Přejít na výpis diskuzí
Filosofování o Mass Effect aneb motivy, které nejsou vidět
17.4.2012 | Aleš Smutný
512 příspěvků
-
Úplně to chápu. Když člověk něco dělá, tak většinou chce, aby se o tom nemusel stydět mluvit ve společnosti. Proto, když píše o hrách, tak se v nich pokouší najít něco víc, než jen přepálený brak a konzumní zábavu z mekáče. Marně
-
-
"Úplně to chápu. Když člověk něco dělá, tak většinou chce, aby se o tom nemusel stydět mluvit ve společnosti." Já zase nechápu tyhle maloměšťácký ubohý předsudky. Dělám-li nějakej job pořádně a řádně platím daně, můžu na sebe bejt hrdej. Kdybych byl třeba kuchař, hrdě to o sobě prohlásím. A namachrovanýmu mamažerovi, kterej by měl potřebu se povyšovat, se akorát tak vysměju.
-
-
Jestli si Polreich, tak to o sobě klidně hrdě prohlaš, ale jestli si ten Smutný kuchař dole od Matoušků, co mi minule uvařil tu rozblemcanou svíčkovou se čtyřma, tak radši mlč...
-
-
Asi jsi minul tu část o dělání věcí pořádně...
Když svíčková, tak jedině se šesti. *3*
-
-
Nic proti, ale platit dane a chodit do prace... Ze zrovna na takovou nudnou obycejnost bejt hrdej? *3* Ja vim, budu nekvalitni, ale nemoh sem si nerejpnout :)
-
-
Ja myslim,ze se tim snazil rict trochu neco jineho,nez na co tady narazis ty *3* .
-
-
-
-
clanek zajimavej, ale proc by na me (shepa) "buh" cekal, aby mi sveril na vyber ze tri moznosti? proc by to neudelal sam (a podle sebe tu nejlepsi moznou?) proc to tam ceka statisice let (kdyz za tu dobu se mohlo stat cokoliv, nekdo by znicil citadelu atp.) = podtrzeno secteno, je to nesmysl
-
-
a uz vubec nechapu, proc by se ty tri moznosti meli lisit podle toho, co udelam ve svym malym "vesmiru", kdyz tady funguje bozskej princip, na kterej sem kratkej = blbost
-
-
pravda. Ja treba nechapu, proc dostal vubec moznost Shepard zničit Reapery? vzdyt to je uplne proti presvedceni Catalysta... proč mu tu sanci vubec dal ?? nechapu...
-
-
Třeba proto že je první organik který se dostal až ke Catalystu? Pokud se nepletu tak Catalyst říkal něco v tom smyslu že díky tomu si zaslouží o tom rozhodnout.
-
-
to mas pravdu, ale stejne je to absolutne proti tomu, o co catalyst celou dobu (miliony let...) usiloval. Shepard je první organik, který se dostal tak daleko, tak dostane možnost Reapery zničit? Proč? Miliony let běží dokola cykly, aby byli organici na urcitem stupni vyhubeni... a najednou se Catalyst rozhodne, že "teda dobre, dostal ses až sem, tak jestli chces, muzes znicit vsechny Reapery (k tomu vsechny dalsi AI), citadelu a hotovo." Catalyst tim popre sebe sama a sve snazeni. Je znicen, cykly preruseny a za par let organici vyrobi AI, ktera je znici... coz prece Catalyst nechce... proste mi to nedava smysl no :-(
-
-
-
-
-
R: Neile, já si myslím, že máš na to negativní nekonstruktivní pohled. Máš
přeci rád večírky od EA?
N: Jo to mám
R: Tak vidíš, tak je co *urva těžké na tom pochopit
N: Když já ti fakt nevím Ricku. Co když se to nějak zvrtne a lidi nás
nebudou mít rádi. Prostě žádná láska. -
R: Ale potkáš ho tam místo Jar Jara na konci..
N: A víš, že je teď ME3 v akci 30 % slevou....
R: S 30 % slevou, po měsíci, AAA titul?
N: Jo, boží, že
R: Já ti nevím Neile, tohle nevypadá dobře..no snad ještě nějaký večírek
stihneme -
-
*6*
-
-
Titanik taky nekonci happyendem, zemrou stovky lidi, vcetne hlavniho hrdiny a presto je to nejlepsi film vsech dob.
Diskutabilní.
Edit: Patří k postu pode mnou.
Jo a BTW pokud si pročteš komentáře, tak jen málokdo si stěžuje na to, že se nejedná o happy end. -
-
BTW: Pochopil jsi vubec muj prispevek? Me je sumak, jestli to je happyend nebo ne (ikdyz bych byl pro happyend). Ja zde jasne rikam, ze konec je nehorazna slatanina, at uz by se jednalo o dobry nebo spatny konec.
P.S. Urcite mam cas cist X stran komentaru o pulnoci, kdyz jdu zachvili spat. Nejsem jedinej, kdo se tu bude opakovat.
A stim Titanikem... Diskutabilni muze bejt, ale rozhodne to konci lip nez ME3 -
Ja reagoval na clanek, kde autor se domniva, ze konec lidi odsuzuji proto, ze nema happyend...
-
-
Ja nejsem s koncem spokojeny z mnoha duvodu, rozepisovat se nebudu,pravdepodobne bych pouze opakoval veci jiz mnohokrat recene. Nemyslim si ani, ze by konec byl dusledkem mimoradne tvurci invence, ale nemam problem s lidmi, kteri maji jiny nazor. ;-) S cim naopak problem mam, je autorem pouzite spojeni "propojení galaxií" a prosim o jeho opravu. Znalcum jiste nemusim vysvetlovat proc...
Preji pekny den. -
-
"ale nemam problem s lidmi, kteri maji jiny nazor" - amen :)
Jinak ta věta je v sedmém pádu, nerozmnožuji onu jednu galaxii... nicméně vyzní to v tomhle archaismu dvojsmyslně, chápu zmatení :)
Taktéž přeji pěkný den.
-
-
premisa článku je možná pěkná, ale funguje jen ve chvíli, kdy by se jednalo o dvouhodinový film. jenže tohle je hra a sakra dlouhá. ve chvíli, kdy je hráč do všech předchozích rozhodnutí zainteresován a kdy celkový čas strávený s touto sérií se vyhoupne nad 100+ hodin, je podobné rozhodnutí zničit všechny mass relay kudlou do zad a POPŘENÍM veškerého předchozího snažení (proč se vlastně shepard celou tu dobu o něco snažil, proč by vynalézal genophage, sjednocoval quariany a gethy, zachraňoval celou současnou civilizaci, když je to na konci úplně jedno?) navíc, když trademarkem série mass effect je volba a na konci vlastně žádná není? (o deus ex machině a nemožnosti se na konci starchildovi vzepřít a udělat to po svém ani nemluvě) tohle až moc smrdí tím, že si EA vydupali pokračování, a právě proto je konec takový, jaký je.
-
-
Sorry, ale za 100 hodin dohraješ sotva 2 díly, ale rozhodně ne 3 :-) Mám průměr 50 hodin / hra a to do toho nepočítám multiplayer.
-
-
To jseš zase extrém. Když už jsem věděl jak hrát, protože jsem hru předtím prošel. ME1 - 33 hodin; ME2 - 45 hodin (se všemi DLC), ME3 - 28 hodin. Pořád je to ale dost aby mi přišlo, že jsem za těch 100 hodin nic nedokázal...
EDIT: Vlastně dokázal - chcípnul jsem... *1* a vzal sebou "sh*tloads of synthetics" -
Tak já třeba dohrál ME1 12 hod, ME2 30 hod a ME3 30 hodin, myslím, že se pod 100 vlezu s klidem nemyslíš :D.
-
-
-
Jak sam autor pise. Je to jen jeho nazor nic vic ten clanek neni. Fanboy, ktery protste ty nelogicnosti nevidi nebo je videt nechce.
Taky v tom citim snahu urazit nasi nespokojenou, hlasitou MENSINU, ktera hru zkratka nepochopila. Autor vsechny taje prohledl a mi mu muzeme jen zavidet. -
Já osobně proti konci nic nemám, není to špatné zakončení, spíše naopak. A s článkem souhlasím a chválím autora za jeho sepsání.
Co mne spíše mrzelo, bylo to, že jsem spíše čekal trošku více epickou bitvu o Zemi, ve které by bylo vidět, že jsem an svou stranu získal ty a nebo ony rasy. Nějak jsem tam postrádal atmosféru, ze které bych poznal, že se bojuje vážně o všechno a ovšechny.
Ale čistě konec? Proč ne, líbil se mi... *5* -
Je vidět, že pan Aleš Smutný má velký přehled a určitě i literární záběr. S názorem souhlasit nemusíte, ale ocenit skvělou stylistiku i velmi inteligentní formu, to musí každý