Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • proc tam hraje porad stara muzika to se jim nezachovali zadne moderni pisnicky?
    • TheGGG
      to neřeš. Vypni při hraní hudbu a nahoď něco od justina. To je mnohem lepší zážitek pro postapo
    • Ristoro
      Troll, nebo poprvé vidíš Fallout?
      • ne ale tak kdyz ta vojna znicila svet byl rok 2077 a to tehdy nemeli zadne moderni pisnicky??
        • Pepa..prijel si zrovna z depa??.. bez si zahrat jednicku a 2jku..nebo si precti neco na silene brahmine..aspon se nebudes tak blbe divit
        • Spíš postmoderní, ne?
          • Khanemis
            Celý svět falloutu se odehrává v alternativní budoucnosti, která se esteticky, kulturně i společensky drží 50. let 20. století. Nebo spíše toho, jak si v 50. letech lidé představovali, že bude vypadat budoucnost. Je to retrofuturismus.

Proto ty staré písničky. Také to má smysl...dodává to tomu správný nostalgický nádech. My to vnímáme jako něco starého a dávného. A stejně tak to vnímají i obyvatelé postapokalyptické pustiny. Hráč se tak lépe ztotožní se světem:)

EDIT: Pardon, reakce měla být směřována na pepu:)
            • http://en.wikipedia.org/wiki/Retrofuturism
            • retrofuturismus tak to slyšim prvne
            • Navíc zasazení "právě do padesátek" samozřejmě souvisí s tehdejším paranoidním strachem z jaderné války.

(Ale F1 a F2 byly plné také odkazů na pozdější popkulturu, především Pythony.)
    • myslis treba Lady GUGU ?? *15* .. mozna je to tim ze je to alternativni realita nasich 50let
  • Podle těch záběrů mi přijde, že se lidstvo už trochu technologicky zvedá.. *9*

Jakoby chtěli vytvořit novodobého Fallouta...místo aby se vrátili ke kořenům, kde lídé byli v mizerném a bídném stavu...
    • A co jste čekal? Toto je zkrátka evoluce. Nicméně pochybuji, že ta "technologie" bude všude. Většina bude bída a zmar.
    • Série fallout postupuje od prvního dílu chronologicky kupředu. Je tedy logické, že tuto tradici zachová i díl čtvrtý.
  • Heh, ejbat na Vavru a jeho mindraky. Toto bude dobra haluz... Moze byt aj 10 rokov stary engine. Ak je hra dobra, tak mi to je jedno.
    • Tak ale stejně dobrý kostel, jaký dělá vávroš tam nebude.
    • Keyz
      Hra se mimo jiné skládá z enginu atd....

Tedy argument "Moze byt aj 10 rokov stary engine. Ak je hra dobra, tak mi to je jedno." je divný. Spíše to máš tak, že bude třeba kvalitní příběh (což od Bugthesdy moc čekat nelze) a tu grafiku sneseš horší. Což beru.

Zase od AAA produkce dost lidí čeká pokrok a skvělou technickou stránku. Jako u filmů. Je možné mít oboje. Skvělou technickou stránku a skvělý příběh apod. Takto by to mohli udělat 2d, pixel grafikou apod. Aby zcela vyhodili grafiku. A poté by se stálo na jednom místě a pokrok 0, kdyby to brali podle tebe.
      • (U filmů to naposledy platilo hodně dávno, tj. před érou blockbusterů. Nebo snad máš příklad áčkového hollywoodského filmu - tj. obdoba hry od Beth - který je po vizuální i narativní stránce povedený? Nechci rozjíždět flame, ale Hollywood dobrý áčkový film nenatočil několik desetiletí, pokud nebudeme počítat alternativnější tvůrce jako PTA (There Will be Blood) nebo Coeni (Fargo) a možná i Tarantino (Pulp Fiction) ale tady už se imo pohybujeme spíše mimo vyložené áčko.)
        • (Vlastně bych se to nebál rozšířit - Hollywood vyloženě dobrý velkofilm nenatočil nikdy a nejodvážnější pokus oslaví za dva roky stovečku.)
          • Uhm... Welles, Scorsesy, DePalma - to jsou přece úplní břídilové... *15*

Ale za P. T. Andersona máš u mě bezvýznamné plus...
            • DePalma břídil byl, to každopádně. Welles a Scorsese samozřejmě ne, ale neřekl bych, že Kane je velkofilm (tak by se možná dali označit Ambersonové kdyby RKO nechalo Orsona pracovat, výsledek studiového sestřihu je bohužel chabý) a u Scorseseho je to tak na pomezí (každopádně jeho nejlepší kousky velkofilmy nejsou). Ale je fakt, že jsem pozapoměl na Coppolu a Kubricka. :(

Kažopádně platí, že po novém Hollywoodu už všechny velkofilmy bez výjimky stojí za houby. *1*
  • seprah
    pes od prvního pohledu sympatičtější než v Metal Gearu... 11/10

ne, fakt, na tu hru se těším. fap, fap, fap...
    • tak si kup brýle slepče

http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/t_original/nnf1ttvejupgytmntw6x.gif
      • seprah
        Tak teď jsi mě dostal. Tleskám. Že ty jsi ráno tátovi ukradl z horní poličky trochu rozpustný kávy do jogurtu?
  • Zo začiatku nebol prvý dojem úplne najlepší. Potom, keď do toho pustili soundtrack z Fallout 3 a ukazovali svet tak sa dojem výrazne zlepšil, takže ja som celkom navnadený. Graficky to nevyzerá moc vľúdne, ale určite sa teším. :)
  • Jack1947
    Hehe, rád si počtu zase fnukání, že tehdá to bylo jiné a dneska by engíny měli být lepší. *4*
    • Co engíny, ale angíny, wagíny a legíny by měly být lepší
  • del0
    Je smutný, jak se od prvního Crysis grafika moc neposunula. Už se těšim na nový DOOM a jeho IDTech 6, který měl údajně umět ray tracing. Oh wait... konzole a jejich výpočetní výkon moderní kalkulačky...
    • Nechci začínat flame war mezi konzolemi a PC, ale přesně tohle mě napdlo když jsem se na trailer díval. Co se sakra stalo? Grafika z prvního Crysis (2007) vypadá líp než většina současných moderních her a potřebuje k tomu snad třetinový výkon. O fyzice ani nemluvím, možnost rozbourat ty chatrče a stromy lámající se v místě prostřelení atd... Jsem čekal, že v dnešní době to bude standart a ejhle..
    • Idiots, idiots never changes.
    • To víš, kdyby PCčkáři nehráli na warezenou a hry poctivě kupovali v dostatečných počtech a při vydání, aby se ty nadupané hry zaplatily bez konzolí, mohls teď mít ty úžasněji vypadající hry a nemusel bys tady neustále brečet v diskuzích. Bohužel, dokud synonymum pro PCčkáře je warezák či přinejlepším hráč po 5-ti letech nakupující v 95% slevě, budeš muset d*žet hubu a krok...
      • Sithard
        proc bych mel kupovat vsechny hry pri vydani, kdyz nebudu vedet jak na tom hra je ? at uz optimalizaci atd..
      • no jasne, protoze vydavatel by si rekl...ale jo pohoda, nam staci vydelek z prodeje na PC a tech dalsich 50% z konzoli ozelime *7* *7*
  • Mně se vizuál líbí. Stylizace taky dobrá. Neví někdo, na jakém engine to běží?
    • pravděpodobně Creative Engine, tj. to, na čem běžel Skyrim
      Gamebrio už nepoužívají
      • Skyrim běží na Creation engine, což je jen přejmenované a o pár buildů lepší Gamebryo. Creation a jeho předchůdci (NetImmerse, Gamebryo, Gamebryo LightSpeed) Creation vychází z poslední verze Gamebrya
        • = Gamebrio už nepoužívají :)
          Předpokládám, že ty jsi taky přejmenovaná a upravená verze svých rodičů, a přesto tě s nimi nikdo neztotožňuje.
          • = Takze kolem a kolem je to proste gamebryo
            • O texturách jsem přece nikde nemluvil. Viděl bych ten rozdíl spíš v animacích, AI a chování NPC, vykreslování, práci s vegetací, přechodech z jednoho čtverce na mapě do druhého atd.

Ale tak jasně, můžeme se hádat o tom, kolik domů je ještě vesnice a kolik už město a do kdy jde jen o úpravy starého enginu a od kdy už o engine nový. Tak jako tak je ale nesoudnost tvrdit, co tu někde padlo, že dvacet let jedou na tom samém, protože ty úpravy dělají a nejsou zrovna malé.
            • high texture pack z toho novej engine nedela, si zkus snizit detaily (pripadne povypinat efekty) a bude to uplne stejny jak oblivioon/f3

jedinej markantnejsi rozdil mezi oblivionem a skyrimem je v palete barev, tam se mi skyrim libil vic, ze sel vic do "seda"
            • n:
              spíš každý s aspoň jednou hemisférou pozná, že zatímco mezi Oblivionem a třetím Falloutem je jen minimální rozdíl, Skyrim je už citelně jinde
              že nedělali fungl nový engine ale překopali to, s čím jsou zvyklí už roky pracovat, dává docela smysl, ale tak co, tady logický myšlení nemá na růžích ustláno...
            • jj, to kazdej aspon se zbytkovym zrakem pozna, ze to uz od oblivionu je ten stejnej zaklad vcetne novych falloutu
    • rekl bych ze zase jejich oblibene gamebryo (creative engine ..nebo jak tomu ted rikaj )
  • RazorProduction
    Grafika vyzera jako (cod ghost) takze nic moc, a nato ze jeto post apo, jeto barevne jak omalovanka. *13* *10*
    • Fallout se s každým dílem od toho totálního post apo vzdaluje, když si vezmeš první díl, kde bylo pár provizorních vesniček a to město co jsme viděli teď v ukázce, nebo třeba i New Vegas, lidi tam už žijou tak nějak relativně normálně, neni to boj o holý život každý den, společnost se stabilizuje jak se to posouvá po časové ose s každým dílem, to je dobře udělané, ale nevadil by mi prequel těsně po válce v opravdu drsné divočině *4*
    • Princ.Jablon
      myslíš, že v postapo světě přestanou existovat barvy?
      Ve středověku taky lidi rádi chodili oblíkaný hezky a barevně, doba temna se tomu neřikala kvuli tomu, že byly vyšisovaný barvy
      • (Doba temna je spíš až český baroko, ne? A zaslouženě.)
  • nevypada to zle, ale ani to není nic sokujiciho. Holt takovej fallout,no. Kazdopadne si myslim ze delat další Fallout není zrovna moc dobry napad, tak nejak mi prijde ze lidi to postapo momentalne moc nebere. Spis měli udelat další TES, tam by měli mega prodeje zaruceny.
    • S úvodem naprosto souhlasím. (Ačkoliv "noirový" záběr s chlapem ve fedoře mne docela dostal, "open-world" hru v kůži "Phila Marlowa bych si dal snad ještě radši než cyberpunk.)

Ale proč by se F4 neprodával? A proč by lidi nebralo postapo zrovna těsně po premiéře Mad Maxe? Navíc F4 je pro Američany asi zajímavější značka než TES; nebo určitě ne méně zajímavá.
      • on se prodávat bude, ale TES by se prodávalo mnohem vic..no..kazdopadne na falloutu neprodelaj, tak vazny to zas není. A nemyslim si ze zrovna Mad Max by mel lidi tlacit k tomuhle zanru, navíc když bude mit vlastní hru. zas takovy sperk kinematografie to není aby to ovlivňovalo generace a jejich smysleni a nekam je to smerovalo.
        • já bych naopak řekl, že poslední roky se postapo fikce tak rozbujely a tak silně rezonují s obecnými společenskými náladami, že to je spíš sázka na jistotu
        • Co potom táhne táhle lidi k TES? Co ovlivňuje naše smýšlení a někam nás směřuje? *1*
          • popularita? serie azcala v roce 1994? Skyrim mel maga uspech? (na rozdil od falloutu 3), dodnes ho hraje 30-50k lidi na steamu(oproti par stovkam u falloutu)..atd...a ani nebyl třeba film:)
            • Skyrim se hraje (a od zacatku hral ) pouze a vyhradne kvuli komunite, ne proto, ze by udelali dobrou hru, ale ze tu hru nikoli do, ale Udelali prave hraci. Bez modu by po tom ani pes nestek.
              F3+ je davno v hrobe prave proto, ze to nejsou fallouty. Znam lidi, ktery si klidanko i dneska rozjedou F1/2. A vubec je netrapi jak to vypada. Samo ze si to asi neuzivaj tolik jako tenkrat, ale i dneska to sou spickovy hry.
            • Já bych řekl že Skyrim hrají do značné míry stejní hráči jako F3. F3 bezpochyby úspěch měl. Arenu a Daggerfall nikdo nezná, Morrowind zná možná moje generace hráčů. Komerčně velmi úspěšný byl až Oblivion, stejně jako F3 a Skyrim. (Skyrim asi nejvíc.) A pochybuju že by Beth/zenimax vyvíjela F4 kdyby komerční úspěch nečekala. Navíc TES by dal Onlinu ránu z milosti, zřejmě.
      • Khanemis
        Vsadím poslední stimpack, že ten noirový chlapík je ghůl:D To teprve budou monology s příznačným chraplákem. Taky mě ten záběr s ním docela zaujal:)

EDIT

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit