Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MrSanta
    Můj bože, on pořádně nehrál Morrowind *8*. Kde mám tu pochodeň *15*
  • Nedavno jsem cetl clanek jednoho vyvojare ktery vysvetloval proc lide z herni branze moc nectou takova fora ktera popisujes. Myslim, ze odkaz na ten blog byl kdysi i tady na games. Takze jestli ovladas alespon trochu anglictinu, tak si tady pocti: http://jeff-vogel.blogspot.com/2011/01/three-reasons-creators-should-never.html
  • Lépe se mi chodilo po Falloutu a level scaling spíše ne než ano, ale pokud je tam jen decentně tak není problém
  • MickeyMutant
    Nevýhoda povinné školní docházky je, že se naučí psát skutečně každý.
  • Cus, F3 jsem nehral z principu. F2 je pro me doted nejlepsi hra v historii, F3 jsem pouze videl u kamose a pri vsi ucte k tobe - chtelo se mi z toho zvracet. Kazdopadne diky za konstruktivni prispevky, ktery mas. I tak ale promin - level scaling striktne ne.
  • skaven123
    plne suhlasim :)
  • Páni, tady aby se člověk bál vyjádřit svůj názor... *7*
  • Hanzales
    -OT-
    Teď mně ještě napadlo... nejlepší vývojář je ten, co naslouchá požadavkům komunity. Ono kdyby ti kravaťáci místo do ochran a reklamních kampaní investovali vícě třeba do mezinárodní sítě fór, pečlivě zpracovávali požadavky hráčů do tří skupin podle počtu ohlasů a ty se pak snažili zakomponovat do hry postupně podle priorit a po vydání hry ještě support stejných kvalit (komunikace a následné vylepšování hry) tak si získají podle mně i klidně trojnásobek svých fanoušků (platících). Nejlépe jsou na tom online hry s postupně vyvíjejícím se obsahem. Tam se zatím myslím vlastnit originál vyplatí nejvíce. Jsem docela zvědavý na C.A.R.S. To je vlastně docela modelový příklad výše zmíněného. A když do toho vrazíte více a hra bude úspěšná, tak se to ještě vrátí zpět :) Už teď je to docela jízda.
    Já jen doufám, že různé praktiky některých dnešních korporací padnou na hubu a herní průmysl se nakloní zase na "trochu lepší rovinu" ... -OT-
  • skaven123
    ja som level scalling riesil tak, ze od urciteho levelu som si dalsie levely nezvysoval, v zbraniach a kuzlach som sa zlepsoval :) tak som presiel vsetky oblivion brany
  • Když už se navážíš do příspěvků jiných kvůli gramatice, měl bys tomu dotyčnému předvést, že tobě problémy nedělá. Takže příště raději mlč a odpusť si ty svoje "grammar nazi" sra*ky. *11* A to nemluvím o tom, jak skvěle dokážeš do jedné věty zakomponovat dva jazyky. *11*
  • No jo protože jsi jako většina nepoznal nic lepšího, a tak zůstáváš u těch názorů co ti naservírovali v recenzích s vydáním oné hry, které vycházeli z PR před vydáním. Jako většina jsi naučen názory konzumovat a né si vytvářet vlastní, protože abys toho byl schopen to bys nejdřív musel poznat sám sebe a to je pro většinu lidí obtížná cesta, proto radši v životě volí tu snažší. Přirovnání by bylo k ovcím které se bojí opustit teploučko stádečka a tak přikyvují ke všemu ce se stádem šustne a přizpůsobují se raději než aby se stali tou černou ovcí která sebrala odvahu prozkoujmat svět a najít v něm sama sebe.
  • dobře to fakt nebylo... spíše to bylo poněkud trapné. Killovat bandity v komplet glass armoru mi přišlo trapné. Vždyť kdyby měli na takový glass armor, proč se poflakovat po cestách - bych raději prodal armor a dřepěl v nějaký hospodě. Vzhledem k cenám bych si mohl žít jako král pár let.
  • Sam bych to lepe nenapsal.
    Pro me osobne je TES nejlepsi herni serie.
    Jeste 14 dni a cas utika cim dal pomaleji.
  • Hanzales
    Já si nemyslím, že to co se snažil Todd Howard naznačit znamenalo, že by se Skyrim snažil více podobat Falloutu 3 jako takovému. Spíše obměnili několik mechanizmů, inspirovaných onou hrou. Hrál jsem i Morrowind i Oblivion a level scaling v tom Oblivionu podle mně nebyl zrovna vychytávkou.
    Na levelování mně právě vždycky nejvíce bavilo to, že člověk v určitých oblastech, obydlených badass monstry prostě dostal na řiť a motivovalo ho to si vylevelovat skily, pohledat lepší equip a vrátit se s pomstou "tu máš haj(z)le" a cestou pobíjet tu chamraď, co vás na začátku hry celkem zaměstnávala.
    Skyrim je hodně očekávaná hra. Já jsem s očekáváním většinou velmi střízlivý a hra mě pak maximálně mile překvapí. U toho Skyrimu jsem střízlivý obvzláště, ale je možné, že se tvůrcům podařilo i při vydání na všechny platformy osekat nějaké neduhy Oblivionu a budou schopni přinést lepší zábavu pro všechny hráče.
    Já už se těším třeba jen na ten svět TES, hraní si z kombinacemi kouzel a zbraní (jedna ruka netleská) a ti dráčci to myslím taky pěkně oživí.
    Přinejmenším to myslím dopadne dobře a pokud pak ještě komunita poladí, bude to jednoduše paráda! *3*
    Edit: pokud jsme u toho vybavení a unikátních předmětů, myslím že je lepší když na něco spešl člověk narazí v místech (méně na očích), kde prvně umíral a k truhle na konci se nedostal. Největší rozdíl mezi Morrowindem a Oblivionem byl třeba asi v brnění. V morrowindu se daly v různých lokacích najít unikátní kusy zbroje, některé bylo třeba si zasloužit. V oblivionu jse nacházeli lepší kusy prostě podle levelu a ty silné itemy měli později i ti prvotně slaboučcí protivníci. Právě toto doufám, že se trošku zase změnilo k lepšímu.
  • Bylo to možné z Morrowindu do Oblivionu a opačně, tak bych se nedivil, kdyby to šlo i u Skyrimu. Minimálně terén a věci by převádět jít měly. Jde totiž o modely a ty se spracovávají zcela mimo klasické vývojářské nástroje, takže je vlastně docela jedno, jestli jsou to věci z TES III, IV či V.

Samozřejmě to nepůjde hned. Bude chvíli trvat, než se komunita rozkouká.
  • Ja sa pridam, mna ten lvl scalling vobec netrapil, aspon som som mobov nedaval na 1 ranu ale na 2 :) Aj tak bola hra neskutocne lahka (asi najlahsia RPG co som kedy hral) a to som maobtiaznost kdesi v 1/3, vyzva zacinala asi v 1/2. Ovela viac ma stvala konzoloidnost - ta mi neustale bila do oci, na rozdiel od zvysovania levelu priser ....
  • Oblivion s příslušnými pluginy byl totéž. Podobné pluginy-modifikace určitě taky vyjdou, takže žádný strach.

Levelování celého světa s hrdinou je samozřejmě pitomost. To víceméně řekl i Todd, takže to bude určitě trochu jinak.
  • GuruSerpent
    Ve Fallout 3 se chodilo hlavně více - v Oblivionu jste se mohli přemisťovat mezi městy (doposud neobjevenými). Level scaling beru jako celkem logický,a dá se říct i nutný prvek, a alespoň v Oblivionu (podle mě) fungoval.
  • Na nejtezsi obtiznost s plnenim vsech bocnich questu a prolezenim vsech lokaci/dungeonu vcetne datadisku a DLC necelych 500 hodin herniho casu.
    Predtim na normal hlavni questy + pribehova linie asi 70. S navodem to jde samozrejme probehnout daleko rychleji.
  • Se sérií TES mám docela slušné zkušenosti (hrál jsem Daggerall, Morrowind, Oblivion). Především tě musím upozornit na to, že tahle herní série je hlavně o volném hraní - tj., nic tě nenutí hrát dál a dál, nic nemusíš dělat hned apod. Tzn., že máš dost volnosti a je víceméně na tobě, jestli chceš hned hrát hlavní herní příběhovou linii, nebo si počkat a dělat postranní questy, které jsou mimochodem tradičně dost vydařené. Z tohoto důvodu tu může někdo tvrdit, že dohrál Oblivion za 20 hodin a jiný ho dohrál za 300 hodin (můj případ). Vedle toho taky chvilku trvá prozkoumat herní svět, který je dost velký a obsahuje stovky dungeonů, ve kterých lze najít smysluplné věci využitelné pro další hraní.

Aniž by tedy člověk přišel o nějakou důležitější část hry a zároveň se zbytečně po světě "nepoflakoval", odhaduju u Oblivionu minimálně 50 hodin hraní ale spíše o dost více. (viděl bych to aspoň ke 100 hodinám a pro fajnšmekry je minimum 200 hodin). Ale to je jen můj názor. U Morrowindu to vidím podobně. Pokud tedy Skyrim "nezmastí", mělo by to být podobné.

Na této herní sérii minimálně od Morrowindu je dobré, že si člověk může částečně prožít vlastní příběh, který si ještě může vyšperkovat drobnostmi jako budováním vlastního panství, městečka atd. K tomu přitom stačí jen základní znalosti vývojářských nástrojů.

Velmi dobré je také to, že už od Morrowindu vychází ke hře nesmírné množství modifikací, které např. z Morrowindu dokázaly udělat hru graficky lepší než Oblivion a Oblivion dokázaly posunout mnohem dál. Fanouškovských modifikací vychází stovky a snad i tisíce a přidávají od lepší grafiky, po lepší zvuky, nová města a území, questy, různé hrady atd. Ke Skyrimu určitě vyjde mnoho modifikací taktéž.

Podle mě je série TES pravé RPG. Vžít se a skutečně se zajímat o svět TES (Tamriel) je docela snadné. Ve hře je mnoho knih, které si lze přečíst a které mnoho prozradí o světě. Vedle toho k této herní sérii existují snad nejlepší fora, co jsem kdy viděl (jak v AJ, tak v ČJ), kde se člověk dozví opravdu mnoho. TES je tedy daleko propracovanější než jinak skvělá série Gothic, Risen, Two Worlds etc.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit