Přejít na výpis diskuzí
HW nároky PC verze Watch Dogs ukazují zoubky Ultra nastavením
3.10.2013 | Aleš Smutný
309 příspěvků
-
Hmm, to jsem teda zvědavý na tu 4jádrovou AI *1*
-
No tak ted mne tak napadlo ze kdyz uz hra bude tedy takhle PC zdimat, tak ze podle toho bude taky vypadat, jelikoz pokud ne, tak je jasne odkud vitr fouka
-
zalezi jen na financnich moznostech. Když mas peníze klidne se vyplati koupit i i7, grafy jsou fajn ale her je spousta. Priklad je třeba hra X3 která ti naplno využívala procesor klidne o taktu 3.5ghz a graficka karta přitom jela na nejakych 20-30%. Proste nikdy nevis.
Ale jinak samozrejme, pokud clovek není milionar je lepsi koupit levnejsi ale presto vykonny procesor. Jen rikam ze je nesmysl kupovat procesor za 2 nebo 3 tisice a k tomu grafiku za 15..ta grafika bude nevyuzita, grafika potřebuje rychlou odezvu procesoru a když ji nemá , flaka se. -
:D na 5 let? Tak to za 2 roky dohraješ ... vysvětlli mi, proč bych teď měl kupovat drahou i7, když ji nevyužiju ? Není lepší jít do té i3, která stačí a za rok třeba nebo dva pak koupit v té době levnější a rychlejší procesor, než je teď ta i7 ? (která mi je k ničemu?) ... :)
Mimochodem sežeň si někde testy, tam to máš jasně .. cokoliv nad 660ti ? Ale kdeže .. to jsi napsal jen proto, že jsem napsal, že mám 660 ? Tak jsi dal o stupínek lepší ? Blbost ... mrkni na testy, se 770tkou tam není žádný rozdíl a kdy už , jak jsem psal, tak je to pár fps ... a to za těch několik tisíc pro mě nestojí. -
Hráči si pořád stěžovali, že jim chybí nějaká pokročilá fyzika a podobné jiné kravinky, tak se na to vývojáři začali soustředit. Holt tyhle věci žerou výkon procesoru a dvoujádro na tohle prostě nestačí. Next gen konzole mají momentálně výhodu, protože procesorový trh momentálně "stagnuje" (AMD je venku ze hry a Intel se soustřeďuje na mobilní zařízení) a jediný kdo mezi sebou stále bojuje jsou nVidia a grafická divize AMD.
-
Ano to jsou hry soucasne generace tam je rozdil malej ale ja stavim pc na 4-5let tudiz jasne lespi volba je i5 ktere je jen tak mimochodem v prumeru drazsi o 2000 ne o 3000. Zadruhe katry od 660Ti vys uz to brzdit bude ano sice malo a vetsinou zanedbatelne zatim ale bude. avsak s casem budes muset vymenit cele pc protoze uz vykonem nebude stacit kdezto me bude stacit grafika tu menim jako jedinou kazde 2 roky a jsem v pohode. samozrejme pridani ram nepocitam pokud je potreba pridam.
-
nuž snad na to bude behom tyzdna po vydani hry nejaky patch ci crack ,ak ne kaslem na to cele hry *15*
-
Tak samozřejmě nekoupíš nějakýho celerona, ale i3 za 3 tisíce stačí. Podívej se na t grafy co jsem postnul ... i5 je o cca 3 tisíce dražší a nepřidá ti to skoro nic a kupovat i7 za 10 litrů je hovadina největší ..
-
30 fps je na střílečky málo. A rozdíl mezu 60 a 120 je dost markantní. Plynulost míření je nesrovnatelně jinde. Hrál jsem CS zamknutý na 60 a bylo to ok. Pak jsem ho zamkl na 120, i když to monitor nedokáže vůbec zobrazit, protože je 60hz, ale poznal jsem rozdíl hned. Vizuálně ne, tedy mezi 60 a 120, ale v přesnosti míření ano. A 30 a 60 ti odliším prostým pohledem jako nic.
Samozřejmě se hry dají při 30 fps hrát, ale při onlinu jsou pak lidi s vyšším frameratem ve velký výhodě. Často oželím nejvyšší nastaveni, jen aby byl stabilní a vysokej framerate. Fps online střílečky pod 60 fps odmítám hrát, u 3rd person her mi 30 fps nevadí. Čili Watch Dogs pohoda. -
Grafika dulezita je, ale ne vsemocna, když mas slaby procesor tak ti super graficka karta nepomuze. Navíc jsou hry které vyuzivaji procesor hodne, například hry na unreal engine a jeho nova verze na tom nebude jinak. Takze kupovat novy pocitac se slabsim procesorem je podle me nesmysl. Chce to vrazit peníze do obojího, grafika i procesor.
-
Nemůžeš srovnávat optimalizaci na hw konzolí a hw PC. PC je otevřená platforma s různě výkonými sestavami, konzole uzavřená a pořád s tentýž hardwarem. Optimalizace na konzole a uzavřené systémy je vždycky lepší a lze dosáhnout podobných výsledků s menším výkonem jako u otevřených platforem, které potřebují více výkonu. Tohle platí u všeho. Porovnej hry na Android a iOS. iPhone 4 rozjede hry s jeho slabým procákem a 512 MB RAM bez záškubů, které potřebují pro stejně plynulý chod u Androidí verze minimálně 1 GB RAM a dvoujádro Snapdragon.
-
Aby jsi neřekl, tak např. strategie bývají náročnější na cpu ... přijde ti smysluplné kupovat drahou i7 ? Mně teda ne, za ty peníze co ušetříš na cpu máš nadupanou grafiku jak pra.e ....
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/27800-total-war-rome-ii-rozbor-naroku-krasne-strategie?start=6 -
A ehm jeste bych pls chtel priklad hry kde jsi narazil s i5-2500k na 4Ghz ;) Sem s tim to ti totiz neverim. A jeste jak se to tve narazeni projevilo a co mas za gpu a kolik ram?
-
Nemáš pravdu, těch her je naprostá většina : třeba další .. http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry-a-zabava/27702-splinter-cell-blacklist-tichy-zabijak-v-directx-11?start=6
-
"Už kolikrát jsem zkoušel pár her rozjet na "dvoujádru" i5-2500K" nejak nechapu tuto vetu ;) Jsi si vedom ze i5-2500k je nativni 4-jadro?
-
U jaké hry konkrétně? Pokud hraješ single, i3 stačí bohatě, proto jsem ji taky koupil, cokoliv víc je škoda peněz ..
-
Stejně mi vrtá hlavou na co to chce čtyřjádro. Znamená to snad, že minimální detaily na PC budou podstatně vyšší než na PS3/XBOX360 verzích? Nebo to bude jen tak špatně optimalizový?
-
požadavky jsou úplně v normě pokud vezmeme v potaz, že je to next-gen hra. Dá se říct že konečně se to někam posouvá, pokud to tedy bude odpovídat kvalitou vykreslené grafiky.
Jako zásadní vidím, že hry začínají být nativně 64bit, popravdě nechápu proč už tomu nebylo dřív, vždyť 32bit aplikace má jasný limit 2GB v RAM na jeden exe soubor.
jinak bez pochyby to pojede i na rychlém DC. -
Ano, máš pravdu. Metro je přesně ta hra, která nepotřebuje CPU, zato rve kule každý grafice. Skoro bych si ale dovolil říct, že Metro je velikou vyjímkou, možná jedinou.
-
mimochodem, podle jejich počtů je tvoje i3ka čtyřjádro(HT).