Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bumtaratabumbumbum

To je přece hrozně individuální. Jednak má každý tu hranici jinde (já mám třeba kamaráda, co celý život spí v noci jen čtyři hodiny a nejen, že mu to stačí, ale déle to ani nedokáže) a jednak Šárka psala, že hru dohrála v pondělí asi ve dvě ráno, předpokládám tedy, že se pak šla ještě vyspat a recenzi napsala až po tom, co si dostatečně odpočinula. Navíc ani to psaní recenze určitě vždycky neprobíhá stejně. Někdy to autorovi bude trvat, než si utřídí myšlenky, a někdy ho posedne múza a recenzi má hotovou raz dva. Ve starších Fight Clubech se o tom několikrát bavili.

• Bumtaratabumbumbum

Však i ve Fight Clubech se už několikrát říkalo, že někdy autorovi psaní recenze trvá a nenapadá ho, jak trefně formulovat myšlenky, a jindy zase mu to všechno hned sepne a recenzi vysolí na jeden zátah. Šárka odvedla dobrou práci, recenze krásně nastiňuje atmosféru ze hry, aniž by toho prozradila čtenáři tolik, že už by pak neměl radost z objevování hry. Vůbec ty komenty tady neřešte, lidi už jen neví, na co si ještě stěžovat.

• Inquisitor

Bohužel vývoj velkých her, stojí velký peníze. To znamená mít hru co nejvíc přístupnou, aby se toho co nejvíc prodalo. A dokud ty prodeje mít budou, nemají pražádný důvod dát na menšinu hráčů, kteří chtějí propracované mechanismy. A nevodění hráčů za ručičku, aby náhodou nezabloudil za roh. Nebo nedejbože, musel víc jak minutu přemýšlet. To by hra okamžitě letěla do kouta.

• jack

Absence cutscen je odvážné rozhodnutí a rozumím, že velmi souvisí s pohledem z první osoby. Na druhou stranu až filmové cutscény ze Zaklínače a Mass Effectu pro mě dokonale dotvářely příběh a vtahovaly do hry. 

Můj dojem z recenze zde a jinde je, že si počkám na opravenou a dotaženou hru doplněnou o DLC,  jejichž množství má být větší než u Zaklínače 3. 

• Ne, že by se mi to zrovna dvakrát zamlouvalo, jsa odkojen infinity engine RPGčkama, původníma Falloutama a podobnejma dobrotama. Z čehož je asi jasný, že se ve statistikách hnípu často a rád. Ale určitě to neni jediná věc, která dělá ze hry RPGčko. Základ je role-play. V zásadě, když to fakt hodně zjednodušim, dá se tvrdit, že v každý hře člověk hraje nějakou roli. Ovšem ve všech ostatních žánrech je ta role daná a hra si přizpůsobuje hráče k obrazu svému. V RPG by to ideálně mělo bejt přesně obráceně. Proto je třeba Disco Elysium naprosto geniální RPG, i když tam člověk nemá 13 milionů tabulek. Ale skutečně se může chovat, jak ho zrovna napadne. Vytvořit si postavu, která neni souhrnem statistik, atributů a perků, ale skutečnou, unikátní osobnost. A pokud tohle zvládnul Cyberpunk aspoň z poloviny tak dobře, klidně nedostatečnej vliv statistik nějak překousnu. Jo a taky by to možná mohly řešit vyšší obtížnosti, ale to je v tomhle okamžiku čirá spekulace.

• 0011

Vím že běžnému spotřebiteli je to u zádele, ale já to kupoval na GoGu hlavně proto, abych podpořil vývojáře, místo toho abych si to přidal do své mnohem větší knihovny na steamu kde si z toho valve ukrojí a neřeším jestli mám 6 klientů nebo jeden navíc.

• PCMR

Není stejně pitomej, protože v praxi dobře funguje a hlavně efektivně zužuje výběr. Definice typu hraju hrdinu a něco ovlivňuju je naprosto nicneříkající. Můžeš tady dělat kotouly, ale do autu tohle fakt nezahraješ.

Jinak ovlivňovat příběh nebo možnosti dialogů můžu luxusně i v adventuře čímž se opět dostáváne ke stolním RPG, neboli k zásadnímu rozdílu mezi RPG a adventurou - v adventurách není v drtivé většině (nepočítám hybridy žánrů) levelování ani atributy, které mají vliv na chování/výkon postav.

• No, spis by ty hry mely ,,prekrocit svuj stin,,... neco jako novy MS flight simulator. Cely svet, realne mapy, realna doprava...atd. Ale od toho jsou manageri spolecnosti co vydelavaji miliardy aby to vymysleli, bohuzel odvadeji mizernou praci - sice ne co se tyka vydelku, ale urcite co se tyka pokroku.

• TheGGG

EA nemá s CoD nic společného...

• Inquisitor

Takže stahovat nebudeš jo?

• Inquisitor

Ono je otázkou, jestli je to ještě dneska možný. Už tady toho bylo tolik, že vytvořit něco opravdu revolučního, je čím dál větší problém.

• LessPh

Obdivuju výkon ŠT, tohle bych nedal ani za mladejch let, pokud by se teda člověk něčím nenakopnul, že?!

Ale podle mě recenze měla ještě dozrát, přece jen po takovým výkonu si mozek musí trochu odpočinout, aby nabral sílu a uspořádal myšlenky.

• zadna revolucni hra uz peknych par let nevznikla a tohle bohuzel neni vyjimka

• Jack1947

Já teda jsem čekal 10/10 jsem docela pobouřen a celkem zklamán 😐😬😱

Takže to bohužel revoluční ani evoluční hra není... RIP!

• Teda, já si zamlada taky pár herních maratonů střihnul, ale dneska už bych místo přestávek na kafe potřeboval nejspíš přestávky na kokain. Každopádně mi z toho vychází jedna podstatná informace. Pokud je někdo ochoten nacpat do hry za víkend 40 hodin a pořád se k ní chce vrátit, bude to asi hra velmi dobrá.

• Maxianimal

To víš, deprivace, crunch, potřeba být první... Taky mě to zklamalo.

• sankuri

Ono problem je ze vetsina recenzentu dostala hru bez toho posledniho patche (ted nemluvim o day 1 ten teprve vyjde), jen nektere konzole ho dostaly pozdeji po otevreni pristupu a ti co to porovnavali trvdili, ze to bylo jako noc a den, ze drtiva vetsina tech bugu ktere pred tim meli a o kterych lidi melou porad dokola byla opravena. Samozrejme to nebude bez chyb to snad nikdo neceka.

• takurcite

Já jen že ty deskové docela často hraju. A tahle debata co je a co není RPG se u nás vedla od dob co jsme s kámošema zjistili existenci dračáku. Proto ten obecný plk z wiki protože je stejně pitomej jako ten s atributama 

• Vyjít to v den vydání, tak se zase kafrá, že je to pozdě a že jiné weby recenzi dávno mají. 

• takurcite

Mít jednu lajnu a nebo mít na výběr z různých možností ovlivňování příběhu. Úpravy atributů měla taky spousta her a RPG to nebylo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit