-
Nebudu se tu nějak zdlouhavě rozepisovat, jen bych rád řekl, že Fallout 4 mě bavil asi tak do chvíle, než jsem se rozhodoval, za koho hrát a co vlastně dělat po tom, co odehraju hlavní příběh. Přiznám se bez mučení, byla tam cítit snaha Bethesdy, nicméně v podstatě ve hře jde jen o tohle:
1) Vybrat si frakci
2) Nahnat si u companiona při side questech "lajky" kvůli fajn perku
3) Dohrát hlavní příběh
4) Dělat side questy u svojí frakce a chodit killovat nájezdníky, supermutanty, synthy apod. a tím objevovat ostatní lokace na mapě.
4. bod - podotýkám - může taky fungovat tak, že jdete 20x na to samé místo za sebou ...
To vše by mě možná i bavilo, kdyby se mi nezačali postavy kolem mě bugovat a spousta lidí kolem mě by nedržely neviditelné něco. Vypadalo to tak hloupě a Bugthesda se zase projevila takovým způsobem, že jsem to odinstaloval a vy*ral se na to. Hra vypadá hezky, neříkám že ne. Uznávám že pár sidequestů mě i bavilo (Viz. Boby-no-nose v Goodneighboru), ale tohle fakt zkazí dojem ze hry. Ty jejich debilní, blbě vypadající bugy. -
Dobrá recenze, bál jsem se, že to bude další hodnocení 9-10/10 viz. světové recenze, ale autor asi nedostal dost zaplaceno a byl nucen psát objektivně, i když já bych šel spíš na 6,5/10. Ale pořád mnohem lepší RPG(!) než witcher 3.
-
-
tak našťastie to nevydával ubisoft to by bola 9 a na ďalší týždeň súťaž o tričko a 3 kľúče falloutu
-
100 lidi 100 chuti, ale Vedmak 3 ma 21 704 kladnych recenzi na steam, 4 278 kladnych na meta, a celkovou meta 93...At uz vezmem recenze nebo hlas lidu tak je na tom vic nez dobre.
Takze obecne vzato je lepsi, zatim...ale jasny, napises ze jsme vsici mimo, ze tyhle cisla nic neznamenaji a ty jsi borec. A kdyz se zeptam co me doporucis co je fakt dobry tak nic nenapises.
Takle je to vzdy. Jsme hloupej fanboj i kdyz o me nic nevis. -
-
Nepsal jsem lepší hra, ale RPG. Navíc s reklamní kampaní zaklínače měla hra zástupy fanatických fanoušků už před vydáním. Jako hra je fallout horší, ale RPG neni jen o příběhu, ne?
-
-
Ok, zkusim F4 a udelam si nazor rad sam...Jen jsem chtel poukazat na to ze dle dostupnych meritek - a jine nemame je Vicr jako hra velmi dobra, pak uz zustava jen vlastni zkusenost.
-
-
-
-
Se tu hádáte a Andrej zatím už má nahráno 100 hodin.
Se zamyslete nad sebou. -
-
jak viš ?
-
-
Steam
-
-
mne steam pocit herni dobu i kdyz mam hru jen spustenou v menu na pozadi a pritom delam uplne neco jinyho
protoze comp skoro nevypinam, jednou mi takhle u jedny nenarocny hry naskocilo asi 160 hodin za prvni tejden po nakupu -
-
Tjn, Steam počítadlo úplně naprd.
-
-
Na to může mít ledajaký hack nicméně...
-
Ale houby, musíš koukat taky na achievmenty, víš?
-
-
-
-
-
-
Dobře vy! Dal bych i 6/10
-
Nevím, podle hodnocení recenze bych se měl asi méně bavit, ale jde o subjektivní pohled :). Jinak už mám nahráno více jak 65 hodin na survival obtížnost a hra mě stále neskutečně baví.
Jediné čemu nerozumím, jak si recenze může stěžovat na umělou inteligenci. Zajímalo by mě na jakou obtížnost to hrají. Stále nevycházím s náboji, mám je skoro na nule a v kapsách max 200 zátek. Nepřátelé mi lezou do zad. Zaútočím na skupinu much, jedna se odtrhne a zavolá ostatní apod.
Jediné, s čím musím souhlasit, je množství bugů, ale že by mi to kazilo zážitek ze hry se říct nedá.
Příběh taky trochu strácí, ale hra mi ještě tak na 150 hodin vydrží. *1* -
-
AI nemá s obtížností co dělat, je hloupá pořád stejně
-
-
V tom případě asi nevím co to hloupá AI je. Nepřátele se schovávají do krytu a ty kryty mění. Jakmile jsem já v krytu, tak na mě lítá jeden molotov za druhým. Pokud na něco střílím, mění to směr zleva doprava apod. Skoro nepotkám raidera, který by stál proti mě slepě tváří tvář. Maximálně nějaký legendární.
-
-
vieš čo napr? hral som na very hard a ked som zautocil na nepriatelov tak sa otocili mne chrbtom do ukrytov a strielali na opacnu stranu...
-
-
To bude asi nějaký bug, ještě se mi to nestalo. Nicméně co se týče spolubojovníku, tak tam je pravda, že nemůžu nic říct. Dal jsem si perk lone wanderer a chodím všude sám.
-
-
Pes má velikou nevýhodu v tom, že neumí střílet. Lidský společník je lepší. A taková Pipe je i koukatelná *4*
-
S tím jsem hrál asi 5 levlů, vždycky mi při bojí utekl do boje, samozřejmě umřel a pak kňučel o stimpacky, tak jsem nechal v base. *1*
-
ja mám psa :) ten je úžasný borec :) ostatných neriešim :)
-
-
A pořád si házej granáty pod nohy, jo krejou se, to je ale ve všech hrách za posledních 10 let, to nikoho neohromí, chování NPC v civilu a spolubojovníků je hrozné
-
-
-
-
-
Fallout 4 je odpad sorry...
-
-
Sorry jsem se přepsal, samozřejmě jsem chtěl napsat: Witcher 3 je odpad...
-
-
schizofrenie mi není cizí
-
-
-
Sklidím kopec mínusů ale pro mě je to hra roku.
Zdůrazňuji "pro mě". Fallouty hraju pro to že mě baví zkoumat herní svět.
Na příběh se dívám jako Warren Spector v nedávném rozhovoru - dělám si ho sám.
Proto jsem třeba ve dvojce došel do Denu až v energozbroji. Jak dostanu volnost, tak po vlastní ose a tradá. Každýmu podle jeho chuti. -
-
Tak to si kup 7 days to die
-
-
Koukám na to. Myšlenka dobrá ale je to prostě eklhaft.
-
-
Jo a abych nezapomnel, pokud te nelaka generovanej svet, zkus si pockat na vanocni slevu Long Dark. To je rucne delana soustava propojenych map ve kterych prezivas o chlebu a vode a zabit te tam muze akorat tak hlad, zima, vlk, medved atd...
Krasna hra, 100% vyjde do vanoc update taky.. -
Do 14dnu vyjde novej major update kde bude milion zmen - skill tree, HD postavy s motion capture a moznosti ustrelovat jim koncetiny vcetne hlavy, apod...
V noci je potom v 7d zapotrebi byt krytej doma ndekde a hlavne te zombies NESMI najit..
No to chce videt :-)
My to hrajeme s kamaradama v coop proti Z's a je to uzasny.
Davas dohromady veci, stavis prvni veci na vareni lepsiho jidla, z nalezenych knizek se ucis recepty apod.. postapo jak ma bejt.
Je to voxel generovanej svet, proto to nevypada jako handcraft -
o tom to neni, po par hodinach hrani si zvyknes i na wolfenstein, budes nadsenej, slibuju.
Pockej mesic na vanocnich -50% a kupuj.
Ja to hraju uz 2 roky a porad me to neprestava bavit.
Je to naprosto svobodnej generickej sandbox s proceduralne generovanym svetem (jako minecraft). Kazdou hru se ti vygereruje uplne jinej svet s vzajemne se prolinajicima biomama podle nm vysky. Prvni den davas dohromady zakladni vybaveni jako stoneaxe z kamene a travy apod, pozdeji neco nekde najdes, zabiras prvni barak.
-
-
-
-
Cus chtel jsem se zeptat parmenu co to hraji je nejaky mod na lepsi podani barev zbrani u ponku mam vse zelene+pip boy a hud...Chtel bych aby byly zbrane barevne..Zelena me pomalu zacina stvat...
-
-
pip a hud jde barevne zmenit v options, u power armoru jde menit kamuflaz, u zbrani asi ne. Skinu na zbrane delaji moderi plno, zkus nexus.
-
-
Jak tenhle zabugovanej shitfest muze dostat 7/10? Takový hodnocení by hra dostala, kdyby běžela na jedničku.
Má to memory leak, CPU usage místy padá ze 100% na 50% a tím pádem to dropne ze 60FPS na 20FPS a je úplně jedno jaký nastavení detailů máte. Bugy s terminály, bugy s HUDem (který si třeba jen tak zmizí), parťáci zmizí (pak se najednou z čista jasna oběví), dementní dialogy, kdy nevíte jestli vám to uprostřed dialogu neuvolní střelbu, takže nemůžete přeskakovat text (čtu to rychleji, než NPC mluví) ze strachu aby jste toho blba nestřelili do hlavy.
Někdy se zaseknete v dialogu a můžete odejít. Pak ovšem nefunguje střelba and VATS. Musíte se pak vrátit a doufat, že se ten dialog reinicializuje. Hra má nechutný memory leak. Sama vypadá nechutně. Ten pes je něco co zmákne 12ti letej kluk v nějakým freeware modelovacím nástroji.
User interface je totálně k ničemu (press TAB to exit, wtf really?). V současném stavu na PC to je tak za 4/10. Kdyby byla hra po technické stránce OK, tak 8/10 (přeci jenom ty možnosti tam převáží mírně plytký příběh a side questy jsou občas zábavné).
Ale beztak to hraju, páč nic lepšího není. To ovšem neznamená, že to je dobrá hra. Není, je příšerná. -
-
VATS mi pri odchodu z rozhovoru funguje. Memory leak jsem nezpozoroval a pes je nahodou super. Az n ajdes toho 12letyho kluka, dej vedet. Klidne ho zamestnam *1*
-
uf, poslední větou jsi mě uklidinil že nejsi normální
-
Je možné že verze Fallout 4 - CODEX, je trošku zabuggovaná :)
-
-
I kdybych jí měl (jakože nemám), tak věř mi, že tím, že crackneš hru jí neuděláš zabugovanou. zabugovanou jí uděláš tím, že používáš 10 let ten samej engine na kterej nabaluješ balast a pak už se v tom nikdo nevyzná. Ignoruješ QA (pokud nějaký máš) a všeobecně je ti úplně jedno v jakém stavu to vydáš, jelikož se najdou z nějakého záhadného způsobu lidi jako ty, kterým to nevadí.
Pokud tvoje verze je bez bugů tak ji mega lucker a gratuluji. Ale nemusíš obviňovat lidi z pirátství jen proto, že si legitimně stěžují na to, že je prodejce pojebal.
-
-
Co s tim mas, hraju cca 40 hodin a nic takovy se mi nestalo. krome jednoho pripadu když mi u rozhovoru nepreskocil text na další.
ta poslední veta fakt pobavila:) -
-
Něco jak když rusové, s plnou pusou bigmaca, nadávají na kapitalistickou USA :D
-
-
Tak mám to koupený, tak už to snad dohraju ne. Hra je to zábavná a baví mě, ale pak přijdou bugy a člověk si přeje aby to nikdy nekoupil. Tohle je jiná situace než na kterou odkazuješ.
Nechápu jak tu hru můžete bránit. Za 60€ očekávám mnohem více. Není divu, že je herní průmysl ve stavu v jakém je. -
-
V českých shopech hru koupíš za litr. 60 éček bych za hru už taky nedal - pokud jde koupit levněji ...
-
Já mám nahráno cca 35 hod., hra je krásně stylizovaná do falloutí retro postapokaliptické krajiny(alespoň v nastavení grafiky full se všema efektama), buggy jsem žádné nepotkal. Hratelnost je suprová, stavění settlementů je supr, objevování krásných lokalit je supr, Mr. Handy co krájí ghouly je supr :D, obtížnost dle gusta - já na very hard/smrtí i v poweramoru tak akorát, munice a peněz spíše méně, než více, boj s nepřáteli, kteří se nedají lacině, fyzika nepřátel, craftig - využití všeho co lze najít - supr., powerarmor a vše kolem něj supr, leveling mi přijde též dobrý.
Hra má hlavně skvělou hratelnost, je ve všech aspektech vyvážená a odsýpá. Hlavně se u toho strašně bavím :) -
-
Taky znám lidi, co nepoznají kozu od vozu a jízda v novém jaguaru XE-S jim přijde stejná jako v audi a3s. Kečup nebo pravá dlouze dělaná italská boloňská, v tom nehledají rozdíl, jsou spokojení, že se najedli, jsou pozitivní. O tom to je! Ti co nejí kečup, si musí počkat a doufat, že se dovaří boloňská a nikdo ji nepřipálí. Nebo ho do sebe začít ládovat, ale pak si nemůžete tady na foru stěžovat, že vám je z něj šoufl :D.
-
Stavění settlementu je super pokud jsi zenový mistr na rohypnolu. Tolik trpělivosti snad nemá nikdo. To ovládání mě dohání k šílenství. Leveling je jiný, není špatný ani dobrý. Objevování super, postavy super, crafting super, příběh nic moc. Nebýt zmršený technický stránky, je to chvalitebná hra.
-
-
no vidis a pritom jsi to mohl v klidu mit za 40
-
za to muzou konzole a nowadays KIDS.
-
-
-
-
Zase co si čekal od Bethesdy. Mě teda hra jede bez problémů, sem tam fps drop.
-
-
tak sem restatl konzoli, a ti pyco se my to kouslo znova, zase kuwa zajebana...... vi gadzove byly skurveeny dyskrymynace pyco neumite udelat hru ani do pyce pyco. vy pyce vypyceny, dete do pycy. Gadzove zabiju vas vsechni. *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10* *10*
-
-
ti pyco kuwa ty si pycus tak vyhotd tu KOBZOLI
-
-
NEee, ja nemuzu ty gazdo neee, ta je myho brachy. Tak nepycuj.
-
-
ktera pycka mi dala mynus ? Chces umrit gadzo ? *10*
-