Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • *1* bod
  • claymen
    I když o adventurách nevím v podstatě ani zbla musím říct, že tady čtu tu diskusi s maximálním zápalem, protože toto je internetová diskuse na úrovni, děkuji pánové. :D
  • claymen
    Chápu tvůj postoj, ale kdybys to napsal sofistikovaně, jak někde níž o sobě tvrdíš nemáš tolik minusů. Tys bohužel hned přešel do útoku a tím sis vysloužil další řadu mínusů, které se obrátily v plusy klidného a racionálního Robotrona.
    Já osobně na adventurách tady toto nesnáším, a proto je nehraju, ani nekradu. Styl přilep dynamit na kočku žvýkačkou a pak ji čaganem podstrč pod dveře není nic pro mě. Prostě si myslím, že by se adventury měly nějak evolvovat z toho, pro někoho starého a dobrého, pro někoho starého point & click podání někam dál (třeba Heavy Rain?).
  • Podle té záplavy pozitivních ohlasů podložené herní zkušeností to vypadá, že hra má o úspěch postaráno. Zvlášť v české kotlině se už teď jedná o prodejní trhák, protože čeští fanoušci na nic nečekali a už s předstihem si hru koupili na podzim z německého Amazonu….až český vydavatel bude počítat ztráty neměl by rozhodně nadávat na piráty. Stejné poznatky o nákupních návycích českých hráčů by si měl odnést i pan viceprezident a zahrnout do zpráv, které bude AHP vydávat.

Anebo je to všechno jinak a český hráč své oblíbené hry okamžitě stahuje z warezu? Nechceš k tomu něco říct Robotrolle? už neprovádíš lustrace?
  • Gray Matter se mi moc líbila, dal bych jí 8/10 nebo 9/10, a to říkám jako velký fanoušek série o Gabrielu Knightovi. Na druhou stranu ale chápu výtky recenzenta, má v lecčems pravdu. Gray Matter je hodně specifická hra, podle mě je především o náladě, hudbě, pocitech. Příběh Gray Matter je hezký, ale rozhodně nenít tak zajímavý jako u libovolného dílu Gabriela Knighta. Obzvlášť starší hráče nicméně Gray Matter může zaujmout zadumanou atmosférou, náladovou grafikou a hudbou. Gray Matter si mimořádně cením proto, že jde zcela proti trendu moderních her, nepodbízí se, není pro každého, nesnaží se být senzační a bombastická. Je to celkem nenápadná hra, ale o to víc pak překvapí několika skutečně skvělými místy. Souhlasím s výtkami v recenzi, ale přesto se mi hra moc líbila a doporučuji jí všem citlivějším a starším hráčům, kteří nehráli adventury kvůli puzzlům, ale spíš kvůli rozhovorům, grafice a atmosféře.
  • Nic si z nich nedělej. Hra se bude prodávat v češtině na konci ledna za velice rozumnou cenu. Více na stránkách vydavatele www.topcd.cz
  • Aha, to jsem nevěděla, ještě ji nemám, chtěla jsem jí koupit jen dát sestře k narozenínám. Proč se mi smějete?
  • ucho
    vždyť se to prodává i s češtinou, v čem je problém?
  • *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
  • Ahoj, nevíte jestli se dá sehnat čeština někde na internetu? Děkuji
  • To GRGL: Založ si svoje vlastní nakladatelství, protože ty kecáš jako když tiskneš.
  • To zni lakave. Dost bylo polopatistickych expozic. At zije spusob narace Half-Life. Trikrat hura odvaze Square-Enix udelat z prvni casti FFXIII neproniknutelnou splet nevysvetlenych motivaci. Nejsme predse mali deti (alespon vetsina z nas neni (aspon myslim... *4*)), co potrebuji vodit za rucicku. Kdo ma skutecny zajem, da si tu praci a manual si nastuduje, stripky posklada a o to vetsi bude mit pocit "accomplishmentu" a pronikani do nejakeho skryteho sveta.
  • Gamesa je to dobrá,recenzent je vůl!!! *10*
  • přesně tak, očerňovací kampaň v bolševickém stylu se podařila a ted mu už nikdo jeho pravdu neuvěří, vždyť je to přece zlý pirát *8*
    jo soudruzi, ale kdyby tu mazal všem med kolem huby, to by nikdo neřešil, jestli stáhl nebo nestáhl, to by jsme pěli internacionálu všichni pěkně dokola *4*

chápu to správně?
  • Opat mas pravdu ale opat nevidis cely obraz(sorry *1* ). Za prve hry ako CoD stavia na uspechu predoslych dielov, hlavne prveho. Nemyslim ze im zas tak strasne vynasaju(posledne malo i EA financne problemy pokial viem) a ak ano tak preto ze idu jednoduchsie/rychlejsie/lacnejsie vytvorit.
    Za druhe, v dobe ked leteli pecky ako BG1,2, Planescape, Fallout1,2 atd. bol trh nimi dostatocne syteny. Inak povedane, v tej doby vychadzalo hodne vela dobrych hier a bol to takovy "standard". Nikdo si vtedy neuvedomoval jak sa veci casom prepadnu, pozri napriklad dnes ako si aspon trochu jedinecne hry ludia vazia: Drakensang1 bol podla mna nudny, ale mal hlbku a nasiel si dost priaznivcov. Vezmi si uspech DragonAge, nema na vyzsie uvedene hry ale nic lepsie sa dnes nerobi. Preto si myslim ze keby dnes vysla hra ako BG2... dajme tomu BG3, dosiahla by i komercny uspech.

Posledna vec je ze RPG hry su pre niektorych moc zlozite(podobne ako simulatory), ale adventury nie a ani nemusia prilis byt aby boli dobre. A v adventurach ani netreba mat dobre reflexy. A preto: ak adventurny zaner upada, je to hlavne koli zlemu gameplay navrhu. K dobrej adventure sa kazdy rad posadi a neha sa vtiahnut do deja, pokojne si zahra po praci, pred spanim atd. Ale k hre ktora hraca frustruje nezmyselne navrhnutymi "triggermi" k postupu, od veci puzzlami, nulovymi volbami a moznostmi v postupe a u puzzlov(a hlavne adventura ktora ma v tomto excelovat nad vsetkym ostatnym pretoze puzzles a postup dejom je hlavna napln tychto hier)... to neni preto ze onen zaner nema dnes taky uspech to je preto ze s nim i jeho problemamy po 20+ rokoch stale nik nic nespravil.
  • Je tedy fakt, ze recenzi (na takto ocekavanou hru - zvlast zdejsim 30+ PC fans publikem *4* ) spousta veci chybi. Nedostatecne nastineny pribeh, vubec neni zrejme v cem je vyjimecny, proc me ma zaujmout atd. - a to mi u adventury opravdu vadi. Nekomentovana tech. stranka hry.
    Nadruhou stranu se diky teto strucnosti rozbehla vazne zajimava diskuze, ktera mozna svou informativnosti prekonava jakkoli dlouhou a dukladnou recenzi *4* . Takze vlastne dik
  • tak pozor, tato adventura mala do seba vela, po jej dohrani som bol z nej uplne vedla...to ze bola hra staromodne spracovana bolo len pricinou malych financnych prostriedkov..ja som si praveze hovoril, ze je to vazne uzasne urobit taku skvelu hru a pritom nas nemusela nijak ohurovat renderovanymi videami a podobne...a inak co to trepe? pri carovani pokus, omyl? ja som si raz precital postup a vzdy mi to vyslo na prvykrat...asi len nevie porozumiet textu
  • Cosi
    Prosím už na toho osla (GRGL) nereagujte. At si to hrál jak chce.
  • Pohádky si tady z vlastního vzteku vymýšlíš akorát ty...o boj proti pirátství ti také nejde, což tvé příspěvky jen potvrzují, naopak ho podporuješ a pravděpodobně i ve velkém provozuješ, celá podstata tkví v tom, že se někdo opovážil napsat negativní názor, tak prostě musí být pirát, prober se človeče *7*

adventury mám rád, ale ne takovhlé debilní puzlíky jako v GM, ostatně Martin Bach o tom v recenzi píše taky, akorát že je to profesionál tak bez silných slov *5*
    i když debilní je pořád v normě a popisovaná situace prostě debilní je *1*

a nakonec to nejlepší
    známý si hru nestáhl, nekoupil, přesto jsem ji u něj hrál, nevěříš? vidíš a přesto se to stalo *2*
  • Pokud bych měl hovořit za sebe, tak mi grafické zpracování nepřišlo špatné. Trochu slabší je to s animacemi (úplně specifický "umělecký" styl pak mají animované sekvence, které mi teda nesedly vůbec a osobně je považuju za jedno z největších zklamání). Hudba je velmi dobrá a atmosférická, anglický dabing se taky povedl. Stručně řečeno - není to žádny technologický zázrak, ale propadák taky ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit