Přejít na výpis diskuzí
Čtvrthodinové video z hraní postapo RPG Wasteland 2
9.2.2013 | Petr Poláček
422 příspěvků
-
Sui Generis nema setinove naklady, co dal nabizis?
-
jejdasek: Takže obsahem tvého původního příspěvku bylo triviální sdělení, že blbci jsou blbci? A že patrně někteří blbci diskutují pod tímto článkem?
-
Vzhledem k tomu, že by ta diskuse zapadla, tak to dávám sem... reaguji na tvůj obrázek z Desperados 2:
To mi nepříjde jako dobrý příklad, protože na první pohled je jasné, že je to komplet 3D a navíc to podle mě vypadá o dost hůř než první Desperados, kteří byli 2D... Prostě já si fakt nevybavuju žádnou izo hru ve 3d, která by vypadala líp než 2D legendy... Není to vůbec tím, že bych měl něco proti 3D, to vůbec, ale prostě 3D je efektivnější když vidíš objekty pořádně z blízka a můžeš využít takových fičur jako bumbmap, cubemap, normalmap apod. Ve 3D se více ukazuje neschopnost grafiků. V době 2D her museli být grafici opravdoví machři, kteří museli umět perfektně kreslit popř. udělat velmi detailní modely, které se pak jen vyrenderovaly a udělaly se z nich 2d objekty... Dnes máš všude kupu 3D grafiků, kteří sice ovládají různé triky, ale z výrvarky by propadli - co neumí rukama se pak snaží dohnat efektama... Neplatí to samozřejmě pro všechny, ale snad pochopíš, co mám na mysli -
jejdasek: Dobrá, na začátku ses tedy vyjádřil nepřesně. Takže - které konkrétní příspěvky v této diskusi tvoří ten tebou inzerovaný "Hezky hate z mainstreamove strany povrchnich konzumnich hracu." a jaké konkrétní metody jsi použil k tomu, abys určil, že jejich autoři jsou "povrchní konzumní hráči"?
-
No najvacsi hater v tomto threade , je Fargoberg co je znama firma v trollingu a PS3 fanatik. Takze hate od neho je proste len priklad nazoru konzoloveho hraca AAA titulov, cize pre osud Wastelands 2 uplne nepodstatny. On na to neprispel.
-
Vizuálně i hratelnostně to jsou klony 3rd person akcí, tj. toho co tam jde udělat nejlépe. Od toho se odklání dost těžko a ty hry jsou hodně generický.
-
Hned to nevim, sve mineni si o lidech vytvarim az na zaklade jejich jednani.
A za blba ci hlupaka nepovazuju nekoho, kdo neco nevi, ale blbe ci hloupe jedna. Takze i dvanactileteho kluk muze jednat inteligentne nebo jako blbec. -
navrhuji dwarf fortress - pro mě jedna z nej her vůbec
-
Napriklad ze jim nenadavam, ze vybiram skupinu takovych lidi a prisuzuji jim nejake jednani.
-
To je zajímavý, jak ty hned víš jakej kdo je. Jestli tobě je ke čtyřicítce, možná víc, podle toho, jak ses tu vždycky vyjadřoval, tak ti tví blbové povrchní konzumenti, jsou třeba 12ti letý kluci. Nemyslíš, že k dětem patří, že jsou povrchní? Nemyslíš, že oni samozřejmě nemůžou mít zkušenosti s hrama, které se hráli, když ještě ani nebyli na světě? Kdo je pak povrchní blb? Ten kdo z toho vyroste? Nebo ten kdo z toho už vyrůst nemůže?
-
Dworkin: zasadni otazka je, jak jsi prisel na to, ze hazu vsechny do jednoho pytle? Viz obraceni kauzality, ja nemluvim o vsech.
-
Vypada to velmi dobre. Doufam, ze to chlapci dodelaji.
-
Fargoberg-podle tebe vypadaji lepe. Podle me vypada lepe alfa verze Wastelandu 2.
-
I tak se to da vykladat. Nicmene je to prekrouceni vyznamu receneho. Vysvetluji priciny vedeneho hate. Nezpochybnuji jejich nazor tim, ze jsou takovi, vysvetluji za maji takovy nazor proto, ze jsou takovi a z toho pohledu i jejich nazor chapu. Takze ad hominem na me neuplatnis. Existenci povrchnich konzumnich hracu jako takovych asi zpochybnit nebudes chtit, stejne jako hracu blbych, ti proste existuji. Takze muzes zpochybnit pouze vztah mezi temito hraci a timto hate. Prosim, pust se do toho.
-
"Komercni hra je podrizena marketingu, jde v ni predevsim o byznys." - Tohle prostě není pravda. Neříkám, že tomu tak často není, ale podle mě generalizuješ a vidíš to až moc černobíle.
-
Sui Generis trebárs...
a Grim Dawn má rozpočet tiež o dosť menší a vyzerá 4x lepšie....ale však to i 6 ročný Titan Quest :-), ktorý ma takú fíčuru, že hýbuca sa tráva a nie 2 stojace pixely ako má Wasteland 2 -
Ano, některé kritické názory plynou z neznalosti oboru, jiné kritické názory jsou naprosto validní. Chyba je: 1) Ty druhé házet do jednoho pytle s těmi prvními. 2) Lidem, co zastávají ty první, nadávat do blbců. Nejde o "normální myšlení", ale o schopnost slušného nesouhlasu.
-
Chceš, abych ti to radši přeložil?
A jinak, podle mě je lepší originální slovní mémy zachovat alespoň částečně, než je kazit pokusnym českym překladem kompletně.
Ale jinak jo, jsem hlupák, když si hraju s rodným jazykem, měli by mě exterminovat. Ne počkej, to je vlastně taky docela anglický slovíčko... -
Jsem spokojen.
-
Ještě nám dlužíš tu hru, co má setinu rozpočtu W2 a vypadá lépe... *3*