Cyberpunk 2077 – recenze nejočekávanější hry roku
-
Tak to já KC projel týden po vydání bez větších problémů.
-
Dajú sa vypnúť.
-
Byla zmínka o zobrazovaných otravných číslech poškození, ale nebylo už psáno, jestli tu blbost jde vypnout. Jak to teda je? Tyhle MMO prvky mi docela pijí krev u takových her.
-
Díky za recenzi Šárko, jen bych se rád zeptal jestli si hrála klávesnice,myš nebo gamepad. (na RPG se hodíš spíš gamepad, ale vzhledem k tomu, že tady se jedná o střílení spíš bych radši klávesnici, tak co? )
-
Tak to jsem si oddechl, nemám rád hry, které jsou lehké a zaklínač 3 byl strašně lehký(pochod smrti), tak doufám, že toto bude obtížnější (nebo alespoň ta největší obtížnost bude trochu výzva).
-
A jak to byla super hra... :-D
-
Jako Zaklínač. Easy a normal prakricky neovlivnuji tvé parametry.
-
chápu..já jsem třeba na KC:D měl pre-order a přehrál jsem to snad do týdne od vydání jen s malýma problémama (slavíci), jinak jsem to úplně miloval, dlouho jsem nebyl z ničeho tak nadšenej. Ale u Cyberpunku mě neláká celej ten setting, tak jsem doufal že to bude dobrý ..herně
-
Je, na Normal.
-
Mně ta recenze moc neřekla, ale trochu mě zarazila obtížnost? Je tam volba obtížnosti? Mluvilo se tam o tom, že tam je spousta věcí, které se dají vyrobit, použít,nosi atd., ale nemá to tak velký vliv a není to ve výsledku potřeba. Na jakou obtížnost hrál recenzent hru(pokud tam tam volba je)?
-
Šárka to hrála na "normal", jak ostatně hrajeme všechny recenze v Games. Pokud si pamatuju dobře, tak třeba Zaklínač byl na normal úplně stejně jednoduchý a nebylo třeba řešit nic moc kromě vybavení. Člověk si to musel spustit až na nejtěžší obtížnost, protože i ta třetí (tedy o stupeň nad normalem) vůbec nenutila do pořádného RPG.
-
To je rpg ponimanie primarne cez system dungeons&dragons.... myslim si ze je to trochu problem nas, co hrame hry 30 rokov...stale mame potrebu to presne skatulkovat do RTS, adventura, RPG, FPS, plosinovka, letecky simulator, sport.. ale za tych 30 rokov hry presli nejakym vyvojom a AAA produkcia je coraz viac blendom viacerych zanrov... napr AC Valhalla je Akcna adventura/RPG s prvkami 3rd person plosinovky, stealthu a walking simulatora.
-
Maros nechapem preco do Sarky skaces v tolkych prispevkoch. Mas nejaky svoj nazor a predstavu a nikto ti to neberie, ale trochu mi to uz pride neslusne. Jej sef je s jej pracou spokojny, ty nie si, treba sa posunut dalej :) ja som pisal pred rokmi recenzie pre slovensky herny portal a mozem ti povedat, ze 40 hodin je kralovsky objem odohraneho casu, podla ktoreho sa recenzia bez problemov da napisat. Herny novinar si nemoze dovolit mesacne stravit 2x 150 hodin pri dvoch hrach a napisat 2 texty. To by si viac zarobil predavanim NotaBene v podchode alebo dokladanim tovaru v supermarkete. Ja chapem Tvoj postoj k tomu celemu, ale je to trochu odtrhnute od reality toho, ako funguje tento typ businessu.
-
Díky Šárce za recenzi, četla se skvěle a oceňuji, že se vyhla spoilerům, narozdíl od jiných webů, kde se detailně popisují třeba side questy včetně jmen a rozhodnutí, která jsou před hráče postavena.
O tom, jestli je přes 40 hodin v takto rozlehlé hře dost na její recenzování by se dalo polemizovat donekonečna, ale každý přece asi ví mnohem dřív, než hru dohraje, jestli ho baví, bude ji finišovat na 100%, případně hrát znovu, nebo ne. Mě něco nebavit prvních dejme tomu 5 hodin, tak nad tím nemarním čas, a tady by mi vůbec nevadilo, kdyby ta odehraná doba Šárkou byla o polovinu kratší. A řekl bych, že někdo, kdo 100% Valhallu v podobných open-world hrách umí chodit.
Klíčové tady dle mého je, že Šárka má nutkání se se hned po dohrání do hry vrátí. Osobně nepamatuju hru, krom From Softwarovek, kde by chuť rozjet nový playthrough byl okamžitý, a tady to dle recenze vypadá velmi nadějně.
-
mě spíš zajímá, jestli ta hra opravdu je na 9/10 i když je to bugfest, snad se to nebude sypat pod rukama jako KCD, tady bude platit, že pravidelné ukládání hry bude kuprospěchu všech, když si vezmu jak KCD nutilo hráče savovat co nejméně a přitom se to rozbíjelo na každém kroku, lahůdka
-
nemám, vycucal jsem si to z prstu, ale jestli jsi recenzi četl určitě tam najdeš jistou podobnost - třeba až takovou, že svůj komentář shledáš jako naprosto zbytečné rýpalství
-
Jako ano. Ale tahle zodpovědnost imho leží na bedrech vydavatele. Ten by měl recenzentům poslat hru, jakou dostanou hráči a recenzenti by ji jako takovou měli zrecenzovat. Pokud CPR poslal na recenze rozbitou hru, je myslíš úplně v pořádku, že ji recenzent takto orecenzuje.
-
Super recenze Šárko, díky za ní!
-
B - treba si uvedomit v akom mediu citas recenziu. Od internetoveho portalu, z pohladu novinarciny, exkluzivity, rychlosti prinesenej informacie a poctu kliknuti kvoli reklame musis mat ine ocakavanie ako od napriklad papieroveho media, ktore ide viac do hlbky a netrpi natolko nutnostou mat vsetko ready uz v "day 1" a moze sa sustredit na napr mesacny cyklus. ... kebyze games prinesu recenziu napr o tyzden neskor, moze to znamenat usly zisk na reklame, ktory si pripise konkurencia.... holt, az sa najde filantropicky miliardar, ktory sa rozhodne nezistne a pausalne financovat games.cz ako svoju zalubu, tak bude aj viac casu na clanky v takychto specialnych pripadoch ako cyberpunk :)
-
Proc tahle zlodejska *něco* už nemá banán?