Přejít na výpis diskuzí
E3 dojmy: Dragon Age Inquisition vrátí sérii ztracený punc kvality
15.6.2014 | Aleš Smutný
107 příspěvků
-
Sice tady je možnost si zastavit hru a rozdat rozkazy, ale ten combat je akční jako nikdy dřív. Raši bych viděl combat z 1 nebo nějak smíchanej s 2, ale tohle je prostě akční jak blázen.
-
ADHD verze:
ZNÁM JEN DESETIMINUTOVOU VERZI. CHCI LINK NA TU DELŠÍ. GIMME NAO.
Normální verze:
Část s Lelianou dobře znám, alespoň co se týká podřezávání a následného lučištničení, nicméně tu část, kdy vytáhne dvě zbraně a jde "do nich" jsem viděl jednou - cca vteřinový úsek. Nebyl by link? -
Shrnutí informací s E3 týdne je tady http://dafan.cz/e3-tyden/ *3* ...Jinak hezký članek *1*
-
To jsem zvědav.
Dva módy ve hře a oba mají být stejně použitelné? To je jsem opravdu zvědav. Většinou se používal taktický, mód tam kde byl navíc i potřeba a něco přinesl navíc. Jestli zde bude pouze volba jako ve 2 díle, tak to bude opět na nic.
Akčně to asi určitě také půjde dohrát. A předpokládám, že velice lehce.
Škoda, že je to tak barevné. Vypadá to vtipně k tomu zajímavému tématu. -
Tak to mě hodně těší, protože savy jsem dal bůh ví kam *1* . Vlastně je to docela logická volba, jenom doufám, že to tam bude dostatek možností a ne jen pár hlavních rozhodnutí.
-
já myslím že to je taková inkvizice na americký způsob, ber to s nadhledem a nečekej obdobu českého RPG Inquisitor
-
ještě doplním, že v rozhovoru s britským PCGamer bylo řečeno, že někdy přes léto vyjde betaverze jakési utility, skrz kterou si hráč bude schopen navolit důležitá rozhodnutí z předchozích dvou her, jejichž následky mají ovlivnit i děj ve třetím díle
-
Je vidět, že Bioware se konečně rozhoupal. V uvozovkách otevřený svět (pořád lepší než koridor), úprava vybavení a schopností vaší bandy (něco, co bolestně chybělo v ME3), možnost volby způsobu hraní. To všechno je vážně paráda. Ale pořád tu je barevný kolotoč emocí (hodný,zlý a robot). Mě nevadí ta iluze svobodné volby, mě vadí ten přístup. Kdyby, prostě vypnuli ten barevný kolotoč a nepravidelně střídali možné odpovědi, bylo by to lepší. Hráč by tak musel víc přemýšlet o tom, na co klikne v důležitých okamžicích vývoje hry. Jedině, by to vedlo k věští zainteresovanosti hráče do příběhu.
A mimochodem, pořád mi nikdo nevysvětlil, proč se to jmenuje Inquisition. Jak, jsem si všiml, nikoho tam za tím nevyšetřovali (slovo Inkvizice znamená v latině vyšetřování). Těšil jsem se na špinavou a morálně ambivalentní práci ve vlastních řadách, ale místo ní jen další generické zachraňování světa před invazí démonů. Klamný marketing *16* ! Jestli, si nebudu moc upálit aspoň jednoho heretika, nebo vesnici postihnutou morovou nákazou, tak to nekoupím ani ve slevě na Steamu. -
Jasně, díky za objasnění :)
-
Soutěž o co nejdelší a špatně pochopitelné souvětí?
-
Ještě uvidíme. Z chystaných kusů tam bylo (nebo k čemu jsem se dostal) k osahání jen Freedom Wars a k tomu chyběli další hráči do multiplayeru, takže jsem tam chvíli běhal s AI parťáky... Což není zrovna to pravé ořechové. Pak jsem už jen zkoušel věci co vyšly dřív jako Borderlands 2, Luftrausers a God of War kolekce.
Na to, kolik her na Vitu vychází jí Sony ve svém kumbále prezentovalo spíš skrz tyhle "větší" tituly, které mají i po datu vydání. Ale ještě jsme chytli nějaké hry v nezávislé scéně, které se objeví i na vitě, tak to možná dáme dokupy v jednom článku. -
V nějakém video blogu (nebo někde, myslím) si hovořil, Aleši, o tom, že ses byl podívat na nějakých hrách pro Vitu. Bude o tom článek?
-
Hodně záleží na prostředí, třeba ten hrad mi přišel celkem v pohodě, ale obecně jo, jde spíš o to, že některé barvy z toho vážně vyskakují a tlučou do očí, primárně ta "magická" zelená (tráva mi v jejím světle přišla ještě příčetná) a pak někdy oranžová a modrá - taky hlavně od magických efektů. Tam bych klidně ubral...
-
Tak tak, lepší být pesimistou (i když tady spíš realistou) a nevěřit a být překvapen, než věřit a být zklamán. (Stejná věc s AC 4 po AC 3)
-
Můžu se zeptat zda to má vážně tak přesaturovaný barvy jako bylo v trailerech?
-
Drak opravdu jen nepřešlapuje na místě a nečeká. Občas se snese, jindy poletuje a kropí bojiště ze vzduchu. Často sedne na nějakou skálu a spustí jek, který postavy kolem ochromí. Hodně bylo vidět, že se snaží dostat k damage dealerům na dálku, takže ochromil Iron Bulla a přelétl dozadu na mágy. Parta v tom boji musí být v neustálém pohybu, protože je i drak a ten má ještě několik druhů útoků.
-
Pokud jsem je pochopil dobře, tak by to mohly být funkční hybridy, ale jak říkám, ruku do ohně za to nedám. Přepínání buildů se mi moc nezdá, to spíš poslouží výměna postav, kterých bude jak psů. Podle toho, co načrtli očekávám, že nebude schopnost družinky definovaná složením.
Nebude jedna volba pro damage dealera, jedna pro tanka apod, což občas nutilo člověka brát postavy, které nechtěl mít na interakci sebou. Teď by mělo být možné si roli postav nadefinovat skrz větvená povolání sám. Ale fakt to byla jen zmínka v rámci prezentace a rychlý prostřih do menu povolání, takže zčásti teoretizuju. -
V DA2 bylo pevně dané kdo bude tank a kdo healer, atd. takže pokud člověk hrál na vyšší obtížnost, tak sebou musel vždycky mít Aveline a Anderse.V Inquisition to bude volitelné, takže Iron Bull může mít jak obouručák, tak i meč a štít. *3*
-
Co jsem zatim videl, tak bych to ani nestahoval. IMHO to mozna bude "lepsi" nez DA2, ale na jednicku se to urco nedotahne, uz jen podle toho dmnt fight s drakem nechapu jak se to nekomu muze libit kdyz defakto jen preslapuje na miste a ceka az ho zabijou. V DA:O toho zvladnul mnohem vic(rozkousal a vyplivnul, srazil ocasem.....). A dalsi vec co me udivuje jsou skily, ale tam me je jasny ze se diky konzolim na tom nic nezmeni. Ale pro me osobne to je proste malo, u luku a fighteru bych to jeste zkousnul, ale mag ? smesne
-
"Navíc, pokud jsem dobře pochopil jedno tvrzení, jednotlivým spolubojovníkům můžete přidělovat povolání v rámci základních podskupin. Takže z Iron Bulla může být tank i bojovník, který slouží k rozdělování zranění. Neplatí tedy, že jedna postava je tank, druhá útočí na dálku a třetí podporuje družinu."
Tuto část jsem úplně nepochopil; je tím myšleno, že postavám bude možné vytvořit různé buildy a mezi nimi přepínat, nebo že bude možné vytvořit funkční hybridy, či něco úplně jiného?