Přejít na výpis diskuzí
EU soud: hráči mají právo dále prodávat digitální kopie her
3.7.2012 | Petr Poláček
247 příspěvků
-
Pochybujem ze to bude na nieco dobre, skor nezby vsetky digitalne distribucie zmenili svoju politiku a zapracovavali kvoli tomu nove veci do svojich platforiem mozno nakoniec dojde k tomu ze akukolvek hru s DRM ktora sa viaze k nejakemu uctu (steamworks, origin, uplay,...) tu bude zakazane predavat *1*
-
Každý normálny človek-zákazník musí súhlasiť s výrokom súdu, inak by šiel sám proti sebe a upieral si vlastné práva na vlastníctvo. (ak teda nepracuje pre digitálny priemysel:))
-
MR.sugar - "Warez" byl mnohem rozšířenější než dnes, já u většiny her ani nevěděl, jak originálka vypadá, všechno pálený. :) To naopak až mnohem později jsem to začal kupovat. :)
-
Jestli se budu moct zbavit modern warfare2, abych se nemusel stydět, že mi tam straší, tak beru
-
A kde chci. :) Když to pujde i ze steamu, zlobit se nebudu.
-
No..kdybys mohl, tak by se o to teď nesoudilo. :) Ale zatím teoreticky můžeš.
-
však věci prodávat můžeš, v tom ti nikdo nebrání :D
-
Grahf: V té době to možná tak nebolelo, protože:
1) Nebyl ještě tak rozšířený warez? Přece jenom internet neměl každý, internet byl pomalejší, takže aspoň tady neunikalo tolik peněz jako uniká dnes.
2) Hry byly méně nákladné na vývoj, dnes se do nich cpe mnohem víc peněz než dnes.
Věřim, že velké firmy by tohle ustály, ale umim si představit, že tohle by mohlo potopit malá a začínající studia. Nevim co si o tom myslet, možná bych i souhlasil, ale podle mě to nebude fungovat, pokud se neudělají další velké změny a udělat z toho tak nějak fungující celek. -
"Můžeš" s ním dělat, co chceš. Stejně jako můžeš močit z okna na lidi.
"Smíš" s ním dělat to, co není zákonem zakázáno. Stejně jako smíš močit na WC, ale ne na lidi. -
Grahf? To myslis vazne? Za prve proti bazarovemu prodeji i fyzickych medii firmy bojuji neustale. Proto tu mame digitalni dlc, drm, klice ktere sve navazou na tvuj ucet na steamu atd. A ze hru si koupi jeden clovek a bude ji hrat vic lidi bez toho, aby dali steamu byt jen $ o tom to presne je.
-
nemůžu za to, že jsi žil posledních 10 let v jeskyni a s počítačem se teprve seznamuješ :)
-
Soudní dvůr EU si to nemyslí, proč bych měl věřit tobě? :) Oni mi chtějí říct, že když jsem si koupil na tu hru licenci, můžu si ji zase podle své volby prodat dál.
-
Bože, co to tady je za názory (Smejki, Robotron, Ucho)? Pokud si koupím od prodejce jakejkoliv software (hru, program) ať už ve fyzicky nebo digitální podobě, tak si s nim kur*a mužu dělat co uznám za vhodný. Můžu ho prodat, můžu ho darovat, páč je MUJ.
A ty vaše argumenty jsou taky uplně trhlý...copak bazarovej prodej nebyl ještě před boomem steamu atd.? A zrušilo to snad herní firmy? Ne. -
Když to prodá za 0,- tak to prodá za 0,-. Já chci mít možnost prodat věc, kterou jsem koupil (dejme tomu licenci na tu věc) komu chci a kde chci.
-
kto bude predávať za 0? *1*
-
Když si zavoláš taxika, aby tě hodil na letiště, budeš mu říkat, že máš svý auto v garáži a že mu zaplatíš jen benzín?
-
Tak by si to len predstavovali steam and comp., ale predstava zákazníka je iná.
To, že sa zbalia a prestanú predávať v EU je asi tá najvtipnejšia vec, čo som tu čítal :) -
když nemáš žádnou hru na steamu, ale máš ji na DVD, tak ji taky můžeš kdykoli stáhnout a kdykoli smazat - to má bejt jako výhoda?
a hmmm, komunikace s přáteli, úchvatné, tohle totiž vůbec jinak než přes steam zařídit nejde...
pak už tedy zbývá jediné: ráj achievement fetišistů :D -
Tak v tom taky nejsem sám ? :)
-
ne, tohle je základní kámen digitální distribuce, tohle je zlegalizování warezu, lidi budou prodávat za 0,- ... někdo někde upadl na hlavu a brzy jim to dojde...