Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdo psal diplomku nebo vědecký článek, tak ví, že nejdůležitější je diskuze (recenze). Výsledky (hodnocení) v druhé řadě. Proto taky nechápu tu hysterii nad číslem
    • PanS
      Rozumný názor, ale na webu, kde většinu diskutujících tvoří hormony zmítaní pubescenti, se to bohužel nedá aplikovat.
  • 8/10 ty vole vzhledem k tomu co vychazi posledni dobou za hry bych tomu dal 11/10 minimalne
    • Lukass
      2 body dolu jenom za grafiku
      • Draken69CZ
        Ano máš pravdu majitelé slaboučkých 960 a ojebaných 970 si ty dva boty strhněte protože vám to pojede teda sotva pojede na low ve 30, ostatní co mají pořádný HW a cit na art umění, to nejsou lidi co si ucvrkávají z přepáleného paskvilu à la FC 4 (smajlík strkající si prsty do krku) a dětinského JC, si klidně ten bodík připočtěte.
        • Co to je za blábol ?
          Mam 660 Ti a jedu na max detaily a nejdu pod 45 FPS při 1920x1200
          • No nechápu ty lidi co maj na 486tce.... Každopádně kdybychom srovnali moje max detaily a tvoje, tak zjistíš, že možná nemáš max.....
        • https://www.youtube.com/watch?v=Bskn6L8cBi4

970 má stabilních 60fps při 1080p všechno na max.... mimochodem co je to art umění? O umění něco vím, ale o "umění umění" jsem ještě neslyšel asi nějaký nový směr *7* 8/10 je naprosto optimální známka za to co hra nabízí a vizuál je to poslední, co by to ovlivnilo
          • Draken69CZ
            Omlouvám se je to něco jako FPS střílečka nebo aoe efekt prostě zažitý blábol, i s vyhlazováním?
            • na 1080p max a locked 60fps ti staci 4gb vram R9 290 jako minimum, ale CPU co to utahne na 60fps locked je minimum i5 4690k na 3,5ghz, z AMD to dá prakticky stejně jen FX9590 na 4,5ghz, FX8350 na 4ghz ti uz bude obcas padat k 50FPS. Takže je to spíš náročnějsí na CPU nez na GPU (ve verzi 1.03)
            • hmm- tak o tom jsem nikde nečetl, ale vzhledem k tomu že mám 4790K tak neřeším
            • Draken69CZ
              Spíš ne.
            • jasně že 970 to dá na 60fps, ta hra je omezena spíš CPU
            • *1* jj i s vyhlazováním, ale vypnutý vsync
        • Lukass
          Boze ty ses jelitko :-D Jinak ta hra bude graficky hnusna i na Titanu.
          • ste se asi posral! v kine ne vsak i na medium to vypada dobře...
            • však taky na medium to vypadá stejně jako na max .)
        • ojebaná 970 za 10k... ty máš ojebanou 980ti za dvacijáš? Tak to si slušnej nerdík, styděl bych se dát do GFX tyhle prachy :D
          • Draken69CZ
            *15* takže nVidia nemá žádnou pořádnou kartu říkáš jo smutné *15*
            • Draken69CZ
              *5*
            • ale má, tu jedinou dobrou a správnou, jedinou neojebanou, presne tu, kterou ti rodiče koupili :) vše pod tim je póvl, vše nad tim je zbytečný a nikdy to člověk nevyužije
          • Drakenovi rodice koupili (ne)ojebane Amd, a pulka veci se mu seka. Tak si musi zehlit ego na internetu.
        • mam pouze 750Ti a hra mi bezi na high detaily prumerne kolem 40-50 fps, ale je mozny ze rada 9xx s hrou ma nejaky potize..
          • Draken ma potize s lidma, co nehypujou jeho oblibenou znacku.
      • A +6 bodů za art styl a architekturu.
        • ...si připočte fanoušek série.
          • Ristoro
            Si připočte kdokoliv, kdo se alespoň trochu vyzná ve hrách, dokáže ocenit cizí práci a má cit pro design.
            • Dej si bacha. Bavíš se o level designu, ale původní reakce se týkala architektury a art stylu (= vizuál). Můžeš mít supr architekturu a krásný lokace a přesto mizerný level design (nelogičnost umístění potvor, tunelovitost...).
            • Ristoro
              Není závislé na hodnocení. Ber to trochu s nadsázkou. Nicméně level design je hodně důležitý u her, pokud tě baví chodit pořád stejnými lokacemi bez nápadu, budiž.
            • Zajímavé myšlení. Nevěděl sem, že hry a jejich hodnocení je závislé hlavně na vizuálu a na tom, jak moc práce to dalo. Ale ok, až budu chtít hodnotit screenshoty, tak se ti ozvu. Očividně se ve hrách vyznáš.
          • iSpirit
            spíše si to připočte každý fanoušek fantasy...
            • Určitě. Možná jeden bod. I když pro mě osobně mě kvalitní fantasy není jen u kvalitě kulis...
  • Retardace je v této diskuzi velmi silná. Já sám se považuju za fandu série, vim, co od toho můžu čekat a tudíž vim, že mě trojka bude bavit. A to je všechno, co mě zajímá. Ale ne, vy se tu budete rozčilovat nad číselnym hodnocenim, který je ještě k tomu hodně solidních 8, tedy výborná hra. Kdyby tomu tady napálil 5 nějakej jouda, kvůli tomu, že je to těžký, tak neřeknu. Ale takhle? Nezapomínejme, že nám tu From Software servíruje popátý tu samou formuli, jenom trochu jinak okořeněnou.
    • Pokud víš dopředu, že tě to bude bavit, aniž bys to zkusil, tak nejsi fanda, ale fanatik. Existuje totiž spousta sérií, kde třetí díl byl totální propadák, z poslední doby například Sacred 3.
      • Ne, prostý léta zkušeností. Když vim, že všechny předchozí díly byly dobrý (i ta dvojka, která je slabá jenom v kontextu série... já tomu soukromě řikam Fallout efekt), vim, že mě bavily (což neni to samý, existuje celá řada objektivně kvalitních her, který mě neoslovily) a znam From Software, dokážu celkem spolehlivě odhadnout, jaká bude trojka. Samozřejmě pouze za předpokladu, že se nevyskytne nějakej zásadní problém, kterej celou hru pohřbí - což je důvod, proč sleduju info u her, co mě zajímaj. Minimalizace rizika. Tak v 90 % případů mi ten odhad vyjde. Takže jo, s vysokou mírou jistoty můžu prohlásit, že trojka mě bavit bude.
    • retardace? Podivování nad tím že prostě díl, který je ve všech ale ve všech směrech lepší než předcházející, je to hodnocen hůře, je retardace? Nějaké výmluvy nad jiným autorem mě nezajímají, navíc v tomto směru je to alibismus, že to poprvé recenzuje někdo jiný.

Je dobré se zamyslet a diskutovat o tomto čísle, jelikož to není diskuze o nějaké 8/10, ale je to diskuze o celé herní žurnalistice a jak funguje a jak podléhá hypu.
      • A co jako? Uznávam, 10/10 pro DS II bylo mimo, Aleš to asi psal ještě pod vlivem prvotního nadšení a nedal si potřebnej odstup, což je chyba. Ale to přece neznamená, že musej přepálit hodnocení i u trojky. Recenze je vždycky dost subjektivní, názor autora od ní neoddělíš, páč pak už by to nebyla recenze. Kdyby se měla zachovávat kontinuita hodnocení podle toho, jak je na tom nejnovější kus v porovnání s ostatníma dílama, vedlo by to ve finále k totálně zkreslenejm informacím. Nezapomínej, že drtivá většina nejočekávanějších her jsou pokračování zajetejch sérií. Na druhou stranu by mohla bejt docela sranda sledovat, jak se recenzent snaží porovnat nový CoD se všema ostatníma.

Mimochodem, tohle "lepší díl má nižší hodnocení" je evidentně celosvětový. Deus Ex a Human Revolution maj globálně stejný skóre. Nic proti Human Revolution, je to skvělá hra, ale přece jenom první díl je jiná liga. Nejlíp hodnocenej Fallout je trojka, což je úplně směšný (nejhůř New Vegas, což je směšný minimálně stejně). A DS II má vyšší skóre než III. Moh bych pokračovat, jenže se mi nechce. Takže ti jenom poradim... se s tim smiř, užívej, a kdybys z toho byl moc nerudnej, omévej si přirození vlažnou vodou.

Ještě mě napadla jedna kacířská myšlenka... co když se Janu Slavíkovi líbila dvojka víc?
        • nightborne
          Nelíbila =). Je to napsaný v recenzi =).
      • nightborne
        A teď se na to podívej z druhý strany. Recenzuješ trojku, pokračování, který nabízí rámcově úplně to samý, co předchozí díly. Předchůdce dostal na stránce, pro kterou recenzuješ, plnou palbu.

Takže, co uděláš? Hodnotit líp než za plnou známku nemůžeš, takže automaticky musíš taky dát za deset? To to ani nemusíš hrát, ne, stačí se podívat, co dostala dvojka, trojce bez přemejšlení napálit za deset a hotovo, ne? A opravdu bys dal maximální a ultimátní hodnocení hře, která po x-tý přináší to samý (a opakuje už roky ty samý nedokonalosti)?

Tohle je situace, kdy se prostě nezavděčíš - viz diskuze =).
        • to je pravda, dvojka těch nedekonalostí měla tolik, že je zázrak, že od strašného level-desingu až po otravné hitboxy trojka napravila reputaci. Trojka spousty a spousty chyb napravila, že ty to nevidíš, to je samozřejmě tvůj problém.

Jak řikám alibismus nejvyššího stupně to přehodit na jiného autora, aby nemusel dát zase 10/10.

Prostě Good Job!
          • nightborne
            Ale jo, trojka je, podle mého názoru, lepší než dvojka, o tom se nesnažím přít =).
          • MickeyMutant
            Trojka má upravené hitboxy? To mě zajímá. Vlastní názor, nebo se to někde už řešilo?
            • ideální nejsou ale oproti dvojce nebe a dudy
            • mně už se zdály hitboxy ok v Bloodborne, ale nejsem na tohle expert, nějak to nepoznám, ale ve dvojce jsem to viděl, to jo *5*
            • to je taky věta. Jakékoliv ačkní RPG stojí na soubojích. To je jenom moda vyčítat všechny neduhy těm nejlepším...
            • MickeyMutant
              To by bylo velké plus. Obě Dark Souls je měly tradičně hrozné na hry, které stojí na soubojích.
            • vlastní názor. Zdaleka to není idealní, ale určitě lepší než dvojka, která je mě fakt strašné...
        • MickeyMutant
          On útočí na Ulrika. Ty seš ten spravedlivej, co nepodlehl hypu*3*

Dobrej text btw (číslo jinak samozřejmě úplně z prrdele - takhle může hodnotit jenom totální podplacená lama).
  • Excelentní zakončení Souls série, nejvíce mě teda potěšil soundtrack protože ten je fakt špičkovej *1*
  • kennyB
    Za mě má DS III desítku. Jsem fanoušek Souls her a těším se na každý díl.
  • maros.goc
    Games si uplieklo bič s tým 10/10 pre Dark Souls II ... bolo jasné, že DS III 10/10 určite nedostane, lenže osobne mám pocit že tá 8čka predsa len súvisí aj s tým, že slabšia dvojka tu bola hodnotená maximálnou známkou, ...neviem sa zbaviť dojmu, že ak by dvojka dostala 7 až 8/10 tak by prave trojka dostala 9/10
    • MickeyMutant
      Jo, to dává smysl: když slabší dvojka byla za 10, tak trojka dostane 8, ale kdyby dvojka chytla 7, tak trojka musí mít 9*8*
    • Přesně. 9/10. Nebo 10/10. Praise the sun
  • dodal bych, co tu moc nebylo zmíněno. Že je to nejvíce ukecané Dark Souls se spousty NPC, které jsou dobře napsané a výborně nadabované.

Jinak nechápu, proč High Wall není spojen s Nexusem, je v tom nějaký význam nebo proč to tak udělali, moc mě to tam nepasuje, navíc když okolní svět je tak krásně pospojován.
    • doufám že ta ukecanost má lepší uroveň než toto
      https://www.youtube.com/watch?v=qRyGGB1k5Ds
    • Mě přijde že to místo je tak trochu jinde. Uvidím až kdo (a jestli) přibude na těch trůnech.
  • Tak tady už to kleslo na úplné dno *1* Soulsboys už se hádaj mezi sebou *15*
    • A ty si aky boys homoboys?
    • ale, copak copak, potíže v ráji? *1*
  • Já bych to bral z té lepší stránky, aspoň jsme se dočkali recenze, ne? Old hunters tu třeba recenzi nemají, já osobně považuji ten dlc/datadisk mimimálně na úrovni původní hry...
  • Takhle hraje fanboy Zaklínače Dark Souls :D

https://gfycat.com/PassionateTameDoctorfish
    • jasně sehraný fake, Geralt by mimika nikdy nekrmil... :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit