-
Steamu nikdy neodpustim jednu věc...
A to tu že absolutně zarazila možnost modifikace her...
Např. pro cs a cod4 bylo tuny a tuny různých funmade modifikací a map a u některých ani nebylo poznal rozdíl mezi funmade a těmi profi které byli ve hře... Dokonce v cod4 na mody byla pěkná kolonka v menu kde se byl přehled všech modu a dali se jednoduše přepínat a stahovat in-game...
U techto modu a map sem si užil mnoho a mnoho srandy... At už se jednalo a zombie mody nebo jiné mody nebo jen čistě o nepřeberné množství map které nikdo neznal a vždy když se načetla tak tam všichni bloudili protože nevěděli co je čeká za rohem...
Ted si člověk musí kupovat balíčky s 5 mapama za sakra vysokou cenu a do pár hodin je zná naspamet metr po metru...
A mody... O tech se mi na steamu může jen znát...
Bohužel díky steamu už třeba na cod7 nikdy nezažiju to co na cs nebo cod4 -
-
Nutno podotknout, že Valve na Steamu zavedlo DLC až po jejich boomu a na žádost vydavatelů. Takže tohle není opravdu problém Steamu.
-
-
Ano ale bez steamu by to nebylo možné...
-
-
to jsou mi informace....
-
-
-
o tom rozhoduje vydavatel, ne steam
-
Jaj tam je misskliku...
Sry už se mi klížej oči...
-
-
Pekny clanok a urcite je velmi pravdivy, teda aspon z pohladu ze to nezavysli vyvojary nemaju lahke ani s digi.distribuciou. Ale tiez si myslim ze hlavne kvalita , popripade originalita robi najlepsiu reklamu... Hlavne je hru podla mna dostat do nejakych casakov na recenziu, alebo proste nejako ju zmedializovat aspon trosiscku :), a ked je ta hra kvalitna, niekto si ju vyskusa, zacne sa ta prava "suskanda", zacnu to recenzovat aj ostatny, zacne sa to predavat a je vyhrate... Ale rozumiem, je to tazky proces.
Mimochodom ja mam tiez ovela radcej retail. Nie je nad to mat doma vlastnu zbierku...a nie je nad ten pocit ked vam hra pride domov alebo si ju kupite.... To proste milujem a ziaden download mi to nevynahradi , to si skoro pripadam potom ako ze tu hru kradnem z warezu :) -
-
Tak už to taky není co bývalo. Plastová krabička a manuál o deseti listech.
-
-
Kecičky. Jen skuhrání o vlastní neschopnosti. Dobrá hra si vždycky najde cestu k hráči skrze recenze, fóra, komunitní servery, ale třeba i youtube a tak - viz právě Minecraft. Ukažte mi někoho, kdo vleze na Steam bez toho, aniž by předem věděl, co chce koupit a tu svoji hru si tam prostě najde, nezáleží na tom, jestli je vidět na titulní straně nebo ne. Holt dnes je mnohem větší konkurence než před deseti lety a to je pro hráče jen dobře. Neschopní vývojáři se holt musí stáhnout k méně ambiciozním, ale zato jistějším projektům - a teď nemluvím jen o hrách.
-
V retailu je hra 2x - 3x drazsi, a navic se pri pohledu na krabici, kterou nechcu koupit ani neobtezuju se podivat na recenze ci gameplay. Kdezto pokud vidim na steamu -80%, tak se mrknu jestli se to vyplati, protoze hru si zahraju asi za 5 minut od koupe.
-
-
na steamu jsou snad vsechny hry nesrovnatelne drazsi nez v retailu a to i treba pul az 3/4 roku po vydani hry,kdy uz hra sama o sobe v retailu je za 50 procent ceny puvodni.(nemluvim tu o akcich ktere jsou na steamu jednou za rok-komu se chce cekat???)Strasne nevyhodne a to nemluvim o tom ze jsou to jen data-bez krabice,bez navodu atak.Trochu nepochopitelne.Hra v digitalu by mela byt tak o 30 procent levnejsi.
-
-
naprostý souhlas, hru za standartní cenu na steamu koupí opravdu jen blázen, většina her jsou předražené i když v obchodek ceny již dávno klesly, nejvíce se tam vyplatí slevy, které (jak ty říkáš) rozhodně nejsou jednou za rok, pokud nepočítám ty masivní, ale pravidelně je tam Weekend a Medweek deal.
-
-
Tak hlavne steam mel driv ceny uvedeny v dolarech, ale pak je prevedl na erua v pomeru 1 dolar = 1 euro. Do te doby tam meli ceny opravdu povetsinou levnejsi nez retail. Ty akce maj celkem casto, ale na druhou stranu jestli chcete neco konkretniho tak to tam nemusi vubec byt.
-
-
-
Kdes přišel na to, že je to 2x až 3x dražší. Dead Space 2 na Steamu 1200, tady v obchodě 1099. Samozřejmě pokud je tam třeba vánoční akce, kdy jsou některé hry za pakatel není co řešit.
-
-
Doporučuji Aukro. Běžná cena je řekněme 1099 Kč, na aukru jaksí o mnoho stovek levněji. Nejnovější příklad: Need for Speed Hot Pursuit CZ (nová, zafoliovaná) 305 Kč i s poštovným. Je to relativně nová hra! Nemám co dodat. Nakupujte tam.
-
-
Za tu tvoji uvedenou cenu jsem tam nasel 2 aukce ale ani jedna z nich neni "nova" (cti jsou obe "pouzite" ) a zatim se tam jen prihazuje neda se to koupit za tu cenu rovnou.
Ten zbytek co tam je za nizkou cenu jsou ve forme aktivacnich cd klicu.
Za tu ceny jsou ty hry fajn pokud to tak lidem staci.
-
-
no tak pak ale musí člověk umět na kupovat, na steamu se "novinky" drží na 50-60eur za kus. Kdežto zmíněné Dead Space 2 jsem schopný sehnat přes EA download manager (slabší obdoba steamu) za 499kč ne-li míň, což je oněch 2-3x míň. V tomhle případě člověk musí vědět kde má nakupovat...
-
-
EA store to prodava za 40e coz je 1000,- .Za 500,- to sezenes v tuto chvili jen tezko.
-
-
navíc nikde jsem nepsal, že ty hry kupujem přímo na EA storu ;). Stejně tak jako proto aby si měl hru ve steamu není potřeba ji zakoupit pomocí digitální distribuce jen na steamu (existuje i pár jiných dig. distr kde zakoupíš hru a ta lze pomocí steam key aktivovat ve steamu), řekněme že toto je stejný případ. Jak jsem psal musíš všdšt kde nakupovat.
-
-
No musim se priznat ze kdyz jsem psal prvni reakci tak jsem na tuto moznost zapomnel.
Dig. distribuci vyuzivam jen pri nejakych slevach jako na steamu kdyz maji treba 75% slevy atd. jinak ne.
Jiank jsem DS2 nasel na jednom webu za 24$ a to uz je docela sila. -
Jistě, jen sem ti chtěl ukázat, že za 500,- to opravdu není problém sehnat přes dig. distribuci...Já to beru tak, že mi to doma aspoň nezabírá místo na poličce, kde je již tak dost her na konzole.
-
Nerekl jsem vylozene ze to nejde.Jeden muj davny znamy ze stredni taky tak prodava hry pres svuj web a aukro takze vim kde nakupovat pokud bych tak nakupovat chtel.Ale me tento typ nakupu moc nelaka.
-
-
tak například zde to prodává kamoš: http://aukro.cz/dead-space-2-expresni-doruceni-novinka-549-i1443496591.html
a věřte, že na tom ještě vydělává
-
-
No nevím, ale já tam vidím cenu 1000 kč. Někde bude chyba, nebo kecáš.
-
-
-
-
si pamatam ako ma to vtedy stvalo ked som musel mat pripojenie na net kvoli HL2. Steam keby si spravil daky operacny system iba na hry tak ma na sto rokov vystarane .
-
Neřekl bychm že na Steamu vydaný hry zapadnou. Celkem dost dní jsou na titulní stránce Steamu pod nově vydanejma hrama. Dál je tam různý tříění podle prodejnosti atd. - řekl bych že v tom regálu v obchodě se ta hra víc ztratí.
Jinak jak tady lidi říkají - pokud ta hra vyniká, tak se to hnedka rozšíří - jak třeba Magicka. Na Steamu jsem si té hry moc nevšímal a po zběžným prohlídnutí mě nezaujala, ale pak jsem odevšad slyšel různou chválu atd. a teď se ji chystám taky koupit.
A retail vs krabice - mám taky rád krabičky, jsem po nich úchyl a nikdo na ně nesmí šahat aby se jim nic nestalo, ale pokud je hra ve slevě na Steamu o tolik levnější, tak se pak krabice těžko kupuje. A vývojáříi mají z digitální distribuce mnohem víc % taky přece, četl jsem o tom dost článků... -
Kupuji primarne krabicove verze hry a nemam v planu na tom neco menit. Uznavam ze Steam ma zajimave slevove akce ale nove hry ma drahe. Vnimam ho jako nutnost protoze nektere hry jsou s nim primo provazane. Steam, neschopny VAC a stupidni IW NET mi znechutily investici do MW2. *5*
-
Nevedel som ze Valve musi nieco schvalit, myslel som ze kazdy moze bez problemu dostat moznost distribuce. Takto je to ozaj zle, defacto komunizmus. Vidim 2 riesenia:
1, Vratit sa k nakladnej retail distribuci. Mnoho ludi ktori si hru kupia chcu mat nieco hmotne ako zbierku/album. Dostat peknu krabicu s diskom a tlacenym manualom je predsa len nieco. Je otazka ze pokial si mam hru stahovat z netu, rozdiel medzi legalnym a nelegalnym stiahnutim je docela uzky, legalny download mi da to same: neviditelne bajty na disk.
2, Vytvorit si vlastny server a nehat stahovat z vlastnej stranky, kludne i cez bittorrent alebo tretie hosting sites ak neni kapacita. Mozno s tym ze nejake male data by sa dotahali osobne po zaplateni alebo by sa tak ziskal kluc. Je nacase si uvedomit ze proti crackerom sa ubranit neda a rozne ochrany iba podnecuju i potencionalnych legalnych zakaznikov k piratstvu. Kto si hru bude naozaj chciet kupit ten to proste urobi a studio nemusi byt zavisle na nejakom Steame - davat im uplatky len aby ich hru publikovali atd. Tiez by mohla odpadnut nakladny vydavatel a reklamy, mohli by svoju hru zaujat cez existujuce free sluzby ako youtube, komentare na fore, preposlat hru vsetkym znamim serverom a casopisom ktori hru recenzuju atd. Toto by mohla byt buducnost, aj ked skor asi pride Microsoft s niecim co Steam odpise. -
-
Nic takového, Valve zvítězilo v rámci pravidel volného trhu, no a s tím Microsoftem si děláš prču ne??? Stačí vidět jak vymetli se svými vlastními PC studii a je jasné, že by nebyli o nic lepší, než Valve. K indie tvůrcům se už teď chovají stejně, ne-li hůře než Valve. Možná by se chovali lépe jen když by přebírali Valve dle hesla: "Když ptáčka lapají, hezky mu zpívají." *4*
-
-
Microsoft je pro indie naprosto v pohode.
Pokud vytvaris hry pomoci XNA staci se zaregistrovat do CCC (drsnych $49 nebo pro DreamSpark zdarma). Vytvoris hru, zadas cenu, pockas na schvaleni a hra je za chvili ke stazeni pres digitalni distribuci (M$ si vezme 30%). -
Jak presne sa k indie tvurcum chovaju? Nejaky konkretny priklad+link? So svojimi studii vymetli jednoducho koli tomu ze neboli dost profitable - aspon tak sa to uvadzalo. EA a dalsi to robia taktiez. Nemyslim ze je to ani spatna firma ani horsia nez Valve. A urcite by bola neutralnejsia nez oni uz z principu - Valve dela hry a niektore tituly by mohly brat ako konkurenci a skodit im. MS na druhej strane predovsetkym dnes propaguje OS a je len v jeho zaujme aby nan vyslo tolko hier kolko je len mozne. Nebo som nieco minul?
-
-
-
Myslím, že tyto informace je možné podstatně zevšeobecnit a zjednodušit. Na distribuci her se v průběhu let nabalila spousta takových těch přicmrndávačů kteří nic nevyvíjejí a jejich jedinou starostí je rozmnožování peněz. Chceš vydat hru a potřebuješ zázemí? My ti jej poskytneme ale chceme mít kontrolu. Bez diskuse! Jó tak ty chceš svoji hru vydat elektronickou cestou? Vydávej si ale počítej s tím, že tyto pozice už máme obsazené taky a pokud ne tak je brzo obsadíme. Bohužel nevidím cestu jak z tohoto bludného kruhu ven. Vlastníci kapitálu se dnes dokážou za účelem zisku nasrat opravdu kamkoli, získat kontrolu a sledováním vlastních cílů zabít jakýkoli projekt byť by byl sebelepší.Pokud se jim něco nelíbí. Dalším nezanedbatelným faktorem je potom tlak ze strany těchto entit na samotné vývojáře z čehož může vyplývat například i zrušení slibných projektů, vydávání života neschopných polotovarů které vyžadují neustále nějaké ty záplaty a podobně.
-
-
Ja se priznam ze tomu postesknuti v clanku nad digitalni distribuci jaksi nerozumim. To co popisujes ty je zejmena charakteristika klasickych vydavatelu, kteri vyvojare zdimaji jako najemne vazaly a prvni housle hraje marketing. Steam a pod. je naopak pro nezavisle vyvojare pozehnanim. Uctuje si daleko nizsi marze a nekeca do vyvoje. Problem vezi samozrejme v tom ze hra musi byt dobra a dostat se do podvedomi. Pokud ale vyvojar ocekava od digitalni distribuce i bombastickou reklamu pak by musel pocitat i se zvysenim marzi. Autora clanku proste nechapu. Je to stejny jak kdyz muzikanti breceli ze vydavatele je odiraji a bez jejich penez i prizne nemaji na studio tak po digitalizaci kdy si muze desku natocit kazdy doma breci dal. Jestli to nahodou neni tim ze jejich muzika neni dost dobra. *3*
-
-
To co se v tom článku píše by ale jakžé vyvojařské studio které se v oboru pohybuje něaké roky mělo už vědět že tím že odpadnou tři články z distribuce neznamená že automaticky budou mít finanční uspěch. Ten se dostaví buď kvalitou(inovací) a nebo pořadnu medialní masaží.
Digitalní distribuce pravě davá možnost nezavyslím vyvojařům co mají ty nové přistupy ke tvorbě. Pak takova hra ma tu nejlepší reklamu a to tu že se o ní mluví. Pak bude v zajmu i Steamu aby si vas dal na první stranku. Proč by si tam ted měli davat Numen když tam misto toho muhou mit něakou pecku ktera se jim proda?
A i až Microsoft bude mit svou distribuci v 8 tak se pro vás situace moc nezmění protože ikdyž se dostanete do nabídky tak si to moc lidí navíc nekoupí. Hra Numen mohla snad něco nabidnout kdyz by vyšla před Diablem II a Gothicem. -
-
No ja popravde nechapu proc tedy, kdyz dejme tomu na hlavni strance steamu je 20 pozic, do prvnich 10 nedaji tech top 10her a v ostatnich 10 se rovnym dilem nestridaji vsechny ostatni hry? Protoze je pravda ze lidi koupi to co vidi a prohlizet aktivne cely steam bude malokdo, proste takovy system kde by se zobrazovali postupne vsechny hry by byl vyhodnejsii a spravedlivejsi nejen pro vydavatele, ale i hraci by objevili hry ktere vubec neznaji!
-
-
Na titulce se zobrazují hry podle data jejich vydání stránkované po 10 při seznamu 100 nejnovějších. Dále je tam 20 nejprodávanějších, 20 s nejbližším datem vydání a všechny ve slevě stránkované po 10. Dále je tam 8 oken pro novinky, akční nabídky, hry s novým DLC, přeceněním a podobně. Pod tím je 28 vybraných her pro PC a 13 pro MAC. Klíč k tomu, jak se tyhle hry vybírají, neznám. Dále jsou tam přímo odkazy na seznamy levných her, nová videa a dema. Jestli se v téhle jungli někdo nedokáže prosadit, není to problém Steamu. Hlavně na ten Steam každý kouká denně. Pochybuju, že obchody pravidelně navštíví miliony lidí denně.
-
-