Přejít na výpis diskuzí
Hlasování o protipirátském zákoně bylo odloženo
16.1.2012 | Petr Poláček
228 příspěvků
-
Ztrácen čas odepisováním ti něčeho, co stejně nepochopíš, nemá smysl.
Když už ti rodiče platí to ádéeselko, tak to aspoň využíváš stahováním.. my tě chápem no. -
No nevim, zase spolehlivost je docela pochybná, co řikali kámoši co si poštou posílaj nějáký kartičky, tak pojištění je do 500,- takže dražší věci neposílaj a co řikali tak cca 20% ztráty nejsou vůbec problém...
-
Tak to zase nesouhlasím. Možná že na "rychlopřepravu" je lepší, ale je omezená, tuším do 20 kg. PPL se s tebou narozdíl od České pošty vždy spojí a můžeš se domluvit, kdy ti to mají dovézt. A u pošty mám ještě problém s jejími zaměstnanci, že mi kolikrát zazvonili a hned odjeli a ani nečekali, jestli jsem doma nebo se mi přes zvonek vůbec neozvali, když jsem na ně mluvil.
-
Naopak, mám z toho dobrý pocit a u těch lepších nabídek i radost.
-
Proč to nazývát zrovna Omezeností? Co je na tom omezeného, že hra, do které člověk investoval peníze, ho těší víc i za to, že podpořil vývojaře, kteří si to zaslouží.
Druhý případ je příspěvek kolegy pode mnou o "buyer's remorse", na to tu právě zase slouží Warez, nejednou jsem se už při koupí hry spálil (hlavně za MoH:Airborne) a můj Remorse cosik byl na bodu varu *2* -
U mě ta Bundle Royale s Dino-D Day... aneb střelenej nápad nedělá dobrou hru.
-
Jo, například u DefCon *2*
-
Aneb nikdo nemá rád buyer's remorse. Jo, já taky ne. A u spousty her na svým Steamu ho cítím.
http://en.wikipedia.org/wiki/Buyer%27s_remorse -
Já bych do pošty zase tak neryl... Kvalitou služeb je určitě DALEKO lepší než takové PPLko. Dokonce se vyplatí i rychlostně, jelikož není třeba objednávat svoz den předem jako snad u všech "rychlo"-přepravních služeb - prostě zajdeš na pobočku a když si připlatíš, tak ti balík okamžitě odejde a do 24 hodin (upozorňuju, že to reálně může být i za poloviční čas) je balík tam, kde potřebuješ. *4*
-
To je ale pouze tvá omezenost, že pro tebe polovinu zážitku ze hry tvoří fakt, že jsi za ni utratil peníze a tedy podvědomě cítíš, že by ti měla něco přinést a tedy si to vsugerováváš...
-
Kámo dneska jsem šel po městě a na rohu ulice pošta pořád stála.
-
Dobrá zpráva.
-
To Honza: Mas recht. Lidi "Try and buy" je minimum, ale s tim se neda nic delat (demokraticky). Kdyby melo byt monitorovano, kdo si hru nejprve stahnul a pak koupil a kdo ne, bylo by to snad v potencialu jeste totalitnejsi, nez nejaka SOPA.
K tem Try and buy si dovolim jeste jeden nazor: Setkal jsem se nejednou s lidmi, co fungovali stylem: Ted si to stahnu a pak si to nekdy koupim. Zahrat si hru v dobe, kdy stoji 1200 a zaplatit ji az po letech kdy stoji 250 taky neni moc koser vuci prodejci.
A ano, prodejce si vazim stejne tak jako vyvojare. -
Pro info: Portal 2 byl dostupný tuším za nějakých necelých 6 EUR o Vánocích, momentálně lze koupit díky kupónům o polovinu méně :) DNF za 4,99 EUR apod.
Nutno dodat, že to nejsou akce jen slevové, ale taky interaktivní. Viz dříve kupony a nebo vánoční uhlí, sbírání za achievementy, craftování mohlo vést např. k plným hrám nebo celým packům her od jednoho výrobce nebo ke slevovým kuponům.
Tímto zdravím všechny piráty, co hru sálodlouze crackují nebo wajnují po fórech o crack a po 4 hodinách hraní ji odloží a mají z ní třeba poloviční požitek.. *5* -
Také jde o poměr Cena her vs. Měsiční mzda... Dávat nějakých 10% ze mzdy za hru je na naše poměry né až tak rozumně znějící (když budu brát v potaz mzdu běžného dělníka a cenu nově vydané hry) v porovnání s tím, že by člověk za tyto peníze mohl mít nakoupené třeba potraviny na 2 týdny dopředu.
Kupříkladu jsem si zrovna teď před víkendem objednal Dead Space 2 a Crysis 2 (i když ve slevě), což bych neudělal jinak, než kdybych si to už před tím nevyzkoušel přes Warez. U obou her jsem se obával, že to budou opět nedodělky kopírující původní díly, ale byl jsem mile překvapen a tak nebyl problem s koupi.
Ale spíš se obávám, že podobný přístup bude mít asi mizivý počet Warezáku.. *9* -
Abych upresnil casovou nekonzistenci v textu:
Pirateni rad nemam a try and buy neprovozuji, i kdyz uznavam, ze je to v pripade neexistence dema nejmensi zlo a lhal bych, kdybych tvrdil, ze to nedelam.
Myslono bylo:
Pirateni rad nemam a try and buy neprovozuji, i kdyz uznavam, ze je to v pripade neexistence dema nejmensi zlo a lhal bych, kdybych tvrdil, ze jsem to nikdy nedelal. Nedelam to od te doby, co pracuji, a tudiz mam penize na nakup a zaroven mam mnohem mene casu na hrani, takze nehraju kdejakou blbost. Tudiz obvykle dam na doporuceni nekoho jineho, popr. par recenzi. -
A hlavně akce u Steamu je skutečná akce, kdy člověk nakoupí X he za skvělé peníze a nemusí být nutně staré hry. Např Portal 2 byl s 50% slevou, DNF byl za zanedbatelnou cenu atd.
-
Streamovani her ma u nas zatim jaksi taksi funkcni OnLive. Pokud mate rychly internet, muzu doporucit alespon vyzkouset. Rozhodne je to zajimave a ja no tom uz nejakou dobu frcim. Neni to 100% uspokojive oproti lokalne bezici hre, ale pokud nemate zelezo na hry ale silny net jo, pak je to vice nez fajn. Navic je to tendence zlepsujici se. Rychlosti a hlavne odezvy se zlepsuji a OnLive servery se priblizuji. Opravdu doporucuji vyzkouset.
-
však já taky nesouhlasím s touhle cenzurou internetu. Jenom mě prostě vytáčí tvrdit že "pirátím proto abych si to vyzkoušel". Tihle zkoušeči si většinou vyzkouší všechny hry co za měsíc vyjdou a koupí si maximálně 1.
-
Honza: Existuje něco jako knihovna chlapče či videopůjčovna. Navíc kino v ceně 99 Kč, no nevím, jestli je to to samé jako třeba CoD za 1499;) Ale věř, že je tu spousta lidí, co s tebou budou souhlasit.