Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • lito

Špatně. Kdybych neměl hlavu otevřenou, tak tu hru ani nenainstaluji.

Chápu, že máš hru rad, ale tady bud lžeš sám sobě, nebo trolis. Ta hra je derivát už vídeňeho a tvrdit něco o tvůrčí vizi je tvůj bias.

• uher

Tak proč píšeš remaster?

• HonzaAlbert

Já nevím, mě to po 20h na PS5 přestalo bavit, je to neustále dokola. Uplně v tom vidím to repete všeho, jako Pandora, Uncharted apod., pořád dokola. Vytvořím svět a naházím tam různé aktivity, prostě tupé běhání. Uplně nevím, jak to může mít 9/10. Za mě tak 5/10. Jednicka byla zajimava aspon pribehem.

• vonTossis

Můžu ti poslat spoustu jiných ideálních shrnutí, která mluví úplně jinak. Ale ty ses jasně vyprofiloval skrze tuto i další diskuze, mysl nemáš otevřenou, pokud se ti to nehodí do krámu, takže to nebudu ani podstupovat. K ničemu by to nevedlo, já tu hru mám moc rád, ty chceš všechny přesvědčit o své pravdě, že ji mít rádi nemají, a že je to sranec. Z toho nic konstruktivního nekouká. 

• triptich

nie som cieľovka tejto srandy (veľké otvorené svety si prísne vyberám, vyžadujú časovú investíciu), ale je fajn vidieť, že sa sony podarilo kvalitne portnúť ďalší z ich klenotov na PC. k recenzii si dovolím malú poznámku, vraj "...tuzemský zájemce bez znalosti cizích jazyků..." cizí jazyk ovládam, ale zahrať si hru v "domácom" jazyku je predsa len pohodlnejšie a príjemnejšie. nemôžem si pomôcť, angličtina sa mi spája viac s prácou, ako s oddychom.
    to len tak na okraj, nakoľko ma predsudok "kto chce lokalizáciu nevie jazyk" a odsudzovanie na jeho základe neskutočne hnevá :)

• lito

Musím říci, že máš mnohem větší tvůrčí vizi než ti kravátaci, co tuhle hru vytvořili. Napsat tohle o Horizonu chce fantazii, tvůrčí vizi a nebo spoustu houbiček. 

Pro tuhle hru je ideální tohle shrnutí:

https://www.youtube.com/watch?v=Q38fjcyP1IQ

• remake samozřejmě, to ti mělo dojít, proč bych hrál remaster, to ovládání dnes už musí být strašně nepohodlný.

• zero dawn me bavilo, predevsim proto, ze to bylo novy, ale i tam jsem po 20 hodinach prisel na to, ze to chce jit primo k cili

ted mam ve forbidden west cca taky 20 hodin a zacinam mit problem s motivaci jeste vetsi nez v zero dawn

i kdyz to nekdo s kritikou prehani, ta genericnost obsahu a v podstate i zbytecnost, je ocividna

nechtel bych byt kompletarem a hrat to

• vonTossis

Parádní hra s obrovskou tvůrčí vizí. I přes jistou žánrovou podobnost s AC jde o zcela odlišnou hru, u které jde vidět, že byla dělaná s láskou. Nádherná grafika (třeba voda v pohybu je okouzlující), skvělé napsaná hrdinka, která není jen plochá ve svých činnech,  ale promítá se do ní její "tvůrkyně" a její vlastní pochybnosti, výborné (tak akorát obtížné, aby nezabily herní tempo) hádanky a do posledního puntíku vymazlený combat system. Skvělé navržené ovládání i práce s inventářem. Famózní zasazení v nádherném světě. Několik skvělých vedlejších úkolů a obecně mnohem větší chuť lozit do každé "řitě", protože je prostě fajn i jenom běhat po tak krásném světě. Příběh je výborný, i když trochu trpí wow efektem po jedničce a souhlasím, že je to prostě prostřední díl, který něco vysvětlí, něco posune, ale není tak "oooouuuuu" jako v prvním díle, kdy nemáme šajnu o fungování zdejšího světa. 

• delO

Pan Makal by měl trosku začít přemýšlet o svých hodnocenich. 

Kdyz vezmu, ze tu svítí 10/10 za ne remaster TLOU 2 a 9/10 za tuhle srandu, tak já osobně bych zvažoval dovcu. 

• sankurix

K takovym oslavnym superlativum se bohuzel pridat nemohu, i kdyz je pro me Forbidden West po necelych padesati hodinach solidnich 7/10. Ve zkratce je to Zero Dawn s novou mapou, novym pribehem, novymi stroji k zabijeni a hrstkou vylepseni mechanik.

Je to dobra hra, ne ze ne, ale.. Plytka jako ricka uprostred leta. Boj se stroji je neco kvuli cemu se budu vracet jeste po nejaky cas stejne jako pred par lety k Zero Dawn. I pres ne priliz dobre udelane ovladani proste neomrzi. Ale jinak je ta hra proste prumerna, spis ani to ne. Slaby a nezajimavy pribeh, bez poradne zapletky a dejovych zvratu, sidequesty jsou podobna bida, za nektere by se stydelo i genericke koreiske mmo. Ta plytkost je videt proste upne na vsem, jinak se to popsat proste neda.

Svet je opravdu krasny. Z dalky. Ale stejne jako v Zero Dawn je to anonymni prostredi splacane z nekolika biomu, postradajici jakykoli zapamatovatelny map design a do toho jsou zasazeny nejruznejsi genericke landmarky jen proto aby tam neco bylo. Stejne jako v Zero Dawn jsou i tady naprosto tragicky provedena jakakoli lidska osidleni. Ja vim je to hra pro masy, ale nektere osady jsou navrzeny absurdne a disproporcne ze se to proste neda prehlednout. Nejvice je ta tragicnost poznat na finalnim ostrove, kde jsou trosky mrakodrapu proste jakoby vystrizene kulisy z lepenky.

Mnoho negativ, ktere pro me mel Zero Dawn stale zustava. Uz sice muzeme zmenit denni dobu, ale proc se kvuli tomu musime proboha teleportovat a pretrpet si sedani na zidlicku. Pochybuju ze nekdo chtel tuhle jednohubku pro masy takto imersivni. Sbirani lootu je taky uzasne otravne. Zvlast po vetsim boji jsou kousky rozhazene vsude kolem, oznaceni Focusem trva jen chvilku, takze behate kolem jak pitomci a pulzujete. K tomu nekonecny sber kyticek a stromecku, prvni hodku je to imersivni a pak to neskutecne irituje.

Kapitolou samou o sobe je ovladani. Ano je to lepsi nez to bylo ale porad si napr. nemuzete nabindovat spotrebni predmety, misto toho se v zaru boje snazite preklikat celym sortimentem, ktery si navic casto z nejakeho duvodu nezapamatuje posledni pouzity predmet. Autosprint na PC nefunguje, ale tady bych rekl ze to vyresi nejaky hotfix.

Dalo by se jiste pokracovat v negativech dal, ale kdo na to ma cas ze?:-)

• Přeju to lidem, které to baví. Mně osobně tahle hra nenadchla; zkoušel jsem jedničku, dal jsem tomu pár hodin a prostě to asi není můj šálek kávy.

• uher

Moc nechápu proč u RE4 teď hraješ remaster. To ovládání už dnes musí být strašně nepohodlný. Hlavně když se dá za pár korun sehnat moc povedenej remake...

• Nic ti to nerika, nelaka te to, nezajima..ale nutne to potrebujes vsem sdelit, vid?😁

• jurb83

mna hlavne oslovilo to lore a hladanie co sa stalo a co to sposobilo, to bolo fajn, ale inak hra tradicna genericka Asasin Creed Ubisoft kopia.

• Jojo 😀 On a ten psych-blázen-zvuková-stránka všude vidí Veškoslava. Takhle to dopadá když se dá bláznům příliš svobody místo léčby. 

• Me tahle hra proste nebavi 😀💁‍♂️ a jednicka taky ne 

• Sallvator

Jednicka byla celkem nuda, dvojka me nelaka ale grafiku to ma peknou, treba casem na steam decku 2 kterej ti utahne, svou aktualni prvni generaci tim trapit nechci 😁 a jine herni zarizeni uz nemam

• lito

DS Remake je propadák a zaslouženě.

• Takze Demon's Souls jsou propadak. Fajn vedet. A je fajn ze neumis vlastne ani anglicky. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit