Přejít na výpis diskuzí
Králem roku 2011 je Crysis 2... v pirátění
3.1.2012 | Aleš Smutný
286 příspěvků
-
kupuješ si službu (souhlasíš s podmínkami užívání), veškerý obsah patří autorovi, nejsi vlastníkem hry.
-
Výtažek z mého textu: "A navíc jsou to jen čísla z torrentů, dosti lidí také stahuje z různých free share serverů atd."
Ne nezapomněl. *3* A mimochodem slovo "vÍše" se píše s tvrdým Y. *15* -
Kolko z tych hier malo demo ?
-
Tohle je opravdu pravda. Hry jsem začal kupovat někdy od 24 roku života. Do té doby jen stahování, dneska bych už nic nestáhl. Crysis 2 jsem koupil na aukru v el. distribuci za 200kč.
-
pravda, ty čísla jsou zavádějící. Ještě k nim totiž musíš přičíst warez fóra. Podle mě by pak ty čísla byly klidně i dvojnásobný.
-
Zajimalo by me kolik se Crysis 2 PC prodalo. Nemate nekdo tuto informaci?
-
takze pri koupi hry u spatnych distributoru si tedy nekupuju nic ?
-
Na kupovanie hier musi clovek dospiet, mam 19 a len teraz zacinam...
-
Především to má souvislost s pokrytectvím některých z nás, které se tu projevuje a přijde mi směšné.
-
Pokud vím, filmy si vydělávají hlavně z kin a reklamou. Muzikanti zas koncerty a nejspíš i něčím z rádií.
Ale nějak mi uniká souvislost s herními společnostmi. -
Je ale zajímavé, kolik se na diskuzích o tomto tématu objeví zapřísáhlých kupujících originálů. Až by se zdálo, že je herní průmysl naprosto za vodou, protože jich je víc, než samotných prodaných her. Když pak tito jedinci dští oheň a síru na piráty a sami mají plný MP3 přehrávač stažené hudby a chroustají chipsy u stažených filmů, tak mi to přijde absurdní *5*
-
ano můžou ale NEMUSÍ ti ho vyměnit! já ale u hry co nefungoval nosič nepochodil a to jsem byl ochoten i zaplatit nějaký onbos za výměnu, pravda moje chyba, že jsem ztratil účtenku ale nemožnost vyměnění nefunkčního originálního disku je zlodějina
-
Internet je třeba pravidelně zálohovat *1*
-
Jak hráč ví, že se mu to nelíbí, když nemůže produkt vyzkoušet? Recenze a videa jsou irelevantní. U řady AAA titulů potažmo studií, které je vydávají, se veřejně mluví o uplácení recenzentů a celých redakcí. Videa jsou upravovaná, sestříhaná - jejich úkolem není kupujícímu ukázat, jak titul vypadá, ale přimět ho ke koupi. Demoverze takřka nevycházejí. Nechci nikoho obhajovat, ale faktem zůstává, že řada her je ve finále mnohem horších, než co vyplývá z recenzí/videí (viz. CoD:MW3). A naopak ne zrovna hezká hra může mít skvělou hratelnost, kterou ale také žádné video potenciálnímu kupci nepředvede...
-
No tak lidi, kouknete se na ty cisla... mely by jste se nad sebou zamyslet! ... je na case to tahat z warez fora, at ty statistiky nejsou tak hrozny ;-)
-
Ta čísla jsou stejně tak zavádějící, jako případný výpočet škody, která tím vývojářům vznikla. Faktem je, že ne každý download je unikátní, ne každý, kdo hru stáhne, nevlastní originál a ne každý, kdo hru stáhl, si ji posléze nekoupil. A stejně tak je faktem, že ne každý, kdo si soubor stáhl, by si ho bez jeho dostupnosti online koupil. Na druhou stranu jsem si jistý, že u opravdu kvalitních titulů může pirátství naopak vývojářům prospět. Pirátská verze je pořád pirátskou verzí a zpravidla jí chybí některé důležité součásti, což platí hlavně u her disponujících mltiplayerem. Tady pak může (a jsem si jistý, že tomu tak i je) pirátská verze zastoupit např. chybějící demo nebo prostě přesvědčit hráče ke koupi. A každý takový člověk je potom pro studio přínosem, protože bez pirátské verze by si s největší pravděpodobností titul nekoupil. To je prostá logika. Nelogické jsou naopak nářky studií nad pomyslnými ztrátami, které zkrátka vyčíslit nelze, protože pro takový výpočet nemůže existovat žádný exaktní podklad a vždycky se vypočítává pouze z nějakého odhadu. Co je ovšem ještě mnohem víc zarážející, je to, že místo, aby se studia snažila přesvědčit hráče ke koupi neustálým zkvalitňováním jak samotného obsahu, tak i souvisejících služeb, raději investují nemalé částky do bobmbastických reklamních kampaní a ochran, které trestají přesvědčené kupující a uživatel neoriginálních verzí je ani nezná. Z vlastní zkušenosti musím říct, že např. Origin je neskutečně otravná záležitost, kterou bych nikdy neinstaloval nemít BF3 tak úžasný multiplayer...
-
ťuťuťu, zpirátil jsem ti ten tvůj gayrim, co s tím uděláš ?
-
Tomu se řiká data hoarding *2*
-
Jo asi si zapoměl, že tohle je jenom z torrentu, nejsou sem započítána stahnutí z rapidshare atd.... Takže reálná čísla jsou někde jinde (víše)
-
Tohle osobně nechci. Je to šíleně blbý model. Viz třeba AoE online. Ze začátku nadšení, později katastrofa. Když je titul kvalitní, lidé si ho koupí i tak a nemusí být balíčky. Důkazem nechť jsou třeba Sc II, Skyrim či Zaklínač 2 (i přesto, že je pirátěný docela dost) Jinak s druhou části naprosto souhlasím a proto +1:)