Cyberpunk 2077 – recenze nejočekávanější hry roku
-
Keby kazdy recenzent cakal s recenziou az tu hru 3x dohra a splni 100% tak by sme citali tak 5 recenzii rocne ... cim nehovorim ze recenzia je top, trochu z nej citit ten zhon
-
To nie je pravda. Stačilo spraviť to, že sa napíše recenzia WORK IN PROGRESS, ako to často robia zahraničné weby, keď nie je dosť času na hĺbkové zrecenzovanie hry do padnutia embarga. GAMES to mohlo tiež takto spraviť a udeliť hodnotenie tak o týždeň s tým, že včera by vyšla predbežná recenzia.
-
Ta citace jen odkud? Nemáš zdroj?
-
Už v jejich předchozích hrách to tak bylo:)
-
Hra se ma recenzovat taková jakou dostane hráč ne?
-
Tak i v Zaklínač neměly perky například na nejnižší obtížnost nejak moc smysl, stejně tak používání olejů, lektvarů atd a pouze něco zvyšovaly.
-
Fanoušci na herních serverech, kde již vyšla recenze: "Jak to, že už máte recenzi na Cyberpunk tak rychle? To jste to určitě odflákli, pořádně nehráli a neprozkoumali!!!"
Fanoušci na herních serverech, kde dosud nevyšla: "Jak to, že ještě nemáte recenzi?"
Prostě zlatíčka :)
-
uf, snad to tak je
-
Hra se má rwcenzovat taková jaká je, ne jaká (asi) bude. Kde bereš jistotu co všechno opraví?
-
Ok, tak moje otázky. Samozrejme, nemusíš odpovedať.
- Koľkokrát si hru prešla, aby si vedela zhodnotiť dopad rozhodnutí?
- Fakt si presvedčená, že z polovice prejdených sidequestov vieš dostatočne dobre odhadnúť ich celkovú kvalitu a taktiež vplyv aký majú na príbeh? Sidequesty tu totiž podľa iných recenzií ovplyvňujú príbehovú časť.
- Skúšala si hru hrať aj na najťažšej náročnosti, ktorá samozrejme vyžaduje iný prístup hráča ku skillom, atď - Narážam na tvoju poznámku, že skilly ani gear nemajú vplyv.
Akože prepáč ale ja osobne by som sa neodvážil vysloviť známku tak komplexnej hre bez toho, aby som vedel na tieto otázky odpovedať.
Čo sa týka slova úbohá. Nemyslel som kvalitu textu ale kvalitu obsahu, toho, čo tá recenzia vlastne o hre hovorí.
-
Ale veď ako za 40 hodín môže zrecenzovať hru, ktorá podľa vývojárov trvá až do 100 hodín a to prosím len jedno prejdenie, do ktorého nie sú započítané opakované hrania s inými rozhodnutiami a iným dopadom? Fakt ti stále tých 40 hodín pripadá dosť?
-
A - relevantné poznámku som mal = Ako je možné dôkladne zhodnotiť veľké RPG, keď hru nevyskúšala ani z 50%?
B - Môj názor je, že hry sa majú skúšať komplexne, než sa píše recenzia. Čiže to je zlý názor, ktorý nemá opodstatnenie?
-
Po prvé, nikdy nie som pokorný k nikomu. Po druhé, áno, podľa mňa je recenzia z obsahovej stránky úbohá, nakoľko recenzentka ani zďaleka neprevetrala hru ako by mala. V únoru? Prečo? Ak by dala sidequesty na 80% a rozohrala hru tak 3krát, aby videla dopady rozhodnutí, aby vedela povedať, či rozhodnutia majú fakt zmysel a či ten RPG systém má vôbec zmysel (to by musela hrať na najvyššej náročnosti, prirodzene), tak by sme tu jej recenziu mali budúci týždeň....
-
Šárka z tej hry videla ani nie polovicu a už písala recenziu...
-
Je evidentné, že hrala na najľahšej náročnosti. Čítal som inde, že práve na tej najjednoduchšej ten RPG systém nemá zmysel.
-
Žánr: RPG
"Perky nemají na nic moc vliv, stejně tak jako gear"
Verdikt: 9/10
tak jo :)
-
Tohle byla spíše narážka na devítky co tu poslední dobou lítali jak na běžícím páse ( ve srovnání s minulými rokmi)
-
Pobavils ale to asi nééé😛
-
Když už zmiňuješ ty stolní rpg, tak by bylo záhodno zmínit, že ani mezi nimi ta definice není scela jasně vymezená, a to vzhledem k tomu, že existují i takové (a většinou to jsou právě ty velmi nemainstreamové ttrpg), kde postavy nelevelují, a mnohdy ani nemají žádné "hard statistiky a atributy" a k herním mechanikám se stavějí úplně jinak. Místo mechanické rigidnosti se soustředí více na společnou tvorbu příběhu hráči a game masterem. Pravdou je, že jsem je nikdy moc nehrál, ale třeba takové Chuubo mě v několika oneshotech dobře zabavilo.
-
Nechci s Tebou napřímo nesouhlasit, ale úplně si nejsem jistej, jestli někde existuje jednotná definice rpg, a tak je třeba jen možné, že rpg vnímáš skrze definici, která ten pojem vymezuje úžeji, než jako ho vnímají někteří ostatní (v tomto případě např. CD Projekt).