Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No teda ten ubrečený PC jekot slyším už zdaleka. Závist je strašná vlastnost. Jestli chtějí PC uplakánci hrát pořádnej western, mají holt smůlu. Leda si pustit Vinetoua... Jenže ten není ve 4K, takže je to strašná hovadina :-)
  • TheGGG

to by bylo smutný....

• TheGGG

nevím kde jsi přišel na tu nejlepší hru ale na metacritic má od pro kritiků nejlepší hodnocení  The Legend of Zelda: Ocarina of Timekterá má 99 %.... takže proč tu brečíš nad gta v a vytváříš nějaké fake news a léčíš svoje komplexy nad rockstarem... kde dostalo gta v 98 %? Na nějakém webu, který sbírá recenze a dělá průměry...

no jednoduše se věcí mají tak, že nikde se nesešla žádná temná aliance recenzentů, která by těm hrám tobě na zlost dala 98 %, ale prostě se vzalo hodnocení jednotlivých lidí, subjektivních recenzí a vyšlo toto číslo... ať už je to hra, kterou trolluješ ty nebo já, prostě se našlo dost recenzentů, kteří té hře dali vysoké hodnocení jako zde Homola a pak to dohromady dalo metascore jaké to dalo... a můžeme nad tím brečet jak chceme, ale nikde není řečeno, že ta hra je nejlepší na světě, prostě jen má na nějakém agregátu recenzí první příčku a nejvíc procent.... třeba chceš aby na prvním místě místo gta v bylo divinity no já tam třeba chci nějakou konzolovou exklusivitu, ale to je celkem šumák... prostě průměr je průměr. Co si budeš uznávat jako nejlepší hru historie je úplně každému buřt a nikdo se tě tady přesvědčit nesnaží...

• LV stojí za starou belu :-)

• TheGGG

takže dle tebe vlastně overrated žumpa, hype a presstituti... souhlasím horší fps jak half life neznám (peklo, ty nekonečné kanály a hrát to i po těch letech, to už je choroba)

wow omalovánka bez vkusu co vykrádá kvalitní fantasy

divinity 2, no až budu mít chuť na tabulky, otevřu si excel

zelda tak hra asi dobrá, až na tu odpudivou grafiku

• TheGGG

takže překombinované patlaniny kde se člověk vlastně nebaví a jen se rozčiluje... no já nehraji hry abych si něco dokázal a nějak se skrze HC obtížnost realizoval... takže si radši užiji parádní western i když to třeba není přehnaně HC... btw i zde je spousta způsobů jak věci řešit. A srovnávat akční hru s tahovkou je taky mimo a pokud jde o thiefa tam se snad nic jiného než stealth dělat nedá, oproti tomu RDR 2 má milony aktivit a možností jak se vyřádit a řešit problémy... právě hry jako thief jsou to co omezuje

• TheGGG

ale RDR neškemralo o prachy od lidí a skutečně vyšlo... to se o SC říct nedá LoL

• lito

on sám je odpad. 

• lito

RDR 1? 

• To, ze mi na tech hrach neco vadi neznamena, ze je nehraju. Tohle je ale v kontrastu, kdy nekdo prohlasuje, ze je hra dokonala vcetne vsech detailu a pak takova WTF situace.

• no SC je ve vyvoji porad jeste o 2 roky kratsi dobu nez RDR2

• i586

Hraju úplně ty samý špičkový hry jako ty, tzn. třeba Zelda (97%), Divinity 2 (93%), World of Warcraft (93%) nebo Half-Life 2 (96%). Je vidět, že máme oba kvalitní vkus. High five, Gumíku.

• i586

Takže žádný argument, proč bych měl uznávat GTA5 jako nejlepší hru historie? Ok, myslel sem si to, jen kecy mimo mísu, jako vždy. Můj názor na hry je v téhle debatě irelevantní. Nikde tu netvrdím, že GTA5 je špatná hra, ani že já určuju, co nejlepší hra - to mi tady cpeš ty, tzn. tvoje argumentace failuje. Můj názor je, že GTA5 je overrated a to dokonce v souladu s tvojí vlastní logikou:

"že tebe něco nebaví, neznamená, že gta v není 10/10 podle milionu dalších lidí...."

Že je GTA5 desítka pro miliony lidí neznamená, že není v recenzích overrated pro milion jiných. To bys totiž musel kvalitně odargumentovat, proč si zaslouží 98 a má to z nějakého důvodu být nejlepší hra, což si neudělal, čímž se opět dostáváme na začátek, ke tvé failoidní prázdné argumentaci.

• JakubT

Tak manuální dovednost je pro mě to nejmíň podstatné z toho, co jsem uváděl. Ale myslím typově třeba Dead Cells, nebo klasické staré skákačky (tyhle hry mě nějak megamoc neberou, ale pořád mi to přijde očividně jako "hra"). Se stealthem to vůbec nesouvisí, tam mi jde o to, že třeba v Commandos, nebo Thiefovi, bylo důležité napozorovat protivníky, vymyslet kudy a jak proklouznout, atd. Pod "vymyslet" se skrývá i to, že byla spousta cest, co vypadala na první pohled docela ok, ale až po hlubším zamyšlení člověk odhalil ty postupy, které opravdu zafungují.

Mě z novějších třeba baví hry typu Divinity OS 1,2, Underrail - a i když ty hry jsou třeba daleko ošklivější, tak je potřeba porozumět mechanikám a o hraní přemýšlet. D:OS je teda taky už hodně streamlinovaná série, ale na těžší obtížnost to je příjemná výzva. S oběma hrami, a mnoha dalšími, které mám rád, určitě najdu spoustu věcí, co jim vytknout, ale to neznamená, že jsou ty hry špatné.

"lepší hra" je nesmysl. Hodnocení hry má spoustu kritérií, které nemají jasnou váhu. Takže se dá bavit o pareto-optimalitě, a to pak věřím že je RDR2 pareto-optimální - nevím o hře, která by byla po všech stránkách lepší (ale takových her, které nejsou dominované žádnou jinou, budou spousty). Her, u kterých jsem se bavil víc, než si myslím, že bych se bavil tady (nebo třeba než jsem se bavil u Witchera 3, který byl taky skvěle hodnocený, a kterého jsem hrál, takže to můžu posoudit dobře) je poměrně dost.

• TheGGG

pouč nás, jaká hra by měla být ta nejlepší v historii, protože vždy nějaká bude na prvním místě nebo recenzenti nemají dávat víc jak 8/10 aby to tebe nemátlo...? jsi mimo

že tebe něco nebaví, neznamená, že gta v není 10/10 podle milionu dalších lidí....

• TheGGG

takže odpad

• TheGGG

jaká manuální dovednost... si myslíš že jsi manuálně dovedný když hraješ nějaký hardcore stealth... obtížnost je vyvážená a díky bohu to není flustrující bs... možných postupů a variant jak hrát tam je spousta... pokud znáš lepší hru, rád bych slyšel jméno. Co hrál adam byla v podstatě ještě tutoriálová easy část

• TheGGG

takže jaká hra má lepší animace koně než RDR 2? žádná

• JakubT

Například by určitě šlo přidat protiklad typu "lineární openworld filmeček", takže se, obávám se, pleteš.

Pro dovysvětlení toho, co asi máš za protiklad (nelineární versus filmeček) - to jsem myslel tou informací poté - že v tom prostě vidím zajímavé prostředí, a věřím, že je zajímavý příběh, ale nijak mě to nezaujalo z hlediska herních mechanik - neviděl jsem nutnost přemýšlení/vymýšlení, kreativity, nebo manuální dovednosti. I ta stealth sekvence (po 1.36) vypadala tak, že Adam dokráčel za stojícího panáka (žádná nutnost scoutování kudy chodí, kdy se kam otáčí, nebo že by se muselo přijít na chytrý směr, odkud jít), prostě ho picnul jak tupou ovci, šel za dalším, a zase - co je na tom zábavného?  

Jsem sweet PCčkář, ne salty - to, že mě konzolové hry převážně neberou (nebo je nechápu, to je klidně možné), neznamená, že proti nim něco mám.

Edit - abych jenom nekritizoval konzolový styl, musím říct, že tímhle směrem u mě až tak moc nezabodoval Witcher 3 - svět mě bavil, a to RPGčko mě v tom udrželo (plus někdy hledání taktiky na bossfighty, ale na to tolik nejsem) - ale kdyby se tyhle aspekty odebraly, tak by mi to taky přišlo jako "nelineární filmeček" a až tak mě to nebavilo. 

• lito

Del hraje primárně RPG ISO hry. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit