-
ono je asi docela chytrá strategie dělat hry pro starší klientelu (řekněme třícátníky, co nostalgicky vzpomínají na staré hry), protože tito většinou už vydělávají a hru si tak s větší pravděpodobností koupí než někde upirátí.
-
Ano, myslím že odpovím i za vývojáře, že ti za tvé doporučení děkují a 650.000 prodaných kopií prvního dílu jasně dokazuje, že v takovéto hře již peníze člověk nenajde *7*
-
diky za tip! priznam se ze jsem neznal, ale vypada to velmi dobre
http://crpgaddict.blogspot.cz/2012/11/dark-heart-of-uukrul-final-rating_17.html -
Wizardry 8 je typická ukázka, že jde udělat i krokovací dungeon bez krokování :-)
-
můj osobní subjektivní názor je taky, že to byl nejlepší dungeon té doby. Ale nehrál jsem zdaleka všechny. Pamatuju jen Dungeon Mastera a Eye of the Beholder 1 (Ishary jsem nikdy nehrál)
-
gridbased system chode ma nieco do seba ale ja by som osobe tiez radsej videl niečo v štýle Wizardy 8 či Demons & Wizards
-
já pamatuju období her z 90. let, kdy hádanky byly v každé hře. A upřímně, většina těch tzv. hádanek byla naprosto stupidních. Tím nemyslím jednoduchých vyřešit, ale nelogických takovým způsobem, že to vedlo k zákysům. Upřímně obidivuju toho, kdo dokázal dohrát Wizardry 7 bez toho, aniž musel hledat návod. Na jedné straně obrovsky rozsáhlý svět, na druhou stranu předměty poschované ve všech koutech toho světa, které se musely zcela nelogicky použít na opačných koncích toho světa. Naprostý nedostatek hintů, neexistence mapy... Jo, hardcore
Na druhou stranu velice dobré hádanky měla hra Dark Heart of Uukrul. Tato hra v ČR není/nebyla moc známá. Já jsem ji hrát asi s desetiletým zpožděním díky recenzích z anglického webu, které tu hru vychvalovaly do nebes. A musím říct že oprávněně :-) -
potreboval by som poradit s tym nastavenim GeDoSaTo
-
ja byt vyvojarem tak se k archaickym hernim principum nevracim ani kdybych nemel dost penez udelat moderní hru. radši bych ubral na grafice.
nic nebrani tomu zakomponovat rebusy i do hry kde se mužete pohybovat volne a nemusíte krokovat. navic to že nevidíte svou partu je taky zastaraly prvek z herniho praveku. ale chápu že to šetrí čas a penize na delani modelu a animaci.
pozitivem je že hra ma podle obrazku lepší grafiku než predchudce (což ale neni tak prekvapive vzhledem k tomu že jednička mela všehovšudy tak 4 druhy textur povrchu *1* ) -
hrál jsem jedničku a tam byly hadanky na jedno brdo. to bylo dano hlavne technickou omezenosti hry
-
Skvělá hra, ideální pro hráče odkojenè Call Of Duty, kteří za vrchol RPG považují Skyrim a nejsložitější hádankou je přesun z místa A do místa B.
-
@Mantor - ja bych byl jeste radikalnejsi. Pro me osobne jde totiz o nejlepsi hru co jsem kdy hral *4*
-
Skvělá hra. Tenhle žánr snad nestárne a i po 20 letech mě to krokování baví stejně jako kdysi Lands of Lore, DM a ostatní.
-
"Která z těchto 3 her je podle vás nejlepší - LOG1, LOG2 nebo Might&Magic X ? "
IMO velmi zbytocna otazka, hrat treba vsetky tri:) MMX je farebnejsia, viac zamerana na suboje a pribeh, LoG mi dojde ako dungeon puzzle. Inac tam extra rozdiel neni. Akurat MMX treba brat ako samostatnu hru a neporovnavat so zvyskom serie - je to podla mna dobra hra, ale na MM3-8 nema.. -
Vita nema s PC nic, Demons Gaze mi je uplne zbytocne. Krokovacich dungeonov vychadza aj na PC dost, akurat ze vsetko strasny odpad a prakticky len chabe nostalgicke pokusy udrzat zaner pri zivote. Grimrock je skvely prave v tom ze ukazuje ako maju vypadat DM-style dungeony, snad nakopne aj inych vyvojarov aby spravili nieco podobne.. V tom lepsom pripade nieco podobne prave Wiz 7:)
-
Osobne Lands of Lore povazuji za jeden z nejlepsich dungeonu (subjektivni dojem), asi i diky pribehu a mixovani dungeonu s exteriery. Zpracovani bylo vazne hezke. (samozrejme tu byli i ostatni Wizardry 7, DM1 a 2, Ishar 1-3 atd.
Ultima Underworld II byla uzasna spolu se zacatkem Elder Scrolls, jako byla Arena.
Co se tyce doporuceni. Tak LoG 2 je urcite lepsi jak LoG 1, tam je videt zasadni posun a je videt, ze poslouchali komunitu. MMX je trochu neco jineho i kdyz je to na zpusobu Dungeon Crawleru. -
poznám tvoje názory zo Sectora tak mna teraz týmto nedojmeš...viem dobre ako si to myslel, mňa neoklameš ;)
-
mam uz nieco odohrate z LoG2 a mozem povedat ze sa mi tak trochu splnil sen dlho som cakal na Dungeon Mastera 3, takto som si ho predstavoval. thanks Almost Human.
-
Jsem rad ze ten herni poklad jeste nekdo pozna :)
-
plz koukni se na recenze jednotlivych autoru a na clanky, temata kterym se venuji.. pak ti to mozna svitne.. proste funboy, ktery cekal neco jineho.. (pisu o recenzi na wasta ktera tu byla nedavno.. a stejny clovek hodnotil LOG1 koukni se jak dopadl)