Přejít na výpis diskuzí
Čtenářská recenze: Call of Duty: Black Ops
30.12.2010 | Redakce Games.cz
279 příspěvků
-
cod a hlavne black ops je best idioti
-
Mě osobně z CoD BO bavila snad jenom ta mise, kdy hráč běhal v tom "atombordelu" proti tomu plynu. To bylo docela zajímavě udělaný (i když nápad to není novej, něco podobnýho bylo třeba už v Metro 2033). Jinak to ale byla docela bída, zachraňuje to jen MP. CoD 1 mě bavila asi nejvíc.
-
Nechapu. Hra neni vubec spatna. To ze v ni nejsou nejake novinky a nema to extra strhujici dej, jeste neni duvod davat 3/10. Kazdej je chytrej jak radio a kritizuje Tryarch . Ale kazdej si to zahraje az do konce. TO samy je s Mafii 2. Tenhle COD je lehky nadprumerna hra. Zadny propadak ani nic podobnyho. Propadak je podle me NFS. TO je absolutne o nicem.
-
-
hru jsem nedohrál, asi v polovině šla z disku pryč, přesně z důvodů, které recenzent popsal. CoD ani MoH už nejsou co byly. Veškeré situace ve hře jsou dělané jen pro efekt aby hráč otevřel "hubu", ale to pravděpodobně funguje pouze na mladší ročníky. Zajímalo zda se ještě objeví "intelignetní" FPS - poslední svého druhu (na PC) byla pro mě série Half-Life. Obecně, kvalita všech stříleček je také vidět na délce jejich výroby. Dřív se hry vyvíjely roky, dnes tu máme skoro každý rok X-tý díl.
-
Mozna to hrajou dokonce, protoze videji ty penize co to stalo? Taky neodchazim z kina, kdyz se mi na tom filmu neco nezda a to je listek podstatne levnejsi nez hra.
-
Naprosto s tebou ohledne nazoru na kritiku Treyarch souhlasim! Hru jeste nemuzu ohodnotit, ale pripada mi tez, ze kazdej na to plive, jelikoz to jsou prave oni...
-
-
Asi tak za hru mluví prodeje a ten co psal recenzi tu hru 100% ukradl, očividně mu CoD nesedí takže pochybuju že by utratil 12 stovek jenom aby mohl napsat kritiku. Tento článek je fraška.
-
-
argument, ze hru "ukradl" tu nema moc miesto... to, ze si nekupil originalku, este nie je dovod na zhodenie jeho nazoru... to je ako povedat o niekom, kto si stiahol nejaky mp3 album a zhodnotil, ze je na kocku, ze nema pravdu alebo pravo sa vyjadrovat... to je otazka etiky a nie legitimnosti nazoru...
okrem toho nie kazdy je tak bohaty, aby si mohol dovolit zle veci, resp. veci, ktore nema rad... mna by napr. nastvalo, ak by som si kupil hru, a potom zistil, ze je onicom... demami neargumentuj, pretoze tie casto o plnej hre moc nepovedia, skor zavádzajú... hry, ktore sa mi pacili som si bud kupil, alebo kupim...
inac CoD som nehral, len sa vyjadrujem k tvojmu prispevku
k recenzii... je pravda, ze mal zvolit miernejsie slova, ale inac to nebola vylozene zla recka
-
-
Proč mám pocit, že Games Tiscali podplaiti tvůrci Medal of Honor? Kam se podívám absolutní hate nový CoD, třebaže názory kdekoliv mimo stránku (metacritics, české časopsy, databáze her) jsou VELICE POZITIVNÍ. Skoro se mi chce věřit, že tato (amatérská) recenze je taky dílem nějakého přisluhovače.
-
-
Aha takže když má někdo nějaký názor tak je hned podplacený a přisluhovač?
-
To se spis podivej, jaky obrovsky rozpor v hodnoceni je na tech strankach jako metacritics mezi prumerem oficialnich recenzi a uzivatelskych hodnoceni. Jako treba na PC recenze prumer 80 a od lidi 4.1. To taky o necem vypovida... A o spiknuti se urcite nejedna *3*
-
Si poslechni některý z klubu rváčů jak to tam ten šašek Vávra a spol srážejí. Server plnej kašparů z hreje.
-
-
Nech toho Tučku *5*
-
-
-
reakce na: 30.12.2010 16:51, Robotron3@tiscali.cz (...Chyby byvaji v kritice spis objektivnejsi aspekt, protoze se daji logicky zduvodnit, jak to ve hre ma byt a ono to tak neni. Kdezto co se povedlo, zavisi spis na dojmu, vkusu, osobnich preferencich cloveka. ...)
Skvěle vystiženo! N1 *4* , posílám bod -
-
dodatek: to ale nemění nic na faktu, že LG se výčtem negativních rysů nechal unést což ovlivnilo finální resumé, které ostatně opakovaně prezentuje ve FC
-
-
Ja bych to rekl tak, ze Lukas Grygar je ponekud osobitejsi, a taky tvrda palice, za coz ho mam prave rad *4* Obcas s nim take v nazorech nesouhlasim, ale to snad ani nejde, aby clovek souhlasil ve vsem. Dulezite jsou ale ty aspekty kritiky, kde zjevne posuzuje chyby v designu a nemuzu si pomoct, to pro me u Black Ops je take naprosto zasadni vec, coz kvalitu hry srazi hodne dolu.
-
-
Záleží zda-li hráč přistoupí na tempo a směr hry, kdy se nechá nést s proudem, pak série Call of Duty, funguje bez větších zádrhelů. Tímto série CoD, tvoří subžánr FPS a negativní kritika právě na přísnou koridorovost a nekonečnou lavinu nepřátel s minimální AI, tetdy kritika na jeden z aspektů CoD, je diskutabilní. V tento moment se cílem negativní kritiky nestáva titul, ale odvětví žánru. S principu je to samé, jak negativně kritizovat mělkost a nereálnost většiny akčních filmů. Ano je možné, že jde již o přežitek který se hráčům silně zajídá, je ovšem otázka zdali v případě BO je jádro problému v žánru, nebo nedokonalém maskování výše uvedeného, v čemž byli pávě skuteční mistři IW.
-
-
Nemas pravdu. Pro stoprocentni jistotu bych si tu recenzi musel precist znovu (nebo to byla video recenze?), ale podle me tam Lukas nekritizoval to co dela COD CODckem (koridor, linearita, pocet nepratel), ale ze hra nedosahuje kvalit prave v te forme, kterou si vytycila. Vzdyt jsou tam naprosto zjevne herni mechanismy, ktere v dnesni dobe v modernich hrach nemaji proste co delat. Hra te vylozene tresta, pokud i jen trochu v tom uzkem koridoru chces udelat neco jinak. Take dynamika hry je na povazenou, kdy to do tebe nepratele husti od zacatku do konce. Melo by to prece byt tak, ze dynamika postupne graduje a buduje se atmosfera, stejne jako pribeh musi mit jak se rika oblouk, atd. Clovek pri sexu taky nemuze mit ograzmus od zacatku dokonce :) Spatna Ai je taky objektivni merikto kvality / nekvality hry, atd. No, co bych to tu popisoval, precti si recenzi znovu (nebo se podivej) a musis to videt sam.
-
-
Díky, náčelníku. Koridor je to poslední, co bych COD vyčítal. Jednička byla, samozřejmě i v kontextu doby, strhující. Oba díly MW měly momenty, kdy jsem si říkal "panečku". Black Ops je oproti tomu mizerně zpracovaná budgetová variace na ohraný téma, patlanina bez jakýkoliv kloudný snahy svou zhovadilost schovat alespoň za produkční hodnoty. A hlavně už to v podstatě není hra - veškerej hráčův vklad se omezuje na to, jestli už zakopnul o další trigger ve frontě. Úvod ve Vietnamu tuhle formu "zábavy" dotahuje ad absurdum.
-
-
-
-
-
-
hra to není nejlepší ale je mi jasný že autor recenzent nebude...
-
No tak účel to splnilo, článek přilákal řadu diskutujících (=bakšíš), autor vyjádřil svůj názor, ale co je nejzajímavější, to je to kvantum emocí, proti kterejm je Ordinace v Růžový zahradě společně s románama Danielle Steel (či jak se to píše, ta pinda s tim Prstýnkem a atd) jen slabym čajíčkem. Vivat CoD8,9,10,...20!
Protože některé série nezemřou, dokavaď se nevypaří hmatatelná hysterie. -
-
A když tě na hard zasáhne granát tak tě ten obleček seškvaří do hranatý kuličky.
-
CoD 20 tímhle tempem už nebude 3D ale jen plošinovka ve které budou z poza keřů a zdí vykukovat nepřátelé a my je budeme kosit po milionech.
-
-
to bude právě megamaso 3D, ke hře dostaneš i interaktivní bazuku a obleček, kterej do tebe na znamení zásahu bude pouštět 220 *3*
-
-
A ta bazuka bude mít neomezený počet munice aby jsi se nemusel obtěžovat s doplňováním. A na hard obtížnost do tebe bude ten obleček pouštět rovnou 380 voltů aby to bylo zajímavější.
-
-
-
-
No takze autor si asi zamenil slovicko recenze s s vlastním názorem a zaujatosti proti call of Duty .... Jak uz tady nekdo psal autor asi nehrál první 2 díly, ktere se od tech dalsich zcela odlisují. Dále Black ops me taky zklamalo ale ne na tolik abych z toho musel delat tragedii. Chapu ze neteri lidi maj na CoD jiný názory nez ja, ale v tomhle pripade je toto zneuziti moznosti dat sem ctenarkou recenzy. tim ze si sem nekdo sel napsat celi svuj názor ktery mu nevyvracui ale je to ubohost nevetsi........ a kdyby tady byla moznost rict svuj nazor tak by se to snad jmeovalo ctenársky nazor
-
-
KAZDA recenze je subjektivnim nazorem toho, kdo ji pise
-
-
jednou jsem to tu jiz psal a napisi znovu, jednicku, UO ani dvojku sem MP nehral, hral jsem 4ku public, potom po case promod, protoze me jiste veci na pubu zacly vadit, dopadlo to tak ze sad na pubu nehraju jen na promodu a pokud jdu na pub vyblbnout se na nejaky FFA nebo TDM. Dal tu byla CODWAW zprvu jsem ji odsuzoval, ale po case sem puskam prisel na chut a byl to pro me velice dobrej dil, velke mapy ne jako v MW a samotnout puskou z respu na resp se hlava taky tezko hledala, bylo to takove uvolenejsi, ale SAD jsem si v te serii velice oblibil, bohuzel pak prislo COD6 resp MW2 ktere bylo za A bez serveru obcas velky problem spojit vsechny lidi kteri chteli hrat, za B pro me divne pohyby postav a hra celkove takova roboticka, bohuzel CODBO dopadlo stejne, nevim proc ale prijde me ze se CODy uz delaj hlavne pro konzolare, a ono se neni ani cemu divit, ale nakonec muzu bejt rad ze tu mame #COD4.WARS a par TDM serveru v COD5 najit neco hratelneho byva problem ale i to se obcas zadari, vzhledem k tomu jak cod vetsina prijala a vzhledem k prodejum dvou poslednich serii se neda ocekavat ze se neco zmeni takze zustanu u 4ky,5ky a budu dal jen sledovat co vychazi za nove konzoloporty pro PC.