Přejít na výpis diskuzí
Guild Wars 2 beta zvládá questy a obtížnost na jedničku
5.5.2012 | Karel Drda
450 příspěvků
-
shlůednul jsem to tvoje video, kde se rubalo asi 30-100 lidi v jednom screenu (presny pocet se fakt neda urcit), absolutne neni poznat kdo je kdo, kdo ke komu patri, kdo co dela. vsichni tam metaj nejaky jako kouzla na dalku, a to je vse co jsem tam videl. Nejsem hrac MMO, ale prave se snazim pochopit co v tom je. co je to kouzlo. grafiku nechme stranou, neni spatna ani skvela, proste je. ale zabava ? v tom chaosu ? co je smyslem ?
-
Cekat za stromem s nabusenou postavou a cekat az kolem pojede low lvl nekam expit..
-
Unu bieron, mi petas.
-
Takove bylo myslim téma ne? Jestli někdo platí za uzavřenou betu tak je imbecil. Nic víc se k tomu nedá říct.
-
to je trochu skoda... takovy to cihani za stromem kdy nekdo pojede a nebude davat pozor se v pvp zonach, kde je kazdej dusevne pripravenej na vsechno prihodit nemuze :(
-
Dávám plus a jinak řekl bych že WoW má určité kouzlo, které člověka i do tohoto světa se stupidnim příběhem a lore na hranici snesitelnosti vtáhne...
-
Přes brejle s černými skly nevidíš realitu. WoW se postupem doby stává horší a horší hrou to bohužel ano, ale je tu velké ALE. Když byl na výsluní, tedy v době TBC to byla úžasná atmosferická hra, u které sem byl schopen prosedět celý den v battlegroundech. Žádná jiná mp hra mě nechytla tolik jako WoW, snad jen ještě Wolf: ET a z poslední doby Space Marine, kterého hraju doteď. A opakuji se, ale doteď sem nehrál lepší MMO než WoW (půl roku zpět)... Což je celkem smutné, v situaci kdy je WoW čím dál více przněn a proto sem ho přestal hrát...
PS: Mimochodem lidi co znám co maj ufony, wow ani jeden z nich nehraje... xichtbook je věc jiná, ten má dnes skoro každej...
PPS: Indie scéna je podle mě vyhypovaná až moc a hry které sem měl možnost vyzkoušet mě vesměs nezaujalya kickstarter je absolutní paskvil, specielně o kickstarteru si myslim že ještě v budoucnu bude hodně negativních zpráv... Koncept je naprosto mimo... -
To je jednoduché. Protože každý takový, co si přeje pád WOW, věří, že ho nahradí dokonalé a propracované MMO přesně dle vkusu toho kterého "věřícího". Skoro bych řekl, že se v tom odráží víra v lepší zířky, víra v dokonalejší MMO. *4* Logika těchto věřících je celkem jednoduchá: WOW drží miliony hráčů. Když WOW skončí, uvolní se trh a to bude znamenat velkou šanci pro nové a podle těchto věřících lepší MMO. A přitom nové MMO může být ještě horší než WOW. *1*
-
Tahle situace mi připomíná stará léta monarchie, kdy byla situace taková: Lidé nadávali na špatnou situaci v monarchii, ale prakticky nikdy za tuto situaci podle lidu nemohl sám král, ale mohli za to zlí rádci, zkažený dvůr atd. Tady to vidím podobně: Lidi nadávají na hry a za stav her viní skoro výhradně vydavatele a z vývojářů dělají ty "krále", kteří za nic nemůžou a kdyby měli volnost, jistě by vládli spravedlivě a ku prospěchu všem. Podle mě je to ale přehnaný a chybný pohled. Netvrdím, že vývojáři můžou za špatné hry, ale zároveň bych nehledal vinu pouze u vydavatelů. Prostě nelze tvrdit, jak je poslední dobou modní, že třeba EA je absolutní zlo a že utlačuje vývojáře a vydává šmejdy. Takový pohled je příliš zjednodušený a jasně straní pouze vývojářům.
I vývojáři jsou lidé, kteří dělají chyby. Často mají přehnané plány, které neumí dotáhnout do konce a často žijí mimo realitu. A nebuďme slepí, oni si vývojáři svou práci nechávají mnohdy velmi slušně zaplatit. Kdo nezná průměrné platy vývojářů SW, zkuste se poučit. *3*
A co se týká současných her, ono to není tak hrozné, jak se pořád tvrdí. Třeba takový Skyrim. Spousta zaslepenců tvrdí, jak je to špatná hra. Dobrá, jistě si nezaslouží 10/10, ale je to hra, která své kvality prostě má a zkuste Skyrim porovnat s Morrowinde či Oblivionem! Skyrim v takové konkurenci prostě obstojí. A nebo ho srovnejte s jinými obdobnými RPG tituly a opět Skyrim obstojí. A co COD? Lidé mu vyčítají, že se stále opakuje totéž a totéž, jenže vy jste nepochopili filosofii COD. COD není Battlefield, který vychází jednou za mnoho let. COD je hra, která už tradičně vychází poměrně často a to je dáno jeho pojetím. Proč tu nenadáváte, že vychází každý rok FIFA či NHL, u kterých se nemění skoro nic???
Až příliš často se objevují zcela neracionální názory na dnešní hry. Tím netvrdím, že je vše v pořádku. Ovšem zase nemá smysl vidět všechno jen z pohledu nesmiřitelného kritika, který píše v termínech: "Wow klon", "gayrim", "failrim" apod. (např. tyhle termíny jsou oblíbené poslední dobou). -
S názorem kolem WOW spíše souhlasím. S tím esperantem je to ovšem o dost složitější. Nemyslím si, že platí, co si tu napsal. Světový jazyk se nedá přikázat, ale určuje se plynutím doby. Mnohdy to trvá celá staletí, než se některý jazyk stane světový a trvá další staletí, než se situace změní. Sám si myslím, že takové umělé jazyky vůbec není třeba vytvářet a že jsou spíše hříčkou a nic více.
Co se týká angličtiny, vlastně je to docela ideální světový jazyk. V porovnání s jinými jazyky je docela jednoduchá, přebírá velké množství slovní zásoby z jiných jazyků (mnohdy i z tradičních jazyků jakým je latina) a její rodilí mluvčí žijí na poměrně velkém území planety Země, což znamená, že se s angličtinou lidé mohli setkávat během staletí v nejrůznějších koutech světa.
Třeba taková čínština by byla určitě pro západní polokouli o dost horší variantou světového jazyka. *4* -
Akoze v zasade suhlasim,ale uz ma prestavaju bavit tie posty o tom ako je wowko lahke,hrali ste to vobec niekto? Vobec sa nemusime bavit o tom,ze ta hra je prekonana je proste stara a hotovo.Tiez sa nemusime bavit o tom,ze na urovni hrania jedneho hraca neposkytuje ziadnu vyzvu ale o tom nie je MMO ze ale co sa tyka raidovania/pvp na najvyssej urovni je to vsetko podla hesla ''easy to learn hard to master''.Nehovorim,ze WoWko bolo niekedy nejake extra originalne ani nehovorim,ze bolo najviac hardcore(obskurnosti je urcite dost) ale pochybujem,ze niekto kto by len trosku hral wowko na nejakej aspon semi-hardcore urovni v guilde ktora raiduje by povedal,ze je to lahke presne ako post nadomnou "facebook,iphone a wowko'' absolutne na smiech,okrem toho ani to prirovnanie s tymi zamestnanacami velmi nefunguje,ludia sa nepresuvali k ostatnym onlinovkam jednak preto,ze neboli dost originalne ale HLAVNE preto,ze v tom wowku stravili MESIACE cisteho casu a mali tem VELKU komunitu ktoru uz poznali,bolo by od takeho hraca jedine hlupe aby presiel k dalsej onlinovke kde nic z tohto nema a musi to budovat znovu,ak mu neponuka nieco skutocne revolucne(co neponukali).A dalsie veci,WoWko ked vyslo bolo pomerne HC,ani to nemuselo byt vdaka tomu,ze clovek musel pouzit mozog ale koli pomerne vela zlym designovym rozhodnutiam nad ktorymi by dnesny hrac len krutil hlavou,ale to si ludia co pisu podobne posty samozrejme nepamataju a uz len na margo toho ani nechcem vediet co ponukali ostatne onlinovky,pretoze wowko urcite NEBOLO user friendly vo Vanille a tak dalej a tak podobne,len jeden vykrik byvaleho hraca wowka,ktory sa na tie vase hrozne posty nedokaze pozerat,howgh :)
-
Mě osobně takové hry jako je wow nevadí ...baví to 10M lidí sou spokojení, nepotřebijí víc ... tak ať tam zůstranou ať sedí na facebooku, kupují iPhony. Já wow hrát nebudu, facebook si nezařídím a iPhone nepotřebuju. Ale je prostě škoda že skoro každá hra je zaměřená na tu masu která hraje wowko, sedí na FB a kupuje iPhone. A taky proč by někdo udělal hru která má jistotu že prodá max 100K kusů když může jít bojovat s ostatníma o miliony. Jenom děkuju za indie scénu.
-
To není kvůli vývojářům .... kdybys dal vývojářům prachy a řekl jim dělejte co chcete tak budeš mít za pár let tolik inovace a výborných her až ti z toho bude špatně.
Problém je v tom že ten co jim dává prachy jim řekne, tady máte prachy a teď dělejte hru aby vydělala aspoň 2x tolik jinak ste všichni bez práce.
Proto tolik lidí nesnáší velké studia, vedou je lidi kteří o dělání her ví jenom to že to vydělává hodně peněz. A nejhorší je že člověk nakonec zjistí že z těch peněz co stojí hra se k vývojářům dostane tak 10% zbytek padne na marketing a podobné sra*ky. Proto díky za indie scénu, za kickstarter a za firmy které se aspoň trochu snaží dělat dobré hry. -
Bohužel je to tak a proto tu máme pořád ty stejné klony předešlích her. Nevěřím že by vývojáři nedokázali přijít s něčím novým, ale oprávněný strach z neúspěchu je limituje na pořád stejných principech. Ostatně se to už mnohokrát ukázalo viz. neustále stížnosti hráčů na pořád stejný systém, ale změny vyvolavají vlny odporu. Nebo takové CoD, člověk slyší jenom nadávky jak je to pořád to stejný, ale milionové prodeje mluví samy za sebe. Mám obavu že lepší už to asi nebude.
-
Blizzard a WoW je jako MS a Windows.
V jádru nepříliš optimálně provedený systém, spousta logických chyb, spousta nesmyslností, většina lidí na to nadává ale stejně to je leader v daném oboru. Obojí se drží primitivních konceptů a občas ukradne od konkurence nějakou inovativní myšlenku do nového datadisku/verze.
Ale proč jsou "králi branže" - což zdaleka neznamená, že jsou nejlepší? Protože obojí přišlo s dostatečně jednoduchým konceptem, aby to pochopil úplně každý a ve vhodnou dobu kdy konkurence tak jednoduché koncepty nenabízela. Pár stovek tisíc co hrálo MMO před WoW (používali alternativní OS před Windows) byli nerdi co jim nevadilo luštit a žhavit mozkové buňky u řešení jak co udělat aby se to chovalo jak chtějí.
A proč většina lidí zavrhne nové inovativní MMO nebo OS? Protože jsou zvyklí na to co mají. Nechtějí se učit jiné postupy. Málo kdo je tak flexibilní aby první týden strávil přeučováním se na jiný byť mnohem lepší koncept.
Vidím to u zaměstnanců v práci - než se učit nový postup budou trvat stále na tom, že "takhle to dělají už 20 let a proto je to tak nejlepší".
Stejný problém je třeba v dávno překonaném konceptu řízení automobilu - je několik lepších, ale kdo přeučí tech X miliard řidičů?
Stejné je to v konceptu komunikace univerzálním jazykem. Kolik lidí se naučilo Esperanto - jednoduchý mezinárodní umělý jazyk bez vyjimek a speciálních konstruktů a dvojsmyslů - byl vytvořen odborníky právě za účelem jediného světového jazyka co se naučí všichni? A kolik lidí komunikuje v angličtině, což je paskvil, kterým spisovně nedokáže mluvit 80% rodilých mluvčí kvůli tomu kolik to má výjimek, nepravidelností a archaismů? Stačí jen kombinace dvou OO (dOOr, blOOd, mOOn - jednou čteno Ó, jednou A, jindy Ú).
Stejný je to s WoW. Prostě blbej koncept, kterej v době kdy vyšel byl tak primitivní na naučení že ho začalo používat moc lidí. A cokoli inteligentnějšího má obrovský problém prorazit a stává se hrou pro uzavřený fanclub.
Bohužel mi to tak připadá, že primitivní blbost pokud je dostatečně rozšířená, jde porazit jen ještě primitivnější blbosti, aby se uživatelé té první dokázali rychle přeučit. Viz facebook, iphone, ....
No nic, zpátky k dwarf fortress, EvE mi tu na NTB nejede :). -
Maglajs je to pořádnej, to je fakt. V tom by se ani prase nevyznalo:)
-
5v5 si urcite uzijes do sytosti:-)
-
Nehraje tam s nimi i Jack Black? Jeden znich má dost podobný hlas.
-
Mně taky. Ale naštěstí si v GW2 budu moct zahrát i v menších počtech. Teda doufám. Osobně bych nejradši uvítal nějaký 2v2 až 5v5, protože tam se podle mýho člověk může nejvíc ukázat (resp. nestačí jenom metat aoe tam, kde stojí 50 lidí na sobě).
-
Já si radši koupím levnější verzi a potom to co sem ušetřil utratím v itemshopu za věci které opravdu chci.