-
Tak zasa je to hra na konzole takze to musite brat s rezervou tych 10. Na pc to ma tak 7-8 . Ked na konzolach nic lepsie neni musia sa uspokojit aj s tymto.
-
zajimalo by mne jestli to nekdo hraje tim stylem že resetuje schvalne nepratele pri bonefire, aby tak expil silnejší postavu. Ja to tedy nedelal, protože zasadne nemam rad v hrach exploity ale tohle mi prijde jako docela slušnej exploit.
-
RPG = role playing game (čímž Dark Souls je). K tomuto pojmu nejsou vázány žádné jiné vlastnosti, navzdory tomu co si někteří zastánci "jediných správných her" myslí. Žádné jiné "základní znaky žánru" neexistují. Úplně původní RPG vypadaly přesně takto, takže nemá ani smysl se hádat o tom, jak žánr vznikl.
Navíc, hry se nešijí žánru na míru, to by byla idiocie. To bychom mohli trvrdit že Mass Effect není RPG, protože postavy jsou dané.
Úplně jsem si připomněl ubohost hráčů co běhají po fórech moderních arénovek a píší o všem co si myslí, že arénovka musí a nesmí mít. -
http://www.rpghry.cz/blog.php?id=62
-
Mne zas přijde že alespoň na PS3 je DS2 nejplynulejší z celé série (Demons, Dark Souls)
-
Promin, ale pokud Ti to trvalo 150 hodin pochopit, ze DS neni RPG, tak jsi tak trochu zabrzdeny nebo jsi zadne RPG nehral. Ale asi to neni duvod k sebevrazde. Ja jsem trochu zklamany byl, protoze 10/10 a oznacit to za nejlepsi RPG roku, to uz vyzaduje hodne ignorantsvi. Nicmene DS byla pohodova oddychova hra po praci, kde smrt se vubec nemusela resit, stejne jako spousta jinych aspektu, ktere jsou pro RPG nezbytne. Tim respawnem a umiranim to tak trochu mi pripomela dobu First Samurai nebo Prince of Persia, avsak s tim rozdilem, ze zde jste mohli zemrit kolikrat jste chteli a neznamenalo to game over.
-
Jasně, že můžeš ovlivňovat spoustu věcí. V tomhle chápání je příběh opravdu tvořen hráčem. To by snad ani nebyla hra, kdyby to nešlo.
Moje reakce směřovaly k tvému výroku, že v Dark Souls "Příběh je tvořen hráčem = konečně to někoho napadlo". Stejným způsobem přece tvoří hru každý hráč, který zasedne k jakékoliv podobné hře. Vytváří si pro sebe verzi příběhu, který více či méně koresponduje s vizí autorů. Ale to je přece úplně obvyklé a zvláštnost Dark Souls spočívá spíš v tom, jak málo toho člověku donese až pod nos. Rozhodně ne ve fabulování rozdílných příběhů hlavního hrdiny, které by mohl vytvářet hráč (proto jsem zmiňoval Zaklínače, kde to jde). -
Ne, treba me by nevyhovalo. Je to spis akcni hra s prvky RPG. Obdobne jako Diablo. Akcni RPG by mel byt napr. Zaklinac.
-
Oznacit celou diskuzi za irelevantni, protoze vetsina(dle tebe) je irelevantni je irelevantni?
Diskuze je od toho, aby se diskutovalo, snazit se ji ukoncit stylem: "Pokud se vam *hra* libi tak hrajte, pokud ne tak nehrajte. Prestante diskutovat!" je nesmyslne, kontraproduktivni(diskuzi se snazis ukoncim tim, ze do ni prispivas- kdy to naposledy zabralo?) a mimo jine irelevantni.
Je mozne, ze jsem te spatne pochopil nebo ze jsi spatne formuloval sve myslenky, ale i to je irelevantni.
(Jak jste si jiste vsimli, nejak me toto slovo chytlo, prestoze je to mozna iracionalni a samozrejme irelevantni.) -
Ted jsme třeba byl zhruba 4 hodiny venku na procházce..a ty?..Tolik k te nalepenosti:)
A je dobře ze sis me vsiml, ja tebe moc ne..takze se snaz, at tvoje příspěvky pro me mají nejakou vahu:)
DS je dobra a kvalitni hra, stejne jako Skyrim, aspoň pro me, kazda z nich am svoje pro i proti..ale mam je rad obe a u obou se dobře bavil..rozumíš do diskuze o Sims bych nepsal..vim o nich prd..stejne jako ty o Skyrimu:) -
(Pro toho pána, co má vkus) Minecrat nehraju, kde jsi na to přišel? Na to bych neměl fantasii, ale pro tebe je hra jak dělaná. Přemýšlím, co je v nepořádku s tvojí hlavou, že mě musíš sprostě urážet. Neměl jsi v poslední době něco společného s "Vile Maggots"? *11*
-
Před chvíli mi to normálně šlo. Takže asi ano.
-
Píše ten, který tu nenapsal ani jeden argument. *7*
-
Rika se tomu akci rpg a uz jsou tu s nami dlouho.
Kategorizovat hry obecne je trochu problemove, ale spise z toho duvodu, ze slova jako RPG ci akce muzou znamenat hodne veci.
Treba walking dead je jasna adventura, ale byla by chyba oznacit to za rpg? Vzdyt kde mate takove vziti do role... Pokud to trochu prezenu tak v kazdy hre hraju nejakou roli :). -
Ano pane Flash, tebe jsem si všiml. Seš tu nalepen 24 hodin denně o obhajuješ nejtrapnější hru posledních let. V tomto vláknu byla debata o příběhu ve DS a ne do prdelee práce o TES. Co tak ji na nějaké TES forum a tam onanovatt do nekonečna.
-
Mám nahráno asi 16h, sem na 82. levelu. Hra jako taková funguje výborně ale i tak u mě zatim převládá zklamání.
Především kvůli mnohem slabšímu výtvarnýmu zpracování a designu. V předchozích dílech bylo objevení nový lokace nebo bosse něco neskutečnýho.
U DSII je vidět že maj plno nápadů na zajímavý nástrahy a potyčky ale nějaký áchání se zatim nekoná. Nicméně jsou tu lokace ale mnohem větší, takže asi nějakej kompromis udělat museli. Ještě sem to nedohrál. Tak doufám že mě ještě překvapí. -
To mickey. Ano hraješ za jinou stranu, ala finále je stejně jen jedno. Dark Souls se dá taky ovlivnit např. Dark Wraith Conevant. Zabití x nezabití Lautreca, dva odlišné konce, zachrána Sifa a vytvoření jistého pouta. Zrušení iluze nad Anor Londo.
-
Ty?..viz tvůj první příspěvek..
-
Tvl dochazí mě trpělivost. Do piče, kdo se tu baví o Skyrimu?
-
Všichni to tady motáte jedno s druhým dohromady. To že má Dark Souls naprosto minimální naraci a nechává tak víc věcí na představivosti hráče znamená, že je ten příběh víc ovlivnitelnej? A to prosím tě jak, že si něco vysvětlím jinak než jak to mysleli autoři? To není ovlivnění příběhu to je prostě mylná interpretace. Nepopírám že to skládání příběhovým střípků má cosi do sebe, ale to opravdu neznamená že tam něco ovlivňuju nebo nedej bože tvořím. Ten příběh je tam, to jak moc ho chci/nechci vnímat je to jediný co můžu ovlivnit (souvisí s onou minimalistickou narací).