Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nesmysl. Spousta her ma nejky druh lvl scalingu aniz by jsi si toho vubec kdy vsiml.
  • filias
    Nemám rád fotbal. A proto si nekoupím novou fifu, abych zjistil zda je to stále žánr co mě míjí. Obodobě se dívám na hry s level-scalingem. Ač jsou strategie a dunegony/rpg můj nejoblíbenější žánr, tak stále vychází dost her abych nemusel zkoušet zda se jim to tentokrát podařilo vyladit tak, že mě nebude iritovat.
    Ale jo, Morrowind jsem chvíli hrál (dostal jsem ho ke grafice), ale tenkrát jsem neuměl moc anglicky - takže jsem netušil co mám dělat. A navíc se mi nelíbily obličeje postav :D
  • sis moc nepomohl.. *1* na každém foru existuje pár pravidel, která je nutné dodržovat. Jsou to jakési nepsaná pravidla, které ale dost lidí zná. Jedním z nich je neopravovat gramatiku členů fora. Když to uděláš na kterémkoli foru, vsaď se, že po tobě vyjede nemálo členů. Ono faktem je, že 90 % z nás neumí pořádně česky (včetně mě) a že pokud se nejedná zrovna o forum o české gramatice, tak je to vlastně jedno, protože zásadní je myšlenka příspěvku a ne, kde měl pisatel čárky atd. Důvody, proč se tohle prostě nedělá, si každý může domyslet sám. *2*
  • Do urcite miry mas pravdu. Ale v realu je to nesmysl. Staci se podivat na fora her(zejmena MMORPG her). Cim dele nekdo hraje,tim vic si mysli ze do toho muze mluvit. Kdyby pak vyvojari poslouchali prani lidi,lecktera hra by zcela ztratila sve kouzlo. Ono totiz dost casto zrovna ta vec,ktera ve hre lidi tak strasne stve,je srdcem cele jeji zabavy a bez ni by to proste nebylo ono.
  • Hmm. Tak treba u Fallout:New Vegas je lvl scaling take,ale prisel jsem na to az pri cetni nejakeho clanku a nekolikatem dohrani hry.
    Tvuj prispevek? Male prirovnani-je to jako videt Trabant a rict,ze vse co ma motor je spatne. *2*
  • lvl scalling pryč, systém levelování oproti oblivionu pozměnit a bude to pecka. Vždy chci mít nejsilnější možný build, ale abych kvuli tomu např. nechával běžet borce přez noc proti zdi se závažím na klávesnici to je moc *1* ..

Síla nepřátel se mi líbila v BG2, kde se dalo kdykoli narazit na slabé,silné a über. Smést jedním fireballem skupinku goblinů, kteří mě před pár lvl pořádně zatopili bylo super. Nebo jsem vlezl do baráku, tam lich -> finger of death nebo maze na hlavní postavu a schluss *1* - po pár levelech jsem tam vlez zas že ho jako vyndám, ale totéž, jen o pár sekund delší "boj" ... ale to už ze mě mluví nostalgie *2*
  • Byl jsem na tom stejne, ale pak me zena presvedcila to zkusit a nakonec me to dost bavilo. Ale musis to zkusit na vlastni kuzi. Nicmene je F2 porad nejlepsi *5*
  • zbytečné odsuzovat hru kvůli level scalingu. Mimochodem, když zásadně nehraješ hry s LS, jak víš, jaký vlastně je a co to vlastně je? V každé hře je udělaný trochu jinak. A mimochodem, u Oblivionu se dal LS zcela změnit modifikacema. *3*

Jen tak odsoudit Skyrim je nesmysl. Kdo má rád RPG tohoto žánru, je pro něj Skyrim prakticky povinností.
  • Malleth
    Nechápu teď trochu jak si to myslel. Jako že konzolisti sou omezený?
  • MickeyMutant
    To vypadá na nějakou vnitřní anarchistickou revoltu. Pochybuju, že se ti uleví, když budeš bezdůvodně kydat urážky na fóru o počítačových hrách. Zkus to na picnisisvehoposlance.cz.
  • "It's Not Productive To Read How Much People Hate You"

Tak to je pekne primitívny argument. Vyzerá to tak, že chlapík nezvláda kritiku a preto sa akejkoľvek konfrontácii vyhýba.

Ale celkom to chápem, lebo keď to taký herný "vývojár" pokašle, v deň vydania hry, na ktorú x tisíc ľudí čaká x mesiacov, na fórach teda pozitívne reakcie čakať nemôže. Škodí ale aj sám sebe, pripravuje sa totiž aj o veľa konštruktívnych argumentov, z ktorých by sa mohol pre budúcnosť poučiť.

Predsa len tie hry robia pre ľudí, keby ich počúvali, možno by nemuseli investovať také ťažké prachy do vymývania mozgov a reklamy /tu ale vyvstáva otázka, či by to bolo pre nich jednoduchšie - a lacnejšie /.

*1* *1*
  • A málem bych zapomněl na "zaklínadlo" 'logické'.
  • Ale zase si to "RPG" budou moct zahrát lidi na konzolích :-)
  • "Povinná školní docházka" to smrdí svobodou vybrat si kým jsi aniž by ti už v útlém věku tloukly do hlavy co je a co neni skutečné a jak máš či nemáš přemýšlet, že?
    Tak hlavně že se alespoň nebudeš tolik názorově lišit od ostatních jinak by se tvůj názor mohl označit za nesprávný, někým kdo by pronesl větu typu:
    "Nevýhoda povinné školní docházky je, že se naučí psát skutečně každý."
    *3*
  • TES III svět fungoval OK, v Gothicu svět fungoval....tak proč má v dnešní době každý tendence vymýšlet všeljaké různorodé chujoviny?
  • filias
    Level scaling rád nemám a hry s ním zásadně nehraji (tedy i Skyrim mě mine). Připadám si že jsem trestán za to, že se snažím projít kdejaký dungeon a splnit všechny questy co potkám.
  • Malleth
    Level scaling je zlo a nic jiného. Zcela ničí uvěřitelnost světa a odstraňuje jednu zásadní motivaci k rozvoji a vylepšování postavy. Je to jeden z důvodů proč mám mnohem radši sérii Gothic (hlavně 1 a 2) než TES.
  • Stejny pripad. Poprve jsem to tak nejak dohral na normal s prirozenym vyvojem postavy. Ale podruhe na nejtezsi obtiznost jsem delal kontrolovany levelling abych dosahl vsechno na max a prakticky jsem Oblivion prosel komplet a fast travel jsem pouzival pouze na regiony, ktere byly prozkoumane metr po metru a zkusil jsem udelat vsechny existujici questy. Tim ze jsem nepouzival navod tak jsem obcas quest udelal tak ze mi znemoznilo moje reseni jit na nejaky ktery mohl navazovat.
    Osobne mi vic nez level scaling potvor spatne udelane levelovani postav, ktere cloveka nutilo pro nejlepsi statistiky/efektivitu levelingu paradoxne trenovat pravy opak vlastnosti, nez ktere jste si vybrali jako hlavni
  • MrSanta
    Já jsem ťapkal víc v Oblivionu, než ve Falloutu 3. Holt jsem alchymista a žádná kytka mě nenechá v klidu *2*.
    Level scaling potvor mi v Oblivionu nějak výrazně nevadil. Horší to bylo se scalingem výbavy. Jak už psal Hanzales níže - nemožnost najít někde schovanou lepší zbroj nebo zbraň - to mě vadí o dost víc, než že na mě útočí místo clanfeara flame atronach.
    Nové preview video z G4TV. Je tam pár nových záběrů. http://www.youtube.com/watch?v=kixiRvwSm4U
  • Nesnaz sa byt mudry ... svet falloutu je scifi ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší