Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Malleth
    Co předělání Skyrimu do moderního enginu?
  • tak ss2 byl oproti ss1 akcni arkada ;]
  • Jazz
    Zrušte ty píčoviny, díky.
  • Příběh ti neberu. Ale prezentace je prostě něco jiného. Nechápu co je kontroverzního na tom říct, že prezentace o proti moderní hře horší, protože na to chyběli prostředky jako třeba voice acting, animace těla a obličeje nebo hudba. Chyběly z dobrého důvodu, ale to nic nemění na faktu, že chyběli. Pokud máš dobrou představivost a dokážeš si postavy z Baldurs Gatu představit živě včetně hlasu a emocí, tak dobře pro tebe, ale hra nemůže být přeci hodnocena jakoby takové detaily skutečně obsahovala.
  • Heh, já teď právě pařím Wizardry 7 a taktéž v dosboxu. Nicméně dnešním hrám bych zrovna příběhovou stránku nikterak nevyčítal. Ta vskutku patří k těm lepším prvkům a často bohužel i jediným, na které tyto hry dnes staví. Co se však týče vývoje postav (D&D), mechanik soubojů (D&D, wizardry), logických hádanek (wizardry, amberstar, ambermoon, albion), micromanagementu postav (Realms of Arkania), tak se dnešní rpg prostě nechytají, a to jednoduše proto, že tyto prvky ze svého repertoáru absolutně vypustily. Je to velká škoda, protože toto byly prvky, které mě k tomuto žánru vůbec přitáhly a dnešní rádoby RPG, aka interaktivní filmy s několika akčními intermezzy, mne skutečně již nic neříkají, a tak mnohem více času trávím hraním v dosboxu než-li nejnovějších "pecek" v nádherném grafickém hávu a s tunami hodin filmových sekvencí. Tehdejší hry RPG byli jako příjemné posezení u knihy říznuté se seancí s deskovým RPG, kdežto dnešní "RPG" jsou spíše srovnatelné s posezením v kině s popcornem v jedné ruce a s colou ve druhé.
  • Cahir
    Yep, není nic horšího, než když noví tvůrci nepochopí sérii, kterou se rozhodnou oživit...
  • Vzdyt s tim souhlasim, viz. nize, ale samotna hratelnost mi prisla radove o dost horsi, alespon z meho pohledu, to proste musim uznat.
  • Ale vždyť takto to vůbec není postavené. Prezentace příběhu má starosti to, aby byl správně dávkován, aby gradoval i v hlavě hráče tam, kde gradovat má, atd. Tohle všechno zvládají staré i nové hry, akorát k tomu používají místy jiné prostředky. Ono dívat se na dojemnou scénu v DA, kde postava cosi vykládá hlasem plným emocí, a polygonový ksicht se zoufale snaží zkroutit do jakž tak uvěřitelné grimasy a vůbec mu to nejde, taky není z hlediska vtažení do děje to pravé ořechové. Podstatný je nakonec stejně efekt v hlavě hráče - a pokud ten je, jaký má být, tak je vcelku jedno, jestli si scénu vymodeloval v hlavě sám, nebo jestli mu ji vymodeloval návrhář s directx 11.
  • Jo, to taky :-)
    SS2 se mi ale líbí mnohem víc.
  • Mas pravdu, tohle se skutecne muze stat, to je ta nostalgicka slza, ktera cloveka svedi v slznem kanalku, ale v tuhle chvili ji treba ja zcela ignoruji. Dneska uz hry moc nehraju prave z toho duvodu, ze hry nejsou stejne, ale jsou z meho pohledu dokonce horsi.
  • Mirrors Edge 2 bude asi patlanina, bude to posun typu Portal>Portal 2, tedy dost rozdílný hry. Ale škoda, potenciál má ta značka obrovskej (komerčně malej, bohužel)
  • No jistě kouzla nebyla a právě proto byla prezentace horší.
  • Určitě logičtější než tvoje blafy na téma klišé/příběhy u starých her, které jsi ani nedohrál (Jesli jsi vůbec hrál *1* )
  • Pokud nekdo nepovazuje Baldurs Gate za modlu RPG, ani to nedohral, protoze ho to prestalo bavit, tak jediny vysvetleni je, ze to vlastne vubec nehral. Jasne, to je prece logicky zaver, nic jineho neni mozne.
  • O pár postů níž se už přiznal, že BG hrál možná 20 hodin, takže diskuze s ním je mlácení prázdné slámy. Můj tip je, že to nehrál vůbec a pouze tady blije nějaké závěry z recenze, kde je ten děj nastíněný.
  • moc nestojí no :).. Nejsem hater, jen pamětník
  • co nejvernejsi predelani system shock 1 do moderniho enginu ;]
  • Pribeh, zase ten pribeh, o tom celou dobu mluvim.
  • Podle me jsou hateri ti, co tvrdi, ze driv vychazela jedna uzasna hra vedle druhy a dnes to nestoji za nic.
  • Jednoduchá odpověď na otázku v závěru článku:

Co nejvěrnější předělání System Shock 2 do moderního enginu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit