Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Walldstein
    A socky s konzolí si opět myslí, že konzoloviny jsou to nej co může existovat..za dobu co pamatuji vyšla jediná hra která mi na PC opravdu cybí a to Red Dead Redemption..jedna jediná...take své konzolistické hlody si nech jen pro sebe, notabene když nutnost zjednodušovat hry jen proto, že tyhle "nex gen" hračičky k televizi nedokáží umožnit rychlé a pohodlné zaměřování, nutnost používat klasické SAVE+LOAD (potažmo quicksave/quickload) - místo toho trapárna jménem checkpoint na každém rohu - nulová podpora RTS/ekonomických strategií atd., zbírání lékarniček (místo konzolistické regenerace za pařezem) a takhle by se dalo pokračovat až do aleluja..nevím kdo je socka, ten kdo si koupí konzoli za 12 500 kč, nebo ten kdo si pořídí herní železo, řekněme za 50 000 kč...no nevím nevím..asi bych o sockách pomlčel...ale když si myslíš, že Xbox one je prostě to nejlepší v poměru ku ceně tak si zkus sestavit PC adekvátní třídy..mám pocit že tě nevyjde o moc dráž, notabene když víš že upgrade pro tebe bude znamenat 5 minut práce a pár tisícovek na místo koupě úplně nového celého zařízení...
  • Nj nic novýho.Opět zde socky co nemaj na konzoli prudí.Si myslí,že člověk co má konzoli nemá pc:).
  • 1. Blizzard si to u hráčů pokazil během posledních let sám, takže máš částečně pravdu. Osobně se mi nelíbí jejich momentální styl komunikace apod.
    2. Ne každá nezavislá hra je opus magnum, taky nějakou občas zkritizuju, ovšem není to tak často, protože mě jejich myšlenka sama o sobě baví. Baví mě nové prvky, grafika, kterou jen tak jinde neuvidím, hudba, kterou si jen tak nikde jinde neposlechnu, hratelnost, která nemusí ani po měsíci omrzet...
    3. U starých her je to těžké, moderní hry málokdy překonají originál, mechanismy se opakují (často ubývají) a hazí se tam jen hezká grafika - a pak se všichni diví, že to stálo tolik a tolik. Nicméně některé staré hry jsou opravdu malér, viz. mýticky nechvalně známá Daikatana. Ale třeba tvůj dnešní příspěvek o Specterovi nechápu.
    4. Vždy se najde nějaký člověk, co se prostě předvádí a nebere názory ostatních, ale to jsou jen jedinci.
  • DERP:Nezdá se ti, že populistický sou spíš konzole ? DERPICA: NE, VŠECHNO CO JE NA GAMES TISCALI JE POPULISTICKÝ!!!
  • TheGGG
    Mě za to platí
  • Článek fajn, ale ta diskuze? Děti na pískovišti v mateřský školce se hádaj, kdo má lepší lopatku na písek? Mě je úplně u zádě, na čem si kdo hraje hry, když si chci zahrát, vždycky si svůj šálek kávy najdu a zahraju. A jediný, čim mě eventuelně čistě teoreticky v těch nejhorších nočních můrách (LOL!), který ale koukám některý ze zdejších jedinců prožívaj v realitě, můžou konzole jakožto majitele PC míchat je to, že se na konzole občas objeví něco, co na PC není.

Ale že by se mi pokaždý kvůli tomu promítnul život nebo se objevovalo světlo na konci tunelu a musel bych jít řvát do světa "konzole/PC jděte do pr*ele", to ne. Už běžte s timhle mateřsko-školkovskym řvaním a strkáním do sebe navzájem do háje.
  • Hanzales
    Koukám ti víc a víc ležím v žaludku :) Jen tak dále :) A přestaň mně pořád házet do pytle se zapřísáhlými PC fanatiky... znovu opakuji, že mám pc i obě konzole a u mně i přes nezájem o wow, rts a mmo zůstává to PC hlavní herní platformou. Je to čistě má subjektivní preference a každý to máme jinak. A co se týče konzol, na ty nové (minimálně na PS4) se teším hodně a ty současné si užívám, jen v menší míře než PC, protože dobrá konzolová exkluzivka nevychází každý měsíc...
  • Hanzales
    Tvůj samozřejmě nikoli, že. Taky se stále nedokáži zbavit dojmu, že jsi to právě ty, kdo zde ty hádky a rekace vyvolává, obvzláště z dlouhodobého hlediska. Ale tak sni dál o tvém chrabrém a hrdinském postoji zde na Tiscali.....
  • Hanzales
    Já původně zamýšlel druhou 560ku, ale právě z obav toho microstutteringu asi vezmu něco kolem jedné 670ky. Na ty autíška mít jen jeden monitor, to je jako si vypíchnout oko. Alespoň všechny ty reakce lidí na simracing portálech popisují, že jak to jednou člověk zkusí a pak přijde k jednomu monitoru, jako by mu dal někdo na oči klapky :D
  • Shaker
    Pokud mas spravne nastaveny pohlavi z registrace, co se prostoru tyka tak minimalne o pindoura... (protoze pen*s je zakazane slovo) ;-)
  • walltar
    Jo tak samozřejmě ... já to beru absolutně a nezohlednuju HW na kterém to jede pokud bys to bral jako hru na konzole a porovnával jen s hrama na konzole tak potom to má výbornou grafiku (akorát jsme v článku o PC hrách a tak to porovnávám s PC hrama a s next gen hrama)

Mikro stuttering sem taky nepotkal ... mám 7970 a zapnutoý v sync abych ji tak nezatěžoval.

Jinak s těma třema monitorama ... v pondělí si du koupit třetí 24" tak můžete držet palce abych na tom ty hry rozjel. Už se těším *14*
  • Hanzales
    On ty oči prostě neotevře :D
  • Rhulad
    Nemám multigpu.. mám jednu 6850 a všechny hry na unreal enginu mi jedou opravdu katastrofálně.
  • TheGGG
    Ale prosímtě. Co předvádím? Chápu že kdo tu není hardcore pc fanboy, nenadává na dnešní hry a nechválí nezávislé ptákoviny z kickstarteru má hned mínuska, ale mě to nevadí. Nechodím sem kvůli plusům a neříkám zde směšné populistické názory abych si připadal že mám hodně kamarádů. Já jdu proti proudu a to má mnohem větší váhu.
    Kdybych napsal že si witchera 3 zahraji na PC mám tunu plusek. Vím to, protože když sem napíšu něco co se líbí masám, budu mít pluska jako každý jiný oslík.
  • Hanzales
    Já bych si dovolil tak trochu reagovat na oba :)
    1. Last of Us určitě nemá "průměrnou" grafiku. Co se týče samotného grafického zpracování a ztvárnění herního světa, poslední Uncharted a Last Of Us považuju naopak spíše za kumšty. Něco jiného je právě to rozlišení obrazu, textur, vyhlazování a ostrost scény v dálce. Nepletl bych to tak dohromady, myslím, že je grafika a grafika no. Běžet ten Last Of US v 1080p s 4xAA tak to pro mne bude stále jedna z nejlepších her, co jsem poslední roky hrál, ale určitě by to tomu jen přidalo, stejně jako jsem koupil Alan Wake na konzoli a pak na Steamu za 5 babek v dost lepší kvalitě. To sice u Last Of Us nehrozí, ale doufám, že třeba vyjde aspoň i na tu PS4ku, kde už to rozlišení, Anialiasing atd. bude a udělá to tu hru ještě více dokonalou.
    2. Konzole na svém začátku byly nějakou dobu před PC. PC chvíli trvalo, než ty nové konzole výkonostně dotáhlo a pak už konzole dlouho těžily ze své architektury a ještě dnes dokáží vykouzlit v porovnání se současnými PC zázraky.
    EDIT:
    Mikrostuttering jsem nikdy nepotkal, co vím, bývá to bolístka multiGPU nebo crossfire/SLI řešení. Jediný případ byl DeusEx HR, ale to stutterovalo půlce lidem a půlce z nich to pak pořešil patch :) Moje osobní zkušenost je taková, že do Zaklínače 2 mi bohatě stačila 8800GTX, pak jsem spustil ještě DCS a 29 snímků už bylo prostě šťouchancem, že je třeba upgradovat. Dal jsem 5K za 560TI (19.5.2011) a v podstatě do teď, pokud bych nezačal pošilhávat po dalších dvou monitorech jsem necítil potřebu nějakého upgradu (až na SSD, které padlo na přijatelnou finanční mez) Jediná hra, kde bych novou grafiku uvítal je pCars, tam už si plné detaily všude s AA dovolit fakt nemůžu :)
  • TheGGG
    "Ten nastává, až když dotyčný jedinec neunese fakt, že to někdo vidí jinak, či se dokonce na něčem jiném baví více."
    A přesně to je problém zdejší pc komunity
  • smejki
    A pak že nerostou! \o/ ^_^
  • Rhulad
    Na to ti odpovím otázkou.: Jak by Last of Us vypada na pc s 256 MB Ram? Jak můžeš očekávat hd textury s tak malou paměti? Trochu přemýšlet a pak psát. Jo konzole trochu přetáhly cyklus to vědí snad všichni, ale i na to že mají za sebou tolik let některé hry vypadají velice dobře a bez Micro-stutter, který mě na pc otravuje od té doby co jsem měnil svoji skvělou 8800GT.
  • Hanzales
    Mně osobně nezajímá ani WOW, ani MMO a RTS taky nehraju. Přesto u mně na hraní her zůstává PC platforma tou preferovanou. PS: Nikdo neútočí na člověka, který preferuje konzoli před PC. Vidím tady pouze adekvátní reakce na zbytečné provokace a to s preferovanou platformou nemá co dělat.
  • walltar
    1. Walltar.

2. U her, které hraju na PC je většinou grafika na youtube stejná jako ve hře. Ona ta komprese ani nerozmaže textrury, ani nesníží počet polygonů ... je tak těžké přiznat, že last of us mají průměrnou grafiku? Už sou tu dneska tituly, které ho překonávají. Určitě až bude další díl na nové konzole tak bude mít šanci oslnit grafikou, protože nové konzole mu tu šanci dají ... staré konzole na to už nemají a hormada efektů až tam chybý. To snad si schopný připustit ne? Prostě i když vymáčkneš ze součastné konzole maximum, tak už na high end PC nestačí, ale nad tím se není portřeba urážet ... ta konzole je už stará a když přišla tak se vyrovnala mnohým PC ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit