Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • reaper987
    Jen na okraj o různých koncích. Ty měl i první Stalker a jak byly odlišný jeden od druhýho a to to byla "pouhá" střílečka.

Jak prosím konec ovlivnily volby během hraní?
    Další věc, proč by nemohl přežít a sejít se s v mém případě s Liarou? Pokud celou trilogii hrál člověk za paragona, plnil všechny sidequesty atd. tak si myslím, že si takový konec zasloužil.

Navíc proč Joker s Normandy letí pryč spolu s posádkou, která by u Sheparda zůstala za každých okolností? Možná je to proto, že nechce být sežrán Turiany a Krogany, kteří jsou spolu s ostatními na Zemi, která nemá dostatek zdrojů na přežití tak velké armády.
    • Tak volby rozdilne jsou a jejich dusledky taktez.Problem je spise v tom,ze zavarecne animacky moc rozdilne nejsou.
      A opravdu si myslis,ze povaha jednoho cloveka( ac duleziteho aktera) ma vliv v globalnim meritku na udalosti cele galaxie?
      Vycitat hre,ze nemela konec ala "happily ever after" me prijde zbytecne.
      Kritika konce ma trochu silnejsi argumenty,nez ze hra neskoncila ultimatnim happy endem.
      • reaper987
        Nemusela končit jedním happy endem, v další verzi konce mohli klidně umřít skoro všichni jako ve dvojce, kde záleželo na volbách a zda jsem to hrál jako Paragon či Renegate.
        No jelikož Shepard celou galaxii sjednotil a urovnal spoustu sporů (za Paragona), tak bych čekal, že nějaký vliv to mít bude.
        Navíc jsem čekal konec, který bude opravdu velký a předčí už tak skvělé scény s Gruntem, Thanem a Mordinem. Bohužel *9*
        • mě Grunt přežil :)
          • reaper987
            to mě taky ;) ale ta scéna byla luxusní :)
        • Otazkou je,jak velky vliv ty rozhodnuti maji ,kdyz celi technologicky vyrazne vyspelejsi hrozbe.
          • reaper987
            No vzhledem k tomu, že se chystají použít Crucible jako superzbraň, která má Reapery vyhladit, tak bych řekl, že rozhodnutí by mohly mít velký vliv. Jen můj názor *3*
  • Veskoslav
    Buď chci aby Shepard žil a měl malinkaté Asarijky (nejsem le*ba s Liarou pro srandu:-D) nebo ať umře. Nic mezi tím neberu. Rozhodně nechci zfertovaného Sheparda na palubě Vladce, jak si povídá s Katalyzátorem. A pokud to v létě nevysvětlí, no prostě další studio na černou listinu:)

Dělate si kurvadrát prdel, že slovo LES*A je zakázané?
    • Trol.diskuzni
      To už tady kurvadrátovalo několik lidí na to *15*
  • Ano, konec ME3 byl ucházející (pokud to celé o indokrinaci Sheprda byla pravda a byl to záměr), ALE zakončení trilogie už ne. Očekávám, že když se končí trilogie, že všechny otázky budou zodpověděny. Ale tady nebyly, akorát jich udělaly mnohem víc.
  • Kdyby tu svojí Deus Ex machina použili tak jak se má,protože ta má vysvětlit neřešitelnou situaci či vysvětlit vše,ale vychází z toho co se odehralo nedodává žádná svoje vysvětlení když při konci antické hry po použití tohoto principu divací neříkají WTF CO TOHLE SAKRA BYLO.......ten konec je prostě špatnej ne co tam je ale už a hlavně svojí formou a nezvládnutím....plus myslím si že spíše je to v tomto případě hlasitá většina než menšina a nebo je ta většina sarka tichá *2*
    • Neodvazuju se odhadovat,jak to je s pocetm spokojenych/nespokojenych pripadne tech,kterym to je tak nejak jedno.
      Ale osobne si myslim,ze obecne nejvice slyset jsou vzdy ti nespokojeni.
      Spokojeni vetsinou nemaji duvod chodit po forech a diskusich a vypisovat svoje pocity ze hry,filmu ci jakehokoliv jineho produktu.
      Staci se podivat napriklad na fora Steamu k libovolne hre a vetsina temat se bude tykat nejakeho problemu nebo nespokojenosti se hrou.
      • Tohle si nemyslím že jen ti nespokojení jsou slyšet a spokojení mlčí.Tohle je dokola využívanej nazor jak zmírnit kritiku všeho co se někomu nelíbi že on je ta řvoucí menšina.Viz to přirovnám k Lostu fanoušci řvali že konec je blbárna,řeklo se že je to jen ta menšina ale udělalo se to dovysvětlení....když pak měl lost první reprizu no sledovanost byla ta tam ......takže to nebyla jen ta mala či nenši část.
        • Ja netvrdim,ze kritici konce tvori mensinu.To vubec.
          Spis jen sem naznacil,ze hraci,kteri hru kritizuji nemuseji tvorit nutne naprostou vetsinu. *3*
          Stejne tak si myslim,ze vetsi nutkani jit na nejake forum a vyjadrit nazor na hru ma nespokojeny clovek,nez ten spokojeny.Nebo ne?
          • A toto svoje tvrdenie podkladáš čím? Nejaká odborná štúdia? Link? Už len fakt, že sa o tej nespokojnosti toľko píše, a že vznikol aj tento článok hovorí za seba. Lebo rovnako by sme mohli špekulovať, že je ešte kopa ďalších nespokojných, ktorým sa ale na tie fóra nechce chodiť. Názor človeka, ktorý ho nechce, nevie vyjadriť alebo proste o ňom neviem ma nezaujíma. To, čo sa ale jednoznačne dokázať dá je to, že z ľudí ktorí chodia na fóra i ME3 je väčšina nespokojná s koncom (viac alebo menej). Otázka je, nakoľko to môže ohroziť predaje budúcich podobných Bioware hier a nakoľko ich zaujíma názor tejto údajnej menšiny. To že sa vôbec obťažujú nejaké vysvetľujúce (v mojich očiach obhajujúce) DLC robiť niečo naznačuje.
  • Pokud si to autor článku přečte, měl bych jeden dotaz. On jakožto jeden z mála chápe Bioware snad do každého detailu, tak ať mi prosím vysvětlí tohle - "Pokud vám ale na Shepardově přežití záleží, jde to. Jen musíte mít dostatečně velkou sílu armády a spáchat genocidu."
    Také jsem viděl pěti vteřinové video, kde se někdo ve zbroji N7 nadechuje... Všeobecně se to prezentuje, jako to, že Shepard přežil.
    Může mi tedy někdo říct, jak je to možné. Citadela je zničená a jak je mi známo, ve vesmíru by člověk jen tak "na lehko" nepřežil.
    A mimo to - to, že mám s sebou armádu o 100 vojácích nebo o 1000 vojácích nějak ovlivňuje to, jestli přežiji jakýsi výbuch? (ano v Mass effect konci to tak je, ale já to myslím obecně *2* )
    • Dál by se to dalo vysvětlit i tím, že stejně jak byl přenesen na citadelu, byl i přenesen těsně před výbuchem na Zem.A to s Normandy se dá při troše představivosti vysvětlit taky.Samozřejmě o to ale většina nestojí.Mělo to být vše na konci prostě vysvětleno tečka
      • Ano, taky mohli konec utnout před příletem na Zem a dát tam tu scénku toho táty se synem: ,,A jak to teda dopadlo tati?" ,,No synku, to si musíš domyslet sám."
        Proč bych si měl něco domýšlet, rád bych si to "prožil"...
    • Na to jsou tu teorie o indoktrinaci, a Sheppard mozna nebyl tam, kde si mysli ze byl.
      Pri hre mass effect slysis neustale popisy indoktrinace jako: iluze, hlasy, pocit spehovani, atd. atd. V me3 vidas chlapecka, ktery umrel v raketoplanu, ale nikdo jiny jej nevidel (proc by mu do raketoplanu vojaci pomahajici vsem, nepomohli? Co general? ktery jej neslysel?). Mrte dalsich veci.

Idea je takova, ze se resi, jestli spis Sheppard krome osudu galaxie resil i svuj osud. Indoktrinovani (saren, neznamy) meli dve vize: Sjednotit/Ovladnout. Tyto moznosti ma i hrac na konci, a pak jeste zniceni, ktera je jedina moznost, kdy prezije...

Neni to argument k zamysleni?
      • No mě se tahle teorie hodně líbí a upřímně doufám, že pokud to nebyl cíl EA, tak k tomu i tak přistoupí. Ale jen bych rád od někoho slyšel, kdo konec tak srdceryvně obhajuje, jak mi vysvětlí tohle...
        • No a prave to je duvod, proc jsou lidi na tvurce nas*ani :-)
          Vic otazek nez odpovedi....
  • Jo teraz ma napada, ze tento "umelecky a pokrokovy" koniec je vlastne uz prerobeny, pretoze povodne tam mala byt cierna hmota, na ktoru v dvojke narazame na kazdom druhom rohu. Mali tam by dve moznosti, bud sa znicia reapery s tym ze je malo casu na vymyslenie sposobu ako zabranit rozsirovaniu ciernej hmoty a ze sa obetuje komplet ludstvo aby sa cierna hmota zastavila, alebo tak nejak. Ked som sa toto dozvedel, tak mi bolo hned jasne preco mi stavajuci koniec pripada tak lacno splacany a nalepeny. Google mass effect 3 dark energy
    • Naprosto souhlasím, vzpoměl jsem si na misi s Tali v ME2, kde je černá hmota zmiňována. A v ME3 je ticho po pěšině.
  • SPOILERY...

No me ani tak nevadi ty konce jako takove, jako ze sou spatne receny tim pruhlednym kidem ;o)

Jestli sem pochopil spravne, tak rikal ze "cervena" znici vsechno synteticky, gethy atp... jenze ono to tak neni, jestli sem pochopil z toho co psala tusim community managerka nebo tak nekdo, na twitteru, to ze EDI zije neni bug a gethove prej zijou. Coz je to hlavni co me stvalo na cervenym konci, kterej sem si vybral prestoze ten bilej byl danej jakoze "nejlepsi". Nepotreboval sem aby Shep prezil, potreboval sem vedet, ze sem se s quarianama a gethama nepatlal proto abych je pak znicil, ze sem edi s jokerem nedaval dohromady abych mu "zlomil srdce", reapery sem proste chtel znicit. Toto je muj problem s koncem mass effectu.
    • According to Jessica Merizan Twitter
      The geth survive, it's just that their Reaper code is disabled.

EDI will not die because "Reaper Tech" functions are no longer avalaible

Functions that were completely Reaper tech would be disabled, but human tech/synthetics should still be OK
  • Osobně nemusím, když si někdo začne takhle racionalizovat, co se na konci vlastně stalo. Mass Effect byl od začátku takový herní "blockbuster" a u takových povětšinou filosofické konce nejsou. Myslím si, že my, kteří jsme ME hráli, jsme očekávali konec, který nám dá odpovědi, a ne konec, který přinese spoustu dalších otázek (když už to byla trilogie, tak by se to snad mělo řádně uzavřít). A já jako konec neberu scénu, po které si musím domýšlet všechno možné a stejně nakonec nebudu vědět jak to dopadlo. Tohle cos tady teď rozebíral má asi stejnou výpovědní hodnotu jako ta indoktrinační teorie (ke které jsou ale docela pěkné nepřímé důkazy a dávala by alespoň smysl). Ten konec byl dle mého jednoduše nedotažený, a jediný, kdo ví, co má znamenat, jsou nejspíš tvůrci.
    • Mno ono nám hlavně Bioware bylo slibováno, že to bude definitivní konec kde se všechno vysvětlí a objasní. Jak to bylo ve skutečnosti všichni víme.
  • No ale jak tu diskusi dál sleduji, tak mi přijde, že ten článek snad měl být nějaká variace na to Jak Dan Vávra nesnáší Skyrim. Autor se také většinou ohání nesmysly, ale článek je čtený a diskutovaný...
  • Nehrál jsem to, ale projížděl jsem ME wiki. Neboť konec docela úspěšné série mne zajímá...
    Protože jsem ságu vlastně nehrál tak pár otázek - Co je to Starchild? To je ta vidina dítěte na konci? aaa to je vlastně celý :-D

No jestli je to tak - tak je to docela dobrý... Ale stejně Konec Battlestar Galacticy ( jediný vážný seriál a sci-fi seriál, který jsem byl schopen dokoukat) je víc kule-rvoucí

Ale je vidět, že se Bioware asi inspirovali...
    • Trol.diskuzni
      Starchild je vcelku dobrý song od Wintersun...
      • hitokage
        Zní to dobře, díky za tip.
        • Trol.diskuzni
          Wintersun mají zatím jedno jediné album nazvané "Wintersun" z roku 2004, ale letos vydají druhé...

Jinak Wintersun je mezi metaláky něco jako Half Life mezi herními sériemi = v podstatě všichni čekají posledních pět let, kdy Jari to druhé album konečně vydá.

Další tipy na podobně dobré kapely - Brymir, Euphoreon, Equilibrium, Astral Winter, případně Taranis.
      • Metal neposlouchám sorry *3*
        • Trol.diskuzni
          To neva, já jen pro zajímavost... *4*

(jinak ten song je fakt dobrý, ale nechtěl jsem, aby to působilo jako nějaké promo)
          • Ringwraith
            Tak jsem si to poslechl a není to špatný.

Ale není to můj šálek čaje.
            • Ringwraith
              Kdeco japonskýho. No, kecám, hlavně anime openingy... hodně se mi stává, že na první poslech si říkám jak je něco hroznýho, ale postupně se mi to zalíbí.

Poslední dobou posluchám často R/a/dio, i když někdy tam hrajou kdejakou blbost.
              http://r-a-dio.com/
            • Trol.diskuzni
              Neva... Ono já vůbec nemám představu, co posloucháš za hudbu (jestli vůbec). V každém případě co se Wintersun týče, tak hitovější (a o dost kratší) je určitě Beyond the Dark Sun. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší