Přejít na výpis diskuzí
Filosofování o Mass Effect aneb motivy, které nejsou vidět
17.4.2012 | Aleš Smutný
512 příspěvků
-
Lot tiež mohol klamať o zelenom a modrom *11* proste celý ten koniec tam nesedí niečo podobne ako keby dali do CoD do poslednej misie rozhodnutie podľa zabitých superov
-
Ja s tim článkem naprosto souhlasim možná to někdo neuvidí napoprvé ale vaše volba má nedozírné následky
-
Je mi smutno, že jste nepochopili konec. Ten je geniální a lepší už ani být nemohl. KOnce jsou tak šíleně odlišné ve svých důsledcích, které ukazují jen pouhé detaily. Asi to budu muse dát na papír a někde poslat, třeba to pak někdo ocení.
Konec je geniální!!! -
-
Genialni leda ve smyslu jak to ochcat co nejvice minimalistickym resenim... Mi prijde, ze k nim prisel nejaky kravatak a rekl: Panove hra jde zitra do lisovny, a jestli nemate hotove zakonceni tak to mate pres noc co delat... *1*
-
Panove to byla prece ironie. *15*
-
-
Jestli byla, tak to beru zpět a sypu si popel na hlavu, že jsem to nepoznal. *9* *3*
-
-
V dnesni dobe EA decek a trolu se to opravdu tezko pozna, ale alespon ja hadam ze to ironie byla.
-
-
BSG v tom je, ale uvažte, že vše si bere základ z různých náboženství filosofie atd... Takže to je filozoficko morální zakončení s prvky náboženství a rozhoduje v tom jen Vaše morální rozhodnutí. Jen slepí nevidí ty rozdíly. Dobré zakončení je jen syntéza a ovládnutí v obou Shepard pžežije, ale jinak než jste čekali. V poslední zničení přežije jako sobec co všechny zatratil.
Sepíšu to, ale nevím jestli to někdo bude chtít publikovat. Třeba to dám na uloz.to a někde plácnu link.
-
-
-
-
Tak se ukaž. *4*
Konec, který je okopírovaný ze série Deus Ex s prvky z BSG a Revelation Space...to můžu nazvat maximálně jako dobře pospojovaný (i když to tak nevidím), ale logicky geniální být nemůže.
-
-
Výborný článek, tak nějak víceméně shrnuje co si o tomhle všem myslím. Myslím že ta hysterie okolo konce Mass Effectu je vážně úplně zbytečná. Kdyby se to tak neřešilo, tak polovina lidí co se tu v těch internetových diskuzích rozčiluje jak je to od Bioware hrozný podvod, by nad koncem ani nevzdychla. Prostě Mass Hysteria... Tohle papouškování argumentů, který si ty lidi přečetli někde na netu je fakt trapný. A je dobře, že se na to dokáže někdo podívat taky trochu z jinýho úhlu pohledu.
-
-
A urcite nam rad vysvetlis, proc Better Business Bureau (obdoba naseho Sruzeni na ochranu spotrebitele) povazuje reklamu na ME3 za klamavou.
http://kotaku.com/5900991/the-better-business-bureau-says-yes-mass-effect-3-was-falsely-advertised
Mozna by tobe neuskodilo zjistit si informace, nez o necem zacnes psat nesmysly. -
-
On jí dle článku nepovažuje. Článek mluví o tom, že by za klamavou mohla být považována. Navíc jde o názor publikovaný na blogu zmíněné organizace. To lze těžko považovat za oficiální stanovisko. Už to, ale leccos napovídá.
-
-
Aha, pokud podle tebe toto neni podvod, tak mi urcite vysvetlis, jak moje rozhodnuti v cele serii ovlinila konec (a ne, nemyslim tim vyber ze tri barev). A urcite ti nebude vadit vysvetlit mi toto vyjadreni Casey Hudsona par dni pred vydanim.
http://fc09.deviantart.net/fs71/f/2012/076/d/3/mass_effect_fail_by_akael-d4t0nrx.png -
-
Vysvětlím ti to velice rád ačkoliv budu opakovat jen to, co už se píše v článku. Jak bys prosímtě chtěl, aby (v kontextu celého vesmíru) bezvýznamné rozhodnutí které si učinil někdy v průběhu hraní, ovlivnilo konec Reaperů jako takových? Jak bys to tam chtěl zakomponovat jako? Ten konec přece nebyl o ničem jiném než o tom, jak se vypořádáš s Reapery, nevím jaké rozuzlení na základě čeho čekáš. Je to naprostá kravina.
-
-
Nikdo samozřejmě nechce, aby se v konci zohlednila bezvyznamna rozhodnuti. To jen autor použil extremni situaci typu Rose of Ilium, aby cely argument znehodnotil a mohl říct, že ho nechápe.
Ale v konci se docela snadno mohlo zohlednit jestli mas v za spojence Gethy, Quariany popřípadě oba. Jestli Wrex řídí Krogany a ty bojují za svou budoucnost. Jestli máš Rachni na svojí straně. Ta poslední bitva by tim dostala uplne jinej rozměr. Já jsem fakt doufal že třeba pokud nezachránim Rachni tak to bude mít důsledky i přímo na konci.
Mac Walters: “The presence of the Rachni has huge consequences in Mass Effect 3. Even just in the final battle with the Reapers.”
Mno ale očividně jsem blbec že ještě věřím tomu co dnes někdo řekne v interview. A očividně je naprostá kravina že jsem něco takového očekávál když ty tvrdíš, že to nejde nijak zakomponovat a je to kravina.
-
-
Hru nedělá jen konec. Těch rozhodnutí jsou tam opravdu stovky. Teď jsem dohrál Tuchanku, která může mít asi pět různých konců a to včetně přežití/smrti několika dost podstatných postav.
-
-
Jasne, ze nedela, stejne jako obed nedela jen dezert, ale pokud po vybornem obede dostanes dezert, ze ktereho se pozvracis, co si zapamatujes. Ten obed, nebo ten pobyt na zachode?
-
-
Uvidíme, co přinese konec. Zatím se mi hra líbí velice. Zatím je perfektní...
-
-
Já jím pomalu a vychutnávám. *3* Navíc nemám tolik času...
-
Ty jsi to ještě pořád nedohrál?!
-
No to je prave ten problem. Ta hra JE PERFEKTNI. Surkesh, Tuchanka, Rannoch, skvele, plne dojemnych momentu. O to vic pusobi ten konec jako cista rana na solar plexus. Schvalne dej pak vedet, jaky z toho mas dojem.
-
-
Hezky řečeno *15*
+1
-
-
Máš pravdu nedělá, ale dokáže závratně ovlivnit výsledný dojem. Jako příklad bych uvedl film Vesnice od Shyamalana.
-
-
-
-
Podobný článok som písal ja, len som neobkecával detaily o božej autorite a podobne, vlastne je to článok o tom, prečo je ME taký úspešný, a prečo by sme sa nemali zameriavať na koniec...kto chce nech číta
http://centrumher.eu/pc/tydenik/co-vystrelilo-mass-effect-na-vrchol-890
Inak, Aleš to možno príliš rozpísal, stačilo napísať, že bol s koncom spokojný, ako kopa ďalších hráčov a nemá potrebu surfovať na fórach a hádať sa, čo je pravda a čo nie. -
Ešte nech si autor článku pozrie nasledujúce video :
http://www.youtube.com/watch?v=FnMkTx3ATkQ&feature;=plcp&context;=C4f3624dVDvjVQa1PpcFMK_blZH0MAa3P7aFG3YdOIZ0Xv-6_T0Po=
Je to až smiešne ako hrozne vyznieva pán Smutný v porovnaní s niekým, kto má v hlave aj rozum. -
Clanok sa mi pacil, rovnako ako aj koniec ME. Ano, su kopirovane motivy z inych zdrojov ( BSG, Baxter, kopa inych zdrojov ), ale zaroven su imho velmi dobre poskladane dokopy a dost tvorivym sposobom. Preco sa Starchild podoba zrovna na to male dieta? Preco nie? Ide len o projekciu vo vedomi a nikto nevie, ako vlastne dana civilizacia vyzerala. Nejde o Proteanov ( sami povedali, ze brany len nasli ). To, ze nie je uplny happyend? Za to som velmi rad, kedze neexistuje vojna bez obeti. Suhlasim, ze su nevyjasnene niektore menej vyrazne veci a nedokoncene pribehy, ale imho bolo od zaciatku jasne, ze sa vsetko nevysvetli, kedze to by si ziadalo omnoho viac priestoru. Ano, chapem ludi, ktori maju vyhrady, ale rovnako oni by si mohli uvedomit, ze je pravo kazdeho tvorcu vyjadrit svoju viziu a nie za kazdu cenu tlacit tu svoju.
-
N: Jar Jar
R: Star Jar
N: Jar Jar
R: Dobře Neile, Jar Jar
N: Měl takové divné řeči, nebylo to logické, ale Jar Jar miluje všechny
R: Chtěl jsem ho zabít, ale nešlo to
N: ??? Jar Jar je láska
R: No jo
R: V čem je problém Neile? -
me ten konec treba nejak nevadil. ale zato level design. spawnovani nepratel, nemoznost preskakovat videa, trosku zvlastni mista na save atd..
-
-
Save je udělán ve všech třech dílech naprosto stejně.
-
-
az na par vyjimek a opakovani boje s bossy + 5 minut cut scen:D
-
-
-
N: Nainstaloval jsem si to extra preview DLC na PC - From Latex - Day 2
R: Dobré?
N: Ne
R: Není chyba v tobě Neile? Znáš přece kluky v Bioware
N: Už je nechci znát...
R: Ale pořád nechápu v čem je problém
N: No víš jak tom na konci vydechne Shepard...je tam taková další postava..
a řekne "I will jump off the screen to poundyour as* to ensure the artistic integrity" ... a já mám strach Ricku, že skočí...