Přejít na výpis diskuzí
Kingdom Come: Deliverance je blízko jednomu milionu prodaných kusů
23.2.2018 | Václav Pecháček
426 příspěvků
-
A jak rozeznáš věřící postavy od nevěřících? Ona tam o sobě nějaká vykládá, že nevěří v boha? Jinak ateistická mi ta hra teda rozhodně nepřipadá, už jen proto, že tak 70 % pozdravů je nějaká variace na Bůh ti žehnej. Spíš je omyl si myslet, že ve středověku žil každý jako světec. Je potřeba si uvědomit, že období ve hře bylo obdobím snad největší krize křesťanské církve všech dob, ty události později vedly k reformaci a krvavým válkám mezi křesťany.
-
Sežeň si Toulky českou minulostí od Českého Rozhlasu to je takovej nenáročnej a relativně nezávislej zdroj a pak si to můžeš porovnat sám. Hra toho z toho středověkýho světa moc neukazuje, Tehdejší člověk byl pod nátlakem ze tří stran - král, pán a církev, přičemž to poslední vedlo k válkám. Pána a krále brali přirozeně, jelikož to byla nějaká záruka ochrany atd.
-
No nepovídej, proto v té větě je "možná" a "asi" :)
-
Mrkni na google co znamená švarc systém.
-
https://indian-tv.cz/porad/showtime/kingdom-come-special-09bvbb
-
Jak ta hra nestojí nikomu ani za hejt můžeme soustavně pozorovat už několik let. *4*
-
No právě, že to neříkal. Pouze, že nad tím uvažuje. Žádný závazek samozřejmě nedal. A takhle vznikají fámy *7*
-
Kde to říkal?
-
To nikdo nechce kromě pár lidí v ČR co neumí číst titulky...
-
Ty jsi taky švac :)
Mrkni na google na Smlouva o dílo, Smlouva o poskytovaní služeb a freelanceři :) -
Irelevantní, raději reaguj na obsah.
-
Pokud v té hře nemohu vykonat potřebu v lese protože jsem se před tím v městě přežral a utřít se lopouchem tak to prostě pro mě není realná hra.A hotovo pan Vávra onehdá něco napsal a já tohle čekal a čekal jsem i čuraní a hlavně jsem čekal že když jse pak vrátím na to místo s tím lopuchem tak tam budou lítat mušky a hle to tam není takže to není realistické.Takže se chystám na článek 100 důvodu proč nemám rád kingdom.Tak nějak
-
Jinak se musím přiznat, že jsem díky nemoci hru hodně hrál a nechal se unášet i mediálním šrumem okolo. Názor sem, názor tam je samozřejmě v pohodě, ale jsem hodně překvapen téměř absencí zamyšlení nad tím jak tým Warhorse zpracoval otázku křesťanství, církve a víry. Ta hra je ateistická jako moje puberta (okej...nevěřící jsem i dnes, ale aspoň jsem ochoten diskutovat na téma dobrý/špatný/zajímavý). Hrozně bych se nechal nasměrovat na jakýkoliv článek (kdyby někdo měl), který se týká filosofie historie křesťanství v poměru s tím jak ji prezentuje Kingdom Come. Baví mě to hlavně v ohledu k tomu jak mr. Vávra neskromně trousí tu a tam perličky na téma "no a museli jsme ustoupit realitě v lese, protože jsme chtěli temný les, ale zjistili jsme, že lesy byly docela jasné, protože se tam pásl dobytek". Taková perlička po který si člověk říká "tyvole ty mysleli fakt na všechno" a přitom jsem za svých 35 hodin nenarazil na jediného člověka, který by byl opravdu věřící a nějak se podle toho choval nebo to nějak řešil. Na to, že je mr. Vávra liberarián, tak zobrazuje všechno s církví jako kovaný komunista a tak jsem všechny věřící postavy zatím viděl jen v roli slizkých sobeckých sviní. Na jednu stranu se pořád předhazuje realita, když je třeba udělat bílou populaci a je třeba nechat ženský ve hře jenom na píchání, ale když jde o další realný věci (které odporují ideologii tvůrce), tak je to nejvíc zamluvený do ztracena.
(a ne - neberu tvůrcům možnost zobrazit středověk po svém, to vůbec ne - jen si myslím, že tahle kapitola by se ke KC:D měla otevřít) -
Dodatek, nemyslím, že na dani Warhorse něco odvedli jelikož vykazovali ztrátu. Co se toho "skoro každej" týče, tak to také není pravda, o čemž hovoří jasně čísla celkového počtu zaměstnanců a živnostníků, kdyby to dělal skoro každý, byla by většina pracujícíh OSVČ, což tak očividně není. V tvém příspěvku prakticky není jediná pravdivá informace, ale oprav mě pokud jsem něco přehlédl.
-
Teď v rozhovoru říkal, že další projekt budou možná dělat primárně v češtině a do angl. se to pak nadabuje nebo něco v tom smyslu, že už se na to asi nevykašlou.
-
Ty jsi duchodce? Ja myslel, ze na ten hate proti Bakalovi slysi jen oni.
-
to už bych si to před tréningem radši uložil *4*
-
Mají Groschenů dost! Takže kecy jako cz dabing by se nevyplatil nechci slyšet. Dejte nám ho!
-
Je tam také dost otravných věcí jako hlášky NPC, časem to solidně leze na nervy :) A nebo, že se 1/4 hry odehrává při pohledu na hodiny, protože NPC vstávají zásadně v devět hodin a pak mají hodinu pauzu na oběd a v noci spí. Takže možnost interakce s nimi je dost omezená a podobně.
https://i.redd.it/h7xaiih28yh01.png -
To prijde, zacatek je odladen, pak to zacne. Ja ted hledam pisare, ktery se nedostavil do pisarny a bez ktereho se dal v hlavnim questu nedostanu.