Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak schválne pamatuje nekdo oblivion.bonusweb fanstranku a jeji chat jak sme tam dovadeli? to byli časy
  • Kto si spomenie na Arena2 Daggerfall? Pamatam si ked to prislo ako novinka. Vtedy boli tak 3Gb harddisky borci... *1*
  • ahoj.nevim jestli ta hra, kterou zmínim je přesně to "freeform RPG", myslim že neni, ale jde o levelování postav a jsem si naprosto jistej, že v bitkách u "Mount and Blade" na žádný levelování nepřátel v závislosti na tvém levelu nebo postupu ve hře nenarazíš.a pokud by to tam dali, tak by tu hru úplně odrovnali to mi věř :)
  • taky kazdej bandita mel na sobe glass armor, coz bylo srandovni...
  • Co si pamatuji, tak se objevovalo vice high lvl potvor az kdyz jsem byl vyssi lvl. Samozrejme puvodni lvl 3 potvory zustaly lvl3, ale pribyly jim "posily" treba lvl6 (to je jen priklad).
    A rekl bych, ze si to pamatuji dobre (trochu jsem pogoogloval) citace:
    Maybe not as elegant as in Gothic 2, where the level scaling was visible and of another type.
  • někomu to může sedět, ale já s tim nesouhlasim, kazí to dojem atmosfery světa.. dřív tam běhaly krysy či kanour, najednou tam beha minotaur.. to je špatně
  • Inquisitor
    Pátnáctiletej stařec :D
  • rodneymckay
    naprostý souhlas
  • Irisis
    V Oblivionu totiž LS trochu přehnali - škálovaly se například i questový odměny, tak že pokud ste určitý quest udělali na nižším levlu, dostali jste artefakt naprd.
    Navíc systém s major/minor skillama nebyl navrženej na LS, když člověk mohl vylepšovat minory beztrestně a pak bojovat s dřevěnou paličkou proti záplavám krys, protože měl majory kouzlení. Minor/major skilly měly fungovat jako určitý balancování rychlosti zlepšování a síly postavy. Tj. komu stačilo máchat mečem, ten se to rychle naučil, kdo ale chtěl umět všechno, tak ten se musel na začátku dost snažit aby vůbec přežil.
    S level scalingem si pamatuju, jak v oblivionu byl quest na zabití jednorožce, ve vanile to byla pohoda, to jsem ho umlátil dřevěným mečem, ale když jsem to hrál pozdějš s OOO, tak jsem nedokázal jednorožce zabít ani na vyšším levlu, utíkal jsem před ním do města, kde pozabílej několik stráží, pak do tý horský pevnosti a nakonec se zabil v bitce se snow titánem když oba spadli ze skály *1*
  • CRYPT
    plne s tvym nazorem souhlasim, takto to vyhovuje presne i me
  • Level scaling v Oblivione bylo supr. Se zvedajicim levelem protivniku a hrace, mel hrac daleko vetsi mnozstvi prostredku jak protivnika, byt na stejne urovni eliminovat (ruzne druhy zbrani, kouzla naucene, nebo vytvorene, svitky...). Tim vznikaly unikatni kombinace pri bojich. Cim vyssi level, tim vic moznosti s tim, ze protivnici byly vzdy vyzva. Chodit po krajine a kosit vsechny jednim smahem brzo omrzi. Viz. Fallout
  • rodneymckay
    to máš ještě dobrý, já pamatuju TES 3 Morrowind *1*
  • Čítal a vôbec ma to nepresvedčilo. Svoj postoj obhajoval úplne neadekvátnymi argumentami.

Napr. "its not productive" argument.
    Neviem, ale keď teba niekto kritizuje ako osobu zodpovednú za určitý projekt, asi by ťa to malo motivovať, aby tvoj ďalší projekt nevyvolal toľko negatívnych ohlasov. Pre maníka z blogu to ale neznamená nič, on si totiž uvedomuje, že to urobil zle - a rozhodne nemá v pláne to opätovne to počúvať od x ďalších ľudí, hoci je to fakt. Skutočne ho to nezaujíma, teda áno, z jeho pohľadu to je neproduktívne.

Ale len preto, lebo nemá žiadny záujem to zmeniť a poučiť sa z toho a podceňuje názory konzumentov jeho produktu - hráčov - ktorými by sa mal v prvom rade riadiť. Z celého jeho blogu mám dojem, že radšej ako by počúval "menejcenné" názory svojich zákazníkov, tak zverí svoj projekt rôznym marketingovým a reklamným agentúram, ktoré z hľadiska predaja urobia rovnakú robotu a jednoduchšie.
  • rodneymckay
    Už to tu mnohokrát padlo, ale opravdu i pro mě osobně to nejlépe vyřešili Piranha Bytes s Gothicem 2. Na začátku jste šli s klackem na goblina a jaká to byla dřina ho zabít, nedej bože tři naráz. Na vysokém lvlu jste pak kosili orky jako na běžícím páse, no a právě to je ten systém, který mi vyhovuje. jako např. :"ha tam je jeskyně a v ní budou určitě nějaké zajímavé věci a zlato, ale ouha hlídá ji "Stínová šelma"(shadowbeast). Tak dobře, vrátím se sem až budu mít lepší zbraň víc životů a vylepšenou dovednost se zbraní.( a nebo se s ní budu prát s klacíkem v ruce asi 5 minut stylem úskok, sek, úskok, sek...)." Pamatuju se jak jsem šel na low lvlu na černého trola, když jsem na něho naběhl, tak stačil jeden zásah a mohl jsem loadovat poslední save. Ale stačilo se dostat za jeho záda slušnou dobu strávit sekáním do jeho zátylku:) No ale vidina quest itemu a dostatečná dávka XP za to stála. Toto se mi bohužel v Oblivionu nestalo a díky Lvl scallingu ani nemohlo.
  • kotty
    Si predstav, ze nekteri si tu pamatuji dobu, kdy vysel Mario, starce *1*
  • Já ho onehda nakonec zabil nějakou staffkou /rodem... Nepamatuji se o jakou staffku šlo, ale myslím, že sesílala vždy jiné kouzlo. Já už vůbec netušil, čím ho zranit, pak jsem použil tohle a na první ránu zemřel :-D Nikdy jsem nezjistil, co se stalo :)
  • ja uz jsem hodne starej, pamatuju ješte jak vyšel Oblivion. Ted jsem si uvedomil jak stárnu *13*
  • Co já vím, tak G1 a G2 level scalling neměly. Teprve trojka ho v nějaké podobě zavedla (pokud se dopře pamatuji,tak to bylo podle regionů, který měly něco jako levelový rozpětí v kterým se příšery mohou pohybovat - i tak se mi to ale líbilo až s příchodem community patchů :)).
    V G1 a G2 bylo vše nalinkované. Všechny příšery mají přísně stanovené vlastnosti (HP, sílu a defense), které se vždy porovnávaly s stejnými hodnotami u tvé postavy. V podstatě šlo o velmi jednoduché počty, ale za sebe musím říci, že jde pro mě o jeden z nejlepších a nejprůhlednějších systémů, co jsem zažil (samozřejmě hodně zálaželo i na celým světě co Piranhe vytvořily)
  • Dobre napisane, ale na zlom mieste. Netreba zabudat, ze toto je herne forum a nechodia sem len (najme) filozoficke typy. Treba zohladnit aj vekovy priemer.
    Odo mna mas plus :-)
  • filias
    Já se klidně přiznám - z gameplay videí Skyrimu jsem skoro slintal a FPS střílení z luku bude taky určitě super. Možná že to nakonec dopadne tak, že si přečtu pár fór, zjistím, že je to celý v pohodě a budu si pak užívat prolézání každé kobky co se mi podaří najít ;) Ale před-objednávka sběratelky to hold nebude..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit