-
Jsem teprve na konci 1. mise, ale je to SUPR a opravdu mi to sedlo. Miluju Thiefa i Deus Ex, takže u tohohle se tak trochu tetelím blahem. Už dlouho se mi nestalo, že bych kolegovi z práce nahrával na mobil, jak procházím část mise 3 rozdílnými řešeními, přičemž rambo styl mi teda dal zabrat nejvíc (Very Hard). Víc takovejhle her. Jednoznačně doporučuji.
-
"Když si vezmu, že mu zabili císařovnu, udělali z něj zrádce, mučili jej...a on jen přijde k loajalistům, a jako psík poslouchá rozkazy, koho má zlikvidovat. Přitom by stačilo pár desítek dabovaných vět a trocha oponentury."
Presne tak! Nevadi mi mlceni v halflife, v crysis, nebo kdovikde, ale tady me to teda dost irituje.
A rozhovory vubec - i to co, slysime od ostatnich je spis na urovni Skyrimu, nez Deus Ex HR (i kdyz takovou ligu asi ani autori neslibovali?).
Par strohych vet, a utikej (ted zpetne vzpominam, co to Lukas v podcastu zminoval snad ve smyslu "jestli chcete uzasne prokresleny postavy, zahrajte Dishonored"? to snad ne proboha...)
Jinak ale fakt parada. Mam hotovych par misi, a tesim se co bude dal. -
-
Ligu? :D kam se na tohle Deus Ex hrabe...
-
-
No první Deus Ex je kultovní hra a na tu asi Dishonored nemá (i když jsem se zatím moc daleko nedostal).
Ale díval jsem se na prodejnost a myslím, že to měl být kickstarter. Podle prvních dnů to vypadá na finanční propadák roku. A i když hráčům jde v první řadě o kvalitu, vydavatelé na pár let už nic takového jako Dishonored neudělají. -
-
Mno já nevim já na tu tabulku koukal taky A nepřijde mi to zas až tak hrozný on třeba blackops tam sice má velkou částku ale taky tam má už 6 týdení prodej narozdíl od 1 týdeního u Dishonored ( čili když se to vydělí tak by tam teoreticky měl v prvním týdnu jen cca o nějakých 30 000 prodejů víc ) a jsou tam započítaný jen předprodeje. Čili si myslim že to až taková hrůza neni když si vezmeme že o Dishonored se začalo mluvit relativně nedávno a je to ještě ke všemu nová značka myslim že ty obraty se o dost zvýší díky pozitivním recenzím i reakcím samotných hráčů. Mimochodem ty údaje beru z týhe stránky http://www.vgchartz.com/preorders/41189/USA/.
-
-
J, ty předprodeje jsem myslel taky. Ale kdyby se Dishonored prodával, už bychom četli tiskové zprávy. Nečteme nic. Na Steamu se Dishonored v podstatě neprodává. Tak nevím.
-
-
Prodejni statistiky jeste vubec nejsou. Na vgchartz jeste neni pro tenhle tyden. A Vgchartz navic nepocitaj STEAM apod.
-
-
-
-
Mluvim o dialozich. Ta rozmanitost je tady pestrejsi, stylizace originalnejsi, a i v jinejch ohledech chapu, ze Dishonored mnohym sedne lip (treba se k nim taky nakonec zaradim - i ten DE:HR jsem vic docenil na druhy zahrani)
Ale jestli tady chce nekdo vyzdvihovat "dialogy" (prevazne strucny MONOlogy), nebo prokreslenost postav, tak doporucuju hadr na celo.
Hra je to skvela, ale snad si muzeme zachovat strizlive oko, coz? -
-
Jsem zvědav,kdy tady někdo začne tvrdit,že to má lepší grafiku než crysis 2
-
-
K tomu se klidně přihlásim. Visuál Crysis 2 je sice čistej, ale nudnej, sterilní, zapomenutelnej a bezpohlavní.
Dishonored je na úplně jiný úrovni. Najde se tam sice pár rozplizlých textur, ale jinak je to pastva pro oči i uši. Ten svět je osobitej a má atmosféru o který se Crysis 2 může jen zdát. Dishonored má rozmanitou barevnou paletu, zajímavou stylizaci a hlavně skvělej design, kterej je tam vidět v podstatě ve všem od zbraní přes oblečení až po vžemožný vozítka a technický serepetičky. -
-
IMHO Dishonored každopádně jede na "bázi" atmosféry a stylizace z HL2. Uzavřené město, totaliní režim, bezpečnostní složky, prapodivná technologie - tuším že se to v nějakém článku ani netajilo, že stylizaci má na svědomí ten samý člověk,který tvořil design City 17 (myslím že je to dokonce nějaký rusák? ) :)
-
Nesrovnávám hry ... srovnávám atmosféru která v těch hrách je ... HL2 právě i s tím omezením, že to byla FPS udělala parádní atmosféru na kterou si člověk pamatuje dodneška. A ta otevřenost diskohored je obrovský plus ... sem strašně rád, že si člověk může blinkat po střechách nebo se brodit ve stokách ... to je na té hře to nejlepší.
-
City17 bylo skvělý o tom žádná. Dishonored má ale velkou výhodu v tom že to není jen koridor a díky tomu působěj ty lokace uvěřitelnějc.
-
S HL bych to rozhodně nesrovnával. Jsou to zcela odlišné FPS, kdy HL 2 se snažil přiblížit realitě, Dishonored sotva:)
-
Ale stejně na atmosféru z HL2 tohle nemá ani náhodou ...
Ale sem rád za každou steampunkovou (whaleoilpunkouvou?) záležitost která se vyskytne. A s tím grafickým stylem máš pravdu ... i když grafika jako taková je spíš lehce podprůměrná tak grafické zpracování to dohání a vytvoří velice dobrý zážitek. Jediné co mě trošku vadilo sou low res textur některých plakátů ... autoři si s nima dali práci a něco na ně napsali ale člověk by to musel prohnat přes photoshop aby zjistil co to vlastně bylo.
-
-
Dnesni hracska komunita je smutna, co nema nejlepsi grafiku nemuze u vetsiny obstat, na hratelnost uz hledni jen zlomek hracu. Tedka se honi jen polygony.
-
-
Reakce na Rorschah:
Viktor Antonov.
http://games.tiscali.cz/preview/informacne-hutny-druhy-videoblog-o-vyvoji-dishonored-60657 -
Kdybych to nehrál tak to nekritizuji...Říkají ti něco plazmidy v Bioshock? Jinak kolik ti je let?
-
Jo příběh jako takový mě celkem u Dishonored rozesmál .... tam od první minuty co člověk vyleze z lodičky tak už víš co se stane ... a hra nezklamala ten příběh byl slabý jak podruhé vylouhovaný čaj.
-
By mě zajímalo v čem to vykradlo Bishock? Stylizace? Možná. Příběh? Naprosto jiné. AI hloupá? Ty jsi hloupý, AI patří mezi nejlepší, co dnes je, protože se nechovají jako tupci a když slyší podezřelý zvuk ve vedlejší místnosti, obvykle si zavolájí posily nebo rovnou tam hodí granát. Ale co se namáhám u člověka, co to ani nehrál.
-
Stupidní AI, stupidní dialogy,příběh je jedno velké klišé , vykradaní bioshocku a dalších her? tomu říkaš hratelnost?
-
-
-
-
Deus Ex bych nesrovnával, každá je pro mě jiný zážitek:) Sice je pravda, že pracují na podobném princip, ale obě jsou pro mě jiné.
-
-
-
Heh, některý lokace jsou jak z nacistickýho Německa
-
-
A některý sochy vypadaj jak Lenin
-
-
...a parní stroje připomínají německý tanky a nakažení morem jsou židi...
-
-
-
Zdravicko.....neskonale se mi to libilo....nicmene pribeh je uplnej nesmysl...resp.: me byl v podstate uplne jedno, predposledni a posledni mise se da projit s prstem v nose i na tezkou obtiznost, bez jedinyho zabiti a navic to skoncilo tak nejak dost rychle. Parkrat se clovek schova, vyjede vytahem..hop hop a je konec. Navic jsem za celou dobu temer nepouzil jinou schopnost nez teleport.
-
-
Poslední mise mě zklamala jak byla krátka, to ano (tesil jsem se na jednou tak delsi oproti šesty misi -zabiti regenta) Osma me nezklamala pac ubehla tak rychle ze jsem ani nepostrehl ze se neco delo...
-
-
Jo jo. Ta s Regentem byla nejlepsi:)
-
-
-
Mno, chápu že na "dnešní poměry" je Dishonored docela hezká vyjímka, ale hra roku? Sice jsem ještě nedohrál do konce, ale připomíná mi to HL2 lízlý steampunkovým Hitmanem. Ale - vadí mi ta chudost Dunwallu, chce to víc upgradů, víc bonusů, větší interaktivitu a živost toho světa. Celou dobu jde jen hlavně o to, dostat se v mapě z bodu A do bodu B a splnit určité podmínky. Čekal jsem, že mě překvapí něco ještě víc, ale ono pořád nic. Jooo, fungovalo to kdysi dávno dobře, ale dnes chce hráč bohužel víc. Jinak ale poměrně pecka, i když jsem od toho čekal maličko víc. A hra roku? Dle mě prozatím postavit do řady Borderlands 2 - Darksiders 2 - Dishonored :)
-
-
Nebolo by odveci sa naučiť porozumieť písanému slovu, autor predsa nepíše, že to je hra roku *7*
-
-
Za co má ty minusy? Že tu nevykřikuje,že je to nejlepší hra roku, ale dovolil si napsal jen svůj názor,který není fanatický?
-
-
Sice není fanatickej, ale je trochu vtipný psát o tom jak je Dishonored málo interaktivní a že je to jen o tom dostat se z bodu A do bodu B a pak tam napíše mezi top hry Borderlands 2, kde neděláš nic jinýho než že chodíš, střílíš a lootuješ :)
-
-
Měl jsem na mysli, že je Dishonored ve svém žánru míň interaktivní, než bych čekal. Přece jen jsem se na něj dost těšil. S Borderlands 2 bych to ani nesrovnával, ale opět ve svém žánru je plnější. Samo že B2 je v podstatě oddechovka kde není potřeba taktizovat
-
-
-
-
-
Hadrová bába - hustý boss fight *14*
-
-
To byl "boss fight", jak psal kolega výšše,
navíc jsem zastavil čas, dvě šipky a mrtvá -
-
Jo ta magie je strašně silná.Pak jsi lepší než RAMBO :)
Navíc rychle mohu mít jakou magii chci.
-
-
Ani moc ne ...
blink, blink, blink .. přivěšek do pece .. šíp do hlavy. jak budu hrát znova musím dát very hard protože mě neubrala ani život. Ale je pravda, že sem si připadal jak v akčním filmu ... -
-
Nejde ani tak o obtížnost, ale o tu celou scénu.
Lepší figthy byli s assasiny :-D -
-
Jo to jo scéna vypadá parádně .... hlavně ta akvarijní rybička. *1*
-
-
-
-
Chybí mi tu menší srovnání s klasikou žánru, Thiefem II. Především po stránce level designu, tj. nejdůležitějšího prvku každýho stealthu.
-
-
Srovnani s Thiefem je zcestne protoze Thief je cista stealth hra , tohle ne. Dost pochybuju ze ve Thiefovi jde skocit mezi tri straze a a sesekat je jako tady. Me level design tehle hry pripomina spis Half Life , i ta nalada je podobna , asi proto se to lidem libi..i kdyz me ne.
-
Level design je úžasný - snad nikde není chyba či místo, které by stálo za pokárání...
-
-
Osobne bych jedno "pokarani" nasel: pri pohybu po strechach vas to na nektera vyssi mista nepisu i presto, ze byste se tam zvladli teleportovat nebo vyskocit.
-
-
-
Skoda toho hrdiny jako mlcenliveho poskoka. Thiefovi strasne pomahalo jednak Garrettovo vypraveni proc a co vlastne dela (pred zacatkem mise), no a pak taky ty jeho hlasky. Ale pokud tohle bude jedina chyba na krase, tak to v klidu preziju ;-)
-
Btw.: Na Dishonored jsem byl nadrženej jak malý děcko.
Nakonec jsem byl trochu zklamanej, hlavně na začátku. Ten úvod do hry mě přišel strašně moc odbitej. Hráč nemá čas si s císařovnou vytvořit jakékoliv pouto, takže pak ani nemá motivaci k cestě za pomstou co následuje. Stejně tak nechápu, jak Corvo poslušně poslouchá zcela neznámé "přátele".
Nicméně po první misi - myslím skutečně misi, se mi zpravila chuť.
Hru jsem celou dobu srovnával hlavně s Half-Life 2, hlavně kvůli podobně atmosféře. Hry toho mají hodně společného. V obou hrách je hlavním hrdinou spíš okolní prostředí než hlavní postava, čím víc toho prozkoumáte, tím lepší herní zážitek si odnesete. Obě mají hodně podobou stylizaci - město, na které je naroubovaná sci-fi technologie a zmítá ním totalita plus vymírající populace (mor x neplodnost).
Bohužel na druhou stranu, hry mají i dost podobnou grafiku. Vážně. Dishonored nevypadá o moc líp než 8 let starej HL2 ( i když HL2 je samozřejmě krásnej). Je smutné vidět jak out-dated generace konzolí zcela zastavila všechen vývoj.
Výprava příběhu je taky to co mě zklamalo. Nedávno jsem se tetelil blahem když jsem HL2 dohrál a od Dishonored jsem si sliboval podobný zážitek. A ať má Dishonored jakkoliv promakané mini-episody v pozadí a story kolem jednotlivých misí, chybí mu ten do hry vtahující pocit že to co hrajete není jen nějaká hollywoodská fantazie, ale svět, který by mohl doopravdy existovat. Bohužel.
Samotný gameplay se pak podobá spíš Deus Ex: Human Revolution bez ventilačních šachet. I když je to všechno udělané neskutečně lépe než v Deus Ex a hra skutečně nabádá k druhému zahrání. -
-
Jaky pouto?Já ze začátku teda pochopil, že si byli HOOODNĚ bízcí..
-
Jakože kol a kolem je Dishonored pořád báječná hra, která si těch 9 plně zaslouží. Možná bych přemýšlel i o desítce, protože jak psali na RPS, je to asi nejdůležitější hra poslední 5 let.
Jen je pár věcí, co tomu pořád chybí k dokonalosti. Ale má k ní sakra blízko! *3* -
-
Zeptám se asi blbě, ale čím je Dishonored výjimečná? Mám, hrál jsem a nic revolučního jsem neviděl. Vlastně všechny herní mechanismy měl už Deus Ex (no možná System Shock 2, ten jsem teda nehrál) a ten už má nějakých pár let. Ale až budu mít hotovou práci, tak se k Dishonored vrátím a vyzkouším ho znovu.
A vzhledem k prodejům, které nevypadají nijak slavně si spíš myslím, že Bethsoft tuhle značku velmi rychle odpíská.
-
-
-
Jak jste se vypořádali s nejvyším vševidoucím v první (resp. druhé) misi? Já prohodil ty otrávené sklenky s vínem, ale určitě tam jsou i jiné možnosti (krom zapíchnutí).
PS: Ta jeho tajná komnata je luxusní. Takovej šmajchkabinet :-)) Něco podobného si zřídím u nás ve sklepě. -
-
Tam ještě nejsem.Doufám že půjde nějak rozsekat,naporcovat,procedit mlýnkem na maso udělat z toho karbanátky a nakrmit tím pak krysy...šmejd hnusej *5*
Ale protože to momentálně zkouším hrát abych málo zabíjet tak ho asi prostě uspím a pak se uvidí. -
-
Myslím že žiletková mina, je to pravé pro tebe....... *15*
-
-
Jo,ta je dobrá.
Kdyby se těla postav choval alespoň jako ve starém Soldier Of Fortune 1,2 . Pak by to šlo, -
Možností je skutečně mnoho. Můžeš třeba, řekněme pošpinit jeho kariéru a tím ho svrhnout.............
-
-
-
Zas tak krutý spoiler v tom nevidím........
Jinak, ta jeho komůrka je opravdu pekná. Ty podprdy na zemi *1* -
-
sakra, tak vim kam se podívat podruhý, jo jinak kapitána jsem uspal a campbella taky poznamenal
-
-
Přede mnou kapitán i se strážema,které nejdřív dorazily zdrhly,asi nějakej bug,tak jsem ho v pohodě odnesl.
-
-
-
Omráčil a nechal ocejchovat, což se rovná doživotnímu vykázání z řádu. Po týhle volbě ho prý pozdějš dokonce potkáš jako weepera, ale toho jsem minul.
-