Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Osobne si tiez myslim, ze 4k je na hranie zatial nezaujimave rozlisenie. Mam FHD monitor, cize 1920x1080 (1080p) 27" a v podstate som spokojny, ale uz zacinam pomaly uvazovat nad obrazovkou s rozlisenim 2560x1440 (1440p) a tiez 27". Ono je aj FHD pre 27" pomerne nizke rozlisenie i ked sa na to da v pohode pozerat.

Co sa tyka high end grafik, tak s tym mozem s Panom Olejnikom len suhlasit. Mozete mat tu najdrahsiu kartu na planete a aj tak si vsetky hry nezahrate tak, ako by ste ocakavali a rovnaku chybu, ako pred nedavnom s nakupom high end cipu uz nabuduce nespravim a vzdy radsej siahnem hned po druhej najvykonnejsej karte na trhu. Vykon v praxi je tak v priemere o 15-20% nizsi v zavislosti na danej hre a cena byva vacsinou nizsia minimalne o tretinu, co uz je myslim dost dobry dovod siahnut po "second high end".

Na druhej strane, nic slabsie by som uz nebral, ak chce niekto rozumne hrat v 1080p. To uz si tu tretinu ceny od strednej triedy radsej priplatim.
  • V tom pripade netroluj a domaci ukol si spln sam :-).
  • Když člověk dělá něco co ho baví ,tak to nikdy nemůže být ztráta času nebo dokonce mrhání životem. *5*
  • Nekde ve vypoctu jsi udelal hrubou chybu, protoze jeden obrazovy bod 4K obrazu zcela jiste nema zorny uhel 53° :-). Jestli pocitas zorny uhel monitoru, tak to je presne to, o cem se nebavime a pro co je zcela zbytecne uvadet rozliseni, na kterem v takovem pripade nezalezi.
  • snorgrind
    Nevim kde beres cisla ale schvalne sem si to ted spocital.
    Abych nevidel mrizku monitoru musim sedet v urcite vzdalenosti od monitoru a z toho vyplyvaji i uhly pod kteryma se na monitor divam.

24" 4k - 48cm - 53,86°
    24" 1080p - 94cm - 29,08°
    24" 1440p - 71cm - 37,91°
    40" 720p - 239cm - 19,3°
    40" 1080p - 157cm - 29,05°

a stale ignorujes rozliseni renderu ktery hraje v obrazove kvalite taky velkou roli, staci si v ruznych rozlisenich pustit war thunder a uvidis jak tam ten prales na nizkych rozlisenich oproti 4k zrni.
  • "Každá minuta u PC, je mrhání životem" pro me je kazda minuta na hajzlu mrhani zi votem ale cel zivot tam chodim :D
  • Hrani ve "4k :D" je realne až s příchodem pascalu
  • Žijeme jen jednou ve smyslu, že nemá smysl šetřit na věcech u kterých trávíme nejvíc času. Z okolí znám spousty případů, kdy umírají i velmi mladí lidé, každý den je radost a pokud na to mám, koupit a užívat si ! dokud to jde ...
  • Tak lepší než sedět před TV.
  • Za to může hlavně ČNB
  • Kdyby si člověka uvědomil co ve skutečnosti znamená "žijeme jen jednou" , tak už PC ani nezapne. Každá minuta u PC, je mrhání životem. Až se naše životy budou chýlit ke konci, tak si to uvědomíme, ale už to nepůjde vrátit. ... Já si to uvědomuji už teď, ale stejně sakra rád pařím na kompu
  • Jediná skutečnost, kterou nedokážu přijmout je ta, že existuje někdo jako ty a píše tu dokola svoje skutečnosti, přestože mu tu už víc fundovanějších lidí řeklo, že to je blábol.
  • Klesne mu to tak na 35fps...
  • Gold corsair 650W
  • Hele tak tohle ne. Kvalitní trolling předpokládá, že o tématu něco vím a pak si můžu z ostatních dělat blázny. To se nedá dělat tak, že vezmu nějaký pojmy, co jsem někde slyšel, a začnu plácat pátý přes devátý. Šlendrián není kchůl ani v trollingu.

Za domácí úkol si zjisti, co je zorný úhel, ahoj. *4*
  • 20p obrazu na 40" TV ve vzdalenosti 2,5 metru a dtto pro 4K obraz na 24" monitoru z pul metru
    az na to, ze vacsina ludi sedi pri pc v vzdialenosti 50-70cm, a 4K nemaju ani nahodou, max tak full hd
    tak porovnaj 40" TV v 2,5m k 60cm 22- 24"
    co je viac realita
  • LOL Zda se mi, ze nekdo nedovede prijmout a unest skutecnost, ze pc herni platforma poskytuje hracum nejhrubejsi obraz a zaostava jak za mobily, tak konzolemi.

To neni vec nazoru aniviry, to je objektivni fakt. Dokazes-li to, vypocti si velikost zorneho uhlu obrazoveho bodu 720p obrazu na 40" TV ve vzdalenosti 2,5 metru a dtto pro 4K obraz na 24" monitoru z pul metru. Staci na to znalosti ziskane na zakladni skole.

Jestli to vypocist nedokazes, neplet se do diskuse, na kterou intelektualne nestacis. Diky.
  • byvavalo...dneska pocitace rozhodne tak rychle nestarnou a ceny kvalitnich komponent se docela drzi...napr. takova gtx970 stoji prakticky stejne jako pred rokem, to same desky, zdroje, CPU

uvidi se za rok s novou generaci GK, vsichni si od toho hodne slibuji, ale kdo vi jak to bude
  • Ty jsi jednoduchý, trolíš hrozné kraviny. Jestli tomu fakt věříš, tak potěš. Popros někoho kdo má něco trošku lepšího než je tvoje konzolka ať ti ukáže co to je mít 4k před obličejem, protože to se s nějakou 720p mazanicí z konzole na LCD televizi ze dvou metrů nedá ani trochu srovnávat.
  • Jaka moje konzole? Moji posledni konzoli jsem kupoval v roce 2010 :-). Moje pc i muj telefon ma FHD, tak jaka zavist? A podivej se, jak otresne hrube vypada FHD monitor proti FHD mobilu. Tak hruby neni ani 720p na 40" TV z doporucene pozorovaci vzdalenosti :-). Proste PC potrebuje 4K jako sul, akorat ze ma na to slaby hw.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší