sekla animačka... ale pak už nic hra je dobře optimalizovaná i na very bad nastevení ta hra vypada prostě skvěle...
-
-
V tej prvej upršanej misii som si tiež všimol, že akési lano spôsobuje masívne fps dropy, niekedy aj na 20 fps.
Konkrétne sa tu o tom rozpísal jeden chlapík zo španielska
http://maldotex.blogspot.sk/2013/02/performance-bug-in-crysis-3-first-level.html
-
-
Tys to nečetl, než jsi napsal příspěvek, což? Tak doporučuji 6 odstavec, nebo počkat na naši videorecenzi.
-
-
No nejako som to prehliadol, asi som nešťastne nascroloval, ospravedlňujem sa.
Keď to autor recenzie hral, mal zapnutý aj nejaký externý program, ktorý mu meral fps? ak áno koľko priemerne fps mu to na tých nastaveniach dávalo? -
-
První půl hoďku jsem jel s Frapsem, čistě ze zvědavosti, pak jsem ho vypnul, protože žluté číslíčko v rohu prudí. Kolísalo to mezi 30-40fps, což mi ve zdejším singleplayeru dostačovalo a mám takový dojem, že jen co přestalo hustě pršet, fps šly nahoru, ale už jsem neměřil. Příliš jsem se v tom nehrabal, ale hodně s tím vším mávají, kromě v-sync, stíny, stačí stáhnout z very high na high. A samozřejmě to chce nové drivery (314.07).
-
-
okej, díky moc za info, mne to tiež ide tak na priemerných 40 fps, som sa obával, že som bol sám komu tá hra takto bežala aj na tak výkonnom stroji.
-
-
-
-
-
Tak jsem to hrál asi pul hoďky teď a nic moc, 2ka ušla, ale už mě moc nebavila, jednička byla nejlepší. Tohle je nablískaná nuda.
Naštěstí jsem to jen stáhnul zadara, stejně mi to ani neběží moc plynule.
(noťas s 630M - na střední detaily je ten pohyb takový těžký, neškube se to, ale pohyb myší je takový těžkopádný neplynulý nevím jak to říct) -
-
JJ málo FPS moje GTX 680 na fulll to taky nezváldala(neseká se ale je to jako spomalený film ) musel jsem přepnout akorát vyhlazovaní na FXAA ... Ta hra je opravdu hard na HW :D to se musí nechat...
-
-
Nejhorší je, že mně se tady ten styl grafiky ani moc nelíbí. Hraju teď třeba ještě Dead Space a tam mi ten svět přijde uvěřitelnější, reálnější. A jede to krásně na max :) O kvalitách hry se raději ani nebavit.
Crysis 3 je opravdu jen hloupé techdemo za tisíc korun :) -
-
No jsem zvědav, jak to pojede mně :D. Za chvíli to testnu ;). Ovšem upřímně se trošku obávám, jelikož to jede jen pod DX11. Sice mám grafickou kartu podporující tyto direkty (GTX 460 10 GB videopaměť), ovšem zbytek HW poněkud zaostává :D. Intel Core2Duo 3 GHz a 4 GB RAM, 64-bit Win 7. Uvidím no :).
Co se jinak týče enginů - upřímně já mám nejraději tak nějak Frostbite 2 (dále jen Frost2) :). CryEngine 3 (dále jen CE3) je sice takový barevnější, ovšem Frost2 mi jede lépe :D. Navíc je tam větší destrukce okolí a také se mi tam dost líbí zvuky - střelby, okolí atd.
Celkově vzato - udržují mne takříkajíc nad vodou drivery na GPU :D. Ovšem CE3 příliš neholduje mému PC z nějakého důvodu :D. Sice hru rozjedu na něm vytvořenou, leč musím trošku škálovat detaily :P.
A na závěr - ty kecy o tom, že na PC to pojede pouze jen na DX11 jen kvůli tomu, aby byl zajištěn nejlepší možný vizuální pocit ze hry, mi přijdou dosti úsměvné :P. -
-
Ono to jede JEN na kartách DX11? nějak sem se nezajímal o info.. no jak říkáš, reklama na DX11 karty .....
-
-
Ano, přesně tak, i s tou reklamou ;).
-
-
-
-
-
-
Jesteze mam Xbox kde sice pravda ano, ne v takove detailni grafice, sak zahraji si i tak opet , pro odpurce nojo na gamepadu ale co ja uz na nem hraji kolik let. (uz od PS2 konkretne).
Tudiz mi to prijde ok ale to by patrila na jine misto, hlavne do jine diskuze ze. Nepochybuji ze to blbost nebude, sak obcas to je sranda si jentak postrilet emzaky ... recenzi taky moc nechapu ze by chyba s tim ohodnocenim. (nebo tu slo spis o to aby si kazdy uvazil za vhodne jak si hru ohodnoti tudiz dostali hraci volny prostor, no co uz. ) -
-
ciselne hodnotenie nema, pretoze nebola zatial zhodnotena MP cast, ktora je v tomto dieli podla vsetkeho dost zastupena, tym chcel autor a teda cely Games naznacit,ze recenzovat CoD bez MP casti, by bolo tiez na dve veci, kedze hra stavia hlavne na MP a v tomto smere by bol Crysis 3 oproti trebars Black Ops 2 dost znevyhodneny, aspon teda ja som to tak pochopil.
-
-
bohuzel to nedohraju protoze nemuzu zabit toho zelezneho retardaso je u toho paprsku poradte strilim jak mentos do strilen a nic poradte na payap@seznam.cz
-
-
Hele , to je ten nejtěžší Bossfight hry , a ten boss se jmenuje loutkař .
Ja ho odstranil tak že jsem byl vždy zneviditelnenej a ho vždycky jedním zásobnikem vzal ze zadu do weakpointu , a po mnoho těchto útocích jsem ho odstranil .no ale jak říkám ten Bossfight fakt není žádný máslo , už na střední obtížnost se docela zapotíš...moje jediné štěstí když jsem hrál poprvé na postlidskeno bojovníka bylo , ze se bugnul ve zdi a ja do něj řezal z typhona
-
-
"Největší problém činila vertikální synchronizace, jejíž aktivace udělala z protagonisty táhnoucí se nudli" - Může mi, prosím, autor vysvětlit, proč proboha živého zapíná vertikální synchronizaci? :-O To snad ani nemůže myslet vážně :P. Když to udělá, ať se pak nediví, že hra pak není zcela plynulá :P. Vážně na hlavu - Vsync se přeci vždycky vypíná ne?! :P
-
-
A proč by nezapínal ? Co má co vertikální synchnronizace dělat s plynulostí hry ? Teď nevím jestli jsem se nechal vytrolit a nebo reaguju na příspěvek někoho, kdo netuší co je vertikální synchronizace..... help me !
-
-
Tvůj nick hovoří za vše :D
Já nikdy neměl potřebu Vsync zapínat ;). Vše mi jelo většinou plynule na max. a tato funkce mi přišla jako zbytečnost. Pouze u pár titulů to překvapivě pomohlo. Z nich si vybavuji tak Fable 3, které bylo na PC opravdu příšerným portem z konzolí :P. Nicméně u tohoto titulu pomohlo zapnout zmiňovanou Vsync ;), což bylo celkem úsměvné :D.
Zkrátka a dobře - pro mne je to zbytečnost :P. Když se ti chce, měj si to zapnuté :D. -
Vsync zvysuje lag. A fps musi padat k nejmensimu celociselnymu deliteli, aby se mohly nacpat do 60. Takze z 60 na 30, 20, 15, 12 atd. Tzn kdyz mas 59 fps tak ti to spadne na 30.
Na druhou stranu eliminuje tearing obrazu, kterej treba me docela vadi. -
-
Tohle není pravda. Všechny hry hraju z vsyncem on, jelikož tearing nesnáším, a i když nedosahuji konstatních 60, tak mi to na žádných 30 fps napadá.
Tohle tvoje tvrzení jsem už vícekrát četl, ale u mě to prostě takhle nechodí. Nevím...
Osobně nechápu, jak někdo může to nechutný tearingový vlnění trpět. S vypnutým vsyncem se dá hrát na starých CRT monitorech, ale na LCD je to katastrofa. -
Kdo má nvidii tak u Crysis 3 je nejlepší zapnout adaptive v-sync + omezení fps na 60 (ať už přes config ve hře nebo nějakou jinou utilitou)
-
VSync je mat najlepsie zapnuty v kombinacii s Tripple bufferingom. Vtedy nenastava prepad 60 -> 30 fps. Vacsina hier vsak Triple Buffering z nejakeho dovodu nepouziva... ale nastastie sa da zapnut pomocou utilitky DXoverrider. Funguje snad so vsetkymi DX9-DX11 hrami, ak maju 32-bitove binarky (Crysis 1 mal aj 64-bit verziu, neviem ako to je pri Crysis 3).
-
tak tak, až na to, že já radši tearing než zmíněné neduhy, ale to je dle chuti *5*
-
-
Ten tearing je dost hnusný, jak se to přelévá.
Jestli hra jede pod 60 FPS tak pro mně skoro lepší než se dívat jak se obraz debilně mění a dělá to čáry atd.
Lagu jsem nepozoroval u zapnuté Vsync. Možná jsem se na to nesoustředil.
-
-
-
Je to asi takhle - pokud máš míň snímků než 60, nemá smysl zapínat, naopak se jeví hra pomalejší, protože při čekání na vykreslení předchozího snímku dochází k prodlevám, někdy i k microstutteringu. Zjednodušeně - máš v Crysis 3 < 60, vypnout (to bude naprostá většina lidí na současném HW), jestli máš víc tak zapnout a ušetříš i na spotřebě :D. Tohle řeší adaptivní vsync od nividie (když funguje korektně). ten zapíná a vypíná vsync dle snímkové frekvence.
-
-