Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak pozor melete nesmysly :

1.Vy si kupujete hry z dobré vůle? Já tedy ne.
    2.Omezený jste Vy když tu zmiňujete stránky jako je ulozto.
    3.Upozornění jsou v každém manuálu příslušné hry hned na začátku, ale to byste věděl kdybyste vlastnil nějakou originální hru a nenavštěvujete to Vámi zmíněné ulozto.
    4.Nedejte na první pohled, ale opravdu se ujistěte, že Vás hra bude bavit a nebudete toho později litovat.

Já nevím jak Vy, ale já jsem dospělý člověk, který se dokáže za sebe rozhodovat sám.....
  • Více než gratuluji Evropskému soudu k VELMI užitečnému rozhodnutí. Jelikož přenesení licence (ať už herní či na software) je legální cestou často nemožné. Jen tak dále
  • genki.sudo
    Myslím že by to mohli urobiť i takto:

1. Povoliť to napr. v nejakom rozumnom množstve, napr. do 60-100 eur mesačne..
    2. Zároveň by si z tej transakcie vzal nejaké percentá...

To by bolo výnosné pre obe strany..
  • Osobně si myslím, že to nebude tak hrozné. Pokud steam povolí přeprodávání her, tak určitě zavede nějaký poplatek za převedení hry, např. 10% z ceny a minimálně 1 dolar. Jelikož převedení hry bude služba využívající jejich platformu. Jinak i digitální kopie stárne, cena většiny her na steamu postupně klesá na určitou nízkou cenu a tím snižuje cenu i přeprodávané hry. Jen by mě zajímalo, jestli vznikne na steamu nějaká aukce nebo prodejna použitých her. To by pak vznikl úplně nový trh a některé lidi by to nejspíš odradilo od nakupování nových licencí a kupovali by jen použité.
  • Už je Vám líp? *5*
  • k tomu, ze se snizi zisk firem si dosel jak?
  • Když ti příjde stejný deaktivovat hru na účtu steamu a předat ji někomu jinýmu s rezervací letenky na tvoje jméno a tvýho unikátního rezervačního kodu.
  • Ne, neni. Vy mate v obcance misto jmena vas ucet? Ja teda ne.
  • A? Licence je take produkt. Ne sluzba.
  • To by se nepodarilo, protoze tohle neni v moznosti nikoho konkretne posuzovat, co by bylo reklamovatelne a co ne.
  • To si fakt myslíš, že EULA je nadřízená zákonům, rozhodnutím soudu, ústavám,...? To si nedokážu představit, co by se stalo. Takovej Activision by ti prodal hru na týden a po týdnu by ti ji sebral a prodal by ji hned dál. *15*
  • ucho
    a není to čirou náhodou ekvivalentní? slouží to pouze k identifikaci...
  • Souhlasím,ale podle mého by klidně zákon mohl zajít ještě dál.Myslím co se týká třeba možnosti reklamace.když si koupím nějakou hru a zjistím že nefunguje tak jak by měla,že tam je plno různých bugů,lagů atd.(viz třeba uvedený skyrim,hlavně ta ps3 verze)tak jsem jistojistě nas*aný,ale mám peška a můžu doufat že se výrobce uráčí vydat opravný patch,který ale ještě neznamená že se problém odstraní.měla by teda být po x dnů možnost hru vrátit a získat své peníze zpět.čistě teoreticky...musel by fungovat jakýsi úřad pro kontrolu herních problemů(či jak to nazvat:-))aby zas nemohl kdokoliv po dohrání klasické 10h siglovky přijít a říct ”hele ta hra mi padá,zasekává se,draci mi tam lítají obráceně” a tak.ale kdyby se to podařilo,vydavatelé by si možná dávali větší pozor na to jak hru pustí do světa...
  • Ne to ty jsi to pouze nepochopil. Hra zakoupena na steamu je zakoupena jako licence na software coz je produkt a tudiz je logicke aby jsi mel pravo s timto produktem nakladat jak chces v ramci zakonu. Zakoupena sluzba je nejaka casove omezena zalezitost (let letadlem, masaz, taxi atd) a i listek na takovou sluzbu by jsi mel mit pravo preprodat. U her se za sluzbu da povazovat onlive, gaikai atd... Nevyhoda sluzby oproti produktu je ze ji spotrebujes jednorazove a tudiz ji nemuzes po pouziti preprodat a to je rozdil. Takze se obavam aby to cele nevedlo k vetsimu zamereni velkych vyrobcu her prave ke streamovanemu obsahu cili sluzbe. Muj nazor jakozto zakaznika je ze chci mit pravo na preprodej at uz produktu nebo licence a ze tak je to spravne.
  • Hry na steamu máš na účet, ne na jméno.
  • ucho
    však oni se prodávají pouze licence na užívání... tedy opravdu danou hru nevlastníš. až jednou steam skončí, uděláme hrám na nich pápá, protože si je nepořizujeme s tím, že je budeme vlastnit do konce života... nevlastníme je, kupujeme si licenci k tomu, abychom je mohli hrát...
  • ucho
    a hry na Steamu snad nemáš na jméno? jinak ty letenky se tesají do kamene a jsou nějak zapečetěné, že není technicky možné v systému změnit jméno na té letence?
  • Ale podle teto logiky nevlastnis ani hru/program na CD/DVD, ale jen licenci. Navic si dovolim pripomenout, ze letecka/zeleznicni doprava je sluzba a ne produkt, takze jste to vy, kdo micha jablka a hrusky.
  • Az na to, ty chytraku, ze letenka je na jmeno. Tak hodne stesti se shanenim nekoho jineho se stejnym jmenem.
  • Nevim jak jsi prisel na to ze jsem tak chudy, abych si nemoh koupit originalky, doby kdy jsme v puberte kopiroval hry je jiz davno za mnou ? Tim ze nekupuji prehypovane sracky, jeste neznamena, ze si je nemohu koupit, mas to v palici poradne pomotane.
    Jinak kdyz jsi takovy chytrak, tak zcela jiste vis, ze na celkove cene hry se podil rada prizivniku, obzvlaste vyzirkove v distribucnich odvetvi a u nas v tom ceskem bordelu take samotni prodejci viz X-Zone a jine predrazene spolecnosti a proto kdyz chci nejakovy produkt koukam na zahranicni prodejce, kde je ten stejny produkt daleko levnejsi nez tady, ale to se dostavam na jinou debatu pod nazvem - cesky zakaznik si necha nakalet na hlavu vsechno a snese jeste mnohem vice a stejne zaplati, jenomze to s primitivem tveho typu nema smysl vubec rozebirat.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit