Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • uff. vyzivna diskusia :D hra ma uspech. v recenziach aj v predajoch. toto budu niektori tazko predychavat :D
    • Já se spíše směji naivním exotům, kteří skočili Bakalovi na špek. Takové úspěšné studio a on ho hned pár hodin po vydání takové "pecky" prodal.
      • A kdo koupil warhorse ? To by me fakt zajimalo.. bych
        • Je nikdo. Ale THQ koupili Deep Silver, který je distributorem. Někteří to holt vzali tak, že kupují i hru se studiem, ale koupili pouze distributora.
        • Samozřejmě nikdo, majitelé zůstávají stejní. Jen holt někdo rád blbě kecá. https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=409076&typ=PLATNY
      • Ale zahráli to pěkně, hezky na city, malé nezávislé studio potřebuje peníze na Kickstarteru :)
        • Prodal se Deep Silver (distributor), nikoliv Warhorse a Bakala v tom obchodu vůbec nefiguruje.
        • Tak tak. Proto se raději vyprdnul na nějaký český dabing a snažil se to co nejrychleji vypustit do světa, kde ho lidé neznají. Počítám, že zase brzy investuje do nějaký další "pecky."
  • ako tak cítam tak si do hry a do tvorcov utiera usta dost chytrakov, mat také studio doma podporim ich aspon tak ze ked uz nechvalim tak aspon nekydam a odpustil by som im daleko viac chyb ako v tejto hre, ale poiektori weltmajstri nevedia kde maju strop
    • To víš no to je náš národní sport na všechno brblat, hold parta nýmandů co by sama kromě zloby nevytvořila nic *5* ( čest vyjímkám )
    • Ale prosím tebe
      • tebe to moze byt jedno, bavim sa tu cechmi jewrej
  • TheGGG
    hra není perfektní nevidím v tom problém... první witcher taky když vyšel byla docela bída a pak se hra pěkně vyklubala a o tom jak vykvetla celá série snad ani nemusím mluvit... KDC vypadá moc pěkně a já vím že peněz litovat nebudu, pokud navíc toto bude začátek serie která se bude zlepšovat tak jako witcher trilogie, pak není o čem debatovat. Pořád chci zažít ty husitské války
    • Jack1947
      Aby ses těch husitů vůbec dočkal protože za 10-15-20 a více hodin pochybuji zda se něco zajímavějšího vůbec stane.
  • Ok, takže každej vesměs kritizuje jen blbou optimalizaci a bugy. Ale to je záležitost max několika měsíců než to opraví a co zbyde ke kritice pak? Moc toho už nebude. Chápu že to lidi štve, že za plnou cenu mají lehce rozbitou věc, ale tohle není konečnej stav.
    Jen blbec mohl čekat, že u tak velkýho rpg dělanýho na koleni, navíc s hodně odlišnýma mechanikama nebudou po vydání žádný chyby a bugy. To se nevyhne žádnej open world hře, ani od mnohem větších studií (Witcher, GTA, TES,..). Takže mi přijde trochu nefér jak se po tom většina lidí vozí, když jde jen o to chvíli počkat, až vám to spraví patch.
    • Jack1947
      Bugy a nedomyšlenost hry , bugy se opraví za pár měsíců ( i když dost pochybuji) ooptimilizace asi dobrá když mi to jede i přes 35fps. Nojo je to taková chodička ty tam jsou velkolepé bitvy a táíha zbraně :D hezká grafika ale s náplní to tak horké asi ani moc nebude :/

Opravdu nechápu jak nebo kdy se to rozjede... že by až po 30hodinách lol což by byla asi čtvrtina hry.
    • Nevěřím, že to opraví. Lehce rozbitá hra? Té hře chybí tak rok vývoje :) Asi udělají pár patchů na nejhorší věci a nazdar a budou dělat další hru. Provoz toho studia stojí někde milion měsíčně.
      • Kdyby stal provoz studia jen milion mesicne, tak tam pracuje opravdu jen nekolik lidi a vydavaj maximalne piskvorky na mobil. *2* A hra by nesla s nakladama radove do stamilionu. *3* Jestlize ma studio vic jak 100 lidi mozna i 200, netusim presne, tak si staci lehce spocitat nakaldy jen na platy/faktury lidem plus k tou dalsi naklady za nejaky kancelare, techniku, licence enginu a dalsi slozenky... ono se to strasidelne nascita a KC rozhodne neni nizkorozpoctova hra...
      • Tvému mozku chybí 10 let vývoje a taky si nikdo nestěžuje.
      • Rok vývoje? Zas bych nepřeháněl :) A myslíš že to chtěli vydat nedodělaný a zabugovaný? Asi ne.. tlačí je termín a nemůžou si dovolit další odklad, takže to vydají tak jak to je a automaticky začnou makat na opravách, který by v ideálním světě kde nejde o čas a prachy už byly ve hře rovnou. Běžnej postup. Jinak budoucí provoz toho studia závisí taky na úspěchu týhle hry, takže si nemůžou dovolit se na to vysr*t.
        • Memyslím si že tento človíček hledá logické odpovědi. Poplival si, vyblinkal se, vybrečel se a může jít spát
        • Jediné co je hotové je grafika a hudba. Vše ostatní je rozpracované a neotestované. Pochybuju, že někdo bude dodělávat AI, doskriptovávat questy, ladit vyprávění, aby to vše pasovalo do sebe a nějak víc testovat herní mechaniky. Možná v další hře to bude ok, protože už mají na čem stavět, ale tady to je prostě nedodělaný. Měsíc, dva patchů, pár lidí, zbytek pojede nový projekt.

Ale tak třeba se pletu a překvapí :)
    • Optimalizaci ? Však já se bál, že to ani nerozjedu a šlape to pěkně bez záškubů na plné detaily....
  • KronosDeret
    zde malý příruční slovníček pro překlad z nadšencoviny...

originální a věrný soubojový systém = klikací chaos
    hra je jiná než mainstream = auroři zaspali game-design
    hra vyžaduje víc času = vše je nudný opruz
    rozsáhlé dialogy = s rukama v klíně strávíte hodně času
    pokročilá AI = NPC chodí skrze předměty a jiná NPC, opakují naskriptované činnosti
    originální questy = co mám sakra udělat, joaha tady ten pixel na zemi, joaha ještě šlohnout sekeru
    možnost plnit questy více způsoby = hra nereaguje na nestandartní situace
    historicky věrná = romantizuje středověk vo 100/6
    • TheGGG
      klikací chaos? A co by jsi jako při hraní chtěl dělat jiného než klikat? Škrábat se na pr*li?
      a ano, toto není pro jednoduší lidi co hrají CS, dotu nebo doom, komplexní příběh vyžaduje cutsceny a dialogy
      questy originální jsou, pokud hraješ 800/600, není divu, že nemůžeš najít předmět na zemi
      o romantizaci středověku rozhodně nejde, naopak věrnost je obrovská, očividně toho ale random diskuzní jelimánek ví víc, než tým lidí co roky danou eru študovali a řada youtuberu historických expertů, kteří si KDC pochvalují
      zbytek toho co jsi napsal je pure bs... vrať se hrát p2w moba omalovánky
      • Jack1947
        Tys ses přiznal žes to ani nekoupil tak co kua hodnotíš, ano začátek je celkem nuda a na rozjezd se čeká na několik hodin. Kdy už si sakra pořádně zašermuju lol.
        • TheGGG
          ZATÍM jsem to nekoupil jacku, ale viděl jsem dost, abych poznal kvalitní hru a velký haterský bs zde v diskuzi...
          • Jack1947
            O to přeci nejde vždyt je to rozbité... a co by se mělo řešit jiného než do očí bíjicí bugy a hlouposti lolz *7*
  • Po 6 hodinách hraní. Cože neviditelná zeď v takové open world hře ? Proč tu scenu nevyřešili raděj cut scenou proboha.
    Cestou z hradu jsem čekal jak prozkoumám ty budovy po cestě, ale otevřít šla tak jedna budova, kde p*ču bylo. Salát na opuštěné farmě na zahrádce ale nenene Jindra asi nemá moc skillu v zahradničení aby ho mohl sebrat.Skalice asi 5 vchodů a 4 uzavřeny úplně zbytečně. Svět je tu prostě kulisa a ne hřiště, jak bývá dnes zvykem.
    Takže zatím fajn příběhové RPG, ale na tuto dobu totální propadák co se open worldu týče. Uvidím dál, třeba se to zlepší. :)
    • Tak já za to budu třeba jedině rád, že hra nemá X km čtverečních plných značek který je potřeba "vyluxovat". Že v rozlehlý lokaci není možný prolezt každou špajzku a posbírat milion harampádí, který pak téměř nevyužiju a přitom strávím prolejzáním a sbítáním několik hodin, než budu moct s klidem duše, že jsem sebral vše, pokračovat v nějakým úkolu.

V poslední době mne už tenhle moderní oblíbený koncept začíná docela nudit :), téměř každé novější RPG i ze zavedených sérií se snaží jíít touto cestou. Koukám na vás ... Dragon Age Inquisition, kde mne to luxování asi nejvíc nebavilo. Stejně jako už mne dávno omrzely na jedno brdo stavěné MMO hry, které jsem dřív hrával rád (podobná situace, kdy určitý koncept zažil boom a všichni jeli podle podobné šablony).

Ve většině případů bych řekl, že tenhle způsob provedení "otevřeného světa" nakonec hře spíš škodí, protože hráči rozmělňuje zážitek ze hry. Často hráč při úkolu "ztratí nit", protože odbočí za něčím dalším a když se po několika dnech dělání jiných aktivit k úkolu zas vrátí už ani neví proč a co vlastně hledal (ano přečte si "Log", ale nadšení a zápal pro zápletku daného úkolu už se stejně nevrátí, když do toho hráč zpátky naskočí v půlce úkolu).

S komornějším provedením je vždy větší pravděpodobnost, že zážitek bude intenzivnější.
      • Vidím to podobně. Prosvištím si hlavní příběhovou linii a pak se porozhlédnu kolem. Popřípadě odbočím z hlavní cesty, pokud to bude nutné pro pokračování (například vypilovat nějaký skill, nebo získat nějaké věci potřebné pro pokračování).

V openworld hrách je vůbec velmi těžký nějak tlačit storytelling, když má hráč takovou chuť objevovat celý velký herní svět. Myslím, že chyba je, že u SP/kampaně (nazveme-li to tak) je taková rozlehlost ke škodě příběhu a mělo by to být jak se říká trochu "sešněrované". Naopak v MP se pak atový svět přímo nabízí.
        • Já to mám, bohužel, přesně naopak. Vždycky mě to nutí dokončit všechno kolem co je dostupný, než se začnu věnovat hlavní dějové lince, popřípadě z ní splním pár úkolů které mne posunou do dalšího "hubu" a pak zas plním tu omáčku okolo dokud je co. V mém případě se pak hlavní zápletka tříští o to víc :(, ale prostě to neumím, nechat to kolem plavat a dělat jen hlavní linku.

Zářnej příklad roztříštění děje je u mě Horizon Zero Dawn, kde než jsem došel vůbec do Meridianu jsem měl objevenou skoro celou mapu, vyzbíranou většinu robo-kytek, sošek a vyhlídek, prolezlé všechny ty velké bunkry (kde se získává schopnost ovládnout nějaký další druhy robotů) které byly dostupné (neuzamčené příběhem) a měl jsem většinu shadow zbraní.
          Výsledek, přesto, že se mi hra i svět líbí a celkově je to jeden z těch lépe zpracovaných openworldů, vedlejší úkoly jsou dobře napsaný a toho obsahu kolem není zbytečně moc jsem hlavní děj pořád ještě nedohrál.

Hlavně proto, že jsem rozehrál Metroid Samus Returns na 3DSku a rest z minulosti Pillars of Eternity na PC, tak jsem se k Horizonu ještě nevrátil :), ale už mi asi ani z hlavního děje moc do konce nezbývá .... no musím se k tomu dokopat.
    • TheGGG
      jak dokazuje ubisoft... čím větší hřiště tím generičtější h*vno
      • O tom se hádat nebudu, ale těch dveří bez "kliky" tu je na můj vkus zatím moc :)
        • A jak si myslis, ze ve stredoveku zamykali dvere chudsi lide ? Jednoduse odmontovavaly kliky a nosili je u sebe misto klicu.
  • Jack1947
    V tomhle stavu mi to příjde jako takové Guilty pleasure kdy člověk sice trpí ale zároven ho zajímá co bude dál ( lolz aby ne když jsem u toho zkejsnul přes 10 hodin)

Jo i postavy tam jsou zajímavé, některé abych jen nehanil a to že skutečně naservírovaly celou hru se vším všudy - jen nevím co krom side questů se tam dá dělat, ono se moc bloudit bezcílně nedá aspon ne takhle zkraje člověk někam spadne a má v pytli nohy a zachvíly už vykrvácí. Simulátor (českých)lesů to je vtipné co tu někdo napsal :P

Je dobré jsem bez zbraní ? nevadí některé si nakradu a on nikdo nic nepozná :D nebo i ty zkušenosti jsou zajímavě provedené automaticky se navyšují no moc rpg mi to pak nepříjde pak dále a to se mi líbí že se projevují i určitá zranění to se jim zas povedlo. To ne že ne bšžím hůře když mám zraněnou nohu nebo naopak ruku. Tak nemůže tak snadno svírat meč a i ten boj je těžší... njnfurt čekám na nějakej pořádnej boj s madary. Abyh se dočkal lol.
  • Mno musim priznat ze jsem byl od zacatku velmi skepticky, protoze Vavra, nicmene zda se ze pockam tak rok nez to pozaplatujou a pak si to asi precijen zahraju, vypada to rozhodne zajimave:-)
  • Moc rad bych hral uz ted, ale chci pockat par měsíců, nez se hra opravi a trochu klesne na cene. Navic ted mam rozehrany jiny hry a jestli KCD zabere pres 100h, tak na ni musim byt pripravenej.

Nicmene je to jedno z mala RPG, ktery me opravdu zajima. Ostatni jsou nezajimavy shitky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit