Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 1) Ovlivňuje skrze Reapery a možná i nějak jinak, což zatím nevíme... (není to poslední díl ME). Otázka zda má právo za nás rozhodovat vyšší autorita je na místě, ale v podstatě je to i odraz současného světa.
    2) Pokud by se stal Shepard hlavním Reaperem, mohl by jim naopak "narovnat" pohled a věci vyjasnit. Ale v budoucnu by stejně asi musel zasáhnout a zničit nějaké syntetiky nebo organiky.
    3) Jo, je blbý že to zmizelo. Snad dovysvětlí v dalším díle.
    4) Vysvětluji v odpovědi na jiný příspěvek výše.
    5) V standardním boji nemají šanci zvítězit. To je opakovaně zmiňováno v celém ME3. Co se týká konců je to tvůj osobní pohled. Moje cíle se v průběhu hry měnily a prioritou se pro mě stalo soužití syntetiků a organiků (už v průběhu ME2). Chápu ale že ve tvém pojetí jsi mohl mít jiné cíle a proto jsou pro tebe control a synthesis nepřijatelné. Ty volby ti přednesl sice Reaper, ale naservírovala ti je Crucible, kterou jsi postavil podle plánů mnoha organických ras...
  • Ano, máš pravdu. Seknul sem se.... vysvětluji v příspěvku níže...
  • K bodu 1) Proč nemůže fyzicky Citadelu ovládat, je spousta možností proč by to tak mohlo být, stejně jako je spousta argumentů proti. Co se týká přepravy Citadely, mluvilo se o tom že to provedl Cerberus který měl teoreticky i zdroje tam tu stanici odtáhnout....
    2) Ano, je to spekulace. V ME3 nebylo rozhodně vysvětleno vše a ani jsem to od hry nečekal. Není to poslední díl série...
    3) Jako předchozí bod, aspoň bude o čem mluvit v dalších dílech...
    4) Ano máš pravdu, otočil jsem to. Shepard pouze přidává třetí možnost syntézy /bez něj by logicky nebyla možná když slouží jako její zdroj).
    5) Podle mě tam scéna patří, protože dělá konec mnohem zajímavější. Neříkám že klasický HERO konec by byl špatný, ale tenhle "hořko sladký" mi připadá ještě lepší, protože není moc často vidění ve filmech a ve hrách už vůbec ne....
  • Přečti si můj příspěvek ještě jednou, mluvíš z cesty :-) Vkládáš mi do úst věci co jsem neřekl (body 1 a 2)
  • Podľa mňa BW plánovali úplne iný koniec. Neverím ten súčasný má mať nejaký hlbší zmysel filozofický, ale neverím ani teórii o indoktrinácii.

1. už po niekoľkých hodinách hrania som očakával viac alebo menej tragický záver. Pravdu povediac ak by to skončilo totálnym happyendom bol by som dosť prekvapený.
    2. WA stúpa priamo úmerne so snažením v hre. Preto si myslím, že konce boli zamýšlané tak, že viac WA = lepší koniec. = najlepší tzv. perfect ending mal byť červený s prežijúcim Shepardom a nekonšpirujme že nie je isté že je to on... pri maximálnom snažení a čase strávenom pri hre +MP (čo bolo mimochodom divné a svinstvo) dostanete animáciu maníka, ktorý sa nadýchne ale nie je to Shepard. Ale notaaaaak.
    3. Liara prišla za Shepardom so zvláštnou požiadavkou kde chcela zachytiť a uchovať celý Shepardov príbeh. Na výber boli možnosti v zmysle že nech uchová pravdu - dobré aj zlé alebo nech ho vykreslí ako hrdinu atď. Nemalo sa to nejako prejaviť na konci?
    4. Jack a jej biotici. Mali sme na výber či majú ísť do prvej línie alebo sa držať vzadu. Nemalo to zohrať nejakú úlohu v záverečných misiách? (ono to tam bolo spomenuté jednou vetou že "pomohli..." tak dík)

Takýchto záležitostí a náznakov je tam viacej ale nechce sa mi to rozpisovať. Veci ako Anderson zázračne predbehne Shepa na citadele a že po zničení MR civilizácie pomrú od hladu sú len diery. Nehľadal by som za tým alternatívne teórie.

Najsmutnejšie na tom je, že skutočný koniec je vlastne ten najjednoduchší. A som o tom presvedčený, že v čase dokončenia hry ani oni samy nevedeli "skutočnú pravdu". Proste sme si to mali domyslieť v štýle každý po svojom. Malo to byť cool ale nevyšlo to.
  • OMG....deti...ste deti a nič viac...deti ktoré sa nechcú zamyslieť..deti ktoré len hatuju....urážate autora...ale nad článkom ste sa milí DETI vôbec, ale vôbec nezamysleli...
    tu krásne vidno aká je herná komunita nevyspelá..keď vám autor hry chce priniesť niečo špecifické a dobré tak to označíte ako fail storočia...
    ja vám milí hráči deti prajem samé COD...samé happy endy, kde hlavný hrdina má deti a rozpráva im príbehy z vojny..nič iné ako tupé konci si nezaslúžite..
    ako sa sakra malo v konci prejaviť to, či som vylečil genofage? alebo iné rozhodnutia? ako? veď tu bojujeme PROTI REAPEROM miliardy rokov starej entite...celý mass effect je o zúfalosti ako zastaviť reaperov ktorý sa zastaviť nedajú...
    koniec mass effect ju POCTA...pravým sci fi filmom a knihám...toto herný priemysel doslova podreboval lebo má naozaj tých 12 rokov ako sa písalo v článku...
    okrem toho toto je hra autora...on musí prezentovať svoju autorskú víziu..hru nemôže tvoriť tupá masa detí na fórach.. inak tie hry budú statť za nič...budú priemerné..budú otrasné...každá na jedno kopito..neutrálne..
    dúfam, že budte spokjný keď vytvoríte precedens a vývojári sa teraz budú báť urobiť ničo originálne...ďakujem vám za váš hate...
  • 4*) Takže se smíchá biologie a syntetika...i když to nevypadá tak "cool" jak křemíkový spoje pod kůží...
  • 1) Pak je to fakt asi Bůh...o jeho vůli se taky všude hodně mluví ale nic sám neovlivní (má pak taková existence vůbec právo existovat a rozhodovat o sebeurčení nebo osudu ostatních?)
    2) V tomdle případě je idealní konec jen červenej, protože pokud by se stal Shepard onou entitou a následně se mu takhle ohnul morální kodex tak to je teprve epic fail
    3) Todle je možný, nicméně to bylo dost podstatný téma a to že v trojce zmizelo se dá chápat tim, že zrovna je invaze bludišťáků
    4) Syntéza je v dosti brutálním podání už samotnej koncept Reaperů...fakan o tom mluví jako o "zachování", zharvestuje biologický tvory a ti pak "žíjí" dál jako Reaper takže, podle zvrhlýho vnímání světa hvězdnym harantem, je možnost toho, že to přidal Crucible dosti mizivá
    5) Furt by to bylo ale tvoje rozhodnutí, né možnost co ti naservíroval Reaper...na jednu stranu by si pak rozhodoval za všechny v galaxii ale ti se rozhodli bojovat
    Suma sumárum...ta hra má jedinej ospravedlnitelnej konec...a to ten červenej, všim ostatnim buĎto popřeš co si odehrál nebo je to uplná blbost (syntéza)
    5) Ale furt by to byla tvoje volba...a né jedna z voleb co ti naservíroval nějakej Reaper
  • bod 1) a 2) pouze nemuze ovladat reapery, ale da mi moznost ovladat reapery? ty sis snupnul ze stejnyho soudku jako bw
    bod 4) pridal moznost k cemu? proc to neudelal sam? prida moznost a neumi ji aktivovat?
  • Dovolím si podotknout, že k odříznutí jednotlivých systémů a následné krizi v podstatě dojde jen při volbě destrukce. V obou zbylých vyriantách má galaxie reapery a tedy i jejich technologie k dospozice a může síť vysílačů znovu vybudovat, a i kdyby ne mopořád je tu FTL pohon se kterým se dá po galaxiie cestovat, ačkoliv již ne v rámci vteřin ale měsíců i tak si myslím, že by nebyl až takový problém znovu rozběhnout galaktickou ekonomiku.
  • 1) Jestli Catalyst ovládá Citadelu je opravdu otázka. Ale Protheani jenom zabránili Keeperům aktivovat Citadel-Relay tím, že narušili/pozměnili zpracování signálu vyslaného reaperem zanechaným jako hlídač/předvoj v galaxii. O ničem dalším nikde nebyla řeč. Nakonec někdo tu stanici ve trojce uzavřel a přepravil na orbit Země (tady se nabízí další otázka - jak? Stanice nemá motory, tak jak ji dostat k MR a pak na stabilní orbitu? Ať mi nikdo netvrdí, že ji "broučci" odtáhli.).
    Navíc, když už je chlapec součástí Citadely (resp. je řečeno že ona je součástí něj - ?!), tak je dost nerozumné sám si znemožnit svoji práci (reapeři jsou jeho řešení, on na to dohlíží, je to jeho práce) odstřižením se od ovládání.
    2) Spekulace, ve hře to není.
    3) Temná hmota měla být původně důvod, proč Reapeři dělají to, co dělají. Proč to bylo změněno, je otázkou. A popravdě předčasné a rychlé stárnutí hvězd je větší problém, než občasné vyhlazení civilizací, což na galaxii jako celek má minimální vliv.
    4) Crucible změnilo Catalysta/Starchilda, přidalo nové možnosti, a dokonce to sám říká.
    5) Ta scéna s Catalystem tam vůbec nemá co dělat, pak by ani nebylo třeba volby "Fuck you...", protože uznávám, že poslat ho někam nic neřeší.
  • Bod 4 je naprostý nesmysl, všechny tři možnosti jsou důsledkem propojení Crucible a Catalystu.
  • Nie je to kostrbaté. Je to najlepšie prirovnanie aké som kedy čítal. Akurát aby to bolo úplne presné, dal by som "položidov-polonacistov" a ten chlapec by bol nacista v tele žida. (ospravedlňujem sa je to len prirovnanie)
  • 1) Otázkou k dohadům je, jestli entita ("Starchild") dokáže fyzicky něco na citadele ovlivnit, nebo ji Protheani odřizli a může už "jenom" ovládat Reapery. To by vysvětlovalo proč nemůže vytočit "911 hluboký vesmír".
    2) Reapeři mohou věřit že všechno řídí a o "Starchild" třeba ani neví. Nebo naopak je Starchild taky Reaper, v podstatě jenom program (proto Reapeři říkají MY jsme to vytvořili). Konec control je vlastně to, že se staneš Reaperem (dle oficiální herní přiručky). Takže v podstatě to samé co Starchild.
    3) Temná hmota může být vyřešena v dalších dílech série. Tohle je poslední příběh o Shepardovi, ne ze zmíněného univerza. To samé platí třeba i o budoucnosti Kroganů apod.
    4) Crucible nezměnil pohled Starchilda, to udělal Shepard tím že se mu jako prvnímu organikovi podařilo dostat ke Starchildovi. Crucible pouze přidal třetí možnost = syntézu.
    5) Volba "Fuck you Starchild" by znamenala výhru Reaperů, protože ti by rozdrtili tvoji armádu, která je sotva dokázala zdržet aby dala Shepardovi čas. Na výhru nemá šanci.

Ale cením si toho, že narozdíl od spousty ostatních jsi přispěl se svým názorem a nejenom pomlouval....
  • To ti nikdo nebere, většina lidí však ani tak nestála o happyend, nýbrž o konec, který bude dávat smysl.
    Když mluvíš o WW2 poskytnu analogii:
    Květen 1945 válka se chýlí ke konci, vstupuješ do Berlína a najednou se před tebou objeví průhledná figurka malého židovského chlapce, kterého jsi někdy viděl umírat. Chlapec ti řekne, že Hitlera vytvořil, protože kdyby on nezabil židy, tak se pozabíjejí navzájem. Ale protože jsi chytrý a dostal ses až k němu, dá ti na výběr tři možnosti:
    A) Zničit Hitlera, a přitom pravděpodobně i sám sebe, a všichni možná jednou zemřou
    B) Ovládnou Hitlera a přitom zemřít, i když to vůbec nedává smysl
    C) Zemřít a pomocí záhadné energie udělat ze všech lidí položidy, přičemž to by mělo být nejlepší řešení

DAFUQ?!!

Sice je to trochu kostrbaté, ale myslim, že je z toho jasně vidět o co mě, a desítkám tisíců dalších jde, o smysl.
  • Dál by se to dalo vysvětlit i tím, že stejně jak byl přenesen na citadelu, byl i přenesen těsně před výbuchem na Zem.A to s Normandy se dá při troše představivosti vysvětlit taky.Samozřejmě o to ale většina nestojí.Mělo to být vše na konci prostě vysvětleno tečka
  • "čtyr-oký trojúhelníkový hlavy" *1* *1*
  • Dobře sepsáno. Všem "pro-enderům" to doporučuji omlátit o ústa.
  • rancor1223
    Přesně, osobně bych také raději zvolil možnost boje za svobodu i za cenu porážky. Pořád by mi to vzhledem k univerzu přišlo logičtější než barvičky...
  • SPOILERy: A co takhle se zamyslet nad nelogičností Citadely samotné....hezky od prvního dílu, takže Citadela je vysílač...pěkné, má tam správce který vyšlou signál, Reapeři přijdou a současně se vypnou mass relay v galaxii takže se galaxie nemůže spojit a odporovat, nic nebrání aby začlo povznášení skrze kyselinové nádrže, tuto část cyklu se podařila přerušit prothéanům (jejich 10 hlavému zbytku teda), proto v jedničce nastupuje Soverign aby ovládl Citadelu a vyslal zmiňovaný signál jenže se objevuje nějakej Shepard a ukáže mu zač je toho lidskej loket a tak se zbytek tědle robotickejch chapadelníků vydává na cestu z hlubokýho temnýho vesmíru "po svojich"..., ve dvojce a následně trojce se dovíme, že si po galaxii polítává pár mrtvolnejch kousků tědle trilobitů, nezajmá to největší loďstvo (trošku militantně naladěný rasy) v galaxii ale dokonce nejeví zájem ani ženštiny který i v tisíci letech vypadajna 30... i když má na svojí domovský planetě 3D kino kde promítaj seznámení Protheanů s těmadle broučkama, za to, to zajmá nějakýho Xenofoba za Země. Že na Citadele existuje nějaká vesmírná nadřazená entita která todle skvělé řešení vymyslela (???)...ale už se nedovíme, k čemu "proboha" potřeboval Soveringa aby ovládl Citadelu a vyslal ten signál manuálně...možná spal tak si proto zřídil správce ale nedověděl se, že čtyr-oký trojúhelníkový hlavy dokázali todle řešení narušit, na to mu nestačili ani jeho božské síly a vyslat to sám taky neumí!!! První dva díly se táhne něco o temné energii, Soverign i Harbinger tvrděj, že Citadela je JEJICH výtvor, Mass Relay JEJICH technologie a že oni jsou VŠECHNO, no a na konec se zjeví malý děcko který ti řekne, že Reapeři jsou jeho výtvor (takže i na jeho popud lhali o své nadřazenosti) a že Crucible kterej někdo začal plánovat a budovat před kvardamiliony cykly změnil náhled na jeho dokonalý řešení...a dává ti možnost volby...no buďto hrozně lže nebo v Bioware měli slušnej flám a zapoměli na "pár" věcí z minulýho dílu...ke konci mi osobně chybí ta možnost poslat ho někam, cena změny galaxii jsem ochoten akceptovat ale nějak se nesmířim s tim, že jsem zachránil Zemi a její obyvatele jen proto aby jí následně požrali Krogani...to už neni jen "nejmenší zlo"

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší