Přejít na výpis diskuzí
„Kudy půjde Hannibal?“, ptá se Total War: Rome II a přidává informace o armádách
1.8.2013 | Aleš Smutný
110 příspěvků
-
Myslím, že narážka je tu hlavně na to, že akce je daleko více přímočará, že bitvy zatím vypadají, že je lepší se vrhnout na nepřítele, než promýšlet postavení a počet řad jednotlivých jednotek.
-
Bojem v linii se legie (ranné i pozdní) vyznačovaly a odlišovaly od všech armád starověku a závisel na tom jejich úspě.
-
Plně souhlasím. Sice je to asi o vkusu, ale přijde mi, že i celé menu a označení jednotek je takové jakoby líbivě antické, ale hlavně zjendonušené. Bitvy nepřipomínají tu starou dobrou šachovou partii, kde každý krok může vést k porážce nebo vítězství a slabším povahám vzbuchují mozky z přehřátí...
A bitvy působí jako hry typu Coh, nebo Starcraft (nic proti nim), ale díl viny asi bude mít nastavení slabé AI a taktické schopnosti vývojářů.. -
Tohle bych očekával také, kdyby byla hra zaměřená čistě na Řím, ale co ostatní frakce ze hry? Kolik se ví o jejich bitevních taktikách? Ve finále jde o balancování hry, ne o historicky akurátní vopičárny 5ti relativně zdokumentovaných frakcí ze 150ti.
-
Na rome I mě u římanů strašně štvaly ty rody MODRÝ ŘIMANI ?? A módy mě nikdy moc nelákaly (vím jsem divnej) a doufám že rome II mi to vynahradí aspoň 50x jinak total wary hraju pŕvě od rome i všechny a nejvíc mě asi bavil empire (500japončíků s katanama proti 500japončíkům s katanama ne shogun ii nemusím až fall of samurai)
-
Nemůžu si pomoci, ale mám takový pocit, že se z bojů RTW stává tak trochu CoD.
Nějak jsem tam nenašel ani trochu realističnosti, ani trochu římské disciplíny, taktiky. Všechno je nějak podivně rychlé, "super" akční...
Samozřejmě jsem nečekal, že bych viděl například rotaci unavených legionářů z přední řady formace dozadu, ale že není vidět ani minimální držení formace a boj v línii a namísto toho se legie mlátí hlava nehlava 1vs1, jako horda barbarů (byť to jsou ještě ranné jednotky)... *8*
No snad se to bude hrát lépe, než to zatím vypadá na videích, já osobně jsem zatím trochu zděšen. -
http://www.youtube.com/watch?v=wczfs-V278E ..... taky fajn a na konci 15 minuty fight kde dostane pekně na zadek a to mu ještě přijeli posily
-
Špatně jste mě pochopili. Tyhle možnost v základní hře opravdu nebyla. Jen já si ji pomyslně přidával pro lepší pocit, atmosféru, RP....
Systém fungoval tak, že v době mítru byli zachovány jen elitní jednotky, které se nacházeli ve městech. Když jsem poté hodlal vyhlásit válku např. Řecku. Byl jakoby vydán pokyn pro shromáždění legií, které měli dát předem určený počet jednotek, nebo armád.
Následně se pak složila I. Italská legie (standart je, že legie má 10 jednotek). Ta se skládala z osmi letiních jednotek a dvou nově naverbovaných specificky pro tuto válku. Vždy záleželo kolik elitních jednotek měla daná část mého území (Itálie, Západní afrika, Sicílie...), takže třeba III. Africká legie mohla mít k dyspozici při vytvoření jenom čtyři elitní jednotky a zbytek se doplnil zelenáči. Dalo by se říci,že čím více legií dané místo poskytlo, tím méně tam bylo eltiních jednotek a tím víc začátečnické byli další legie. Následně se podle stejného klíče jednotky znovu rozdělily mezi města svého původu.
V nově dobitých územích pak podle rozhodnutí sněmu (tedy mne) zůstala buď nějaká legie, nebo tam byli vyslány nové tzv. městské sbory složené z městské domobrany a lehké pěchoty. Tyto dalo by se říci osádky měst se verbovali vždy v Itálii. V pozdějších válkách pak legie z řecka (nově dobité území poskytovalo jen jednu legii) získali nějaké veterány a ty později nahradili osádky měst a celý kolotoč znovu a znovu.
Sry za případné chyby. Píšu jak čuník a vím to :) -
já myslim že si to spletl tohle v základní hře dělat nešlo nebo teda šlo ale rozhodně se ti takhle nepojmenovávai legie ( africká atd. ) to se dalo dělat a teď si nejsem jistej buď v Roma Surrectum ne v Total Realism.
-
Já si takhle hrál v Empire. V Rome jsem to zas tolik neřešil. Jen mi nejde na rozum jak jsi to vlastně dělal? To jsi pokaždé vytvořil novou legii (a starou po ukončení války rozpustil) nebo jen nepřesouval již existující dle potřeby po mapě a nahrazoval je novými vznikajícími dle aktuálních potřeb? Já třeba až na pár úvodních tahů kampaně nikdy v míru nebyl a legie víceméně přecházely z jedné země do druhé a šířily římskou dobrosrdečnost :D Nové legie jsem zakládal jen v případě, že stávající nebyly schopné reagovat dost rychle nebo efektivně.
-
Kdyby hra byla reálná, tak by v tomto období většina jednotek byla prostě variace na makedonskou falangu. Srdce fandy historické akurátnosti by jistě zaplesalo, ale mainstreamový hráč by se nudil. *15*
-
http://www.youtube.com/watch?v=F1LiN0M7pOs&feature=c4-overview&list=UUIeaxRCoSLFLHvrCInghqcw
trochu dlhsie nove gameplay video z uvodneho prologu.. vyzera to fakt super.. myslim ze obavy z noveho su uplne normalne..ale vsetci budeme nakoniec aj tak milo prekvapeni.. -
Nový rozhovor a záběry ze hry ( škoda že neumím anglicky *1* )
http://www.youtube.com/watch?v=eV5C5Obh8mk -
Uz se tesim jako malej Jarda a vubec mi nevadi, ze ve hre lze jizdu pouzivat jako rytiri ve stredoveku, spise me zajima slavna AI pocitacoveho protivnika, nicemene uz ted to mam predobjednano a zcela jiste budu spokojen, jako se vsemi predchudci
-
je pravdiva
-
Ja som veľmi vďačný za túto sériu. Každý diel niečim zaujímavý a vždy mám chuť na niečo iné....iné obdobie iný štýl boja...a pritom každý je aj po rokoch skvelý a znovuhrateľný.
-
Len keby tak človek došiel na to ako tu fungujú a tágy. Každopádne tu sú tie úžasné ss.
http://i.imgur.com/JaGOZTP.jpg
http://cs315620.vk.me/v315620002/7546/G9bntuno5ec.jpg
http://wiki.totalwar.com/images/f/f5/TWRII_Turkey.jpg -
Musím súhlasíť, tá mapa vyzerá božsky. Obzvlášť tento obrázok.
Všimnite si tie niekoľko kilometrové tiene, ktoré postavy vrhajú. A teraz sa pozrite na tie útesy pozdĺž pobrežia. No nie je to nádhera? Tak ale je pochopiteľné, že nie všetci profesionálni grafici ovládajú Nasvietenie 101.
Aby som nezabudol, treba spomenúť tú prekrásnu textúru mora. Vyzerá síce tak trocha ako z 15-ročného AoE2, ale to sú len detaily. Môj synovec vie síce nakresliť krajšiu vodu na hodine výtvarnej, ale tak nechcem sa chváliť. Predsa len je to maliarky talent. Určite to ďaleko dotiahne, len keby teda konečne nakreslil človek s piatimi anie troma prstami...
Teraz sa presuňme na ďaľší obrázok, ktorý zachytáva veľkoleposť globálnej mapy.
Všimnite si tú deltu rieky Níl, tá snaď nemôže byť skutočná, však vyzerá ako zo satelitu. Aj keď možno budete potrebovať lupu, aby ste našli zvyšné ramená.
A nezabudnite si všimnúť prúd rieky - vlnky, ktoré idú od brehu k brehu. Aká to nádhera. Tak ale nemôžme to mať CA za zlé. Tí Briti predsa len nikdy poriadnu rieku nevideli. Však Temža a Severn sú len také menšie potôčiky, ktoré nejaký ožralý Bob v noci vymočil.
A radšej ani nebudem spomínať, že Níl vyzerá skôr úzky pás mora oddeľujúci dve pevniny než ako rieka. Sorry, práve som to spomenul.
Tak ale našťastie, že polostrov Euboia je tak ako má byť... Počkať, nie je Euboia náhodou druhý najväčší ostrov Grécka? Nie, to nemôže byť pravda. Google maps, Wikipedia, celý internet, papierové atlasy, globús, ktorý je práve vedľa mňa a zhodou okolností aj Rome 1, sa určite mýlia. Však CA to vedia najlepšie. *1* -
Nehovoriac o tom, že bojové vozy sa v Ptolemaiovskom Egypte nepoužívali. Ale tak, rozdiel niekoľkých STOROČÍ zjavne CA problém nerobí...
-
Ten přepis se jmenuje strat.dat, je tam skoro všechno. Při hraní Shoguna jsem to nemohl najít, ale mělo by to být ve stejné složce. Osobně si opravím jen ty tahy, věk postav bude doufám po vzoru prvního Rome :)