Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Krátce a jednoduše- s tímto článkem nemohu souhlasit. Celkově souhlasím s těmi co tvrdí že konec byl nepovedený a hloupý.
    Na mne konec zapůsobil tak že mi to celkově zkazilo dojem z celého universa a k ME tak nějak nemám potřebu se znovu vrátit protože hrát něco několik dní abych si pak nakonec zvolil jen jeden z tří hloupých konců to není dobrý způsob zabíjení času.
    I když musím na druhou stranu přiznat že jsem velice zvědavý jakým způsobem tvůrci sérii povedou dále když udělali konce tak jak je udělali.

Mimo to musím dodat že si nemyslím že by se do možností konců ME nedal dostat ani jeden menší happy end. Naopak, hra jako je ME by měla dle mého obsahovat i jeden kladnější konec, speciálně když samotní tvůrci si s tím universem ke konci také zrovna dvakrát hlavu nelámali.

Toť vše co jsem chtěl napsat.:)
  • Je zaujimavé ,že pri RED konci prežije Shepard aj EDI (vyliezla z Normadie) trocha šialené *1*
    • hm damn it, u me prave ne, v tomhle jedinem konci mi z lodi zkratka nevylezla
    • To by znamenalo, že ten hologram na konci o důsledích červeného konce lhal. To je mnohem méně šílené, než kdyby z nepochopitelných důvodů říkal pravdu, ale vzhledem k tomu, že jsem absolutně nepochopil jeho motivaci (proč s Shepardem vůbec mluvil) tak bych v tom logiku nehledal.
    • co to je RED konec - přibliž pls jak si tohoto dosáhl
      • rancor1223
        RED = červená (to se dnes učí snad ve druhé třídě). tzn. červený konec - zničení syntetiků
        A dosáhnou se ho dá celkem snadno, udělej alespoň pár vedlejších úkolů. Pak si ho budeš moci zvolit.
    • Presne tak, na konci je nekolik naprosto nelogickych blbosti, a nektere z nich nevysvetli ani teorie indoktrinace (ktera je tez trochu derava). Jedine kdyby ten konec byla kompletne halucinace, vcetne toho odletu Normandie, ale pak uz by to bylo hodne trapne.
  • FreelancerSVK
    Koniec ma zrovna nepotešil, tiež som čakal, že si Starchild aspoň všimne, že som skamarátil Quarianov a Gethov a miesto toho len rozhodol, že organici a syntetici nikdy nebudú môcť spolupracovať. Pritom Gethi sa len bránili, ako je vidieť na tých flashbackoch v Gethovskom serveri.
    A zápletka s Dark energy, ktorá bola údajne v scenári pôvodne, mi prišla zaujímavejšia a logickejšia ako nejaké stelesnenie "Boha", ktoré prikázalo Reaperom udržiavať tento cyklus.

P.S.: Indoctrination theory by mi tiež sedela viac, hlavne po všetkých tých videách, v ktorých poukazujú na rôzne detaily, ktoré by o nej mohli svedčiť.
    • Jenze ten malej zmetek lhal, pac gethi/EDI nejspis zijou.
      • FreelancerSVK
        No neriešil som to, či mi naozaj povedal pravdu o každej možnosti ale skôr to, že úplne ignoroval fakt, že celé dve hry som sa snažil a nakoniec aspoň dočasne dokázal zjednotiť organikov a syntetikov.
    • Kde jsi přišel na to,že starchild představuje Boha?
      Ve hře je prezentován spíše jako nějaký druh vyspělé AI podle mě.
      • FreelancerSVK
        To som reagoval na článok.
  • Podľa mňa BW plánovali úplne iný koniec. Neverím ten súčasný má mať nejaký hlbší zmysel filozofický, ale neverím ani teórii o indoktrinácii.

1. už po niekoľkých hodinách hrania som očakával viac alebo menej tragický záver. Pravdu povediac ak by to skončilo totálnym happyendom bol by som dosť prekvapený.
    2. WA stúpa priamo úmerne so snažením v hre. Preto si myslím, že konce boli zamýšlané tak, že viac WA = lepší koniec. = najlepší tzv. perfect ending mal byť červený s prežijúcim Shepardom a nekonšpirujme že nie je isté že je to on... pri maximálnom snažení a čase strávenom pri hre +MP (čo bolo mimochodom divné a svinstvo) dostanete animáciu maníka, ktorý sa nadýchne ale nie je to Shepard. Ale notaaaaak.
    3. Liara prišla za Shepardom so zvláštnou požiadavkou kde chcela zachytiť a uchovať celý Shepardov príbeh. Na výber boli možnosti v zmysle že nech uchová pravdu - dobré aj zlé alebo nech ho vykreslí ako hrdinu atď. Nemalo sa to nejako prejaviť na konci?
    4. Jack a jej biotici. Mali sme na výber či majú ísť do prvej línie alebo sa držať vzadu. Nemalo to zohrať nejakú úlohu v záverečných misiách? (ono to tam bolo spomenuté jednou vetou že "pomohli..." tak dík)

Takýchto záležitostí a náznakov je tam viacej ale nechce sa mi to rozpisovať. Veci ako Anderson zázračne predbehne Shepa na citadele a že po zničení MR civilizácie pomrú od hladu sú len diery. Nehľadal by som za tým alternatívne teórie.

Najsmutnejšie na tom je, že skutočný koniec je vlastne ten najjednoduchší. A som o tom presvedčený, že v čase dokončenia hry ani oni samy nevedeli "skutočnú pravdu". Proste sme si to mali domyslieť v štýle každý po svojom. Malo to byť cool ale nevyšlo to.
    • Ja len dodam ze ten co sa nadychne po konci JE Shepard, pretoze ked hras za Shepardovu, nadychne sa zensky hlas, naco by ukazali ako sa nejaky 'manik' nadychne ked to nie je Shepard? Ale mozne je vsetko..
      • Navíc soubory s videem zobrazujícím ten nádech se jmenují "End03_Shepard_Alive_Fem.bik" a "End03_Shepard_Alive_Male.bik", takže je to na 100% myšleno pro Sheparda(ovou).
        • Dík. Myslím, že takto by sa dalo vyvrátiť viac konšpiračných teórii a dokázať, že ten koniec je WYSIWYG.
  • Grafomanská exhibice o ničem, blahopřeji.
  • Příběh ME považuju osobně za jeden z nejzajímavějších, které se ve hrách vyskytly, ale redakce Games je přesto k autorům z nějakého důvodu až příliš shovívavá. Ve třetím díle měli tvůrci ME (jen připomenu, že ME 1 a 2 psal někdo jiný - Karpyshyn - než ME3) zjevně za úkol přinést grandiozní finále, rozehráli obrovský příběh, Shepardova rozhodnutí mění osud celých planet a ras... a pak najednou nevěděli, jak to rozumně ukončit. Takže si samozřejmě vypomohli osvědčenou berličkou všech spisovatelů, kterým v závěru dojde šťáva (invence) - deus ex machina.
    Celý koncept cyklů je samozřejmě zajímavý, ale bohužel v tomto případě založený na naprosté hlouposti - aby syntetici nevyhubili organiky úplně, tak syntetiky každých 50 000 let vypustíme, aby vyhubili organiky jen od opice nahoru. Kdo tohle vymyslel??? *8*
    Vysvětlovací DLC si klidně mohli odpustit a ušetřit peníze. Myslím, že většina fanoušků po nich chtěla jiný konec, ne vysvětlení současného.
    Shrnující článek o ME je ale opravdu dobrý, jsou tam zajímavé postřehy, chápu, co autor myslel tím, že hrá má mnoho různých konců, přesto se nemůžu ztotožnit s konstatováním, že šlo o autorský záměr a o úmyslné "nenaplněné očekávání". Takhle daleko podle mě ještě hry nedospěly. Pro mě osobně tedy ME3 = dort, kterému chybí očekávaná třešinka. Což ale neznamená, že jsem se u hry dobře nebavil a že si ji v budoucnu nezahraju ještě několikrát.
  • Ten článek je pěkná snůžka blbostí, ale co taky od Games ohledně ME3 čekat že?
    Jo, krásně si jeho autor vylozofuje a hraje si na inťoše, ale prakticky k tomu, co všem na konci ME3 vadí neřekl vůbec, vůbec nic...
    Jenom, že ty nelogičnosti jsou vlastně nepodstatný detaily...
    BTW: A kdyby chtěli "drsný a dospělý konec", házeli by na konec tu trapnou scénku, jak dědula vypráví chlapečkovi?
  • Je takovejhle trolling nutnej na přilákání přístupů? Jakože fakt? A doporučení redakce co se komentu týče?
  • Od prvnihu az po posledni dil se bojuje proti komukoli, kdo je ovladanej reaperama. Indokrinace sem, indokrinace tam. V clanku ani jedna zminka o tom.. proc je ten konec s Normandy tak random? Hm, mozna protoze se nic takovyho nestalo? Moc cteni knih a malo nahrani tehle trilogie, to je tenhle clanek.
  • Sorry ale tenhle článek mě jen dál vytočil. Filozofický pokus se vyjádřit dobrý, ale jinak snůška keců. Pěkná galerie. Neříká nic o provázanosti všeho co jsme ve všech dílech u dělali a všechny hodiny v této sérii strávené přišli v niveč. Modrou, zelenou a červenou si v programu předělám za pár sekund. Uvidíme se za 2 roku u ME4 a jestli ne, tak je to poslední hra, do které jsem od bioware investoval :D
    PS: po odkoupení studia EA šlo všechno týkající se návrhů z kopce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší