Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vodny
    Jedna věc je "bránit uživateli v přeprodeji" a druhá věc je mu to umožnit. Když si koupím krabicovku se Steam kódem, mohu tu hru samozřejmě prodat. Ale jakmile je již kód použit, pak ji prodat nemohu, protože to systém neumožňuje. Jsem zvědav, jak se s tím digitální distribuce popasují a osobně bych byl raději, kdyby možnost přeprodeje již aktivované hry neexistovala. To by byla sebevražda nejenom pro herní průmysl a de facto by se jednalo o plnou legalizaci a podporu bazarového prodeje (proti kterému digitální distribuce vlastně bojuje).
  • At zije WoT. Nemusim nic platit a presto muzu hrat *5*
  • ucho
    divný, slovo zloděj a komunista jsem nikde nenapsal... :) ale je fajn, že ses zapojil.
    a co máš proti tomu, že v takové podobě, jak je prezentováno v článku, to nemůže fungovat? i když si svět maluješ seberůžověji...
  • Mopped
    Hry si za plnou cenu prakticky už nekupuji, takže je mi to celkem jedno, ale při četbě nadpisu jsem hned věděl, co se bude dít v diskusi. Ono se to totiž opakuje rok co rok u podobných článků. Normálně uvažující poctiví hráči taková rozhodnutí kvitují, jen Ucho a Smejki jsou vždy proti a ohánějí se zloději a komunisty. Jsem rád, že máme alespoň nějakou jistotu v této nejisté době, fandím vám kluci a zase někdy u podobného článku.
  • Mopped
    Je to v pohodě. On není hadrkór gaymr.
  • Na jednu stanu... proč ne? Je to vskutku logické a mělo by se jednat o samozřejmost.
    Na stranu druhou vznikají komplikace. Nejen důvod, že toho mnoho lidí bude zneužívat, ale taktéž to, že digitální distribuce půjdou směrem ke dnu.

Nebo si snad z bazaru koupíte hru, která na sobě nemá známky používanosti? *7*
  • Jedno z mála normalních rozhodnutí. Ještě ten Blizzard by to chtělo klepnout přes prsty :)

A jinak ten kdo tady mluví něco o demokracii tak by si měl uvědomit že žije v hodně regulované demokracii. Ano je svoboda slova ale to ještě není demokracie v pravém slova smyslu.

Celý svět žije na většinovy systém. Jen ta ktera země dokáže své ovečky různě ovlivnovat především přes media :) Důležité je se začít zajímat o věci které se kolem dějí a ne čekat než vám to v televizi někdo podsune....ale tohle je uz hodně OT...

A jistě že to půjde obejít:) Ukazkou toho je blizzard kde si vlastně ani hru vůbec nekupujete. Jste majitel akorat accountu tedy přistupu ke službě která nemusí ani fungovat:)
  • ucho
    to ne, ale lidi jsou děsná verbež a jak jim někdo dá možnost mít něco zadarmo, budou toho využívat... dneska si skoro nikdo ničeho neváží a každý se snaží ty druhé nějak očůrat.
  • To by bylo obcházení pravidla, takže tohle určitě nepůjde. Nějaký administrativní poplatek v minimální výši.. no, možná, ale spíš taky ne, jde to zautomatizovat, takže není potřeba zásahu lidské ruky.
  • Nevim. /krčí rameny/. *4*
  • Cahir
    "Aký by bol potom dôvod kupovať čisto nové hry?" - Pokud jsi fanda nějaké série, pak si dovedeš odpovědět sám. Pro spoustu lidí je spousta her "must have" záležitost. Je to z podobného ranku jako lidi, kteří chrápou každý rok před obchodem čekajíc na zbrusu nový i-phone. Lidé se prostě často neřídí utilitárně.
  • Mno hlavně mě teď zajímá, jak na to zareagují distributoři. Tak si říkám, že ono to jde vlastně docela snadno obejít. Umožní transfer hry na druhý účet ale zpoplatní ho plnou cenou té hry. Takhle by ten zákon neporušovali ale nikdo by možnost prodat hru nepoužíval, protože by se to nevyplatilo.
  • spook.y
    Tak to je snad poprvé co pogratuluji EU soudu za nějaké rozhodnutí. Tohle by měla být samozřejmost a to platí i pro bazarový prodej. Prostě něco koupím tak mám právo to prodat. Je pravda že ty firmy přijdou o velké prachy :D
  • Cahir
    Tak ke komu se máme my, slepí a zmatení, obrátit, kdo jiný než vy má to požadované τεχνη?? *9*
  • Cahir
    Jó tehdá, když ženy byly krásnější a pivo lepší. *1*
  • Pokud to někdo nechápe a je mu to líto, tak bych rád podotknul, že my, co se tím živíme, to taky nechápeme. *1*
  • Kde sú tie časy, keď Steam a podobné veci ešte neexistovali, respektívne boli málo používané...
  • ucho
    tak sry, došlo k záměně :)
  • Kronoss1
    Pokud máš lepší systém, tak ho navrhni. Už i Winston Churchill řekl: ,, Demokracie je nejhorší systém vlády, ale lepší neznáme. "
  • Ne je to zbytečný se rozčilovat...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší