Přejít na výpis diskuzí
Kickstarter mění herní byznys: bude i nový Planescape?
11.2.2012 | Martin Bach
253 příspěvků
-
no me treba prisel svet planescapu 1000x zajimavejsi nez klasicke fantasy balduru
-
Porad se tu ohanis klise, tak mi prosimte povez, v cem spociva ono hrozive klise, ktere tolik srazi pribeh BG nebo Planescape tormentu... Jak tu uz nekdo podotknul, tak to muze byt skutecne zpusobeno tim, ze jsou dnesni hry porad stejne a mylne to muze evokovat dojem, ze je BG kopie novejsich her:)
-
Robotron3: http://iambrony.com/mlp/gif/haters_gonna_hate-(n1296206488342).gif *1*
-
2Robotron3-tak povidej,prehanej. Ceho byl BG kopie,nebo co ti pripadalo stereotypni na te hre hend pri vydani? Kolik bylo v te dobe podobnych RPG?
-
Jasne, a nakoniec príde ten synek na to, že je vlastne Sauronov brat. Oh wait...
Rozdiel je v tom, že v bg si na začiatku nevedel nič - ani o hlavnej postave, ani o príbehu, ani čo sa deje vo svete. A postupne si to zisťoval a rozvíjal dejovú líniu.
Zatiaľ čo v da bolo od začiatku úplne jasné, že hlavným zlom je arcidémon a medzi hlavnou postavou a odstránením zla stojí ešte ten pofiderný šľachtic so škaredým ksichtom, ktorého meno som zabudol. -
*1* Druhý díl by nebyl špatný, ale museli by za ním stát lidé, co dělali původní PT. Jinak to dopadne jako Fallout 3 *4*
-
Hral jsem to takovejch rekl bych 20 hodin, asi (uz je to davno). Nedohral, pak uz me to nebavilo.
-
Predem chci rict, ze me Mass Effect bavil, byl to dobry filmovy zazitek.
Co se tyce slozitosti vetveni dialogu a pribehu, tak ta bohuzel nemuze konkurovat starsim hram jako jsou F2, BG2 a uz vubec ne Planescape Torment... Obavam se, ze prave z tohodle duvodu podobne hry v podobnem rozsahu uz nikdy nevyjdou, protoze je to nesmirna piplacka, kterou stejne malokdo oceni (a vubec objevi) -
kopie, stereotyp, neco, co se opakuje a je takovym standardem. To je presne pribeh Baldurs Gate, i v te dobe.
-
Hm, tak to se potom nelze divit, ze se ti to nelibi, kdyz mas takovejhle pristup:-))
Prave tebou tolik generalizovana pasaz, kdy Honza jde do sveta zjistit co se vlastne stalo, je v BG klicova, originalni, plna zvratu a skvele napsanych dialogu v uzasnem svete... Hral si to vubec dal nez skoncila tahle pocatecni scena nebo vyvozujes zavery na zaklade absence kreativity ve tvem sesumirovanem osobnim story? *3* -
Krisit legendarni hry v dnesni dobe je jako devastovat hroby
edit: jsem u toho myslel na Planescape tak to vyznelo trochu divne, kdyz to ted zpetne ctu :) -
2Robotron3-co takhle si napred zjistit co to ''klise'' vubec znamena? Bud jsi jenom hater,nebo ti smysl toho slova unika.
-
BG i IW melo skutecne tezke souboje i na normalni obtiznost... Hlavne - obtiznost klesala a stoupala zcela nahodne, zadnej level scaling... hra byla vskutku nekompromisni. Obcas jsem byl az zoufalej, protoze jsem se ocital v situacich, ktere nesli vyresit jinak nez loadingem (v BG jsem se naucil sejvovat na kazdem kroku do nekolika pozic)
Tak ja vidim na BG2 chyby vice nez kdy predtim, v mnoha ohledech jsou tyto starsi hry skutecne obtiznejsi jen z duvodu spatnych a zastaralych mechanismu, ktere delaji hru lehce nevyvazenou. Ale stale si stojim za tim, ze dokonaly zazitek z BG2 nedelal hlavni pribeh jako spise ta celistvost sveta podlozena samotnym svetem forgotten realms, kdy vse do sebe krasne zapadalo. Planescape silne selhavalo v hratelnosti.. hra me potom ke konci ani moc nebavila a skutecne jsem ji hral jen kvuli dialogum. -
To mi připomíná jinej příběh, kde taky začíná takovej synek, co už nemá rodiče, bydlí u svýho strejdy, a jediná zvláštní věc je, že ten strejda moc nestárne a nosí v kapse takovej zvláštní prstýnek... A pak se synek vydá do světa a zjišťuje, že se tam venku taky něco děje. Čili trivializovat se dá úplně všechno. Tudy cesta fakt nevede.
-
No to je jasny, vzdyt to prave povazuju za jedno z nejvetsich pribehovych klise co existuje :)
-
no ty nejsi prave obycejny synek, je to neco jako... Luku ja jsem tvuj otec...
-
Nesrovnavam je, pouze pisu a naznacuji, ze se vzdy najde nekdo, komu se to bude libit bez ohledu na samotnou formu... Chtel jsem jen rict, ze technickou zastaralosti se nelze ohanet, nelze chvalit ani hanit, protoze to s urovni kvality nema nic spolecneho. Je to jen o tom, kdo je ochotny k dilu pristoupit i pres ten skraloup a uzit si kvalitu bez ohledu na zuby veku obrousenou technickou stranku...
-
A coje na pribehu Baldurs Gate tak uzasnyho? Ja si pamatuju, ze jsi zacinal jako nejaky synek, co ani nevi, kdo jsou jeho rodice a priplete se do nejaky potycky, pri niz zabijou jeho otcima, nejakyho maga, co se o nej staral. Pak se vydavas do sveta a zjistujes, ze se tam venku taky neco deje. Aneb neprekonatelnej pribeh o hloupym honzovi, co se vydal do sveta :)
-
EDIT: Pochopeno => smazáno. Dnes mám nějaké delší vedení. *4*
-
Captain Obvious goes to the rescue. Ale vážně, toto je samozřejmost a je potřeba si na to při hodnocení dávat pozor. Já hraju starý hry doteďka, dokonce je často úmyslně střídám s těma novejma (ale ne pro srovnání, ale prostě proto, že se to tehdy dělalo jinak - a navíc mám rád ručně malované hry :). Takže to není vzpomínání na wow effect z doby před deseti lety.